Slovenija

Vladni predlog sklepa, ki bi ga potrjeval odbor, v nasprotju s poslovnikom, zakonodajo in ustavo?

Ljubljana, 08. 05. 2020 06.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
STA, M.R., Ti.Š.
Komentarji
543

Predsednik odbora za gospodarstvo Branislav Rajić je na pobudo opozicijskih članov odbora prekinil sejo, na kateri naj bi obravnavali vladno poročilo o nabavah zaščitne opreme za boj proti novemu koronavirusu. V LMŠ, SD in Levici so opozarjali, da je vladni predlog sklepa, ki bi ga potrjeval odbor, v nasprotju s poslovnikom, zakonodajo in ustavo. V koaliciji so bili nasprotnega mnenja.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Besedne vojne v politiki
    04:52
    Iz 24UR: Besedne vojne v politiki
  • Iz SVETA: Neustrezna ponudba: kaj je res?
    03:56
    Iz SVETA: Neustrezna ponudba: kaj je res?
V zvezi s številnimi aferami, ki so spremljale dobavo zaščitne opreme, so za danes v Ljubljani in nekaterih drugih slovenskih mestih znova, že šestič, napovedani protesti na kolesih.
V zvezi s številnimi aferami, ki so spremljale dobavo zaščitne opreme, so za danes v Ljubljani in nekaterih drugih slovenskih mestih znova, že šestič, napovedani protesti na kolesih. FOTO: Miro Majcen
Po uvodnih štirih urah postopkovnih zapletov so članice in člani odbora za gospodarstvo le prešli na vsebinski del razprave o vladnem poročilu glede nabave zaščitne opreme. Poročilo je sicer kritično do prejšnje in pohvalno do aktualne vlade glede zagotavljanje zaščitne opreme za boj proti širitvi novega koronavirusa.

Začetek današnje seje odbora za gospodarstvo, na kateri naj bi ta obravnaval vladno poročilo o nabavah zaščitne opreme, so zaznamovali postopkovni zapleti.

Predstavniki opozicije so namreč opozarjali na mnenje zakonodajno-pravne službe, da za obravnavo in potrjevanje drugega predlaganega sklepa ni podlage v poslovniku, zakonu in ustavi.

Vlada je v drugim sklepu, ki naj bi ga potrjeval DZ, med drugim navedla, da vlada Marjana Šarca ni pravočasno poskrbela za dopolnitev in aktiviranje državnega načrta zaščite in reševanja za primer epidemije novega koronavirusa in da je sprejem zaščitnih ukrepov potekal v izrednih okoliščinah. Sklep opominja tudi na pomanjkanje zaščitne opreme v času razglasitve epidemije in dodaja, da jo je nova vlada nato zagotovila v zadostni količini, in to po nižji ceni kot prejšnja.

V opoziciji so obravnavi takšnega sklepa ostro nasprotovali. Poslanec Levice Miha Kordiš je spomnil na mnenje zakonodajno-pravne službe DZ, da za obravnavo takšnega sklepa ni podlage v ustavi, zakonu in poslovniku. Poslanec SD Franc Trček je dodal, da poslovnik predvideva le seznanitev DZ s takšnim poročilom, ne pa tudi sprejemanja sklepov. Podobno je ugotavljala tudi poslanka Levice Violeta Tomić.

Tina Heferle iz LMŠ je opozorila, da sklep vnaprej prejudicira, kaj naj bi odbor za gospodarstvo ugotovil, kar je absurdno. Po njenem mnenju bi obravnava takšnega sklepa pomenila grob poseg izvršne v zakonodajno vejo oblasti. Podobno so ocenjevali tudi Meira Hot (SD), Marko Bandelli (SAB) in Aljaž Kovačič (LMŠ).

Zapleti na odboru za gospodarstvo
Zapleti na odboru za gospodarstvo FOTO: 24ur.com

Predsednik odbora Branislav Rajić iz SMC je sicer oporekal, da gre za akt, ki bi ga DZ vendarle lahko obravnaval. Proceduralne predloge o prekinitvi seje je nato nameraval dati na glasovanje, vendar pa so v opoziciji oporekali tudi temu. Trček je opozoril, da tisto, kar nima pravne podlage, ne more biti niti predmet poslanskega dela niti glasovanja.

Današnji razpravi o poročilu na odboru DZ za gospodarstvo bo v ponedeljek sledila še izredna seja DZ na isto temo. V opoziciji so na četrtkovi seji kolegija predsednika DZ med drugim ocenili, da bo izredna seja pomenila le promocijo vlade in sodni proces proti prejšnji, Šarčevi vladi. S tem pa razprav o nabavah zaščitne opreme v DZ še ne bo konec. V DZ bosta namreč nastali še dve preiskovalni komisiji, gospodarnost ravnanja vlade pri tem pa bodo pretresali tudi v razpravi o interpelaciji gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki so jo vložile štiri opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB.

Vendarle pa je po slabi uri in pol proceduralnih zapletov in po nastopih koalicijskih članov odbora Jurija Lepa (DeSUS) in Janija Möderndorferja (SMC) odločil, da sejo prekine. Tudi Lep je namreč pojasnil, da se v koaliciji zavedajo potrebe po preoblikovanju sklepa. Möderndorfer pa je opomnil, da bi z začetkom razprave o sklepu razprava o njem dobila legitimnost.

Ob 12.30 se je seja nato nadaljevala, vendar pa je do vsebinske razprave o poročilu prišlo šele po nadaljnji uri in pol postopkovnih zapletov. Kljub temu, da je predsednik odbora v razpravo ponudil le seznanitveni sklep, se v opoziciji namreč še vedno niso strinjali z njegovo obravnavo.

Heferletova je opomnila, da gre za vsiljevanje vsebinskega sklepa vlade, pripravljenega kot odraz ugotovitev, ki pritičejo parlamentarni preiskavi in ne razpravi na pristojnem odboru. Pritrjevali so ji tudi ostali predstavniki opozicijskih poslanskih skupin. Z vladnim poročilom bi se DZ lahko po poslovniku zgolj seznanil, ne pa odločal o vsebinskih sklepih, so ocenjevali.

Na drugi strani so se posamezni predstavniki koalicijskih poslanskih skupin sklicevali na še en člen poslovnika, ki dopušča, da sklep DZ v obravnavo predloži tudi vlada.

V zvezi s številnimi aferami, ki so spremljale dobavo zaščitne opreme, so danes v Ljubljani in nekaterih drugih slovenskih mestih znova, že šestič, potekali protesti na kolesih. Gibanje, ki naj bi vzniknilo iz civilne sfere, umetnikov in kulturnikov, tudi v podporo Ivanu Galetu, je nazadnje samo v prestolnici po podatkih policije zbralo približno 3500 protestnikov kolesarjev. Tokrat naj bi jih bilo po neuradnih podatkih več kot 10.000.

Postopkovni predlog za prekinitev seje je večina članov odbora zavrnila, prav tako odbor ni podprl predloga, naj zadevo preuči komisija za poslovnik. Je pa podprl predlog, da svoje stališče o dopustnosti seje pojasni predstavnica zakonodajno-pravne službe Nataša Voršič. Ta je pritrdila pomislekom, da poslovnik ne predvideva sprejemanja sklepov ob obravnavi vladnega poročila.

Pri razlagi poslovnika so tako v koaliciji in opoziciji ostali vsaksebi, po dobrih štirih urah pa se je končno začel še vsebinski del današnje seje odbora.

Ostra izmenjava mnenj glede gospodarnosti nabav zaščitne opreme

Obravnava vladnega poročila o nabavi zaščitne opreme je tako minila v znamenju ostre izmenjave mnenj in stališč med predstavniki vlade, ki so poročilo zagovarjali, in opozicijo. Tam so ocenili, da je pristransko, in opozarjali na po njihovem mnenju in oceni sumljiva dodeljevanja poslov, na izplačila avansov in na kaos pri nabavi mask. Levica je sejo obstruirala. Predlagani sklep je odbor v odsotnosti dela opozicije nato potrdil.

Vsebino poročila so povzeli predstavniki vlade. Državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Aleš Cantarutti je povzel kronologijo nabav zaščitne opreme ter vlogo posameznih ministrstev in zavoda za blagovne rezerve, pa tudi razlike v cenah, kot je to razvidno iz vladnega poročila. Priznal je, da izkušenj s tovrstnimi nabavami niso imeli, a zatrdil, da so ravnali v najboljši veri.

Državni sekretar na obrambnem ministrstvu Damijan Jaklin je med drugim izpostavil prizadevnost sil civilne zaščite in sil zaščite reševanja pri obvladovanju epidemije. Med drugim je pojasnil, da je bilo v marcu aktivnih skoraj 3000, v aprilu pa več kot 4000 pripadnikov civilne zaščite, dejavne so bile tudi prostovoljne sile humanitarnih organizacij, gasilcev, tabornikov in skavtov.

Po besedah državnega sekretarja na zunanjem ministrstvu Toneta Kajzerja se je slovenska diplomacija v reševanje težav s pomanjkanje zaščitne opreme vključila z vsemi silami. Njihove številne intervencije so bile bistvenega pomena za zagotovitev dobav v času, ko se je Slovenija soočala in se še sooča ne samo s pomanjkanjem opreme in tudi z možnostjo razvoja bistveno slabše epidemiološke slike.

Nataša Musar Mišeljić z računskega sodišča je na seji zgolj ponovila, da je računsko sodišče v ponedeljek izdalo sklep o uvedbi revizije smotrnosti nabav zaščitne opreme. Kot revidirance so do zdaj prepoznali vlado, ministrstvi za gospodarstvo in za obrambo ter zavod za blagovne rezerve.

Ob obravnavi vladnega poročila o zaščitni opremi številni postopkovni zapleti.
Ob obravnavi vladnega poročila o zaščitni opremi številni postopkovni zapleti. FOTO: Miro Majcen

Od članic in članov odbora so sprva povečini razpravljali predstavniki opozicije. Trdili so zlasti, da je vladno poročilo izrazito pristransko, in opozarjali na nepreglednost dobav in na sume korupcije ob nabavah zaščitne opreme. Opozarjali so na po njihovem mnenju sumljiva dodeljevanja poslov določenim podjetjem, pa tudi na avanse, ki so jim bili za zaščitno opremo plačani vnaprej.

Poslanka LMŠ Tina Heferle je tudi zavrnila očitke Šarčevi vladi glede neprimernega odziva na potrebe po zaščitni opremi. Zatrdila je, da je prejšnja vlada v tem pogledu ravnala proaktivno in odgovorno oziroma s takšno intenziteto, kot so jo narekovale tedanje razmere v državi. Njen poslanski kolega Robert Pavšič se je dotaknil nekaterih konkretnih poslov za časa aktualne vlade, v katerih naj bi prišlo do vplivanja na pristojne za izbor točno določenih podjetij.

Poslanka Levice Tomićeva je med domnevno spornimi ravnanji vlade izpostavila zavrnitev posla z zaščitno opremo, pri katerem so posredovali predstavniki Slovenske akademije znanosti in umetnosti (Sazu). Problematizirala je nabave preko posrednikov in dogajanje označila za največjo afero v Sloveniji po orožarski.

Zelo kritičen do ravnanja vlade je bil tudi Kordiš iz iste poslanske skupine, ki je vlado označil kar kot "tolpo kriminalcev", današnjo sejo pa kot farso. Sredi razprave je v imenu poslanske skupine napovedal tudi obstrukcijo seje.

Poslanec SAB Bandelli je znova izpostavil "totalen kaos pri nabavi mask". Verjame sicer v dobre namene pristojnih, a opozoril, da v posle ne bi smeli iti za vsako ceno.

Meira Hot iz SD pa je problematizirala vprašanje centraliziranih nabav preko zavoda za blagovne rezerve.

Na očitke opozicije je povečini odgovarjal Cantarutti. "Z današnje perspektive je vse videti tako enostavno. Takrat se je bilo treba odločiti," je poudaril. Med drugim je pojasnil, da je ponudba, pri kateri je posredoval Sazu, predvidevala vnaprejšnja plačila, sukcesivne dobave in dobavljivost šele v štirih do šestih tednih.

Proti koncu več kot 11-urne razprave so se vendarle oglasili tudi nekateri koalicijski člani odbora. Gregor Perič iz SMC je ocenil, da so nekateri ob dejstvu, da je v Slovenija v tujini prepoznana kot ena najuspešnejših držav pri spopadanju z novim koronavirusom, čisto spolitizirali vprašanje nabav.

Seja odbora je trajala več kot 11 ur, pri čemer so prve štiri ure ravno zaradi mnenja zakonodajno-pravne službe zaznamovali postopkovni zapleti in tudi dve prekinitvi.

Tako Perič kot Andrej Černigoj iz NSi sta opomnila, da so se na Primorskem, od koder prihajata, s strahom ozirali na dogajanje na italijanski strani. Poslanec SMC Rajić pa je iz vsebine poročila povzel, da je bila začetna situacija huda, da so se sicer dogajale napake, ki pa se ne bodo ponovile.

Marko Pogačnik (SDS) je dodal, da bodo o morebitnih nepravilnostih pri nabavi zaščitne opreme presojali pristojni organi. Je pa poudaril, da je trg v času pandemije koronavirusa ponorel. "V svetu niso veljale normalne tržne razmere, ampak Teksas," je opozoril.

Koalicijske stranke so zaradi mnenja zakonodajno-pravne službe sicer popravile prvotno predlagane sklepe. Vendar pa je predstavnica službe Voršičeva tudi zadnjo, posodobljeno različico označila za neustrezno. Kljub temu je odbor ob odsotnosti dela opozicije sklepa potrdil. Obstrukcijo glasovanja so ob Levici pred tem napovedali še v LMŠ in SD.

Vladno poročilo se prihodnji teden seli še na plenarno sejo DZ. Poslanke in poslanci ga bodo predvidoma obravnavali v četrtek.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (543)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papi1
09. 05. 2020 18.38
+0
Sem mal gledal tele kolesarje protestnike in moram povedat, da toliko Metelkarjev pa Rogovcev na enem kupu še nisem videl. Če dodamo še tiste socijalce in pa nekaj znanih Lj. delomrznežev, vidimo kakšna je struktura nezadovoljnežev v glavnem mestu.
komarec
09. 05. 2020 08.31
+6
Belkoti bele črtice so nevarne, ker pol pišete neumnosti.
vinogradnik33
08. 05. 2020 19.16
+11
Lopovi vpijejo , primite lopova ! Po tem scenariju je bilo narejeno poročilo te tretje Janševe vlade ! Glede na izvajanje nabav zaščitne opreme in lobiranja , je poročilo prirejeno tako , da ustreza zagotovilom o " transparentnosti " in ne koruptivnosti , torej poročilo " čisto , brezmadežno " in poveličuje uspehe pri nabavi ! To lahko smo pričakovali od te nekredibilne vlade ! Da pa sedaj iščejo kazenke odgovornosti prejšnje vlade , je pa preseglo še tako nizkotne in pritlehne ideje ! Vsi akterji v tej vladi se bojijo predvsem za svoje stolčke in zato zanikajo vse , kar je že dokazano , Janša pa bo vztrajal pri vladavini do predsedovanja EU kjer bo podprl Madžarsko in Poljsko , to je njegov strateški načrt ! Žalostno pa je to , da kjer se pojavi Janša so afere ( orožarska , Patrija , TEŠ6 , ZAŠČITNA SREDSTVA ) , vendar ga ščitijo , da ne pride do odločilnih zaključkov in kazni , ker jim ustreza in ker so vsi podporniki enaki ! Zaradi prirejanja poročila smo morali toliko časa čakati , da je zagledalo luč sveta ! Resnično samo SDS je sposoben producirati umazane ponaredke in to so že večkrat dokazali in s tem prirejenim poročilom še enkrat več dokazujejo , da imajo laž in potvarjanje za doktrino !
rokinja
08. 05. 2020 16.57
-10
Vlada je v drugim sklepu, ki naj bi ga potrjeval DZ, med drugim navedla, da vlada Marjana Šarca ni pravočasno poskrbela za dopolnitev in aktiviranje državnega načrta zaščite in reševanja za primer epidemije novega koronavirusa in da je sprejem zaščitnih ukrepov potekal v izrednih okoliščinah. Sklep opominja tudi na pomanjkanje zaščitne opreme v času razglasitve epidemije in dodaja, da jo je nova vlada nato zagotovila v zadostni količini, in to po nižji ceni kot prejšnja. IN KAJ MIMOGREDE NI RES, RESNO SPRAŠUJEM OPOZICIJO ??????????
avioo
08. 05. 2020 17.23
-5
kaj je viola🐑,ki ji je malo prej v parlamentu skoraj uhe utrgala maska se tudi na biciklu lufta?😜😅😂
vezuv_
08. 05. 2020 17.46
+19
MŠ je že pred časom predložil dokument, s katerim je Počivalšku naročil nabavo zaščitnih sredstev v času svojega vladanja. Treba je vprašati Počivalška, iz kakšnega razloga to ni izvedel? In mimogrede obtožba g. Jj, da je MŠ kriv za umrle za koronavirusom je pa že malone debela laž. tudi vlada JJ ni zaščitila domove ostarelih, ki so bili žarišča tega obolenja. Sicer pa vemo 80 umrlih je bilo starih nad 80+ let in še ti so imeli pridružene bolezni. Da je neka oseba umrla točno za koronavirusom ni mogoče trditi, ker ni bilo patoloških preiskav. Je pa res, da so zaradi virusa nekaj hitreje zapustili ta svet. enako bi se jim lahko zgodilo, če bi zboleli za gripo. Roinja imam zate še eno vprašanje: a je za 50.000 novih brezposelnih, zaprtje mnogih s.p.-jev, stagnacijo in nazadovanje gospodarstva in propad turizma ter zadolžitev Slovenije še za pravnuke tudi kriv MŠ? Kaj pa razsipavanje davkoplačevalskega denarja? Pa daj no - malo pameti v roke vzet. JJ&Co so samo čakali na ibko točko MŠ , da so se lahko prerinili v ospredje. In nisem zagovornica ne levih, ne desnih, ne JJ in ne MŠ, ampak poskušam razmišljati z zdravo kmečko pametjo.
mosqito
08. 05. 2020 16.49
-18
Prav sram me je povedati, da sem bil nekoč Levnuh.. Moj Bog, žal ,iskreno mi je žal, da sem bil , tako zabredel.
avioo
08. 05. 2020 17.24
-9
komarec
09. 05. 2020 08.28
+4
mosqito še veliko ti je tega ostalo. Malček hudo je ko je treba začet delat, da preživiš.
komarec
09. 05. 2020 08.28
+3
mosqito še veliko ti je tega ostalo. Malček hudo je ko je treba začet delat, da preživiš.
igy02
08. 05. 2020 16.27
-20
Levaki so se danes tu razkikirikali. To je še edno, kar jim preostane. Janez jih reže ko salamo. Levaki so ponovno vpoklicali ono listo napol mrtvi komunajzarjev. Notri je tudi kandidat za Nobela Mencinger. Kandidat v številu napovedi propada ZDA. To je napovedal vsaj 326 krat, tako da mu Nobel ne uide.
mosqito
08. 05. 2020 16.47
-16
Levaki so ostal brez materiala.. opozicija,pa ni vredna imena....en tulk nesposobna niti v Butalah ni bila. Ko sem Šarca včeraj na Odmevih poslušal,je zgledal kot,da je šel na govorilne ure za drugi razred. 😂😂😂😂😂
avioo
08. 05. 2020 16.49
-9
ciganki je skor uhe vtrgala maska v hramu demokracije,rdeča ji bolj pristoji,zdej se je šla pa na bicikl luftat okol parlamenta😅😂
avioo
08. 05. 2020 17.25
-3
si456
08. 05. 2020 15.10
+28
Jodr kako pa veš da so bila prazna skladišča a si jih sam preverjal ??
?ebula
08. 05. 2020 15.01
+64
"Je v nasprotju s poslovnikom". Ta vlada tako in tako ignorira vse poslovnike, vse zakone, vsa pravila.....................................!
endva
08. 05. 2020 15.38
-35
avioo
08. 05. 2020 17.27
-14
hvala bogu,da imamo ❤Janeza❤,čez en mesec bo spet poslal jevake v karanteno😅😂
tona Iteb
09. 05. 2020 08.06
-1
Endva, se strinjam,da je slovenska, saj v njej ni več dragutina mateja itd...
mosqito
08. 05. 2020 14.47
-42
TAKO SLABE OPOZICIJE,TAKO NESPAMETNE, NEUIGRANE , TAKO NESPOSOBNE,. na svetu še ni bilo. Enako, nesposobna kot v prejšnji vladi. . ŽALOSTNO,TUDI ZAME KOT DESNIČARJA.
zavetnik
08. 05. 2020 15.32
+15
mosqito
08. 05. 2020 14.44
-62
JANŠA gazi Levake kot T 80. Nema zime za Eskime. BRAVO JANŠA,POČIVALŠEK,TONIN....samo še tempo dvignat, pa Slovenija splava v 6 mesecih...svetovni rekord....
vito
08. 05. 2020 14.54
+53
glede na tempo vašega idola bomo čez šest mesecev utonili, ne splavali.
?ebula
08. 05. 2020 15.06
+37
E moj mosqito preveč alkohola ima lahko hude posledice.
mosqito
08. 05. 2020 15.13
-27
mosqito
08. 05. 2020 15.14
-20
Marko Vah
08. 05. 2020 16.04
-5
Marko Vah
08. 05. 2020 16.04
-3
avioo
08. 05. 2020 16.54
-13
mosq, Slovenija bo splavala,samo levake je potrebno prej v karanteno zapreti za nedoločen čas
vezuv_
08. 05. 2020 17.49
+9
Slovenija propade, bravo, dajmo jim ploskat. enkrat jo je že hotel upropastit z prihodom svete trojke iz EU, pol bi šele piskali.
Boris6116
08. 05. 2020 14.41
+51
Kako se je nabavljala oprema, je nazoren podatek, da imamo mask za 1,5 leta najhujše epidemije in ventilatorjev več kot imamo intenzivnih postelj in kadra, ki znajo z njimi delati. To kljub dejstvu, da so se že naročeni in plačani ventilatorji delno rezveljavili.
Gorazd Petek
08. 05. 2020 14.32
-61
Levi vse bolj obupano vreščijo "VELIKA AFERA" propada in vodeni,kmalu ne bo nič od nje,kot tudi od lažnive Patrije in Orožja en sam konstrukt,. Je pa naplavilo lopova galeta,ki je skušal krasti proviziuje in seveda gregija,ki je skušal zrihtati posel F21 članu Češku z dragimi a neuporabnimi maskami.
Neža001
08. 05. 2020 14.33
+47
Neža001
08. 05. 2020 14.30
+28
prašek - če me desnjakarji sovražijo, je to zame kompliment :)
mosqito
08. 05. 2020 14.41
-22
nostalgik
08. 05. 2020 14.28
+73
SLOVENCI, 4 URE GLEDAM SEJO ODBORA ZA GOSPODARSTVO Z VODENJEM RAIĆA. NA ŽALOST PREPIVNAN IN OMAMLJEN Z JANŠEVIZMOM VODI SEJO MIMI USTAVNE UREDITVE, MIMO ZAKONODAJE IN MIMO POSLOVNIKA TER HOČE NA VSE NAČINE POTRDITI PONAREJENO IN LAŽNO POROČILO O NAKUPU ZAŠČITNE OPREME, KAR OPOZICIJA OPOREKA ZARADI NEDEMOKRATIČNEGA POTRDITVE POROČILA.
Marko Vah
08. 05. 2020 16.08
+22
vodi jo izdajalec svojih volilcev....Smc, in Desus...Najvecja prevara IZDAJALCI POSLANCI! VI STE TAKO POKVARJENI, DA SE VAS SE JANŠA BOJI!!!!
Ježek JEBE POP SMRADE
08. 05. 2020 14.27
-44
Koruzni Šarec pravi da je JANŠA smučal, ko je že bil premier … 😂🤣😂🤣😂🤣😂
Mitja Skok 1
08. 05. 2020 14.29
+0
miselna policija
08. 05. 2020 14.23
+69
zanimivo da galeta ne napadajo zaradi vsebine,ampak zato ker si je drznil dregniti v sršenovo gnezdo!!prav nihče ni zanikal njegove trditve o dogajanjih in pritiskih raznih modelov na blagovne rezerve!!
Ježek JEBE POP SMRADE
08. 05. 2020 14.21
-73
Šarec je navaden kriminalec … ovadba je … rabimo samo še poštene sodnike ...
Lumpe?ka
08. 05. 2020 14.35
+31
vezuv_
08. 05. 2020 17.52
+11
A ja, MŠ še ni dokazano, da je kriminalec JJ pa ima še kriminalno kartoteko, ta prvo iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko sta ga iz ječe reševala med drugimi tudi Kacin....
jodr
08. 05. 2020 14.19
-56
Levaki, kaj ste spet pametni. Kakorkoli že, dejstvo je, da ste pustili prazna skladišča z zaščitno opremo, kar pa ste naročili, je rok dobave 31. 12. 2020,
Boris6116
08. 05. 2020 14.25
+56
Najprej se uči in ugotovi, da je za te stvari potemtakem odgovoren taisti levi, sedaj desni minister Počivalšek. In kot drugo, za te stvari je skrbelo ministerstvo za zdravje in to ne preko blagovnih rezerv. Bistveno pa je, kako so se po prevzemu nove vlade polnile blagovne rezerve.
Boris6116
08. 05. 2020 14.29
+36
In kot tretje, probleme z nabavo bi imela vaska vlada, tudi Šarčeva, samo pomembno je, kje bi se dobila in kako se bi to nabavljalo.
Sars2
08. 05. 2020 14.17
+12
Ze sestic pa nic to pomen samo ,da jim visi za nas,nic se ni spremenil samo hujs je pa se bo
Sars2
08. 05. 2020 14.09
+35
Protestirat pred njihove domove,ne pred prazno stavbo,tako se jih bo mal dotaknlo,pa njihove sosede tut,