Korona

Od srede obvezen kriterij PCT za vse zaposlene in uporabnike storitev

Ljubljana, 11. 09. 2021 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Urša Zupan, Anže Božič, Tanja Volmut
Komentarji
3455

Vlada je na dopisni seji sklenila, da bo od srede, 15. septembra, kriterij PCT (preboleli, cepljeni in testirani) obvezen za vse zaposlene in samozaposlene v državi – gre za okoli 900.000 državljanov. Testiranje oz. samotestiranje bo moralo biti vsaj enkrat tedensko, stroški pa bodo breme delodajalca. Po novem bo PCT-pogoj obvezen tudi za uporabnike storitev, kot so banke, pošte, trgovine s tehničnim blagom in oblačili, celo javni prevoz in obisk zdravnika. Pogoja PC za zaposlene v državni upravi pa Janševa vlada očitno zaenkrat še ne bo udejanjila.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Odzivi na spremembe odloka
    01:08
    Iz 24UR: Odzivi na spremembe odloka
  • Iz 24UR: PCT obvezen povsod
    03:25
    Iz 24UR: PCT obvezen povsod

 

Vlada je danes izdala Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT) za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom. 

"Odlok začasno določa pogoj PCT za osebe, ki opravljajo delo pri izvajalcih dejavnosti ali okoljih v Republiki Sloveniji, in za osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji, samotestiranje s hitrimi antigenskimi testi za samotestiranje, uporabo zaščitne maske in medosebno razdaljo ter razkuževanje rok in prezračevanje prostorov" so zapisali v sporočilu za javnost po dopisni seji. 

Odlok začne veljati v sredo, 15. septembra, s tem pa preneha veljati predpis, ki je do sedaj urejal navedene vsebine.

V primeru neizpolnjevanje pogoja PCT delodajalec uporabi ukrepe v skladu s predpisom, ki ureja varnost in zdravje pri delu, in predpisom, ki ureja delovna ali uslužbenska razmerja, ter kolektivnimi pogodbami dejavnosti.  Vlada RS

Prebolevnost spet velja samo šest mesecev

Pogoj PCT osebe dokazujejo z dokazilom o negativnem testu, z dokazilom o prebolelosti ali z dokazilom o cepljenju. 

Vlada je tudi znova skrajšala čas veljavnosti kriterija prebolevnost na 180 dni, torej na šest mesecev in ne na osem, kolikor je veljalo zadnjih nekaj dni. "Prebolevnik PCT-pogoj izpolnjuje z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni," so zapisali v sporočilu.

Testiranje oz. samotestiranje vsaj enkrat tedensko

PCT-pogoj morajo za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršni koli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu ali samostojno opravljajo dejavnost. Za opravljanje dela se pogoj PCT izpolnjuje tudi s presejalnim testiranjem s testom HAG za samotestiranje, ki se izvaja enkrat tedensko v enakih presledkih. V tem primeru sredstva za testiranje zagotavlja delodajalec oziroma oseba, ki samostojno opravlja dejavnost. 

PCT-pogoj morajo izpolnjevati tudi vse osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih. Stroške testiranja v tem primeru posamezniki krijejo sami.  

Prav tako morajo pogoj PCT izpolnjevati uporabniki zavodov za prestajanje kazni zapora, prevzgojnih domov, centrov za tujce, azilnih domov in integracijskih hiš ob sprejemu v nastanitev ali po ponovni vrnitvi v nastanitev, če je odsotnost trajala več kot 48 ur. 

Od srede dalje je pogoj PCT z redkimi izjemami obvezen za vse zaposlene in uporabnike storitev.
Od srede dalje je pogoj PCT z redkimi izjemami obvezen za vse zaposlene in uporabnike storitev. FOTO: Dreamstime

Pogoja PCT ni treba izpolnjevati:

 

- osebam, ki so mlajše od 12 let,

- osebam, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v vrtec, 1., 2., ali 3. razred osnovne šole, glasbeno šolo do vključno 2. razreda, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami,

- osebam, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta oziroma odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase, in

- učencem in dijakom pri prevozu z javnim potniškim prometom. 

 

Pogoja PCT prav tako ni treba izpolnjevati v primerih nujne oskrbe z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujne medicinske pomoči ter zaščite in reševanja. 

 

Za nujno oskrbo z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami se štejejo:

- prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila in pijačo, vključno s prodajo živil in pijače zunaj prodajaln, pri čemer se kot izjema ne štejejo prodajalne znotraj trgovskega centra,

- specializirane prodajalne s farmacevtskimi, medicinskimi, kozmetičnimi in toaletnimi izdelki, pri čemer se kot izjema ne štejejo prodajalne znotraj trgovskega centra. 

Odlok določa, da preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT organizirajo odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela.  

Sprememb pri začasni omejitvi zbiranja ljudi ni. Od sredine avgusta je začasno prepovedano zbiranje več kot 50 ljudi.

Maske na odprtem obvezne, če ni mogoče zagotoviti razdalje

Vlada v odloku določa tudi, da je uporaba zaščitnih mask obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Prav tako je uporaba zaščitnih mask obvezna na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra, in v osebnih vozilih. 

Maska pa ni potrebna, če gre za člane istega gospodinjstva in je zagotovljena medosebna razdalja najmanj 1,5 metra do drugih oseb, v osebnem vozilu, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva, in na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, kjer se upošteva pogoj PCT.  

Uporaba zaščitnih mask je obvezna na odprtih javnih krajih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.
Uporaba zaščitnih mask je obvezna na odprtih javnih krajih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. FOTO: Dreamstime

Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za:

 

- otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,

- učence v osnovni šoli do vključno 5. razreda, izključno, ko so v matičnemu oddelku,

- učence glasbene šole do vključno 2. razreda,

- vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok - pomočnike pri opravljanju neposrednega dela z otroki,

- višje in visokošolske učitelje, kadar predavajo za zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala,

- govornike v zaprtih javnih krajih oziroma prostorih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 1,5 metra,

- nastopajoče na javnih kulturnih prireditvah,

- osebe, ki izvajajo športno vadbo, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 1,5 metra,

- osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,

- učence, dijake in študente pri pouku športne vzgoje in pouku športa, učence glasbene šole pri pouku pihal, trobil, petja, plesne pripravnice, sodobnega plesa in baleta, ter dijake pri pouku plesa, petja in inštrumenta in

- za goste, sedeče za mizo v gostinski dejavnosti. 

Odlok začne veljati v sredo, 15. septembra. 

Nova pravila prinašajo velike spremembe in odpirajo številna vprašanja. Za pojasnila smo prosili zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja, ki pa danes ni bil dosegljiv. 

Kakšni so prvi odzivi?

Na Obrtni zbornici Slovenije (OZS) se strinjajo, da odlok velja za vse – tako javni kot zasebni sektor. Odloku načeloma, če bomo tako zajezili epidemijo, nihče ne nasprotuje, sprašujejo pa se, kdo in kako bo to nadzoroval. 

"Če je to sprejeto, verjetno ne bo drugače, da potnik s tem, ko vstopi na avtobus, tudi javi, da izpolnjuje ta pogoj. Verjetno so inšpektorji tisti, ki bodo izvajali nadzor. Tega, da bi izvajali kontrolo vozniki oz. prevozniki, si ne predstavljam oz. ne verjamem, da je kaj takšnega mogoče," je povedal Peter Horvat, direktor LPP. 

"Glede na to, da je vlada to danes sklenila, verjamem, da so tudi nekako predvideli, kako se bodo ti ukrepi izvajali. Predvsem pa računamo, da vse to ne bo padlo na breme delodajalcev," opozarja Branko Meh, predsednik OZS. 

"Če je ta odločitev z odlokom zakonita, ustavna ... to bodo najverjetneje presodili ustavni pravniki oz. Ustavno sodišče RS. Ker odlok je pač odlok in ne more biti nad zakonom, ki ga sprejme DZ RS," pa dodaja Frančišek Verk, predsednik Sindikata državnih organov Slovenije.

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (3455)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andy.m
14. 09. 2021 17.35
+3
Dovolj nam je takega mafijskega vodenja države (Janša na jahti, Mavriciju...)!!! VOLITVE ZDAJ!!!
Las Vegas
14. 09. 2021 08.20
+1
Tudi s to omejitvijo ne bomo spravli stvari pod kontrolo. Pogodba z virusom je podpisana da virus napada vse povrsti 10 mesecev na leto. V dveh poletnih mesecih gre pa na dopust in ga ni na spregled kljub masovnim druženjem... ok je še nekaj izjem... ok, šalo vstran. A kdo zares ve kaj je v ozadju? In kdo točno je ta, ker naši strokovnjaki to zares niso.
Las Vegas
14. 09. 2021 08.16
+1
Poglejte si film "Rezident evil"... ;)
Las Vegas
14. 09. 2021 08.14
Slejkoprej bo vlada padla na volitvah zaradi takih neumnosti. Prišla bo druga vlada z istimi obrazi le presedli se bodo po stolčkih... in spet bo isto kot doslej... opažam vzorec ki mu ji konca.
VoxP
14. 09. 2021 08.12
+1
Zdaj pa bo zanimljivo gledati število okuženih dnevno kajti premikali se bodo lahko samo cepljeni in prebolevniki pa tisti z negativnimi testi. Ali bo število še tako strmo naraščalo? S cepivom človek ne postane imuni na okužbo. Prav tako se lahko okuži in kuži ostale, ampak samo pustili ste se prepričati da ste imuni po cepljenju kar pa je dokazano da to ne drži. Ameriški predsednik je določil, da vsi cepljeni, preboleli in necepljeni še vedno morajo nositi maske. pri nas pa se cepljeni obnašajo neodgovorno do družbe ker mislijo, da lahko živijo kot so to počeli pred covid ero
majo56
13. 09. 2021 13.06
+0
Zoper vse, ki mi bodo omejevali svobodo in moje ustavne pravice, bom vložil predlog za kazenski pregon. predlog za kazenski pregon.
Sig3
13. 09. 2021 09.44
+4
Propadu bo vas plan prej al slej. To ni normalno kot, da bi bili v kaksnem filmu. Toliko je virus nevaren, da morajo silit ljudi da se cepijo na taksen nacin, da se ljudi omejuje na vsakem koraku in zahteva dokazila da si zdrav.
quogajer
13. 09. 2021 08.47
+5
A sedaj se pa ne bo oglasilo ustavno sodišče in varuh za človekove pravice. Vsak človek ima pravico do zdravnika in javnega prevoza. Čemu so si potem upokojenci dobili brezplačne vozovnice, če sedaj necepljeni ne smejo uporabljati javnega prevoza. In sedaj naj ljudje ki nimajo avtomobila in so odvisni od javnega prevoza in so drugače odrezani od mest umrejo ali od lakote ali pa od tega ker ne bodo smeli do zdravnika.Mi bomo že zdržali brez trgovin z oblačili, tehnike in ostalih stvari trgovci in gostinci pa brez nas ne
Darko32
12. 09. 2021 21.44
+0
kdor je to pisal in je tudi dokazal, da nima stroka veze z ničemer, kar je jasno dokazano z celotno zgodbo. V teh forumih že ves čas opozarjamo, da niso urejeni sistemi ceplenja in niso rešene karantene. Ti postopači pa so naredili še večjo štalo in sočasno blokado, da sploh nemoreš iti na ceplenje, če nimaš svojega prevoza in uporabljaš javni prevoz. Sočasno pa niso rešili kako bodo pomagali ljudem, kateri bi šli na ceplenje in nimajo ljudi za pomagati. BRAVO STRUČKOTI NA KVADRAT IN KUBIK. SPREJELI STE, DA SE LJUDJE NE SMEJO ITI CEPIT, SAJ NE SMEJO NA AVTOBUS. NE SMEJO SE TESTIRAT KER NE SMEJO NA AVTOBUS. jaz se ne čudim, da nas imajo za BALKANCE in hopštaplerje. BRAVO STRUČKOTI. BRAVO STRUČKOTI. Sočasno pa so javnosti dokazali, da je isti problem za ene izjema in za druge pa je potrebno zašiti do konca. Torej če sesštejemo oboje skupaj bomo videli, da so narodu dokazali, da gre za politične odločitve in ne za strokovne. Zato je takšno početje povzročilo bumerang, kateri je namerno narejen z ciljem izrabe zdravstva za politična obračunavanja. Potem pa se čudimo, če se komu strga film in naredi kažin.
Noname1216
12. 09. 2021 20.08
+7
PCT je nezakonit, protipraven in ne upošteva 17. člena uredbe (EU) 2021/953. Kaj to pomeni? Nihče ni dolžan upoštevati PCT-ja, saj se mora PCT izvajati v državah članicah EU samo v času PANDEMIJE! PANDEMIJA v Sloveniji NI razglašena. Ta uredba je v celoti ZAVEZUJOČA in se neposredno uporablja v vseh državah članicah. Tudi če Slovenija razglasi EPIDEMIJO, še vedno ni treba nositi NIKJER MASK še manj pa PCT, dokler ni razglašena PANDEMIJA. Začetek veljavnosti te uredbe začne veljati na dan objave v Ur. l. EU. Uporablja se od 1. julija 2021 do 30.junija 2022. ... Javni uslužbenec, ki zahteva PCT je odgovoren za nevestno delo v službi, zlorabo uradnega položaja po 257 in 258 čl. KZ -1 Prav tako se s to zahtevo krši Nurmberška deklaracija, po kateri je sodišče DOLŽNO KAZNOVATI in skladno s 16. členom Ustave RS v povezavi z 29. členu (genocidno ravnanje posameznika..). Vsi državni uslužbenci (zdravniki, policija, inšpektorji, učitelji..) se bojijo samo ODŠKODNINSKE TOŽBE na njihovo osebno ime in priimek po 2. odstavku 26. člena USTAVE RS. .... V kolikor kdorkoli od strank zahteva kakršne koli osebne podatke, krši 91. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), ki pravi: 1) Globa od 4.170 do 12510 se kaznuje pravna oseba, ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost. 2) Če obdelujejo osebne podatke , ne da bi imeli pravno podlago v zakonu ali v osebni privolitvi posameznika (8, člen). Z globo od 200 do 800 EUR se kaznuje vsak posameznik, ki stori dejanje iz 1. odstavka tega člena REZIME: Za vsako fiziično ali pravno osebo, ki na podlagi nezakonitih in protiustavnih vladnih ukrepov, kršijo človekove pravice, se v skladu z veljavno zakonodajo vloži pri pristojnem ODT kazenski pregon. Iz tega ni izzvet NIHČE (natakar, receptor, učitelj, medicinsko osebje, policaj, varnostniki...TUDI, če se izgovarjajo na to, da samo opravljajo svoje delo. .... USTAVA je spisana za ljudstvo, ZAKONI pa za javno upravo. Uredbe in odloki so PODZAKONSKI AKTI. Zakon mora biti v skladu z USTAVO, podzakonski akti pa v skladu z zakonom IN ustavo. SVET EUROPE, katerega je Slovenija članica, se je s podpisom UREDBE ZAVEZALA v celoti. PCT je NEZAKONIT IN PIKA! Na ljudeh pa je, da se opolnomočijo in opremijo z znanjem in pogumom...
morituri
13. 09. 2021 08.35
-2
Najbolj neumni se izgovarjajo na ustavo in svobodo posameznika. Pišem da so najbolj neumni zato, ker ustave sploh ne poznajo in nič protiustavnega ni, če bo vlada uvedla obvezno cepljenje, ker samo tako bomo lahko anticepilce naučili pameti, ki je imajo bore malo. In še, prisilnega cepljenja ni nikjer na svetu, ker obstaja samo obvezno cepljenje katerega lahko povsem zakonito uvede vlada.
Danizz
13. 09. 2021 21.39
+2
"naši predniki so šli v smrt za svobodo, danes se odrekamo svobodi, da se izognemo smrti"... (citat) .... popravljam zadnji del, da bo bolj realno: "...da se izognemo prehladu"!?!?...
zibertmi
12. 09. 2021 18.19
+4
koliko je pa precepljenih po bolnicah ali v domači oskrbi s covit pozitivnim izvidom
zibertmi
12. 09. 2021 18.18
+5
in kaj bo storilo ustavno sodišče.PTC je nezakonit,prav tako prevejanje le tega.pri nas prevna država ne obstaja ,varuh človekovih pravic je privesek,tudi informacijska pooblaščenka je je tam zaradi sebe ne ljudi,o KPK in ostalem sodstvu ,pa škoda besed
morituri
13. 09. 2021 08.36
-2
Najbolj neumni se izgovarjajo na ustavo in svobodo posameznika. Pišem da so najbolj neumni zato, ker ustave sploh ne poznajo in nič protiustavnega ni, če bo vlada uvedla obvezno cepljenje, ker samo tako bomo lahko anticepilce naučili pameti, ki je imajo bore malo. In še, prisilnega cepljenja ni nikjer na svetu, ker obstaja samo obvezno cepljenje katerega lahko povsem zakonito uvede vlada.!!!!!
Danizz
13. 09. 2021 21.39
-1
"naši predniki so šli v smrt za svobodo, danes se odrekamo svobodi, da se izognemo smrti"... (citat) .... popravljam zadnji del, da bo bolj realno: "...da se izognemo prehladu"!?!?..
Iztok Krek
12. 09. 2021 18.13
+3
Lahko bi tudi napisali koliko je po bolnicah prebolelih. Ne pišejo o tem samo zato ker jih je samo za vzorec pa še to imajo najbrž druge bolezni. Pojma nimajo zakaj so skrajšali prebolevnost iz 8mesecev na 6.
srebrnibreg
12. 09. 2021 19.12
+11
Pritisk na državljane, da se jih čim prej čim več cepi. Zdravstveno profiterstvo.
morituri
13. 09. 2021 08.37
-2
Najbolj neumni se izgovarjajo na ustavo in svobodo posameznika. Pišem da so najbolj neumni zato, ker ustave sploh ne poznajo in nič protiustavnega ni, če bo vlada uvedla obvezno cepljenje, ker samo tako bomo lahko anticepilce naučili pameti, ki je imajo bore malo. In še, prisilnega cepljenja ni nikjer na svetu, ker obstaja samo obvezno cepljenje katerega lahko povsem zakonito uvede vlada...
Danizz
13. 09. 2021 21.38
-1
"naši predniki so šli v smrt za svobodo, danes se odrekamo svobodi, da se izognemo smrti"... (citat) .... popravljam zadnji del, da bo bolj realno: "...da se izognemo prehladu"!?
brezvode
12. 09. 2021 17.50
+7
Ta cepilska propaganda in gonja proti narodu je največja nezaupnica sedanji vladi in dokaz kako nesposobna je, da podkupljena zdravniška stroka (prisega HIPOKRITU - Hipokrat se pa v grobu obrača) sprejemat tako nizkotne in primitivno izsiljevalske ukrepe sram naj vas. ga Logar smelo zre v ekran in s cinizmom napoveduje ukrepe in se ji sladko fučka za ljudi samo da je tošl poln in se niti ne zaveda kakšna marioneta je postala in ne samo ona vsi govorci
morituri
13. 09. 2021 08.38
-2
Najbolj neumni se izgovarjajo na ustavo in svobodo posameznika. Pišem da so najbolj neumni zato, ker ustave sploh ne poznajo in nič protiustavnega ni, če bo vlada uvedla obvezno cepljenje, ker samo tako bomo lahko anticepilce naučili pameti, ki je imajo bore malo. In še, prisilnega cepljenja ni nikjer na svetu, ker obstaja samo obvezno cepljenje katerega lahko povsem zakonito uvede vlada....!
Danizz
13. 09. 2021 21.37
+0
"naši predniki so šli v smrt za svobodo, danes se odrekamo svobodi, da se izognemo smrti"... (citat) .... popravljam zadnji del, da bo bolj realno: "...da se izognemo prehladu"!?!?.
Nimasmisla
12. 09. 2021 17.43
-1
dante
12. 09. 2021 17.41
+1
Spet bodo prazne trgovine in gostilne, ostali bomo imeli pleh partije na parkir placih, zohn pa se itak dobi po spletu
Obala31
12. 09. 2021 19.31
-5
Ne ne bodo....vecina ima pct...samo se brezdelniki so brez
Diverzanti
12. 09. 2021 19.54
+6
Se pravi po tvoji logiki jih je milijon na borzi?ej,jej.tebi že deluje.
Apostol1
12. 09. 2021 17.37
-10
Covid bo takrat premagan , ko bo obvezno cepljenje za vse državljane in če se bodo anticepilci še upirali kot se je na primer shizofrenik Troha in njegovi verniki pa polovit in v javnosti cepit in takrat bo covid premagan prej ne . Drugače povedano , če žival zboli za steklino jo je potrebno evtanzirat , anticepilce pa je za dobro vseh treba cepiti in prav škoda je , da se jih ne da cepiti na tak način kot se cepi lisice in to je z odmetavanjem cepiva v vabah po gozdovih iz letala. Sicer pa dobivam občutek , da so lisice precej pametnejše kot pa anticepilci.
morituri
13. 09. 2021 08.42
-1
Zelo se strinjam s tistim, da so lisice bolj pametne kot anticepilci. Anticepilcem bi morali ponuditi za cepljenje 1000€ in postala bi grozna gužva na cepilnih mestih in to pove vse o pameti in norostih anticepilcih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SebaXLS
12. 09. 2021 17.12
-3
Cepljenci imate masko?
paradoxal
12. 09. 2021 17.17
-5
Mi je ne rabimo, za vas nas pa briga sam prosim da ne bos hinavil is si sam placal zdravljenje na intenzivni, ker mi cepljeni ne podpiramo taksnega odvratno nonsalantnega obnasanja, je jasno?!
ve?nost
12. 09. 2021 21.13
+4
Potem pa za pijance in kadilce tud ni zdravljenja, ker onesnažujejo svet
Danizz
13. 09. 2021 21.37
+0
"naši predniki so šli v smrt za svobodo, danes se odrekamo svobodi, da se izognemo smrti"... (citat) .... popravljam zadnji del, da bo bolj realno: "...da se izognemo prehladu"!?!
Ponosno na DESNO
12. 09. 2021 17.05
+10
"Ladislav Troha - Bogu hvala za njega! Opozorilo vsem Slovencem!" ... ... ... Kar poglejte si, da boste videli, kako deluje shizotipska osebnostna motnja pri verskem fanatiku, ki je postal tudi vnet anticepilec in ukleščenec v številne teorije zarote.
morituri
13. 09. 2021 08.44
+0
Našli so se vsaj trije norci, ki so ti dali minus!!!!!!
Ponosno na DESNO
12. 09. 2021 17.02
+3
“To ni šala. In kar je še problem cepiva je spike protein, ki ga cepljeni začnejo prekomerno proizvajati. Ena ženska iz Amerike je povedala, da ko je bil pes v bližini cepljene, je umrl zaradi notranjih krvavitev. 😂🤣😁😂🤣😂🤣😂🤣🤷‍♂️🤷‍♀️🤦‍♂️🤦‍♀️😢😡🤡🤡🤡
morituri
13. 09. 2021 08.46
+1
Ja, po mnenju opozicije so jim odpadle tudi roke in noge, nekaterim pa celo glava??????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.