Korona

1546 novih okužb: 'Nenadnega vala bolnikov slovensko zdravstvo ne bo zdržalo'

Ljubljana, 20. 11. 2020 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min
Avtor
Urša Vrečar, STA
Komentarji
843

V četrtek smo ob opravljenih 5673 testiranjih potrdili novih 1546 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil tako nekoliko nižji kot dan pred tem in je znašal 27,25 odstotka. Umrlo je 31 oseb s covidom-19. Številne nove okužbe znova prihajajo iz domov za starejše. Koordinator za covidne bolniške postelje Robert Carotta opozarja, da je sistem "povsem obremenjen", se pa število hospitalizacij ne povečuje več, kar je "edina luč na koncu tunela".

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Odvoz pokojnikov na Dobravo
    02:22
    Iz 24UR: Odvoz pokojnikov na Dobravo
  • Iz SVETA: Pogrebne službe delajo dan in noč
    03:01
    Iz SVETA: Pogrebne službe delajo dan in noč

 

V četrtek smo v Sloveniji opravili 5673 testiranj, delež pozitivnih je bil 27,25-odstoten, in tako nižji kot dan pred tem, ko je znašal 30,33 odstotka. Potrdili smo 1546 novih primerov okužbe s koronavirusom. 

Hospitaliziranih je 1254 obolelih, 201 pacient se zdravi na intenzivni negi. Število hospitalizacij se je tako nekoliko povišalo, na drugi strani pa se na intenzivni negi zdravijo štirje manj. "To je sporočilo, ki smo ga zelo želeli, upajmo, da se bo tako nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh," je na novinarski konferenci vlade dejal vladni govorec Jelko Kacin

V četrtek je za posledicami okužbe s covidom-19 umrlo 31 ljudi, kažejo podatki Sledilnika. Gre za precej manjše številke od preteklih dni, ko se je število dnevnih smrti povzpelo na 45. 

Nove okužbe v domovih za starejše 

Tudi v četrtek se je povečalo število okužb v domovih za starejše, tako med oskrbovanci kot med zaposlenimi. Med stanovalci so potrdili novih 250 primerov, aktivno okuženih je trenutno 2510 stanovalcev. Skupaj se je v drugem valu epidemije okužilo že 4424 oskrbovancev domov. Okužbe med zaposlenimi so se povišale za 81, aktivno okuženih pa je tako že 905 zaposlenih, je predstavil Kacin. 

Med covidnimi bolniki na infekcijski kliniki v Ljubljani

Carotta: Število hospitalizacije se ne povečuje več, a sistem je povsem obremenjen 

Število hospitalizacij se ne povečuje več. "To je luč na koncu tunela," je povedal koordinator za covidne bolniške postelje pri MZ Robert Carotta. A opozoril je, da "številke ne odražajo realne vojne, ki se bije v bolnišnicah. Sistem je povsem obremenjen." Epidemija se še ne umirja, situacija ostaja napeta, je dodal. 

Zdravstveni sistem je na robu zmogljivosti, nenadnega porasta bolnikov si ne moremo privoščiti. "Dejstvo je, da kakšnega sunkovitega vala slovensko zdravstvo ne bo zdržalo." 

Zaznavajo tudi vedno manj premestitev med bolnišnicami, kar nakazuje na to, da bolnišnice zmorejo oskrbeti bolnike na svojem območju.

O mejah zmogljivosti zdravstvenega sistema težko govorimo, pravi Carotta. Profesor Jereb je pred dnevi mejo pri intenzivnih posteljah postavil med 250 in 270, mejo pri navadnih posteljah pa med 1500 in 1600. Te meje pa so odvisne predvsem od kadra. 

Carotta ocenjuje, da se bo število hospitalizacij začelo postopoma zmanjševati v prihodnjem tednu, vrh drugega vala pa predstavljajo trenutne številke. Kljub temu da so v četrtek v bolnišnice na novo sprejeli 110 covidnih bolnikov, je po njegovih besedah pomembna krivulja oz. trend števila hospitalizacij, ki ne raste. Carotta pričakuje, da bo ta krivulja postopno padala, a "nikakor ne moremo računati, da bi število hospitalizacij nenadoma padlo", saj covidni bolniki potrebujejo zdravljenje v bolnišnici dalj časa.

Spregovoril je tudi o stanju v jeseniški bolnišnici, kjer je zaposlen. "Stanje kontroliramo, ampak smo na zgornjem robu zmogljivosti, tako kot v večini bolnišnic," je dejal. Težave so se začele konec septembra, ko so imeli hospitaliziranega bolnika z novim koronavirusom, a brez znakov okužbe. Zaradi tega so v bolnišnici nenadoma ostali brez več kot 70 zaposlenih, saj so bili bolniško odsotni.

Nato se je na Gorenjskem epidemiološka situacija zelo slabšala, kar je vodilo v popolno reorganizacijo bolnišnice. Do zdaj so odprli tri covidne oddelke, danes imajo na voljo 46 navadnih postelj za covidne bolnike, štiri intenzivne, h katerim bi lahko pridodali še kvečjemu dve. Poleg tega imajo na pediatričnem oddelku na voljo devet covidnih postelj in eno na ginekološkem oddelku. V tem trenutku je za covidne bolnike v gorenjski bolnišnici na voljo 27 odstotkov vseh kapacitet, nadaljnja širitev pa ni več možna, ne da bi morali ob tem zapreti enega od vitalnih necovidnih oddelkov.

Trenutno je zaradi prebolevanja covida-19 na bolniški 37 zaposlenih iz jeseniške bolnišnice. Kot pozitivno pa je označil dejstvo, da se jih na delovno mesto vrača več, kot pa jih je na novo okuženih. Manjše število med zaposlenimi je po njegovem mnenju posledica upoštevanja ukrepov v državi, kar pozitivno deluje tudi na prenose okužb zaposlenih, saj da se je večina zaposlenih okužila v domačem okolju.

Je pa Carotta še poudaril, da so prostori za zdravljenje covidnih bolnikov v jeseniški bolnišnici popolnoma neustrezni in da Gorenjska potrebuje novo bolnišnico.

V UKC Maribor 192 covidnih bolnikov, na pomoč priskočili številni prostovoljci

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor so medtem posredovali najnovejše podatke glede bolnikov s covidom-19, ki jih zdravijo v naši drugi največji bolnišnici. Število vseh hospitaliziranih covidnih bolnikov v UKC Maribor trenutno znaša 192 – od tega je na intenzivnem zdravljenju 45 pacientov. Znova se je zvišalo skupno število vseh umrlih, ki je zdaj 97, skupno število vseh do sedaj odpuščenih bolnikov s covidom-19 pa je včeraj znašalo 378.

(Graf spodaj prikazuje stanje covid bolnikov v UKC Maribor v obdobju od 1. oktobra do 19. novembra).

Grafični prikaz: Stanje covid-19 UKC Maribor (1. 10. - 19. 11. 2020)
Grafični prikaz: Stanje covid-19 UKC Maribor (1. 10. - 19. 11. 2020) FOTO: UKC Maribor

(Naslednji grafični prikaz pa se nanaša na tedenski prikaz stanja za obdobje med 10. julijem in 13. novembrom.)

Stanje covid-19 UKC Maribor - tedensko (10. 7. - 13. 11. 2020)
Stanje covid-19 UKC Maribor - tedensko (10. 7. - 13. 11. 2020) FOTO: UKC Maribor

'Covid' odsotnost zaposlenih v UKC Maribor ja na dan 19. novembra 2020 (zaradi karantene, morebitnega stika, okužbe, varstva otrok ... ) znašala 275 - od tega je bilo z dela odstotnih 46 zdravnikov in 132 delavcev zdravstvene nege. Med 275 odsotnimi gre za 116 primerov varstva otrok (šola na daljavo), so pojasnili v bolnišnici.

Osebje na covid intenzivni terapiji (enota intenzivne terapije - EIT) UKC Maribor.
Osebje na covid intenzivni terapiji (enota intenzivne terapije - EIT) UKC Maribor. FOTO: UKC Maribor

Strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin pa se je ob tem zahvalil vsem, ki so jim priskočili na pomoč pri obvladovanju epidemije. "Epidemija nas je postavila v situacijo, ki je za vse nas popolnoma nova. Potreben je bil takojšnji pristop k reševanju izziva in od nas še vedno terja fleksibilnost. Vsak izmed vas s svojim delom doprinaša k odličnim rezultatom zdravljenja v naši ustanovi in pomaga s svojo požrtvovalnostjo v teh težkih pogojih dela," je sporočil.

Ker so zaradi povečanega števila presegli zmogljivosti shranjevanja pokojnikov, je mestna civilna zaščita odredila odvoz pokojnih in njihovo hrambo v prostorih na pokopališču Dobrava. Kot je povedala direktorica Pogrebnega podjetja Maribor Lidija Pliberšek, prostori zdaj omogočajo sprejem okoli 130 pokojnikov, a lahko zmogljivosti povečajo do 180. Trenutno so na polovici zmogljivosti, a se že kažejo potrebe po hrambi pokojnikov tudi iz drugih občin.

V delo v mariborskem UKC je trenutno tako vključenih 16 podjemnikov (pet upokojenih medicinskih sester, en radiološki inženir, devet medicinskih sester in en zdravnik), en zdravnik ZD Maribor, pet zaposlenih pri koncesionarjih, 209 študentov zdravstvenih in nezdravstvenih smeri, en zdravnik tehnik prostovoljec in dva prostovoljca Rdečega Križa v sodelovanju s Civilno zaščito (CZ) Mestne občine Maribor in CZ Republike Slovenije. Vsi študentje, ki opravljajo redne klinične vaje (medicina in zdravstvena nega) pa pomagajo tudi izven vaj na vseh področjih, kjer jih potrebujejo.

"Veliko ljudi nam je že pomagalo in zaključilo s svojo pomočjo, veliko vas še pomaga in bo tudi v prihodnje. Še enkrat hvala vsakemu posamezniku. Skupaj zmoremo in nam bo uspelo," zaključuje Vogrin.

V UKC Maribor pa so se ob tem še zahvalili za donacije, ki so jih prejeli. Mercator je tamkajšnje zaposlene razveselil s kavami in čokoladicami v skupni vrednosti 7000 evrov. Ministrstvo RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v sklopu Dneva slovenske hrane za zaposlene doniralo jabolka. McDonalds je 300 obrokov namenil zaposlenim na covid oddelkih, v Urgentnem centru, vstopnih točkah in delu upravnih služb. Informatika pa je namenila 800 plastenk vode covid oddelkom in Oddelku za pljučne bolezni.

V celjski bolnišnici zaskrbljujoče razmere zaradi okužb med zaposlenimi

V celjski bolnišnici so razmere sicer stabilne, saj se je zmanjšal dnevni prirast bolnikov s covidom-19.  Trenutno zdravijo 145 bolnikov, 20 na intenzivni terapiji, 11 covidnih bolnikov pa so odpustili v domačo oskrbo. Od 16. septembra pa do danes je po Vindišarjevih besedah v celjski bolnišnici umrlo 99 covidnih bolnikov.

Število okužb pri zaposlenih pa je zaskrbljujoče, je danes na novinarski konferenci povedal strokovni direktor bolnišnice Franc Vindišar. Okuženih je 171 zdravstvenih delavcev, še dodatnih 58 pa je v karanteni. Zaradi kadrovske podhranjenosti so morali kader prerazporediti, v ta namen pa so združili nekaj oddelkov, da bi dobili zdravstvene delavce za obravnavo covidnih bolnikov.

Po Vindišarjevih besedah so jim na pomoč priskočili nekateri zaposleni iz dveh zdravstvenih domov v celjski regiji, pet upokojenih medicinskih sester, ki so bile zaposlene v celjski bolnišnici, ter trije zasebni zdravniki.

V ponedeljek pa bodo v celjski bolnišnici začeli ponovno izvajati urološke in otolaringološke operacije, je napovedal Vindišar.

Ventilatorji v SB Celje.
Ventilatorji v SB Celje. FOTO: SB Celje

Številne nove okužbe v DU Gradišče, stanje zelo resno v domu Bor Črni vrh

Nove podatke glede okužb, predvsem v štirih trenutno najbolj izpostavljenih domovih starejših na tem koncu, so sporočili tudi z regijskega štaba CZ za severno Primorsko.

V DU Gradišče in Domu starejših Bor Črni vrh imajo po 73 okuženih stanovalcev, z novim koronavirusom so okuženi tudi številni zaposleni. (Fotografija je simbolična)
V DU Gradišče in Domu starejših Bor Črni vrh imajo po 73 okuženih stanovalcev, z novim koronavirusom so okuženi tudi številni zaposleni. (Fotografija je simbolična) FOTO: Dreamstime

"Če so v prvem valu, spomladi, domovi starejših na severnem Primorskem več kot uspešno 'odganjali' virus, oziroma je ta obšel večino ustanov (še najhuje je bilo nato julija v zavodu starejših Pristan v Vipavi), pa je jesen prinesla povsem drugačno sliko. Od 12 domov in enot so bili do včeraj (po znanih in dostopnih podatkih regijskega štaba CZ za severno Primorsko) povsem brez okužb - tako stanovalcev kot zaposlenih - le v tolminski enoti Doma upokojencev Podbrdo," so sporočili.

Brez okužb med stanovalci so (za zdaj) tudi v Domu starejših  v Ajdovščini in Centru Pristan v Vipavi. Zgolj posamezne primere okužb med stanovalci (po enega ali dva) pa imajo v Domu upokojencev Idrija in njihovi enoti Marof ter  v osrednjem domu v Podbrdu. "V njihovi posebni enot Petrovo Brdo, kjer so odrasli s posebnimi potrebami in ne le starostniki, in kjer je bil prvi večji izbruh okužb na severnem Primorskem (okuženi so bili praktično vsi stanovalci in številni zaposleni) pa se je stanje povsem umirilo," s severnoprimorskega štaba CZ sporočajo tudi nekoliko bolj pozitivne novice.

Stabilne so tudi razmere v domu v Renčah (Medic hotel - dom - institucionalno varstvo starejših in zdravstvena nega) kjer je po zadnjih podatkih aktivno okuženih še 17 stanovalcev in le še štirje zaposleni.

Zato pa je - tako na Civilni zaščiti - v zadnjih dneh stanje 'alarmantno' v preostalih štirih domovih. V Domu upokojencev Nova Gorica je okuženih 86 stanovalcev in 28 zaposlenih, v enoti Podsabotin 53 stanovalcev in šest zaposlenih, v Domu upokojencev Gradišče so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 73 stanovalcih (glede na včeraj to pomeni 47 novih primerov) in pri 25 zaposlenih (devet več kot včeraj). V Domu starejših Bor Črni vrh nad Idrijo imajo 73 stanovalcev z okužbo (od tega jih je 16 nameščenih v rdeči coni izven doma) in kar 31 zaposlenih. V tem domu so gasilci PGD Idrija včeraj opravili tudi temeljito razkuževanje prostorov z vodikovim peroksidom in hladnim zamegljevalcem.

"Sicer pa se, ob stalnem jemanju brisov,  tudi številke spreminjajo zelo hitro in vsak nov dan prinese kakšno spremembo. A dejstvo je, da je položaj zelo resen in da so vsi, tako oskrbovanci kot tudi vsi zaposleni, na hudi preizkušnji," je še poudarila ekipa regijskega štaba CZ za severno Primorsko ter dodala: "Ravnajte odgovorno in ostanite zdravi." 

Dom starejših Velenje: okužene stanovalce namestili v Mladinski center in mladinski hotel 

Vodja oddelka za družbene dejavnosti na velenjski občini Drago Martinšek je izpostavil Dom starejših Velenje, kjer je od 169 stanovalcev okuženih njih 87. Prejšnji vikend so 50 okuženih stanovalcev namestili v Mladinski center Velenje in velenjski mladinski hotel.

V Deos centru starejših Gornji Grad je okuženih 20 stanovalcev, ki so na zdravljenju v Termah Topolšica, od koder pa se je v dom vrnilo 22 ozdravljenih stanovalcev. Okuženih je tudi 11 zaposlenih, je dejala direktorica centra Barbara Virant.

Direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna Zlatka Srdoč Majer pa je postregla s podatkom, da je v centru okuženih 16 varovancev in 11 zaposlenih.

Koroška prehitela Gorenjsko 

Koroška je po številu aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev medtem prehitela Gorenjsko in je na drugem mestu med regijami. Na prvem mestu ostaja Pomurje. Po podatkih Sledilnika za covid-19 za sredo ima Koroška 1303,1 primera aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev. Za Pomurje je ta številka 1617,7 primera, za Gorenjsko pa 1152,4 primera.

Na Koroškem je trenutno največ aktivnih okužb v občinah Slovenj Gradec, Dravograd in Radlje ob Dravi, najvišji delež okuženih prebivalcev v regiji pa ima trenutno občina Dravograd z 2,24-odstotnim deležem aktivno okuženega prebivalstva. Večja žarišča okužb v regiji so Koroški dom starostnikov v Črnečah v dravograjski občini ter domova za starejše v Radljah ob Dravi in na Prevaljah. 

Psihologinja: Sonce je tudi, ko je megla 

Psihologinja Andreja Poljanec je na novinarski konferenci spregovorila o nasilju, ki je po njenih besedah boleča tema tudi, ko ni dodatnih okoliščin, povezanih z novim koronavirusom. Ob tem je poudarila pomen sočutja in odločitve za pomoč. "Sonce je tudi, ko je megla," je dejala psihologinja.

Poudarila je, da je nasilje vedno nedopustno, pa naj gre za vpitje, posmeh, ignoriranje, tihe tedne ali še kaj bolj grobega. Je pa to tudi vedno znak šibkosti, strahu in nemoči ter je znak, da oseba za kakovostno in spoštljivo življenje v odnosih potrebuje pomoč. Omenila je tudi, da imamo na vidiku nov izziv za trening odnosov brez ali s čim manj nasilja. "Dobro namreč kaže, da bodo mlajši otroci smeli nazaj v vrtce in šole, česar se zelo veselimo," je dejala psihologinja. 

Po njenih navedbah se med odraslimi glede tega že pojavlja precej skrbi, strahu, pa tudi jeze, kako bodo otroci prenašali maske. Res je, da je to za majhne otroke naporno in da situacijo težje razumejo, a je po njenih besedah kljub vsemu ključno, da se odrasli zavedajo, da lahko otroka pomirijo in da mu lahko na prilagojen način razložijo pomen in smisel mask samo v primeru, ko so tudi sami pomirjeni. S stresanjem nezadovoljstva, jeze, živčnosti in pretirane skrbi namreč otroka dodatno obremenijo, je opozorila.

Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.07

Lepa gesta v Velenju: mladi pripravili presenečenje za nove 'cimre'

21.24

Janša: Ministrstva v pripravo na množično prostovoljno testiranje na novi koronavirus

Glede na stanje epidemije in posvet na ravni EU so pristojna ministrstva danes dobila nalogo, da najpozneje do 5. decembra pripravijo vse potrebno za množično prostovoljno testiranje na novi koronavirus ter vzpostavitev programa za registracijo kandidatov za prostovoljno cepljenje, je sporočil premier Janez Janša.

21.21

V koaliciji za umik izenačitve mature iz šestega protikoronskega zakona, pomoč verskim uslužbencem v sedmem

Vladna koalicija pred obravnavo šestega protikoronskega zakona na odboru DZ za finance soglaša, da se pomoč verskim uslužbencem prestavi iz šestega v sedmi protikoronski zakon. V tem bodo sicer denimo pomagali tudi upokojencem. Uskladili so se še, da iz šestega svežnja pomoči umaknejo izenačitev vpisnih pogojev poklicnih in splošnih maturantov.

21.19

Svetovni dan otrok predvsem v znamenju posledic pandemije za otroke

Ob današnjem svetovnem dnevu otrok so mladi opozorili predvsem na težave, ki jih povzroča pandemija covida-19. Izpostavili so izobraževanje in zdravstveno oskrbo, skrbi pa jih tudi povečanje neenakosti ter dolgoročne posledice pandemije. Unicef je sicer za letošnji dan izbral geslo Vključite me, sem ključ do rešitve.

21.16

V bolnišnicah manj težkih covidnih bolnikov, prav tako manj kršitev protikoronskih ukrepov

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (843)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paskakvali
21. 11. 2020 11.05
+0
Najboljša vlada do sedaj! Po n-tih menjavah uradnikov na vseh mogočih položajih se je virus dokončno vdal! Kakšna veličastna zmaga ! Če bi bili na oblasti komunajzarji bi mrtve vozili s tovornjaki tako pa smo pod vodstvom enega in edinega nezmotljivega na poti dokončne zmage! Orban IN Janša! Junaka sedanjosti in prihodnosti!
exdetektiv
21. 11. 2020 08.43
Kot vidim na Ravnah na Koroškem virus udriha z vso rušilno močjo posebno ogroženi so bloki 16... 18c
exdetektiv
21. 11. 2020 08.44
PrettyBird
21. 11. 2020 08.36
+2
Dostojanstvo so ti vzeli, ker so ti med epidemijo zapovedali nošenje maske, da zaščitijo tvoje zdravje in zdravje ljudi okoli tebe? S policijsko uro so ti vzeli 14 dni življenja? Kakšne opravke pa imaš ponavadi ponoči zunaj?
Tatjana Ribac
21. 11. 2020 08.28
+1
Dokler bojo pozitivni hodili okrog in kuzili druge ne bo ok.Ali je res tezko ostati 14 dni doma zaprt.Pisem vam resnico,da so ljudje pokvarjeni,ne samo vlada.
Sars2
20. 11. 2020 21.58
+3
Ali se zavedate,da nam je drzava vzela ze 14 dni zivljenja,z policijsko uro,vzela dostojanstvo z nosnjo mask na prostem,represija z kaznijo,ce pojes burek,samo hitler je dal nalogo svojim vojakom,da kaznujejo zide z takimi krutimi kaznim,po ustavi je lahko samo priporocilo nosnje mask na prostem
Sars2
20. 11. 2020 21.47
-1
Zakaj mamo tako stanje,premal smo poslusni,kako vzgajas mjhnga otroka,ce bos poslusu,bil priden,....in tako otrok posprav igrace in ce vidis da ne poslusa,jih za kazen se 1×pospravi,tok casa dokler stars ne vid da poslusa in uboga,tko je pa pr koroni
Sars2
20. 11. 2020 21.45
+2
Pravkar film na tv 2,zenska ma raka umre pa od korone obvezno poglejte,umre od korone,ja tko pr nam pravjo
?ampl
20. 11. 2020 21.55
+2
Zaradi takih diagnoz pri nas,smo 1 v Evropi po umrljivosti.....smo pa v nečem tudi 1... Izkoreninili smo umrljivost od raka... Noben več ne umre zaradi raka👏👏👏👍
komarec
20. 11. 2020 21.44
+3
Najboljši ukrepi na svetu, pa imamo skoraj največ mrtvih. Tukaj nekaj ne štima.
komarec
20. 11. 2020 21.41
Ni mi jasno kako je lahko največ okuženi v DSO.
Belibog
20. 11. 2020 21.27
+2
Erjavčeva hči v zakon s 53-letnim milijonarjem?
maske-so-padle
21. 11. 2020 09.15
rada ma penzionerje s 1000 (000) EUR penzije
srebrnibreg
21. 11. 2020 17.18
-1
Kot, da je to pomembno ob nešto mrtvih katerih imate več kot Šarec okuženih.
iga_biba
20. 11. 2020 21.13
+1
A je to, kar se dogaja, že kdo predstavil PV? Preveč okupiran s pisanjem tvitov, pisem in nastavljanjem kadrov, da bi videl, da ljudje umirajo. Umirajo. Spomladi pa so reševali življenja. z zanič zaščitno premo in ventilatorji!
Ruska avantura.
20. 11. 2020 20.57
+8
Prosim vs PRENEHAJTE ŽE ENKRAT RES NO pa v niste več normalni pa to je mogoče samo na Balkanu pa kaj je zvami! Žurnal in vse medijske hiše objavljajo slike iz Kitajske ali pa iz Italije iz leta 2019 pakaj je zvami prekinite z ukrepi tole ni več normalno, pa kako vas ni sram da lažete vsak dan prestrašene in obupane ljudi. DOST JE BLOOOOOOOOOOO
srebrnibreg
20. 11. 2020 20.49
+0
Ko se samo spomnim kako je sedanji ne bodi ga treba predsednik vlade bil pameten ob 30 okuženih v času Šarca in, ko vidim, da sedaj ima ta pametnjakovič v narekovaju več mrtvih vidim in vam kakšen manipulant in lažnivec ter neposobnež je. Takrat je vse vedel sedaj se mu je pa vse sesulo od nesposobnosti in reševanja hrvaškega turizma.
piu
20. 11. 2020 20.55
-1
Pojdi si pogledat to lewaško teorijo zarote.....
iga_biba
20. 11. 2020 21.14
+2
Na TV je izjavil, da ga statistika (mrtvi) ne zanima.
Tatjana Ribac
21. 11. 2020 08.23
-1
Najvam razlozim situacijo ,ki jo niste razumela.Pacinet z rakom lahko zivi veliko let,ker pa je zbolel se za kovidom mu je ta poslabsala stanje in pacient ni prezivel.Dejansko je umrl za kovidom.Zelo nevarne so pljucnice,ki jih pacienti res ne prebolijo.Lp
Optimisty
20. 11. 2020 20.41
+2
španija ima ukrepe do maja 2021...se pravi tudi nas isto čaka in nič drugače
SDS_je_poden
20. 11. 2020 20.28
+10
Protesti se 14 dni sploh niso odvijali, pa delež obolelih praktično ne pada. Ovčke jajove, a mu še verjamete, da so protesti vir okužb?
boslo
20. 11. 2020 20.50
+0
Moznost okužbe je sigurno višja, kot pa doma pred tv. Kaj praviš?
iga_biba
20. 11. 2020 21.15
+2
protesti začasno ustavljeni, zato pa več obolelih in mrtvi???? Kacin je rekel, da ste martinovali. Packe!
NajboljsiBoguniverzuma
20. 11. 2020 20.27
-1
Levaki, do jeseni 2026 nema ništa!!!
Arguss
20. 11. 2020 20.25
+8
Jaz karantene niti ne občutim ne samo jaz veliko nas je .Delaš cel dan pol si pa z družino ob večerih.
boslo
20. 11. 2020 20.51
Boombaar
20. 11. 2020 20.18
+3
Jajo skače po urški Jaz pa po Ančki ker je kazen za prehod občine 😬😬😬😠
Moja Slovenija
20. 11. 2020 20.16
+18
Cela Slovenija stoji zaradi 200 ljudi...letos je odšlo iz mojega življenja kar nekaj ljudi...pa se ni nič ustavilo!Brez zamere vlada...vem....da nas varujete...ampak počasi imam pa tudi jaz poln kufer vsega!
User1538643
20. 11. 2020 20.12
+5
Treba je narediti detaljni zemljevid Slovenije, pobarvati po statističnih podatki, ne katerihkoli, od rdeče do zelene, in se potem skoncentrirati na rdeče fleke, ostalo pustiti pri miru.