Korona

Okužba z novim koronavirusom prekinila pogajanja o brexitu

Bruselj, 19. 11. 2020 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
U.Z., STA
Komentarji
2

Glavni evropski pogajalec za brexit Michel Barnier in glavni britanski pogajalec David Frost sta prekinila pogajanja o prihodnjih odnosih med stranema. Pri enem od članov evropske pogajalske ekipe so namreč potrdili okužbo z novim koronavirusom. Čas za sklenitev dogovora se sicer izteka.

"Eden od pogajalcev v moji ekipi je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus. Z Davidom Frostom sva se odločila, da za kratek čas prekineva pogajanja na najini ravni. Ekipi bosta nadaljevali delo ob polnem spoštovanju pravil," je sporočil glavni evropski pogajalec za brexit Michel Barnier. 

Glavni britanski pogajalec David Frost pa je povedal, da je v tesnih stikih z Barnierjem. "Zdravje najinih ekip je na prvem mestu. Rad bi se zahvalil Evropski komisiji za takojšnjo pomoč in podporo," je dodal. 

Eden od pogajalcev v ekipi Michela Barnierja je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus.
Eden od pogajalcev v ekipi Michela Barnierja je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus. FOTO: AP

V Bruslju se je v ponedeljek začel ključen teden v pogajanjih o odnosih med Londonom in Brusljem po brexitu. Po več kot osmih mesecih pogajanj in manj kot mesec in pol pred iztekom prehodnega obdobja, v katerem Združeno kraljestvo še ostaja v carinski uniji in notranjem trgu EU, ostajajo odprta tri ključna vprašanja: enaki konkurenčni pogoji, ribištvo in upravljanje sporazuma. 

Ob ugibanjih, ali bosta EU in Združeno kraljestvo po mesecih zastoja vendarle uspela doseči dogovor, je v sredo neimenovani visoki diplomat EU opozoril, da je zadnji rok za sklenitev sporazuma ponedeljek, 23. november.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Al83
19. 11. 2020 20.31
COVID je glavno globalistično orožje z katerim internacijonalisti zdravijo svoje probleme. Ni pomenbno, da je 17.5 milijonov Britancev volilo za Brexid na referendumu, nit to, da so v Britaniji z ogromno večino izvolili predsednika, ki je bil izvoljen samo iz razloga, da dostavi kar je bilo že izborjeno. Globalisti imajo svojo gripico in to je ves izgovor, ki ga rabijo, da opravijo veliko potrebo po demokratični volji miljonov ljudi.
Brabus
19. 11. 2020 17.26
Bla,bla,bla. Brezplačno kupovanje časa.