Korona

Povrnitev nekritih fiksnih stroškov: čas za oddajo vloge se izteka

Ljubljana, 14. 01. 2021 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Le še do petka je mogoče vložiti novo zahtevo oziroma popravek stare za povrnitev nekritih fiksnih stroškov, upravičence opominja finančna uprava. Zadnji paket protikoronskih ukrepov je prinesel ugodnejše pogoje za odobritev, zato tistim, ki so vlogo že oddali, pa bi bili po novem izračunu upravičeni do višjega zneska pomoči, svetujejo, naj jo popravijo, nove pa naj ne vlagajo.

Sedmi paket protikoronskih ukrepov (PKP 7) je prinesel ugodnejše pogoje za odobritev  delnega povračila nekritih fiksnih stroškov.
Sedmi paket protikoronskih ukrepov (PKP 7) je prinesel ugodnejše pogoje za odobritev delnega povračila nekritih fiksnih stroškov. FOTO: Dreamstime

Finančna uprava vse upravičence, ki tega še niso storili, poziva, naj vložijo zahtevo za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov za obdobje od oktobra do decembra 2020. Čas imate le še do 15. januarja, torej do jutri. 

Sedmi paket protikoronskih ukrepov (PKP 7) je prinesel ugodnejše pogoje tako za ugotavljanje upravičenosti do delnega povračila nekritih fiksnih stroškov kot za izračun zneska pomoči. Spremenili sta se namreč metodologija izračuna upada prihodkov in števila zaposlenih.

Zavezanci, ki po PKP 6 niso bili upravičeni do pomoči, in posledično niso oddali izjave za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov 4. kvartala 2020, so pa do pomoči upravičeni po PKP 7, na eDavkih do 15. 1. 2021 oddajo prvo izjavo.

Zavezanci, ki so oddali izjavo po PKP 6 za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov 4. kvartala 2020, so pa po PKP 7 upravičeni do višje pomoči kot po PKP 6, na eDavkih do 15. 1. 2021 oddajo popravek prvotne izjave.

Zavezanci, ki so oddali izjavo po PKP 6 za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov 4. kvartala 2020, PKP 7 pa ne izboljšuje njihovega položaja z vidika višine pomoči, ne popravljajo že oddane izjave niti ne oddajajo nove.

Več pojasnil najdete v priloženem dokumentu. 

Koronavirus pasica november
PKP 7: Pogosta vprašanja in odgovori
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zibertmi
14. 01. 2021 16.41
+1
metanje peska v oči .hrana za ljudi ,ki s podjetništom nimajo veliko.se pravi sds bombončki za naslednje volitve.vse in več so zapravili sedaj pa vozijo medijsko propagando
RED_line
14. 01. 2021 13.48
+1
Tako ja, naj gre država v propad od pufanja.
kr_en_moz
14. 01. 2021 14.36
+1
Ti ki sedaj prejemajo pomoč sovplačniki v blagajno in morajo preživeti. Problem so fikusarji po pisarnah z veliko plačo in velikimi dodatki za nič doprinosa