Korona

Po minkih in dihurju, okužene tudi vidre

Atlanta, 19. 04. 2021 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nuša Stegnar
Komentarji
7

Iz akvarija v Atlanti so sporočili, da so se z novim koronavirusom okužile njihove vidre, za katere pa predvidevajo, da si bodo popolnoma opomogle. Trenutno so pod budnim nadzorom, kot ugotavljajo, pa so se najverjetneje okužile od asimptomatskega uslužbenca.

Azijske vidre z majhnimi kremplji so bile pozitivne na novi koronavirus, so v nedeljo sporočili iz akvarija v ameriški zvezni državi Georgia. "Začele so kazati blage respiratorne simptome, vključno s kihanjem, izcedkom iz nosu in kašljanjem," so v sporočilu za javnost zapisali v akvariju in dodali, da naj bi si živali "popolnoma opomogle." 

"Niso na razstavi, za njih pa skrbijo strokovne ekipe za zdravje in oskrbo živali v akvariju," so dodali v izjavi, ne da bi navedli, koliko vider je okuženih. Podpredsednica akvarija za zdravje živali in okolja Tonya Clauss je dejala, da so vidre "pod zelo natančnim nadzorom" in da imajo le blage simptome. "Pričakujemo, da si bodo vse popolnoma opomogle." 

Akvarij v Atlanti
Akvarij v Atlanti FOTO: Shutterstock

Kot so še sporočili iz akvarija, so se vidre najverjetneje okužilo od asimptomatskega uslužbenca, saj z obiskovalci živali nimajo neposrednega stika.

Sicer pa vidre niso edine živali, ki so bile pozitivne na novi koronavirus. V začetku lanskega decembra je veterinarska fakulteta v Ljubljani okužbo potrdila pri domači živali, belem dihurju. Že prej pa so na Danskem okužbe odkrili pri minkih, vlada pa je odredila zakol vseh minkov na kmetijah, kjer so jih vzrejali za krzno, da bi zmanjšala prenos okužbe z živali na človeka. 

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
19. 04. 2021 17.31
+1
In kaj zdaj, a boste vse zivali pobili? Danci so mnozicno pobijali minke, ko so izvedeli, da so okuzeni, kot da se mnouicno drzijo z kljudmi. In kdo je zdaj tu zver, se lahko vprasamo!
mmickica
19. 04. 2021 17.32
+1
Napaka: kot da se mnozicno druzijo z ljudmi...
Supervillain
19. 04. 2021 11.23
+3
Vse to je čista resnica saj drugače tudi ne bi pisali o tem.
dr.dare
19. 04. 2021 11.08
+1
Gemma 1961
19. 04. 2021 11.03
+2
Dajte prosim lepo ne blamirajte se
Rene Jelinčič
19. 04. 2021 10.51
+10
Kaj šele bo ,ko pride visoko nalezljivi sev korone,Tanzanijskega goloritega Orangutana,ki tuli kot Australski dingo in šepa na levo nogo?
ni_mi_vse_eno
19. 04. 2021 10.45
+10
Nikoli v zgodovini ni asimptomatsko "bolni" okužil drugega. Zdravi osebek, tak, ki je odporen na virus, virus premaga s protitelesi in ga nevtralizira. Tak osebek je imun. Imun osebek pa nima aktivnega virusa v sebi, da bi lahko drugega okužil. To je mit. Podobno bi lahko trdili, da oseba po cepljenju (naj bi bila imuna) še vedno lahko okuži drugega. To je spet mit ali namerna laž za razširjanje strahu.