0°C
Podatki za dan: 13. 1. do 24.00
Oboleli
518,092
+6918
+1.4%

Od ponedeljka karantene ob vstopu v državo ne bo več možno predčasno prekiniti

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.R. /
KOMENTARJI
43
Vlada je na pobudo notranjega ministrstva sprejela spremembo Odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja bolezni covid-19. Ta določa, da oseba, ki je ob vstopu v Slovenijo napotena v karanteno na domu, le-te ne more več predčasno prekiniti z negativnim testom PCR.

S ponedeljkom bo na slovenski meji začel veljati nov režim.
S ponedeljkom bo na slovenski meji začel veljati nov režim.FOTO: Aljoša Kravanja

Z Urada za komuniciranje (Ukom) so po dopisni seje vlade sporočili, da bo v ponedeljek v veljavo stopil nov odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo.

Kot so pojasnili, so zaradi skrajšanja trajanja karantene na domu z deset na sedem dni črtali možnost predčasne prekinitve karantene z negativnim testom PCR. "Oseba, ki jo policija ob vstopu v Slovenijo napoti v karanteno na domu, torej karantene ne more več predčasno prekiniti z negativnim testom PCR in traja polnih sedem dni," so zapisali na Ukomu.

Brez napotitve v karanteno na domu lahko sicer v Slovenijo vstopi oseba, ki izpolnjuje pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, torej pogoj PCT, za kar mora imeti ustrezna dokazila.

Danes je na Brdu pri Kranju sicer potekal sestanek koalicijskih poslancev in nekaterih ministrov. Na vprašanje glede skrajševanja veljavnosti karanten je predsednik vlade Janez Janša odvrnil, da bo Ministrstvo za zdravje predlog o še dodatnem skrajšanju karantene (s sedem na pet dni) pripravilo do ponedeljka, ko bo predvidoma tudi sprejet in uveljavljen sredi naslednjega tedna.

PREBERI ŠE
Vlada o skrajšanju karanten: predlog naj bi stopil v veljavo sredi naslednjega tedna


Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.