8°C
Podatki za dan: 9. 4. do 24.00
Oboleli
225,923
+1250
+0.6%

Novo pretresanje ukrepov. Odločitev o odpiranju šol in vrtcev že padla

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.R. /STA /N.Š. /
KOMENTARJI
679
Na Brdu pri Kranju poteka delovni sestanek s svetovalno skupino pri ministrstvu za zdravje. Sestanek je namenjen razpravi o trenutnih epidemioloških razmerah in vlada bo odločala o spremembah vladnega semaforja sproščanja ukrepov, ki jih predlaga svetovalna skupina za covid-19.

VEČ VIDEOVSEBIN

02:22

Iz 24UR: Slovenija blizu rdeče faze

01:33

Iz SVETA: Prevetritev vladnega semaforja ukrepov

 

Vlada je sicer že prisluhnila predlogom svetovalne skupine, da se tudi v primeru epidemiološkega stanja, ki ustreza rdeči fazi semaforja, odprejo vrtci in osnovne šole, srednješolci pa se izobražujejo izmenjaje en teden na daljavo in en teden v živo. 

Se obetajo tudi spremembe pri 'policijski uri'?
Se obetajo tudi spremembe pri 'policijski uri'?FOTO: Bobo

Po predlogu svetovalne skupine bi bilo v rdeči fazi omogočeno gibanje na prostem tudi med 22. in 5. uro, in sicer individualno ali več članov istega gospodinjstva.

Poleg tega so po neuradnih informacijah predlagali, da se v oranžni fazi odprejo gostinske terase po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter da maske na prostem ne bi bile več obvezne, razen če ne bi mogli ohranjati dvometrske medsebojne razdalje.

PREBERI ŠE
Semafor ukrepov: spremembe pri šolanju in tudi pri omejitvah gibanja

Vladi naj bi predlagali še ustrezno nadomestilo za tiste, ki so v izolaciji zaradi okužbe z novim koronavirusom in v karanteni zaradi visokorizičnega stika.

Povprečje novih primerov v zadnjih sedmih dneh po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša 922,6, vlada pa je medtem objavila, da je sedemdnevno povprečje potrjenih okužb 917, kar je nekoliko več kot dan prej, ko je znašalo 889.

Koronavirus pasica nova