Korona

Potrjenih 79 primerov, nove okužbe v domovih starostnikov

Maribor / Žalec, 09. 09. 2020 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Kaya Kamenarič, STA, Urša Vrečar
Komentarji
1321

V torek smo v Sloveniji opravili 2560 testov in potrdili 79 novih okužb. To je skoraj enkrat več okužb kot dan prej, ko smo opravili 1581 testov in potrdili 42 primerov. Razmerje med številom testov in številom okuženih je sicer podobno kot prejšnje dni. O primeru okužbe poročajo iz DSO Danice Vogrinec Maribor, tri primere so potrdili tudi v DSO Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu, šest pa v koroškem domu starostnikov Černeče - Dravograd. V OŠ Matije Čopa Kranj je večina šestošolcev v karanteni, število okuženih narašča tudi v OŠ Braslovče, Jelko Kacin pri tem poudarja, da šol ne bodo zapirali.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Razpršene okužbe
    02:44
    Iz 24UR: Razpršene okužbe
  • Iz 24UR: Porast pričakovan
    03:08
    Iz 24UR: Porast pričakovan
  • Iz SVETA: V katerih občinah je okužb največ?
    02:51
    Iz SVETA: V katerih občinah je okužb največ?
  • Iz SVETA: V Braslovčah štiri nove okužbe
    02:27
    Iz SVETA: V Braslovčah štiri nove okužbe
  • Iz SVETA: Največ okužb v Mariboru
    02:53
    Iz SVETA: Največ okužb v Mariboru
  • Iz SVETA: Rekordno število testiranj in rekordno število okužb
    06:24
    Iz SVETA: Rekordno število testiranj in rekordno število okužb

 

Ob včerajšnjem rekordnem številu opravljenih testiranj, kar 2560 jih je bilo, smo zaznali 79 novih okužb, je dejal vladni govorec Jelko Kacin. Rekordno število novih okužb je pripisal tako visokemu številu testiranj, kot tudi polnemu delovanju šol ter "normalnemu" teku življenja in gospodarstva.

Predsednik vlade Janez Janša je za popoldne sklical krizno skupino, kjer so se dogovorili, da novih ukrepov ne bodo sprejemali, pozivajo pa k spoštovanju obstoječih.

"Število testiranj se povečuje in se bo povečevalo, v kolikor bo to potrebno," pravi Kacin. Pri tem je zagotovil, da se vsi po najboljših močeh trudijo, da teste čimprej obdelajo in testirane obvestijo o stanju. Testirance medtem naproša, naj počakajo in naj ne kličejo z vprašanji o posameznih testih, saj s tem preobremenjujejo zdravstvene delavce. 

Ponovno je poudaril tudi pomembnost nošenja mask, razkuževanja rok in ohranjanja razdalje. Pri tem je dejal, da se zdravstveni inšpektorji na terenu srečujejo s številnimi težavami. "Ljudje jim grozijo, bežijo pred njimi, celo fotografirajo jih," razlaga Kacin in dodaja, da je takšno obnašanje ni najbolj zrelo in odgovorno, ter da na celotno družbo meče slabo luč. Pojasnil je, da so ukrepi, dokler proti virusu nimamo cepiva, edino sredstvo za zajezitev virusa.

Dejal je, da distribucija virusa ponovno kaže tudi na vdor v domove za starejše občane. "Struktura okuženih se spreminja, delež starejših pozitivnih oseb pa se ponovno povečuje," pravi in dodaja, da je treba vse ukrepe, ki so bili dodatno pripravljeni za možnost ponovnega jesensko-zimskega izbruha, nemudoma uresničiti. Virus namreč, po njegovih besedah, zahteva dodatne organizacijske prilagoditve.

V Sloveniji smo opravili že 173.000 testov in potrdili 3212 primerov

Iz poročil Evropskega centra za spremljanje nalezljive bolezni je razvidno, da se število okuženih v osrednjem delu Evrope dviguje, zlasti v Španiji, je medtem dejala namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager. Skupno smo v Sloveniji opravili 173.000 testov in potrdili 3212 primerov, od tega je 1638 moških in 1574 žensk. Okužilo se je tudi 458 zdravstvenih delavcev.  

Na NIJZ so opazili, da je bistveno več lokalnih prenosov virusa, opažajo tudi porast neznanih vnosov. "Včeraj smo od vseh okuženih zaznali le dva importirana vira, kar 38 je bilo takih iz lokalnega vira, 18 virov pa je neznanih," je dejala Čakš Jagerjeva. Dodala je, da se ljudje, ko jih epidemiologi sprašujejo o izvoru njihove okužbe, pogosto vprašanju izogibajo ali pa se ne spomnijo, kje bi se lahko okužili. "Delež neznanih vnosov je zato večji," pravi. Največ vnosov virusa je sicer iz Hrvaške, je še povedala.

Razložila je tudi, da nam uspeva s karanteno uspešno zajeziti prenos bolezni. Od prvotnih treh odstotkov smo prišli do 11 odstotkov tistih, ki zbolijo v času karantene in so torej izolirani od drugih ljudi in bolezni ne prenašajo dalje. "To pomeni, da je ta učinkovit ukrep še vedno na mestu," je dejala.

Glede domov za starejše občane je povedala da so zabeležili 18 novih primerov. "Od tega je 15 oskrbovancev, en zaposlen, dva primera pa sta še v preiskavi," pravi. V šolah je bilo včeraj pozitivih 10 učencev in dva učitelja. V času začetka šole vsako leto zaznavajo številne virusne infekte, zato pojav povečanega števila v tem času ni presenečenje. Pojasnila je še, da se specifika virusa sicer spreminja, a je ukrepe potrebno spoštovati, saj "s tem zavarujemo ranljive skupine, zmanjšamo obremenitev bolnišničnih kapacitet in preprečimo prevelik naval bolnih oseb".  

Na NIJZ dnevno prejemajo ogromno klicev in pisem, kjer različni deležniki želijo konkretne informacije o posameznih lokacijah in osebah, okuženih z virusom. Zaradi zaščite osebnih podatkov NIJZ teh podatkov ne bo dal, vse podatke, ki jih lahko delijo, pa sproti objavljajo na spletni strani, je še poudarila Čakš Jagerjeva.

V Sloveniji rekordno število okuženih, potrjenih 79 primerov

V zadnjih 24 urah smo potrdili 79 novih primerov okužb z novim koronavirusom ob opravljenih 2560 testih. Če podatke postavimo v kontekst, je število okuženih glede na število testiranih podobno kot prejšnje dni. V bolnišnici je zaradi covid-19 na današnji dan 33 ljudi, tri so z bolnišničnega zdravljenja odpustili. Na intenzivni enoti so štiri osebe, tri potrebujejo respirator. Umrl ni nihče, je po Twitterju sporočila vlada.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Sloveniji je trenutno aktivno 590 okuženih ljudi. Največ novih primerov so v torek potrdili v Mariboru, in sicer kar 12. Sledi Ljubljana z desetimi okužbami. Po štiri nove okužbe pa imajo v Kranju, Dravogradu in Braslovčah. V preostalih občinah so potrdili po eno ali dve novi okužbi. 

Največ okuženih, kar 17, spada v starostno skupino med 25 in 34 let, 13 okuženih je starih med 45 in 54 let, 12 pa med 35 in 44 let. Deset okuženih spada v starostno kategorijo od 55 do 64 let, okuženih je tudi deset otrok, starih med 5 in 14 let, še štirje okuženi so stari med 15 in 24 let. Opaziti je tudi porast okužb med starejšimi, sedem okuženih spada v kategorijo od 75 do 84 let, štirje v kategorijo od 65 in 74 let, trije pa so starejši od 85 let. 

Najvišje število dnevno potrjenih okužb je bilo do zdaj 61, in sicer 26. marca, poročata NIJZ in covid sledilnik, čeprav podatki ministrstva za zdravje kažejo, da je bilo na ta dan okuženih 70 ljudi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Domu Danice Vogrinec Maribor po okužbah opozarjajo na kadrovsko stisko

V ponedeljek so v delovni enoti Doma Danice Vogrinec Maribor na Taboru ugotovili prvo okužbo pri eni od stanovalk. V torek so testirali okoli 50 stanovalcev z oddelka, kjer se je pojavila prva okužba. Pozitivnih je bilo pet stanovalcev, skupaj je tako v domu okuženih šest stanovalcev. Nihče od novih petih primerov ne kaže znakov okužbe, niti nima povišane telesne temperature, je v izjavi za javnost dejal direktor doma Marko Slavič.

Položaj v domu ni spodbuden, pravo stanje se bo pokazalo šele čez približno teden dni, saj je inkubacijska doba daljša od enega dne, je dejal. Testirali so tudi prvo, najbolj krizno skupino zaposlenih. Med njimi so potrdili štiri primere okužbe, prav tako pa nihče od njih ne kaže simptomov. 

V domu so sprejeli vse potrebne preventivne ukrepe, pravi direktor, ki opozarja na kadrovsko stisko. Iz delovnega procesa so morali že včeraj izvzeti 28 zaposlenih, kader je tako skrčen na minimum. Danes bodo testirali drugo skupino zaposlenih, v četrtek pa še zadnjo. 

Poziva k oblikovanju t. i. rezervnih skupin, ki bi podpirale obstoječi kader. V UKC Maribor so premestili vseh 6 okuženih stanovalcev, kako pa bo v prihodnje, v primeru morebitnega porasta okužb, pa ni znano. To bo odvisno od kapacitet UKC Maribora, pravi direktor. "Če bo UKC poln, bomo morali v skladu s protokoli za njih poskrbeti v sivih in rdečih conah." Opozoril je še, da dom ni bil zgrajen za obvladovanje epidemij. 

V Domu Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu trije okuženi

Kot je povedal direktor doma Nine Pokorn na Grmovju Tomaž Lenart, je najprej zbolela njihova fizioterapevtka, ki se je okužila znotraj družine, potem se je okužba prenesla tudi na njenega sodelavca in enega od stanovalcev. Dodal je, da zaposlena nimata nobenih simptomov okužbe, medtem ko je stanovalec prehlajen in ga bodo danes odpeljali na bolnišnično zdravljenje. Dom je od torka do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce.

Ob izbruhu okužbe so v domu vzpostavili sivo cono, danes pa bodo še rdečo, ki bo lahko sprejela deset okuženih oseb. Če bo število okuženih raslo, bodo rdečo cono še razširili, je pojasnil Lenart. Po njegovih besedah je njihov dom specifičen, saj v njem prebivajo osebe s težavami v duševnem zdravju, zato jih je težko obdržati v sobah. Njihovi stanovalci prebivajo v več enotah, tako da mešanja zaposlenih med enotami ni.

Napovedal je tudi testiranje vseh zaposlenih v domu, teh je 160, skrbijo pa za 245 stanovalcev, ki na lokaciji na Grmovju živijo v treh stavbah.

Okužbe tudi v koroškem domu upokojencev

"Včeraj smo opravili 37 brisov stanovalcev in 27 brisov zaposlenih na okužbo s SARS-CoV-2. Pet stanovalcev je imelo pozitivni bris in so začasno preseljeni v rdečo cono, vsi ostali brisi stanovalcev so bili negativni," so sporočili iz Koroškega doma starostnikov Černeče - Dravograd. Poleg petih stanovalcev je bila okužba potrjena še pri eni zaposleni, ki "ni več vključena v delovni proces, ostali brisi zaposlenih so negativni".

Vsi pozitivni stanovalci in zaposlena so iz sive cone in omejeni na oddelek, kjer se je pojavila prva okužba, so zapisali. Sicer pa nihče od okuženih ne kaže simptomov bolezni covid-19, so še dodali.

Kacin: Zapiranja šol ni na vidiku

Kacin je na tiskovni konferenci ponovno poudaril, da vlada ne pričakuje zapiranja šol in da ne pričakujejo uvedbe C modela, pač pa da bodo vztrajali pri modelu B. "Samo posamezni mehurčki odhajajo v karanteno, da se bodo potem kmalu lahko vrnili nazaj k pouku," je dejal. 

Kot je v torek po Twitterju sporočila ministrica za izobraževanje Simona Kustec, po zadnjih podatkih pouk poteka normalno po modelu B na 97,38 odstotka osnovnih šol. Pri pouku je 99,9 odstotka učencev, je še zapisala.

V OŠ Matije Čopa Kranj večina šestošolcev v karanteni, število okuženih narašča tudi v OŠ Braslovče

Zaradi povečanega števila učencev in strokovnih delavcev, okuženih z novim koronavirusom, bo po priporočilih NIJZ pouk za učence predmetne stopnje do 21. septembra potekal na daljavo. Učitelji predmetne stopnje ter učenci 6.a, 6.b ter del 6.c razreda, ki so bili v stikih z okuženimi, so v karanteni, je povedala v. d. ravnateljice Milena Čuden.

Šestošolcem je bila v skladu z ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) do 17. septembra odrejena karantena po tem, ko so bili na šoli v ponedeljek obveščeni, da je z novim koronavirusom okužena še ena strokovna delavka in eden od učencev na šoli. Vodstvo OŠ Matije Čopa še sporoča, da so bili starši otrok z odrejeno karanteno o tem osebno obveščeni, vse ostale starše pa so obvestili prek e-asistenta. Dodali so, da učitelji danes z vsemi učenci predmetne stopnje začenjajo pouk na daljavo, za učence razredne stopnje pa pouk poteka tako kot do zdaj.

Iz občine Braslovče medtem sporočajo, da število okuženih v Zavodu OŠ Braslovče narašča, in dodajajo, da so se okužbe razširile tudi na učence. OŠ Trnava in vrtec Trnava ostajata zaprta, učencem dveh oddelkov iz OŠ Braslovče, kjer so bile potrjene okužbe, pa je odrejena karantena. V zavodu so v torek potrdili štiri nove okužbe, skupno imajo tako pet aktivnih okužb, 23 zaposlenim je odrejena karantena oziroma samoizolacija. "Občina izvaja ukrepe in zbira informacije za čimbolj učinkovito zajezitev širjenja virusa", so zapisali na spletno stran.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1321)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezcasni
09. 09. 2020 21.43
+0
dajte se nehat zmrdovat in spraševat kje so te "horde " testirancev....pri nas je skupno 170.000 testiranih v Srbiji pa navajajo 1 miljon..le kako oni to zmorejo pri njihovem zdravstvu in njihovi pregovorni ignoranci ...
melhijad1
09. 09. 2020 21.28
+5
a lahko en novinar enkrat posname,kako take 'horde' ljudi prihajajo na testiranje...
Welcome
09. 09. 2020 21.10
+0
Vse bodo zaprli ko konča kopalna sezona.
melhijad1
09. 09. 2020 21.00
+12
ma kje ste nasli 2560 oseb,ki so se prisle testirat?
Invazija2020
09. 09. 2020 20.43
+15
Nemores verjet da so toliko testov takoj pregledali in dali stevilko okuzenih, ca pa ko se gres testirat pravijo da. A test cakas 24 ur. 😂😂😂 to smo mi v slo sami supermeni. Tole je adijo pamet kaj se pise. Zalostno kaj se grete! Laz.ofi!!!!
Žac
09. 09. 2020 20.39
+5
In Hrvati so tudi naivni. Ne vem kako jim ne pride v glavo da je Slovenija pustila delno odprto mejo da lahko laze da je najvec okuzb uvozeno z Hrvaske. Da s tem prikriva dejanske vnose z Avstrije in Italije. Pa naj nekdo na teh konferencah razlozi kako to prihajajo te okuzbe z Hrvaske. Ce bi jaz bil na Hrvaskem mestu se ne bi dal tako nategovati. Zapr bi mejo do konca. Nobeden noter,nobeden ven. Razen tranzita in transportov.Pa da vidimo po tem te veleume na konferencah. Glede da so brez sramu oni bi se skoz trdili svoje.
esq1
09. 09. 2020 20.45
+3
okužbe iz pred dveh tednov in več komaj zdaj prihajajo do izraza, ko nekaj ni v redu se gre folk testirat inkubacijska doba pa ni danes na jutri
Žac
09. 09. 2020 20.49
+3
Inkubacijska doba je 5 dni na zahodu. Hrvaski virus ima inkubacijsko dob se neznano. To samo vedo Kacin,Beovicka in vlada. Meja pa je zaprta 21 dni za prehode prosto po Presernu.
Saloreich
09. 09. 2020 20.29
+10
Na kraj pameti mi ne pade, da bi izgubil minuto časa is se šel testirat. In koliko nas je še takšnih?! Po novem že večina.
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 20.41
-4
kmalu ne bomo imeli izbire , bo šlo kar na silo, nekaj seje omenjalo o novih pooblastilih policije ;) je zagotovil hojs da se ne bo neprimerno izkoriščalo :)))))) tako kot sene iizkoriščalukenj v zakonu v naši lepi mali :)))
Enmajstr
09. 09. 2020 20.21
+2
3212 potrjenih, se pravi prekuženost cca 300.000
pingo91
09. 09. 2020 20.06
+8
Število okuženih je dokaj konstantno, če pa naredijo več testov pa logično da odkrijejo več okuženih... To je samo razlog za sceno.... Če bi naredili samo 500 testov bi število okuženih magično močno padlo.
pingo91
09. 09. 2020 20.09
+8
Če bi naredili 10000 testov bi odkrili okoli 250 okuženih... Testirat naj nehajo pa bo vse ok
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 20.17
+6
tudi testov nidovolj, povprašajte koliko testov ima posamezna ustanova na raspolago dnevno. še ena laž več !
Uporabnik215111
09. 09. 2020 20.24
-5
Ni res. % okuženih je v primerjavi od včeraj v porastu. Madona,uporabite procentni račun...saj ste hodili v OŠ.
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 20.34
+5
pojdi v katero koli zdravstveno ustanovo in jih uprašaj koliko testov imajo na raspolago NA DAN ! in si to pretvori v % ti osnovnošolni :) prišel boš do ugotovitvi da v celi sloveniji ni mogoče opraviti število testov ki jih omenjajo na dnevni bazi ;)
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 20.37
+5
tako nalezljivin smrtonosen virus , tukaj pa poročajo da nekatere šole kjer so najdli okube ostajajo odprte hhahahha .. kao zaradi dobrih ukrepov hahahhahaha kire ovce ........ mi pa zaprte meje in špecanje gdo je bil z kom v kontaktu , daj ne ga srat.
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 20.39
kamasutra1 to boš vrjetno znal pretvorit v procente ;)
mojca tekavec
09. 09. 2020 21.55
Pa sej ne testirajo v katerikoli zdravstveni ustanovi, mater! Od marca dalje že testirajo na za to točno določenih točkah. Pa u PM, ne poslušate, kaj se vam reče, pol ste pa vsi neki pametni.
Josip_L
09. 09. 2020 21.57
Napiši izračun primerjave, da vidimo ta porast!
hobotnica1
10. 09. 2020 12.55
Predlagam vam, da pojdite kar vi vprašat v vašo zdravstveno ustanovo.
Alojz69
09. 09. 2020 20.01
+4
Spremljam razlicne medije po EU vsepovsod isto nic novega govori se kar se sme...zdaj pa razmisljajmo koliko protestov je bilo po EU v zadnjem casu najvecji v berlinu 1 miljon ljudi in stevilke v nemciji se niso spremenile zadnja dva tedna a vam to da kaj mislit in belorusija tam bi mogli ljudje ze po ulici lezat pa nic le enih par je zaprtih😀
Periot222
09. 09. 2020 19.59
+1
ZAPOSLENI VIKENDASI VESELO NOSIJO OKUZBE IZ HRVASKE!!!!!!!!
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 20.04
+10
sami svojih pravil ne znajo upoštevati, poglejte cirkuse na vrhu vlade .... maske nadete nekaj na pol, saj je logično tudi na pol ljudje so .... kje so zdaj vse afere okoli korupcij pri nakupovanju mask ? nekam hitro se je pozabilo vse provizije in družinske vezi ki so se okoriščale ... če obstaja bog , prosim , sodi tem pokvarjencem, lažnivcem , lopovom, manipulatorjem ker na pravice in sodni sistem lahko pozabimo.
Ponent
09. 09. 2020 20.17
+2
Kaj pa če jih nosijo gastarbeiterji iz Avstrije?!
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 20.24
-1
dek, nosi jih danes vsak posranec ki vrjame lažem ;) ne le gasterbajter v avstriji :))))
toxicox
09. 09. 2020 19.59
+10
najbolj mi živc dvigne ko začnejo omenjat samo družinski člani ne smeš pa biti z punco z sodelavci se lahko gneteš v avtu ...
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 20.18
+4
janša je z svojimi sorodnim dušam kar brez maske in brez distance ;)
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 19.52
+13
povejte tudi o vaši infektologinji , ki jo je več kot očitno negdo plačal da govori kar želite ! povejte kako je rekla da sama ne nosi maske in ne vidi potrebe po tem, seveda tega ne vidimo po medijih kot ste vi, naj si ljudje sami poiščejo informacije o tem :) imeli ste novico na 24ur o tem a ste jo izbrisali DANES ! Bojana Beović kot ste napisali na 24ur priznava da sama ne nosi maske, čudežno pa je sedaj spremenila mnenje o učinkovitosti, neizobražen človek na građevini ve d ata maska ne ustavi prahu kaj šele virusa, spet dokazujete da , je bila ali 1. podkupljena 2. ustrahovana. 3. nima srca in manipulira. 4. ima kupljeno izobrazbo.
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 19.32
+18
poslali ste otroke v šolo, čeprav ne vrjamem v nevidnega sovražnika sem vedel da bote v roku enega tedna poročali o okužbah in zapiranju šol. gdo bo odgovarjal če so otroci res okuženi ???? zapirate meje le za določene . nekateri ne smedo v rdečo cono drugi lahko večkrat !!! koga imate vi za norca !!!!!
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 19.36
+6
vsi tisti ki pa forsirate cepljenje , da bog da vas pobralo glih od tistih ki se nočejo pa se jih prepričuje na vse moči :)))) če vas že nebo cepivo ... zaslužite si, ker sistem v katerem potrebujejo ovce ki verjamejo lažem na slepo brez takih ovc ne bo uspeval. naj naravna selekcija porihta ....
štajerc65
09. 09. 2020 19.23
+19
Ne pomaga zapiranje mej niti karantena kot v Postojni. Zdrava pamet pa nič drugega gospod Jelko. Zastojn ste praznili hrvaško obalo, v Sloveniji pa ste dopuščali vse. Primer Portorož, toplice, masa na Brezjah, pa tudi vaši sestanki itd.
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 19.55
+6
tudi če bi pomagali kateri od ukrepov, nismiselno da so dvolični. še vedno lahko gredo v rdečo cono določeni ljudje in se izognejo karanteni ! pod pretvezo " imajo dol parcelo " ali pa " prišli so iz zelene oziroma rumene cone in rdečo cono le prečkajo " vse skupaj nima smisla !
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 19.56
+7
ne rečem, ogromno ljudi ni zmožno razmišljati z trezno glavo vendar sem tudi sam presenečen kakše ovce so dan danes ljudje !
Periot222
09. 09. 2020 20.03
-3
Stajerc nehaj nakladat v prazno vsi vemo od kod prihajajo okuzbe iz preljube Hrvaske kaksno vezo ima polna plaza v Portorozu ce na obali no nobenega okuzenega enako velja za Brezje!!!!!!!!
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 20.22
+0
periot, zakaj lahko še danes določeni prečkajo mejo brez karantene , drugi pa ne ? zakaj uporabljamo masko ni ni uporabna proti prahu, zakaj janša predlaga zakone ki se jihsam ne drži, zakaj dobivajo ljudje kazen , ki nipravnomočna oziroma je zakon proti človekovim pravicam... niproblem prenos izhrvaške, problem je to da samegavirusa ne morajo dokazati žena samem začetku je potrebno to razumeti. ljudje proizvajajo proti telesa že ob najmanjšem stresu ! to ta isti test pokaže kot pozitiven. govorijo o smrtih nekaj ljudi dnevno, brez trdnih dokazov o razlogu smrti ! pa saj nismo v kameni dobi za božjo voljo .........
TheMHT
09. 09. 2020 19.13
+17
Meseci minevajo, vsak dan se ponavlja ista zgodba, kot da smo v nekem začaranem krogu. Vladi se dinarčki nabirajo, nam pa nevidno izginjajo. Iz dneva v dan nam predvajajo iste zgodbice, samo z različnimi številkami. Ko pa bo vsega tega političnega virusa konec, bomo pa itak že z celim obsegom v d*eku. Janezek se nam bo pa cinično smejal, tudi če se ga bomo znebili, saj ve da bo lahko spet kupil svoje volilce v naslednjih letih in bo spet diktiral s svojim madžarskim prijateljem. Dame in gospodje, to je naša republika banana.
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 19.22
+18
moraš vedet da na račun" pozitivnih " negdo zasluži :) tudi bolnice, domi za starejše ... dobijo dodatke za vsakega " potrjenega" . ne pozabit vseh študij testiranj ... " dodatki za pripravljenost. praktično denar v smeti za nekaj kar kot sami imenujejo " nevidezni sovražnik. ljudje vsak dan umirajo zaradi poznanih in resnih boleznih, denarjapa ni dovolj za le te. JA ljudje umirajo VSAK DAN.
oba tri sm te vido
09. 09. 2020 19.30
+4
sedaj govorijo kako so ustavili testiranje zato da bi ustvarili varno cepivo, razvoj tega cepiva so ustavili že večkrat. nikoli ni bilo in ne bo obstajalo 100% varno in učinkovito cepivo. so pa pokazali svoj pravi obraz z izjavo da so ustavili razvoj cepiva da bi proizvedli varnega. če bi tako iskreno govorili še o drugi plati " virusa covid " bi jim itak vse padlo v vodo. lažejo o številkah , večkrat ujeti na laži, lažejo o učinkovitosti mask, lažejo tudi da maske ne škodujejo. z vsakim dnem se jih lahko ujame na novi laži.
SurfBass
09. 09. 2020 19.11
+4
Počelo je počelo. Rezultati južne ne-rdečosti so že kažejo, primerom bo pa čedalje več. A bo vlada priznala, da je naredila napako, ko konec junija ni dala Hr na rdeče? Aja, oni bodo za vse okrivili naivne ljudi češ "kaj ste pa hodili dol".
Enmajstr
09. 09. 2020 19.08
+16
Čudno, da v stični janez urška hujsek, Bavčar in ostali niso nosiči skafandrov, če je pa virus tako grozennn
BroNo1
09. 09. 2020 19.08
+9
Ljudje skrivajo, kako so se družili!!!! Hahaha
User1832247
09. 09. 2020 19.00
+28
in če bi naredili 10.000 testov bi bilo okuženih 320.statistika oz.kdo je tu nor!