Korona

Vlada sprošča prepoved opravljanja tehničnih pregledov in dovoljuje nekatere oblike javnega prevoza

Ljubljana, 17. 04. 2020 06.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 12 min
Avtor
STA, M.R., A.K.
Komentarji
1358

Vlada je na dopisni seji sprejela odločitev, s katero z 20. aprilom sprošča prepoved opravljanja tehničnih pregledov in ostalih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter odpravlja prepoved za nekatere oblike javnega linijskega prevoza. S ponedeljkom vrata med drugim znova odpirajo trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in nekatere servisne delavnice, med drugim vulkanizerske, na voljo pa bodo tudi nekatere storitve, je sklenila vlada. Frizerski in kozmetični saloni bodo odprti šele s 4. majem.

Več videovsebin
  • IZ 24UR: Koronavirus je izjemno nalezljiv
    02:43
    IZ 24UR: Koronavirus je izjemno nalezljiv
  • Iz 24UR: Ajdovska občina podarja opremo
    02:14
    Iz 24UR: Ajdovska občina podarja opremo
  • IZ 24UR: Stanovalka ostaja v UKC Maribor
    01:09
    IZ 24UR: Stanovalka ostaja v UKC Maribor
  • Iz 24UR: Zdravljenje v UKC
    03:48
    Iz 24UR: Zdravljenje v UKC
  • Iz 24UR: Gibanje v druge občine
    02:57
    Iz 24UR: Gibanje v druge občine
  • Iz 24UR: Sprostitev ukrepov, nujna zaščita
    03:31
    Iz 24UR: Sprostitev ukrepov, nujna zaščita

Vlada je danes na dopisni seji še razrahljala ukrepe. Kot so sporočili z Urada vlade za komuniciranje, ta z 20. aprilom sprošča prepoved opravljanja tehničnih pregledov in ostalih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil.  

Z Odlokom o spremembi Odloka o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji se določa, da prepoved izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah velja le do 19. aprila 2020.

Določa se tudi, da se od 20. aprila 2020 dalje naloge tehničnih služb, strokovnih organizacij in registracijskih organizacij ter delo v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji izvajajo le, če so pri njihovem izvajanju upoštevana vsa priporočila za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vlada z 20. aprilom odpravlja prepoved za nekatere oblike javnega linijskega prevoza.
Vlada z 20. aprilom odpravlja prepoved za nekatere oblike javnega linijskega prevoza. FOTO: Shutterstock

Veljavnost prometnih dovoljenj v vsakem primeru podaljšana, še vedno prepovedane šole vožnje

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, se v vsakem primeru podaljšuje do 19. junija 2020.

Vlada je v skladu s tem izdala tudi Odlok, da prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev za pravne osebe ali samostojne podjetnike posameznike, ki opravljajo naloge tehnične službe, strokovne organizacije in pooblaščene registracijske organizacije, velja le do 19. aprila 2020.

Slednje pomeni, da se bodo naloge tehničnih služb, strokovnih organizacij in pooblaščenih registracijskih organizacij lahko začele izvajati že 20. aprila 2020.

Še vedno pa do 17.maja 2020 velja prepoved ponujanja oziroma prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov.

Vlada z 20. aprilom odpravlja prepoved za nekatere oblike javnega linijskega prevoza

Vlada je izdala tudi  Odlok o spremembi Odloka o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji. Od ponedeljka, 20. aprila 2020, bodo namreč pod posebnimi pogoji dovoljeni posebni linijski prevozi potnikov, ki so trenutno namenjeni prevozu delavcev od doma do delovnega mesta in domov.

Sprememba Odloka o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji omogoča sprostitev izvajanja posebnih linijskih prevozov, ki jih organizirajo gospodarski subjekti za prevoz zaposlenih na delovno mesto.

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, se v vsakem primeru podaljšuje do 19. junija 2020.
Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, se v vsakem primeru podaljšuje do 19. junija 2020. FOTO: Dreamstime

Posebni linijski prevoz se sicer izvaja na podlagi sklenjene pogodbe med organizatorjem prevoza in prevoznikom, pri čemer je organizator prevoza lokalna skupnost, ali pravna oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, oziroma fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost.

Seznam potnikov je sestavni del pogodbe. Izvajalec prevoza je v osmih dneh od sklenitve pogodbe dolžan obvestiti ministrstvo, pristojno za promet in predložiti podatke o itinerarju in voznem redu za register posebnih linijskih prevozov. Med izvajanjem prevoza mora imeti voznik v vozilu pogodbo in seznam potnikov.

Kljub sprostitvi določena pravila in omejitve

Organizator in izvajalec prevoza bosta morala upoštevati omejitev števila potnikov na največ eno tretjino števila registriranih sedežev. Sedeži na katerih je dovoljeno sedeti, da bi se zagotovila ustrezna oddaljenost med potniki, morajo biti označeni. Potniki morajo na vstop v vozilo čakati na varnostni razdalji najmanj 2 metrov.

Za potnike je treba na vhodnih vratih zagotoviti razkužilo, da si razkužijo roke pred vstopom v vozilo in ob izstopu. Potniki morajo imeti v vozilu obrazno zaščitno masko.

Voznikov prostor in vhodna vrata morata biti ločena od potniškega dela. Za voznika mora izvajalec zagotoviti razkužilo. Voznik mora imeti v vozilu obrazno zaščitno masko.

Po vsaki vožnji je treba vozilo temeljito prezračiti in obrisati vse dele vozila, ki se jih običajno dotikajo potniki. Vozilo je treba enkrat na dan razkužiti.

Navodila za organizatorje in izvajalce posebnih linijskih prevozov bo objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Ta pa je ob sproščanju vladnih ukrepov izdal še več različnih navodil za ravnanje prebivalcev RS. 

V prostore, kjer se izvajajo servisne in druge storitve, ter v živilske, gradbene in tehnične trgovine naj vstopajo in se tam srečujejo le zdrave osebe. To velja tako za zaposlene kot za stranke, navajajo.

Stranke morajo biti na razumljiv in prijazen način obveščene, da v primeru bolezenskih znakov ne smejo dostopati do storitvene dejavnosti. To pa velja tudi za najmanjše bolezenske znake okužbe zgornjih dihal.

Pred vstopom v prostore, kjer se izvajajo servisne in druge storitve, ter v živilske, gradbene in tehnične trgovine je za stranke obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, ki prekrije nos in usta, ter razkuževanje rok.

Zaposleni morajo upoštevati splošna priporočila, ki veljajo za zmanjšanje prenosa povzročiteljev nalezljivih bolezni. Tako ob prihodu na delo na smejo imeti povišane telesne temperature. Pomembno je, da v zadnjih dveh tednih niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba z novim koronavirusom oz. osebo z znaki okužbe covida-19, ki je bila poslana v samoizolacijo.

Zaposleni ne smejo hoditi bolni na delo, v primeru bolezenskih znakov za nalezljivo bolezen naj takoj po telefonu obvestijo delodajalca. Skrbijo naj za ustrezno in redno higieno rok, po potrebi tudi razkuževanje rok, in higieno kašlja, pri delu s strankami nosijo zaščitno masko in ustrezno zaščitno opremo, ki jo uporabljajo sicer pri rednem delu, izogibajo naj se osebam, ki kažejo znake okužbe dihal in varno ravnajo s hrano.

Delodajalec mora po deloviščih za vsak delovni dan voditi evidenco o preverjanju upoštevanja priporočil in zdravstvenega stanja zaposlenih. Na NIJZ svetujejo delodajalcem, naj ravnajo skladno z dobro higiensko prakso in že uveljavljenimi standardi, ki veljajo za njihovo področje dela, to je higiena rok in kašlja, dosledno nošenje zaščitne maske in vzdrževanje razdalje vsaj 1,5 do dva metra ter izogibanje nenujnim tesnim stikom z ljudmi.

Sicer pa morajo zagotavljati 20 kvadratnih metrov površine na posamezno stranko, redno in učinkovito morajo prezračevati prostore, razdalja med čakajočimi na blagajni pa mora biti vsaj dva metra.

'Epidemija je pod nadzorom'

Vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović je na današnji novinarski konferenci ocenila, da je epidemija novega koronavirusa pod nadzorom. Ker projekcije kažejo na upad števila okuženih, se lahko postopoma začne odpirati javno življenje. A virus ne bo kar izginil, zato bodo tudi v prihodnje obstajale možnosti izbruhov.

Če bi epidemija v Sloveniji tako potekala, kot je v italijanski Lombardiji, bi imeli na oddelkih za intenzivno terapijo 153 bolnikov, na bolnišničnih oddelkih pa 1253. "Naše številke so bistveno nižje," je dejala in se ob tem zahvalila vsem prebivalcem, da so se držali sprejetih ukrepov za zajezitev epidemije in preprečili širjenje virusa ter da se ni zgodila tragedija.

Po njenih besedah se je po uvedbi rigoroznih ukrepov, kot je zaprtje šol in vrtcev ter omejitev gibanja, širjenje epidemije umirilo. "Krivulja se je sedaj obrnila navzdol in zato se lahko pogovarjamo o postopnem popuščanju ukrepov in postopni normalizaciji življenja," je povedala.

Več projekcij kaže, da se z enega bolnika prenese novi koronavirus na manj kot eno osebo. To pomeni, da je prišlo do t. i. negativne povratne zanke in da število okuženih upada, je poudarila.

Velik del epidemije je sicer v domovih za starejše, saj so starostniki zelo dovzetni za bolezen. Tam se bolezen hitro širi, ker so stiki med stanovalci in zaposlenimi večji kot sicer. A tudi v teh domovih so znaki umirjanja širjenja okužb.

Vendar pa ne gre za epidemijo, ki se bo zaključila in popolnoma izzvenela, kot je bilo denimo pred leti pri epidemiji Sarsa. Tako je Slovenija v fazi prehoda iz velikega epidemičnega vala, ki je bil sicer pri nas sorazmerno majhen, v fazo, ko bo "epidemija še tlela" in bodo možni izbruhi. A teh bo manj, ker bo tudi manj aktivno okuženih. Vseeno pa jih bo treba zamejiti, zaradi česar bodo imeli v prihodnjih mesecih veliko dela terenski epidemiologi.

Po njenem mnenju bo treba tudi v prihodnje upoštevati nekatere ukrepe, kot so nošenje mask v zaprtih prostorih, ustrezna higiena rok ter preprečevanje tesnih stikov, ki omogočajo, da se kapljična okužba prenaša. Med drugim predlaga, da bi enake omejitve, ki se danes uporabljajo v živilskih trgovinah, uporabili tudi v drugih dejavnostih. "Če bomo ukrepe upoštevali, bomo lahko državo postopno odpirali," je dejala.

Ne pozabite na razkuževanje rok in masko v zaprtih prostorih

Strokovnjaki opozarjajo, da je ta virus ekstremno nalezljiv in lahko smrtno nevaren. Znano je, da ne gre samo za kapljice in da se v zaprtih prostorih prenaša tudi preko aerosolov. Ob počasnem sproščanju gospodarstva, odpiranju različnih vrst dejavnosti, torej nikakor ne smemo pozabiti na pomen varovanja sebe in drugih. V nasprotnem bi lahko doživeli nov zagon epidemije. Kaj je tisto, na kar ne smemo nikoli pozabiti in mora postati naša rutina?  

Dokler domovi za starejše občane ne bodo pod kontrolo, bomo vedno imeli možnost razvoja te okužbe tudi zunaj domov.  

A rahljanje ukrepov ne pomeni, da je bitka dobljena. Tatjana Lejko Zupanc iz ljubljanske infekcijske klinike poudarja: ''Ne misliti, da če so kakšni ukrepi razrahljani, da je stanje takšno, kot je blo pred epidemijo, in če si res želimo v normalno stanje, potem se res držimo navodil.''  

Virus, ki je za nekatere lahko smrtonosen, je namreč še med nami. Eden od najpomembnejših ukrepov ki se ga moramo držati še naprej, je redno razkuževanje rok. Vsakič, ko pridemo domov. Roke razkužujemo tudi pred in po vstopu v trgovine ali katerekoli zaprte prostore. To si bo treba vtisniti v podzavest. In pa nošenje mask v zaprtih prostorih.

Doslej so v Sloveniji opravili 39.330 testiranj, iz bolnišnic pa so odpustili skupaj 182 bolnikov s covidom-19. Med 1304 okuženimi je 583 moških in 722 žensk.
Doslej so v Sloveniji opravili 39.330 testiranj, iz bolnišnic pa so odpustili skupaj 182 bolnikov s covidom-19. Med 1304 okuženimi je 583 moških in 722 žensk. FOTO: Aljoša Kravanja

Aktualni podatki o stanju

Doslej so v Sloveniji opravili 39.330 testiranj, iz bolnišnic pa so odpustili skupaj 182 bolnikov s covidom-19. Med 1304 okuženimi je 583 moških in 722 žensk. Okuženih je 269 zdravstvenih delavcev, 117 zaposlenih v domovih za starejše. Med oskrbovanci v domovih za starejše je potrjenih 276 okužb, v četrtek so jih potrdili 11, je navedel Kacin.

Iz osrednjeslovenske statistične regije prihaja 389 okuženih z novim koronavirusom, 279 iz savinjske, 143 iz pomurske, 129 iz jugovzhodne Slovenije, 109 iz podravske, 75 iz gorenjske, 47 iz koroške, 31 iz primorsko-notranjske, 30 iz zasavske, 23 iz obalno-kraške, 21 iz goriške ter 13 iz posavske regije. Deset obolelih je tujih državljanov.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana se je za enega zmanjšalo število bolnikov s covidom-19 in tistih na intenzivni terapiji. Hospitaliziranih je 41 bolnikov, od tega 10 v enoti intenzivne terapije. Kot so zapisali na Twitterju, pričakujejo, da bodo oddelek, ki je gostoval na ortopedski kliniki, lahko v kratkem vsaj začasno zaprli.

Tudi v UKC Maribor se je število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 zmanjšalo. V četrtek je bilo pri njih hospitaliziranih 27 okuženih z novim koronavirusom, kar je tri manj, od tega je bilo v enoti za intenzivno zdravljenje 11 bolnikov, kar je eden manj kot dan prej. V domačo oskrbo je bilo doslej odpuščenih že 52 bolnikov, edini smrtni žrtvi zaradi covida-19 doslej pa so zabeležili v začetku aprila.

V Splošni bolnišnici Celje je bilo zjutraj hospitaliziranih 22 bolnikov s covidom-19, od tega šest v enoti intenzivne terapije. Dva bolnika so odpustili v domačo oskrbo, so sporočili na Twitterju.

Na Kliniki Golnik je danes pet bolnikov s covidom-19, od teh je eden na intenzivnem oddelku, so sporočili iz bolnišnice.

 

Tudi v trgovinah z gradbenim materialom bo veljal poseben režim: v času od 8. do 9.30 bodo nakup lahko opravile izključno ranljive skupine, in sicer invalidi, nosečnice in starejši od 65 let. Ti samo v tem času.
Tudi v trgovinah z gradbenim materialom bo veljal poseben režim: v času od 8. do 9.30 bodo nakup lahko opravile izključno ranljive skupine, in sicer invalidi, nosečnice in starejši od 65 let. Ti samo v tem času. FOTO: Dreamstime

Odpirajo se trgovine z gradbenim materialom, avtomobilske delavnice, servisi ...

Vlada je na včerajšnji redni seji sklenila, da lahko s ponedeljkom spet obratujejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno-inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo. V teh prodajalnah bodo lahko nakup v času od 8. do 9.30 opravile izključno ranljive skupine, in sicer invalidi, nosečnice in starejši od 65 let. Ti samo v tem času.

Prav tako bodo odprte kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga.

Odprte bodo tudi servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles, kot so vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles.

Na voljo bodo storitve, ki se opravljajo na prostem, na primer vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela, prav tako bo mogoč osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, izhaja iz sporočila za javnost vladnega urada za komuniciranje.

Dovoljene bodo športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

Kaj se odpira s 4. majem?

Šele s 4. majem pa bodo potrošnikom na voljo tudi nekatere druge storitve. Vrata bodo lahko odprli frizerski in kozmetični saloni, prodajalne do velikosti 400 kvadratnih metrov, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih, ter saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali.

Ob novih izjemah je vlada objavila navodila za delo v servisnih in drugih storitvah ter živilskih in tehničnih trgovinah v času trajanja epidemije koronavirusne bolezni 19. Kot so zapisali, naj v prostore, kjer se izvajajo storitve, ter v živilske, gradbene in tehnične trgovine vstopajo in se tam srečujejo le zdrave osebe. Stranke morajo biti po teh navodilih na razumljiv in prijazen način obveščene, da v primeru bolezenskih znakov ne smejo dostopati do storitvene dejavnosti.

Pred vstopom v prostore je za stranke obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot so šal, ruta ali podobne oblike zaščite, ki prekrije nos in usta, ter razkuževanje rok.

Poleg strank je vlada navodila pripravila tudi za zaposlene, ki morajo upoštevati splošna priporočila za zmanjšanje prenosa povzročiteljev nalezljivih bolezni. Med drugim na delo ne smejo prihajati bolni, v primeru bolezenskih znakov za nalezljivo bolezen pa morajo o tem po telefonu obvestiti delodajalca. Tudi zaposleni morajo skrbeti za ustrezno in redno higieno, pri delu s strankami pa naj nosijo zaščitno masko in ustrezno opremo, ki jo uporabljajo sicer pri rednem delu.

Navodila vlade vključujejo več zahtev, med drugim zagotavljanje 20 kvadratnih metrov površine na posamezno stranko, redno in učinkovito prezračevanje prostorov, razdalja med čakajočimi na blagajni mora biti najmanj dva metra, redno morajo v trgovinah razkuževati nakupovalne vozičke in košare.

V prostorih, kjer se izvajajo servisne storitve in druge storitvene dejavnosti, ter v živilskih, gradbenih in tehničnih trgovinah se mora v skladu z vladnimi navodili izvajati tudi poostrena skrb za vzdrževanje čistoče v prostoru in smiselna uporaba navodil za čiščenje in razkuževanje.

Nova pasica

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

21.33

Gledališč in kinodvoran še nekaj časa najbrž ne bomo obiskali

Kot je v posebni oddaji Koronavirus- kako naprej izpostavila Bojana Beović, še kar nekaj časa ne bomo obiskovali javnih prireditev v zaprtih prostorih. A kot pravi, se da organizirati, da bi bilo v dvorani prisotnih le tretjina obiskovalcev, ki bi imeli maske in razkužila.

21.32

Ne vemo še, kako dolgo je nekdo imun na okužbo s koronavirusom

O tem in še o tem kaj nas je naučila sedanja kriza? Kakšni naj bodo nadaljnji ukrepi? Kakšna so znanstvena spoznanja? Kako zagnati gospodarstvo? Kako ob tem poskrbeti za najranljivejše? Kakšno naj bo zdravstvo? Dileme, možnosti in primerjave. Široka razprava o tem, kako naprej. O prihodnosti po soočenju z epidemijo in kako iz te krize iziti, izveste več v posebni oddaji uredništva 24UR, ki prav zdaj poteka v živo na POP TV.

19.11

V UKC že priprave na zdravljenje s krvjo tistih, ki so bolezen že preboleli

Dobre novice za bolnike: obljubljeno japonsko zdravilo Favi-pira-vir je že v Sloveniji, prav tako bo za najtežje bolnike kmalu znova na voljo zdravilo Rem-desi-vir. Na infekcijski kliniki pa se že pripravljajo tudi na zdravljenje bolnih s krvjo tistih, ki so bolezen že preboleli in imajo tako razvita protitelesa.

19.07

Še vedno je treba upoštevati zaščitne ukrepe, saj je virus še vedno med nami

Ker pa ne gre za epidemijo, ki se bo zaključila in popolnoma izzvenela, bo treba tudi v prihodnje upoštevati nekatere ukrepe, kot so nošenje mask v zaprtih prostorih, ustrezna higiena rok ter preprečevanje tesnih stikov, ki omogočajo, da se kapljična okužba prenaša. Ti ukrepi bodo zahtevani tudi ob začetku obratovanja trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in nekatere servisne delavnice, med drugim vulkanizerske, na voljo pa bodo tudi nekatere storitve. Ti bodo odprli svoja vrata v ponedeljek.

18.51

Gostinci bodo morali na to, da bodo lahko sprejemali goste, najverjetneje počakati še vsaj mesec dni

Kot so poročali v oddaji 24 UR, bodo morali izvajalci gostinske dejavnosti na sprejem prvih gostov počakati še vsaj mesec dni, pot do tja pa je še trnova.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1358)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zibertmi
18. 04. 2020 10.28
+6
zopet so neke stvari pozabili povedat ,kot v prvem protikriznem paketu,da bo po nekih pravilih iz leta 2019 vse pomoči treba vračat,je tudi sedaj zamolčano ,da obratovalnice tako trgovine kot frizerski saloni in ostalo lahko pričnejo z delom kot je navedeno samo da mora imeti loka najmanj 20 kvadratnih metrov brez pripadajočih prostorov kot so wc in podobno.se pravi en prodajalec ali frizerka plis ena stranka.bo odgovorih pristojnih na to vprašanje tisti ,ki ne izpolnjuje tega kriterija uradno ne sme odpret poslovalnice.takole na oko v naši občini je kakih 25 frizerskih salonov pa ne vem če jih 5 izpolnjuje pogoje
FAUSTOS1
18. 04. 2020 09.47
-2
KDO naj razume to strahovlado imamo več okuženih več v bolnišnicah več mrtvih,sedaj pa je vse ok in bomo vse ukinili,po tej logiki nismo nič rabili karantene,saj smo še pred 15 dnevi imeli vse na pol manj bolanih a je veljala 100 % karantena-bolana vlada
Uporabnik437802
18. 04. 2020 08.41
+11
Ja, treba si je vzet še mal cajta da se pokrade kar se da največ, da bo potem malha polna za vse tv oglase pred volitvami.
A si ti mal bogi
18. 04. 2020 08.04
-1
Kaj je z registracijo avta?
politik70
17. 04. 2020 21.59
-5
Ukrepi so proti ustavni.
mojcd
17. 04. 2020 21.50
+15
Zdaj pa vprašanje za miljon dolarjev - sprostili so tehnične, a mnogi jih imamo v drugi občini....torej ne smem iti????????? Bolano!
tona Iteb
17. 04. 2020 21.54
+3
JEZNI_JAGER
18. 04. 2020 09.37
+3
Po njihovem čisto enostavno preko spleta. Slikaš vozilo, pripišeš da je tehnično ustrezno in pošlješ na občino... (sarkazem!)
MasteRbee
17. 04. 2020 21.47
+9
Dajmo se zbrat, ohranimo disciplino in ne bo potrebno poletja preživeti doma.
mojcd
17. 04. 2020 21.52
+6
Treba je preživeti virus in to na način da se z njim soočimo in prekužimo! Bomo dve leti doma in v jamah? Pa tudi če bomo bo VEDNO prisoten nekje, tako kot ostali virusi. S prekuženjem krepimo imunske sisteme in manjšamo možnost gostiteljev virusa. OBVEZNO pa strogo varovati starejše in bolne! To je recept.
mjda12
17. 04. 2020 21.43
+1
Kdo je vlada da upravlja z nami ko delamo mi za njo hahahah
felix59 drugič
17. 04. 2020 21.39
+7
Maja , kje imaš modrc ???
Moros
17. 04. 2020 21.39
+13
Z 1. majem je potrebno odpreti vase šole kot tudi v celoti zagnati gospodarstvo. Več kot 1,5 meseca se je stalo. Sedaj pa je čas da se ponovno zaćne delati in služiti. Popolnoma nepotrebno je zganjati takšo paniko kot se jo dela. Dejte narediti primerjavo z gripo pa boste videli da zadari gripe umre dosti več ljudi kot pa zaradi COVID 19 virusa. .
Max Mall
17. 04. 2020 21.32
+6
Zdaj pa resno-pejte na okna ali balkon,poglejte v nebo-smer jz-sv
iga_biba
17. 04. 2020 21.23
+23
Kdaj bodo spet novinarji na tiskovkah, da bo bolj zanimivo. sedaj zgleda samo določena vprašanja spustijo skozi in brez podvprašanj. In kot da so jim vprašanja znana.
tali?ni tom
17. 04. 2020 21.20
+29
ta vlada,za prmej nima pojma kaj dela! ne smeš se pelat na avtobusu kot potnik v drugi kraj,se pa lahko kot delavec????? mislim da jim je tole s corono mal stopilo v glavo!
Krajcohn
17. 04. 2020 21.19
-7
Stroka v Sloveniji in svetu opozarja, da predhitro odpiranje vodi v nove valove okužb. Le slovenčki, misleč kako so pametni, mislijo, da je to vse skup konstrukt JJ in da nas on želi imeti zaprte v kletkah .... Butast narod, da mu ni para … Dobro da smo v bližini Avstrije, če bi se naši predniki naselili kakih 500 km bolj vzhodno, bi bili slabši od šiptarjev ... Kdo torej zganja 'sociopatsko' stanje - vlada ali napsihiran folk v karanteni, ki so ga celo življenje pitali z mantro JJ je vsega kriv?
kameltrajbar
17. 04. 2020 21.20
+12
Paskakvali
17. 04. 2020 21.26
+6
dadinho10
17. 04. 2020 21.54
+7
imas popolnoma prav. zato so vceraj podaljsali veljavnost prometnih dovoljenj do junija, danes pa pravijo, da bodo odprli tehnicne. par dni nazaj kacin pravi, da avtopralnice se ne bodo odprli, ker se pri vapanju prenasa virus, ki je kar nevarno. par dni pozneje, da se bodo odprle. mi smo butast narod. prehajanje med obcinami je prepovedano, razen, ce tam delas, imas starse itd. po novem lahko gres na svoj vikend, vendar tam ne smes v trgovino. lahko se igra tenis, ampak v svoji obcini. ce je tvoj partner iz druge obcine, find another one.....pa kaj, ce sta dopoldan skupaj v sluzbi v isti pisarni. golf, je posladica. kot da golf igrisca lezijo v vsaki obcini. ne, ona so itak samo za direktorje itd. oni pa bodo ze nekako prisli do golfanja. in potem mi mislimo, da smo pametni. nic nimam proti ukrepom, ki so razumni in enaki za vse, proti takim, ki so skregani z vsako logiko pa bom povzdignil svoj glas in bom levicar, murgla, slovencek ali kar koli.
tinitoni
18. 04. 2020 08.13
+6
Postavi tvojega JJ na nočno omarico in uživaj...
Paskakvali
17. 04. 2020 21.17
+12
Danes je nek vrli janšist zapisal (mislim da je bil Krajcohn)da je premier Švedske dobil posebna pooblastila da lahko mimo parlamenta sprejema izredne ukrepe.Ja res je......a dobil jih je zato da bo lahko zaprl šole in vrtce ter kraje kjer se ljudje množično zbirajo. Za omejitev gibanja ali celo policijsko uro pa mora še vedno odločati parlament. Torej zaključek je da je moral dobiti izredna pooblastila za nekaj kar so naši naredili kar tako mimogrede.Slovenija pač še dolgo ne bo Švedska.......
InterReflectlons
17. 04. 2020 21.16
+6
Res ne morem verjeti temu, kar se dogaja. Komunistična partija Kitajske podkupi WHO, da poje tako kot Kitajska hoče. Vlade EU zaprejo ljudi v karanteno. In šele ko Trump udari po mizi in zahteva raziskavo, vlade ugotovijo, da jih je Kitajska okoli prsta in odprejo karanteno nazaj. In taki nam vladajo.
kapetan
18. 04. 2020 16.36
@Venus ne piši resnic kaj se dogaja po svetu ker potem stopi cenzura in zbisejo komentar. Lahko pa pisemo beee to je pa dovoljeno.
Krajcohn
17. 04. 2020 21.16
+9
V času epidemije sem razvil alergijo na jamranje. Kadarkoli prižgeš TV, hujskanje in jamranje. Prižgeš facebook - jamranje. Prižgeš 24ur - jamranje. Dajte hudiča že nehat jamrat. Ste hujši od starih bab - kljub temu, da smo ena najuspešnejših držav v borbi s tem virusom, nobenega optimizma, neprestano jamranje ....
kameltrajbar
17. 04. 2020 21.18
+19
..... Se v skoljko ne smes pogledat....da nau kacin tam..... 😠
srebrnibreg
17. 04. 2020 21.19
+11
Javi se pri Kacinu in lažnivem manipulantu iz Trstenjakove s takimi pripombami.
rekapaka
17. 04. 2020 21.09
+54
Ne verjemite vladi, ki pravi, da je sedaj za v trgovino dovolj samo maska. Zjutraj sem bil tam, zahtevali so tudi denar.
kameltrajbar
17. 04. 2020 21.14
+5
🤣🤣🤣🤣🤣🤣.....dol vlada.... 😂
iga_biba
17. 04. 2020 21.02
+27
Ograjevarstvenik Kacin spet zavaja z, pripoveduje pravljice o Belgiji. Kaj misli da noben Slevenc ne živi tam, da bo sporočil v domovino PRAVE podatke? Halo g. Kacin internet v vsako vas. NIč ne drži kar je povedal, še javni prevoz dela skoraj normalno, edino s Slovenijo in Janšo jih nihče ne straši.
resnicaboli007
17. 04. 2020 21.08
+10
behindyou
17. 04. 2020 21.00
+5
Joooj,sedaj se bo pa polno ljudstva okuzilo no,pa ne morete to kar nekaj odpirati.naj bo zaprto vsaj do junija 31.itak sem na socialni pa se dodatek dobim 200+