Korona

Zakrajšek: Jaz in zavod za blagovne rezerve ne bova žrtveno jagnje

Ljubljana, 22. 04. 2020 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

"Bili smo pod velikim pritiskom javnosti po čim prejšnjih dobavah zaščitne opreme, priznava razrešeni direktor zavoda za blagovne rezerve Anton Zakrajšek, a grešni kozel za vse, kar je šlo narobe, ne bom, dodaja. "Tisti, ki so delovali v ozadju in na zavod pošiljali podatke, s kom naj se izvede naročilo, želijo vso krivdo zvaliti na zavod in name. Ne bo jim uspelo, zmagala bo resnica," sporoča. Puščice usmerja nazaj v ministra Počivalška.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Revizor Tomaž Vesel o porabi javnega denarja
    05:50
    Iz 24UR ZVEČER: Revizor Tomaž Vesel o porabi javnega denarja
  • Iz 24UR ZVEČER: Zakrajškovo pismo in nepravilnosti pri dobavi
    06:25
    Iz 24UR ZVEČER: Zakrajškovo pismo in nepravilnosti pri dobavi

 

Potem ko je vlada direktorja Zavoda RS za blagovne rezerve Antona Zakrajška, ki je zbolel zaradi koronavirusa, na njegovo prošnjo razrešila s tega mesta, je ta "zaradi različnih namigovanj, ki so se začela pojavljati  v javnosti" posredoval svojo prošnjo za razrešitev in nekaj dodatnih pojasnil. Kot pravi, ga je izjemno negativno presenetila izjava gospodarskega ministra Zdravka Počivalška o razlogih za njegovo razrešitev – eš da naj bi jaz deloval iz ozadja, da bi celo izbiral dobavitelje v času, ko sem doma v samoizolaciji preboleval covid-19." 

Kot pojasnjuje Zakrajšek, je vlada na njihovo začudenje Zavod RS za blagovne rezerve zadolžila za izvedbo nabav vseh zaščitnih sredstev. "Začudenje zato, ker nam še sedaj ni jasno, zakaj naj bi te nabave moral izvajati prav naš zavod, saj z nabavo tovrstne opreme nimamo ne izkušenj ne kadra. Zanimivo bi bilo vedeti, zakaj niso bili za to zadolženi na primer Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za javno upravo, Uprava za zaščito in reševanje ali pa morebiti bolnišnice same. Vsi našteti imajo posebne oddelke ali službe za nabavo takih sredstev." 

Kljub temu so, nadaljuje, na zavodu nemudoma začeli iskati možne dobavitelje zaščitne opreme proti covidu-19. "Ko se je razvedelo, da bodo šle nabave preko našega zavoda, smo vsakodnevno dobivali množico ponudb, ki so nam jih pošiljali razni možni dobavitelji. Mnogo ponudb so nam preposlali tudi z drugih ministrstev, kamor so potencialni dobavitelji tudi naslavljali svoje ponudbe. Vseh ponudb smo se lotili enako. Od ponudnikov smo zahtevali še dokumentacijo, s katero naj bi dokazovali, da ponujajo ustrezno opremo (sliko, certifikat). Če smo to pridobili, smo z vsakim ponudnikom sklenili ustrezno pogodbo. Vse pogodbe so bile klasične in podobne, razlikovale so se seveda v nazivu ponudnika, artikla in cene. Z vsemi ponudniki smo naročila sklenili v dobri veri, da bodo ponujeno opremo tudi dobavili. Ne predstavljamo si, da bi glede na nujnost nabav pri ponudniku preverjali še karkoli drugega. Plačila so bila predvidena po dobavi in prevzemu blagu, v primeru plačila avansa pa smo od ponudnikov pridobili bančno garancijo, v enem primeru pa hipoteko na premoženje," navaja Zakrajšek. Prioriteta zavoda je po njegovih besedah bila, da čim prej dobi zaščitno opremo, ne glede na to, kdo jim jo dostavi. "Bili smo pod velikim pritiskom javnosti po čim prejšnjih tovrstnih dobavah." 

Jaz in zavod za blagovne rezerve ne bova žrtveno jagnje, sporoča Zakrajšek.
Jaz in zavod za blagovne rezerve ne bova žrtveno jagnje, sporoča Zakrajšek. FOTO: POP TV

Zavod je že v prvem tednu, ko je bil Zakrajšek še v službi, uspel dobiti kar nekaj opreme (približno 540.000 različnih vrst zaščitnih mask in več kot 2,5 milijona rokavic) celo od ponudnikov, ki se prioritetno ne ukvarjajo z medicinsko dejavnostjo. Strokovne prevzeme od dobavitelja pa izvaja zunanja kontrolna hiša Bureau Veritas. 

20. marca, ko je Zakrajšek zaradi ugotovitve pozitivnega stanja na covid-19 odšel v samoizolacijo, je zavod prejel ustno navodilo gospodarskega ministrstva (MGRT), da se vse ponudbe potencialnih dobaviteljev, ki so prihajale na zavod, posreduje MGRT, kjer naj bi pregledali ustreznost ponudb in dobaviteljev. Tri dni pozneje je sledila sprememba navodila glede ponudb, in sicer je to funkcijo prevzelo Ministrstvo za obrambo, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR). 24. marca pa je vlada sprejela sklep, s katerim je imenovala Medresorsko delovno skupino za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni, v katero so bili imenovani predstavniki različnih ministrstev, pod vodstvom Damijana Jaklina, državnega sekretarja na obrambnem ministrstvu. 

"Ko je zavod od URSZR pridobil pisno informacijo o ustreznosti ponudbe, je zavod izvedel naročilo. Ali ni to trditev večkrat javno potrdil prav minister Počivalšek? Vse dobavitelje respiratorjev in njihove ponudbe pa so strokovno preverjali na MGRT, ker na zavodu nimamo strokovnjakov s tega področja. Zavodu so preko e-pošte pisno sporočili, s kom naj se izpelje naročilo. Prav tako so vse predhodne postopke z vsemi domačimi izdelovalci zaščitnih mask (Korez-sorting group, Zaščita Lukač, Konfekcija Marja), koordinirali in se dogovarjali na MGRT oziroma na URSZR. Zavod pa je zopet na podlagi njihovih pisnih sporočil preko e-pošte samo izvedel naročilo," še pojasnjuje Zakrajšek. Neposredno je z zavodom stopilo v stik s svojo ponudbo pralnih mask samo domače podjetje Prevent–Deloza. Napotili so jih na infekcijsko kliniko, kjer so vzorec maske tudi strokovno potrdili, zavod pa je potem izvedel naročilo. "Kolikor mi je znano, je pogodba že v celoti uspešno izvedena, brez kakršnih koli problemov. Naj omenim tudi dejstvo, da je zavod za vsako pogodbo pred njenim podpisom z naše strani prejel tudi pisno soglasje MGRT." 

Zakrajšek še pravi, da je z veseljem odgovoril svojemu namestniku Ivanu Galetu in vsem drugim sodelavkam in sodelavcem, če so ga kadarkoli v času njegove odsotnosti poklicali in želeli o določenih zadevah slišati še njegovo mnenje ali nasvet. Prav tako se je vedno odzval na klic tudi vodji skupine, ki jo je imenoval minister pod vodstvom Mitje Terčeta, ko je potreboval pomoč ali ga poprosil za mnenje. Napisal jim je celo navodila, kako naj postopajo pri postopkih naročil, da pri morebitnem hitenju ne bi naredili napak. Vsi, vključno s Terčetom, so se mu za to tudi zahvalili. "Po informacijah, ki sem jih dobival od mojega namestnika Ivana Galeta kot tudi ostalih sodelavcev in sodelavk, je g. Terče brez vsakršnih koli pooblastil in odgovornosti začel izvajati mobing nad njimi. Po pripovedovanju tudi drugih omenjeni gospod ni prišel v konflikt samo pri nas, temveč tudi z Damijanom Jaklinom, vodjem Medresorske delovne skupine. Prepričan sem, da bi o teh zadevah imel veliko za povedati moj namestnik Ivan Gale, ki je na žalost po 40-dnevnem neprekinjenem delu od ponedeljka tudi na bolniški!" 

Zakrajšek zatrjuje, da je na daljavo vedno poskušal po svojih najboljših močeh in znanju pomagati ali svetovati svojemu namestniku in drugim sodelavcem, saj je bil njihov direktor, nikakor pa ni on tisti, ki je izbiral dobavitelje. "Prepričan sem, da bodo to dejstvo potrdile vse moje sodelavke in sodelavci. Trdno stojim za njihovim trudom in delom, ki so ga opravljali v korist vseh tistih, ki so potrebovali zaščitno opremo. Tega dela niso opravljali na očeh javnosti, ampak dolgo v noč, za zidovi uprave, svojih domov in v skladiščih Zavoda RS za blagovne rezerve," je še dodal. 

Zdaj, pravi, si želi malo miru, da se odpočije od bolezni, pa tudi od vseh neutemeljenih in neresničnih obtoževanj, ki jih je bil deležen v zadnjem času. "Kako si drznejo iz MGRT sporočiti javnosti lažnivo informacijo o mojem počutju v tem času. Javno so namreč zapisali, citiram: 'Ne glede na okužbo je aktivno sodeloval pri vseh poslovnih odločitvah in vodil zavod, saj se je dobro počutil in ni imel hujših zdravstvenih težav'. O mojem zdravstvenem stanju in počutju sva vedela samo jaz in moja osebna zdravnica. Če bi mi zdravje dopuščalo, bi z veseljem prišel takoj v službo. V zadnjih šestih letih nisem bil na bolniški niti en dan!" 

Po njegovem mnenju tisti, ki so delovali v ozadju in na zavod pošiljali podatke, s kom naj izvedejo naročilo, želijo zvaliti vso krivdo na zavod in nanj osebno, ki je fizično iz službe odsoten že več kot en mesec. "Jaz in zavod pa naj bi bili žrtveno jagnje. Ne bo jim uspelo. Saj trdno verjamem, da bo prej ko slej zmagala RESNICA in ne laž..." je zaključil svoj zapis.

Kot smo poročali včeraj, so Zavod za blagovne rezerve RS obiskali kriminalisti, ki so jih zanimali posli v povezavi z nabavo zaščitne opreme. Vsi posli, ki so bili sklenjeni do zdaj, so težki že več kot 128 milijonov evrov. Po razrešitvi Zakrajška vodenje blagovnih rezerv kot vršilec dolžnosti direktorja prevzema Tomi Rumpf, nekdanji direktor Kobilarne Lipica. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (236)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmgrr
25. 04. 2020 12.42
-3
SPLOH ŠE NE VEMO, KAJ JE RES IN KAJ NE! SAMO PR ENGA DRŽAVNEGA USLUŽBENCA IN NJEGOVEGA PRIJATELJA. IN SEVEDA VELIK POMP NOVINARJEV, KI SO ŽE NAPISALI SODBO. ČE SMO ŽE V DEMOKRACIJI (KAR NOVINARJI RADI POVDARJAJO), DAJMO NA TEHNICO OBE STRANI. TO PA SEVEDA ZA NOVINARJE NI ZANIMIVO (pa upam, da spet kdo od srbnikov turškega POP ne bo natiplal negativnih ocen pod komentar, ki je kritičen do dela nekaterih novinarjev) SPLOH NE OPAZIMO, DA NOVINARJI ŽELIJO KREIRAT JAVNO MNENJE IN VZDUŠJE V DRŽAVI. AMPAK NEGATIVNO :( A JE ALI BO KDO ODGOVARJAL ZA TO? NE! POTEM VSI PONIKNEJO IN SE SKRIJEJO, ŠE JAJC ZA OPRAVIČILO NIMAJO..............
Amasakul
24. 04. 2020 08.49
+3
Gorje
23. 04. 2020 09.31
+6
Tisti, ki so kdajkoli sodelovali s Terčetom, pravijo, da nima talenta (spoštovanja) za delo z ljudmi.
Walter Pravicek
22. 04. 2020 19.03
+23
Gospod Zakrajšek ima prav:ko sem delal v industriji je NAŠ SKLADIŠČNIK LE PO PISNIH NAVODILI DELAL-NIKOLI USTNO!!IN TU SMRDI DO NEBES!KDO JE ODREJAL,DA MIKRO FIRME Z NISKIM(FINANČNO) PROMETOM,Z NIKOLI ENAKIM UVOZNIM POSLOM SE NISO UKVARJALI,NIMAJO POJMA KAKO SE Z KITAJCI POSLUJE,NIMAJO REFERENC-KAJ TAKŠEN NAKUP-NAROČILO,PREVOZ,SPLOH POMENI,ČE FIRMA NIMA DENARJA-MAR DRŽAVA DAJE AVANS NA LEPE OČI,ALI NA PRIGOVOR POČIVALŠKA?,KDO BO KUPOVAL(ČE SPLOH OBVLADA JEZIK),KJE,KDO BO PLAČAL-KOLIKO V ŽEP TEMU ALI ONEMU-PRODAJALEC GAT,MIZAR,.MIKRO FIRMA Z 25000EVRI PROMETA lani,TO BI NAJ BILI UVOZNIKI?KJE SO TISTA PODJETJA,KI SO BILI UVOZNIKI,POGODBENI ALI OBČASNI Z VLADO-BLAGOVNIMI REZERVAMI,ALI g.ZAKRAJŠKOM.BRAVO-NE SE PUSTIT-DOKUMENTE NA POLICIJO,DUPLIKATE PA K ADVOKATU-DA NEBI IZGINILI,KOT SE JE ŽE DOGODILO!!RESNICA BO PRI LJUDEH VEČ VREDNA KOT DENAR POD MIZO,ZA USLUGO.
Necenzura
22. 04. 2020 17.05
+35
Počivalšek je priznal korupcijo in s prstoma kaže na druge..... zdaj pa organi pregona opravite svoje delo.... prosto ko pasulj.....
SLObunkeljn
22. 04. 2020 19.16
+11
Hojs misliš, da bo res opravil svoje delo?
?ebula
22. 04. 2020 16.18
+57
Mi ne bomo nobeni javnosti ničesar razlagali - besede Počepovavška! In zdaj bodimo prepričani, da nas vodi demokratična in odprta vlada. Lepo vas prosim!
Marko Podganjek
22. 04. 2020 16.20
+13
Ja, ga bodo direkt iz ministrove pisarne na policijsko postajo zgleda peljali pojasnjevat. Tako, kot so Lukšiča.
starcov
22. 04. 2020 16.09
+10
dons sm pa kosil travo...brez maske
radar
22. 04. 2020 16.13
+13
a si preveril, če nisi alergičen na cvetni prah, ker zdele smreke cvetijo :)
Marko Podganjek
22. 04. 2020 16.16
+15
pa boš pa kihnu, pa bo v celi občini panika in vam bodo prepovedal vn z bajte it. Samo opozarjam.
Marko Podganjek
22. 04. 2020 16.08
+28
Tako, da zdaj ko je to javno povedal, pričakujemo v vpogled vsebino tistih mailov. Kdo in kaj mu je naročal? Kakšna pooblastila je imel tisti za tako naročanje? In zakaj direktor ni zagotovovil strokovnega odločanja?
SLObunkeljn
22. 04. 2020 16.10
+33
Če jih Hojs že ni iz serverjev pobrisal, tako kot dosjeje o financiranju. ;)
radar
22. 04. 2020 16.14
+23
In povedati mora, kaj oz. če so res delali po navodilu ministra. Zanima me, kaj bo iz vsega tega?
Marko Podganjek
22. 04. 2020 16.15
+10
Ja, če je bilo tega tako veliko, pol si ja vsaj kakšnega natisnu. Drgačl se bo šlo pa na backupe serverjev gledat.
SLObunkeljn
22. 04. 2020 16.26
+11
Haha ... a backupe pa misliš , da ne brišejo ... pol je vse financiranje na backupih? Super :)))))
Uporabnik1836414
22. 04. 2020 16.06
-19
Zavod bi mogu vodit Zemljaric kot že 50 let pa bo mir.. 😂
poper00
26. 04. 2020 08.29
Zdaj ga pa vodi politkomisar ista šola samo bolj fanatična linija
radar
22. 04. 2020 16.06
+34
Že včeraj sem napovedal, da bo danes spet kaj novega.... in glej ga zlomka - je spet nekaj novega o barabiji pri opremi.. Le kaj bo jutri, ko bo nov dan? Mogoče se bo pa kdo od odgovornih oglasil in sporočil, da je nekdo v proračun daroval milijardo evrov, z namenom odvoza vsega dreka, ki se nabira v politiki. ŽAl so to samo sanje. lp
SLObunkeljn
22. 04. 2020 16.04
+24
A je sekta zdaj ukazala udrihanje po svojem članu , Antonu Zakrajšku iz SDS? Ali ste morda vi sektini komentatorji za burek kaj zamešali?
Marko Podganjek
22. 04. 2020 16.06
-17
ma ti si prav en taprav bunkeljn. Evo tvoj nick ne bi mogel bolje izbrati.
SLObunkeljn
22. 04. 2020 16.09
+30
A bejž no, te je speklo, a ne? Kako zlahka žrtvujejo za provizije in prikrivanje čudnih rabot svoje dolgoletne člane, bivše župane, ki so jih tako opevali. Nizkotno in sramotno!
Marko Podganjek
22. 04. 2020 16.11
-5
Glej kdor dela narobe z javnim denarjem mora odgovarjat. Ne glede nato član česa je in kolikor let je že. Nizkotno in sramotno je to kar ti zagovarjaš.
Marko Podganjek
22. 04. 2020 16.19
-22
In če je bil res pri SDS in je njihova vlada to naredila, lahk rečem samo kapo dol. Ker za kakšnega Šarca in njegove Kralje, da bi tole naredil si nekako ne morem predstavljati. Še manj za Cerarjeve in Alenkine.
SLObunkeljn
22. 04. 2020 16.28
+27
Saj ne odgovarja, ne dojemaš, a ne? Svojega so namočili in žrtvovali, da bodo dobili grežnega kozla za nečedne rabote . Beeeee beeee beeee?
radar
22. 04. 2020 16.03
+39
Bolj kot človek spremlja dogajanje o okoli novega koronavirusa ugotovi, da je ta epidemija za nekatere kot sedmica na lotu. Tudi verjetnost dobitka je tukaj za posvečene veliko višja.
Uporabnik1836414
22. 04. 2020 15.52
-15
A baba zoprna je naročila pico za domov.. 😂
Marko Podganjek
22. 04. 2020 15.51
-20
tale direktor je totalen Lojzek. Kako sploh upa rečt kaj takega:""Tisti, ki so delovali v ozadju in na zavod pošiljali podatke, s kom naj se izvede naročilo, želijo vso krivdo zvaliti na zavod in name...," Če si direktor moraš delat v najboljšem intersu organizacije, ne pa poslušat ene prišepetovalce. Še večja neumnost, pa je ko reče da nimajo strokovnjakov za nabavo. Za kaj pa imajo oni strokovnjake, če ne za nabavo, glede na njihovo dejavnost?
pravisprehajalec
22. 04. 2020 15.54
-22
Točno tako. Ker drugače se njega sploh ne potrebuje.
kameltrajbar
22. 04. 2020 15.55
+40
Ta direktor je ze 4 tedne na bolniski, korona......in ni nic delal......da vas ni sram, na bolanga cloveka se soravljate.....pa se sds-ovc je.......... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Marko Podganjek
22. 04. 2020 15.59
+5
Sorry je pravni zastopnik Zavoda in je edini podpisnik. Brez njegovega podpisa se ne bi smelo nič zgoditi. Sicer pa tule priznava, da je delal in sicer tako, kot so mu eni nunci iz ozadja naročali.
kameltrajbar
22. 04. 2020 16.02
+14
pravisprehajalec
22. 04. 2020 16.02
-6
Točno tako kameltrajbar. Ker ste bolj specialisti za "družboslovna vprašanja" verjamem, da ne poznate postopke v gospodarstvu. Ima namestnika, ali pa dela od doma. konec koncev se javni že 4 tedne hvalite, kako delate od doma.
Marko Podganjek
22. 04. 2020 16.03
-7
Kaj konkretno naj bi bilo po tvojem zmišljeno? Al samo takole nekaj "dobacuješ"...
Uporabnik1836414
22. 04. 2020 15.50
-17
Se dobro da je Miro Cerar ustanovil moderni center.. 😂
Uporabnik1836414
22. 04. 2020 15.48
-30
Se dobro da levica ni podpirala Sarca da mamo vlado ki dela.. 😂
ActiveR
22. 04. 2020 15.46
-19
Daj ne sanjajte. Tip je koruptiven ali povsem nesposoben. Če je kdo zahteval nekaj mimo pravil bi ga moral zavrniti. Če mu je kdo grozil imamo policijo in 24 ur kjer bi se za tako informacijo obliznili do pete. Če so mu z višje inštance podali navodila bi to moral imeti pisno. Če ni imel kadra pa nalogo zavrniti. Torej, kaj bo prej, lažnivi prevarant ali nesposoben prisklednik?
kameltrajbar
22. 04. 2020 15.47
+20
Bsaj ma vse pisno in na mailih..... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
goveja župca
22. 04. 2020 15.51
+16
@aktivni, oba sindroma v tvojem zadnjem odstavku sta resnicna in kul, obstajata pa samo med Desankami...
Marko Podganjek
22. 04. 2020 15.53
-10
Če ni zavrnil nezakonitih navodil, ki niso bila v najboljšem intersu zavoda, je kriv še bolj, kakor če bi delal svoje neumnosti. Vedel je da so neumnosti, interesa zavoda pa ni ubranil. Fuj pa tak direktor.
pravisprehajalec
22. 04. 2020 15.43
-31
Zopet se je nek striček na zavodu (v našem primeru Zakrajšek), užaljen, ker je odstavčljen spomnil neke zgodbice, kako so v njegovem imenu neki strici naročali (ni povedal nobenega imena), novinarji so pa pograbili zgodbico. Levičarji pa norijo od veselja....
prašek
22. 04. 2020 15.45
+20
To je krivica, ti povem. Strašanska krivica ☺☺☺
goveja župca
22. 04. 2020 15.47
+20
@sprehodnik, sej ves da obstajajo strici iz ozadja..... Tudi g. Pohancek ni omenil nobenega imena, kamoli g. Jansa.... Pa vsi vedo, da obstajajo....
pravisprehajalec
22. 04. 2020 15.48
-22
Le levičar, vajen partijske discipline bi pustil, da nekdo naroča v njegovem imenu in z njegovim podpisom. Drugega ne vidim...
kameltrajbar
22. 04. 2020 15.48
+26
Sveckam se dogaja krivica..... 🤣🤣🤣🤣
prašek
22. 04. 2020 15.49
+23
SLObunkeljn
22. 04. 2020 15.50
+32
Šetać , a ni ta Zakrajšek iz vaše sekte? A zdaj ste začeli že svoje žrtvovati!? Kanibalizem?
Antoniozmaj
22. 04. 2020 15.51
+25
sprehajač..ampak čedalje več je takšnih ki imajo kaj za povedat čez sekto. Misliš da jih Kučan šunta?
pravisprehajalec
22. 04. 2020 15.56
-11
Antonio, takšni, ki imajo kaj povedati čez 1 mesečno vladavino sekte, so bili praviloma tiho zadnjih 75 let. zato oba veva, zakaj imajo za povedati čez sekto...
pravisprehajalec
22. 04. 2020 15.57
-5
Buhtelj, prav je, da se začne čistiti. seveda najprej počistiš pri svojih, potem pa naprej. V Sloveniji se je nabral ogromen kup gvana nesposobnosti v desetletjih....
Uporabnik1836414
22. 04. 2020 15.42
-6
Naj bols je bit krizni komisar Lenarčič nič ne zrihtas nič ne odgovarjas..😂
Antoniozmaj
22. 04. 2020 15.53
+2
ampak tud nič ne zasluži, tako da mislim, da je bolje biti del capo, ker ima vedno pušco zraven
resslovenka
22. 04. 2020 15.39
+47
Sej vemo, kakšen je namen diskriditacije g. Zakrajška, tudi si ni prav nič težko predstavljati kdo stoji za njo. In vemo, kdo je g. Rumpf, pa nas njegovo privat življenje prav nič ne briga, usoda Kobilarne Lipica, pa. In take in podobne kadre se zaposluje na najbolj odgovornih mestih? S kakšnim namenom in v čigavem interesu? Oprostite, ampak ta vlada med poštenim ljudmi, res ne more uživati zaupanja. Preveč spodrsljajev si je že privoščila tako rekoč na samem začetku. Najprej in predvsem, bi se moral iz vlade posloviti minister Pocivalsek. Ker potvarja dejstva, in ni več kredibilen. Kaj sledi? Nove volitve pred letom 2022? 😎
prašek
22. 04. 2020 15.44
+36
Mislim da se bodo zgodile že v letu gospodovem 2020 !!!!!
pravisprehajalec
22. 04. 2020 15.44
-10
če Zakrajšek ni sposoben v svojem imenu naročati robe in nekdo drug naroča robo v Zakrajškovem imenu in z njegovim podpisom, potem Zakrajšek nima kaj početi tam na stolčku...
pika62
22. 04. 2020 15.47
+20
Halo a niste prebrali da so bili pritiskiod zadaj
Marko Podganjek
22. 04. 2020 15.55
-10
ja, a kdaj niso na katerega direktorja pritiski od zadaj. Vedno. Saj zato pa ni enistavno bit dober direktor. Tak, kot tale je pa sramota za poklic direktorjev.
pravisprehajalec
22. 04. 2020 15.58
-7
Pika, če tebe kdo pritiska od zadaj, se mu menda upreš? Ali pač ne....
Marko Podganjek
22. 04. 2020 16.13
-2
Pika a tebe takole velikokrat pritiskajo od zadaj, da se ti zdi takole nekaj normalnega?
ActiveR
22. 04. 2020 20.39
-4
Sam na teh se levonuhom ne piše dobro, to menda ja veste. Kdor dela se moti, a je to v minornem obsegu napram levonuhom, ki sam jecljajo in blebletajo, ideje kaj narest pa ni. Narod je to sedaj dojel, kdo zganja zdrahe in ves čas laže. Volitve bodo za vas streznitev in padec v bazen brez vode.