Korona

Pahor med obiskom Postojne: Čas epidemije nas preizkuša

Postojna, 07. 01. 2021 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Borut Pahor je obiskal Postojno, kjer se je med drugim sestal s predstavniki štaba Civilne zaščite za Notranjsko in postojnskega zdravstvenega doma. Zahvalil se jim je za delo, ki so ga opravili v času epidemije. Kot je poudaril, nas čas zdravstvene krize ves čas preizkuša.

Obisk Pahorja v Postojni
Obisk Pahorja v Postojni FOTO: Daniel Novakovič STA

Pahorja so v Postojni sprejeli tamkajšnji župan Igor Marentič, poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk. Člani štaba in predstavniki Policije so Pahorja seznanili z aktivnostmi civilne zaščite v obeh valih epidemije covida-19 pri nas. Pri tem so spregovorili tudi o težavah, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. 

Pahor se je srečal še z vodstvom Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna ter vodstvom postojnskega zdravstvenega doma. Pahor se jim je zahvalil za njihovo delo in pomoč pri zajezitvi širjenja virusa in odpravljanju njegovih posledic. 

Gostitelji so se Pahorju zahvalili za obisk, Šestan pa ga je povabil, naj obišče tudi druge regijske centre civilne zaščite. Kot je poudaril Pahor, nas čas epidemije preizkuša. Poudaril je tudi doslednost, razumljivost in prijaznost pri sporočanju ukrepov za zajezitev širjenja okužbe.

Obisk Pahorja v Postojni
Obisk Pahorja v Postojni FOTO: Daniel Novakovič (STA)

"Vse to nas bo v teh težkih časih finalnega soočanja z epidemijo varovalo pred tem, da nas prevzame malodušje. Hvaležen sem vsem za izkazano dobroto, solidarnost in profesionalnost. Danes sem opravil zelo iskrene pogovore, vidim veliko skrbi, ne čutim pa strahu. Zbrati moramo skrajne moči, se zbrati in si pomagati," je dejal Pahor.

Znotraj regije so že v prvem valu izkazali pomoč državljanom, ki so se iz tujine vračali v Slovenijo in bili napoteni na izvajanje karantene v Postojno. Bili so tudi med prvimi v Sloveniji, ki so organizirali in nudili zdravstveno oskrbo na domovih občank in občanov.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jbtjbt
07. 01. 2021 21.19
+1
Pravljičar,ljudi imas lačne
kakafonijaprava
07. 01. 2021 17.52
+1
Lahk bi šel tri tedne delat brezplačno na infekcijsko kliniko po 12 ur, bi si takrat morda zaslužu penzijo po 6000 ojrov. do takrat pa čao miške
kakafonijaprava
07. 01. 2021 17.50
+2
Kje se je ta Borat zgubu, v času in prostoru, mopetke so rekle Lost in space, nažalost!
Šekularac
07. 01. 2021 16.57
+3
Gospod predsednik. Berem vaše izrečene misli ob obisku v Postojni. Vaš trud, izbrati primerne besede, ki bodo pristajale vaši lepoti se mi zdi neuspešen. Da bi državljanom ukrepe zajezitve virusa moral govorec posredovati na prijazen način. Kako prijazno naznaniti policijsko uro? Nasmešek ali celo krohot bi državljani sprejeli kot provokacijo. Kako bi bilo po vaše prijazno? Finalno soočanje z epidemijo...? Saj ne vemo kdaj bo najhuje. Napoveduje se tretji val. Zbrati moramo skrajne moči, se zbrati in si pomagati ste rekli. Kako zbrati, fizično ali miselno? Eni so se letos večkrat zbirali; peš, na kolesih, v avtih. Ste mislili njih, rušitelje oblasti, ki iščejo pomagače? Opustite filozofiranje, spustite se kdaj se na nivo navadnih. Saj ste predsednik vseh, mar ne?
mr.poper
07. 01. 2021 16.13
+2
Lahko bi en dan prostovoljno delal v porodnišnici in tako razbremenil osebje in tako nabral dragocene izkušnje v primeru upada osebja
Periot222
07. 01. 2021 16.10
+6
PAHOR IZDAJALEC SPELJI SE!
Roxy79
07. 01. 2021 15.06
+3
A Curk ne ve , da je frizeraj odprt?
Blue Dream
07. 01. 2021 15.03
+5
blah blah blah