Korona
V ŽIVO

Vlada sprejela odloke: prepovedano zbiranje, zaustavitev javnega prometa

Ljubljana, 13. 11. 2020 06.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Urša Vrečar, Neža Pušnik, Mirko Vorkapić, STA
Komentarji
1830

Z današnjim dnem je za 14 dni prepovedano vsakršno zbiranje ljudi, razen če gre za člane ožje družine ali istega gospodinjstva. Gre za prvega od novih vladnih ukrepov, s katerim se Slovenija znova zapira. S ponedeljkom se zapirajo tudi vse nenujne trgovine in javni potniški promet. Bo pa dovoljen prevoz na delo do 6 oseb v istem vozilu, če gre za zaposlene istega podjetja, je potrdil minister Vrtovec. Vrhunski in poklicni šport se medtem še naprej izvajata po dosedanjih odlokih.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

20.15

Pomurska regija po pojavnosti prehitela gorenjsko

Nacionalni inštitut za javno zdravje je v uradnem listu objavil podatke o številu okuženih z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev po statističnih regijah od 30. oktobra do 12. novembra. Ti kažejo, da je po pojavnosti pomurska regija s 1552 okužbami na 100.000 prebivalcev prehitela gorenjsko.

19.01

Prve okužbe z novim koronavirusom med stanovalci še dveh severnoprimorskih DSO

- Na Severnem Primorskem so se okužbe pojavile med stanovalci še v dveh domov za starejše. V Domu upokojencev Gradišče nad Prvačino so ob prvi potrjeni okužbi enega od zaposlenih opravili testiranje vseh stanovalcev, rezultati so bili pri 13 pozitivni. Prve tri okužbe med stanovalci so tudi v enoti Marof v Domu upokojencev Idrija.

18.31

Na Ptuju in v Muretincih že sto okuženih oskrbovancev

V Domu upokojencev Ptuj in njegovi enoti v Muretincih se okužba z novim koronavirusom še vedno širi. Kot je danes sporočila direktorica doma s 660 stanovalci v petih enotah Jožica Šemnički, je danes pri njih okuženih že sto oskrbovancev, med temi jih je 16 v bolnišnicah, drugi so v rdečih conah obeh enot, deset stanovalcev pa je ozdravelo.

17.57

V Mariboru predstavili celo-obrazne zaščitne maske

Rektor mariborske univerze Zdravko Kačič je danes vodstvu Univerzitetnega kliničnega centra Maribor predal celo-obrazne zaščitne maske, ki so jih razvili v skupnem razvojno raziskovalnem projektu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
16.38

Prvo cepivo bo dostopno konec decembra

Prvo cepivo bo dostopno predvidoma konec decembra. Prva pošiljka bo omejena. "Na začetku bomo cepili najbolj ranljive skupine prebivalcev in zdravstvene delavce. Vse države EU bomo dobile cepivo sočasno," je povedala Doroteja Novak Gosarič z ministrstva za zdravje.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Slovenija se znova zapira
    03:26
    Iz 24UR ZVEČER: Slovenija se znova zapira
  • Iz 24UR: Težje prečkanje slovenske meje
    03:10
    Iz 24UR: Težje prečkanje slovenske meje
  • Iz 24UR: Vladne izjeme
    02:04
    Iz 24UR: Vladne izjeme
  • Iz 24UR: Šolanje na daljavo
    02:31
    Iz 24UR: Šolanje na daljavo
  • Iz 24UR: Ustavitev obrtnih dejavnosti
    02:23
    Iz 24UR: Ustavitev obrtnih dejavnosti
  • Iz SVETA: Večina trgovin zapira svoja vrata
    02:41
    Iz SVETA: Večina trgovin zapira svoja vrata
  • Iz SVETA: V ponedeljek spremembe pri prehajanju meje
    02:21
    Iz SVETA: V ponedeljek spremembe pri prehajanju meje
  • Jereb o stanju v bolnišnicah
    01:07
    Jereb o stanju v bolnišnicah
  • Minister Vrtovec o zaprtju javnega potniškega prometa
    01:28
    Minister Vrtovec o zaprtju javnega potniškega prometa

Slovenija za 14 dni zaostruje ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, je v četrtek sklenila vlada. Ob polnoči je v veljavo stopil prvi od novih ukrepov, ki prepoveduje zbiranje ljudi. Izjema pri tem so člani istega gospodinjstva in ožji družinski člani. Do zdaj je bilo dovoljeno zbiranje do šest oseb. 

Še vedno so začasno prepovedani prireditve, shodi, poroke in verski obredi, po novem pa tudi vsa slavja in praznovanja. Dovoli pa se sklenitev zakonskih zvez, a le z dovoljenjem ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

S spremembo je določena tudi izjema, da se odlok ne uporablja za dejavnosti, ki se izvajajo za zagotavljanje izvajanja nalog države, samoupravnih lokalnih skupnosti in javnih služb ter za organe političnih strank.

Slovenija se za 14 dni znova delno zapira.
Slovenija se za 14 dni znova delno zapira. FOTO: Miro Majcen

Vlada je podaljšala tudi že veljavne ukrepe, kot sta omejitev gibanja med občinami in omejitev gibanja med 21. in 6. uro, pri tem še vedno veljajo izjeme. Nošenje zaščitnih mask je še vedno obvezno v zaprtih prostorih ter na prostem, z določenimi izjemami. 

Vse spremembe so bile v četrtek objavljene v Uradnem listu

V četrtek smo v Sloveniji sicer potrdili novih 1508 primerov okužbe. V tem trenutku številke jasno kažejo, da se širjenje virusa upočasnjuje, razmere v bolnišnicah pa ostajajo resne, celo kritične, je na novinarski konferenci dejal vodja Oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike prof. dr. Matjaž Jereb. "Ne glede na ocene, da smo dosegli vrh po številu okužb in ugodne projekcije, še nimamo razloga za sproščanje ukrepov." 

Prevoz na delo v istem vozilu za 6 zaposlenih istega podjetja dovoljen

V prihodnjih dneh bodo v veljavo vstopili tudi drugi vladni ukrepi. S ponedeljkom, 16. novembra, se tako kot spomladi znova zaustavlja ves javni potniški promet; medkrajevni, mestni in železniški. Odlok, ki ga je na 122. dopisni seji sprejela vlada začasno prepoveduje izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov, stalnega izvenlinijskega prevoza potnikov, občasnega prevoza potnikov in javnega železniškega prevoza potnikov v notranjem prometu.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na novinarski konferenci pojasnil, da bo še naprej dovoljen posebni linijski prevoz potnikov, to je prevoz na delo in iz dela, ki ga organizira delodajalec (t.i. delavski avtobusi). Dovoljeni bodo tudi taksi prevozi.

Prav tako ne bo mogoč prevoz oseb z nihalnimi žičnicami, vzpenjačo in krožno kabinskimi žičnicami. Prepoved ne velja v primerih nujne oskrbe, medicinske pomoči in zaščite ter reševanja, je pojasnil. 

Iz omejitev so izvzete vse oblike prevozov, ki so potrebne za intervencijske službe in druge nujne službe javnega sektorja. Pri teh prevozih za ustrezno zaščito voznikov in potnikov poskrbita njihov organizator in izvajalec.

Javni potniški promet se znova zaustavlja.
Javni potniški promet se znova zaustavlja. FOTO: Bobo

Ob tem je minister Vrtovec pozval vse župane, da za obdobje zaprtja javnega potniškega prometa državljanom omogočijo brezplačno parkiranje na občinskih parkiriščih.

Pozval je tudi delodajalce, naj pokažejo razumevanje do zaposlenih, ki bodo imeli težave s prihodom na delo, saj uporabljajo javni potniški promet, drugih oblik prevoza pa nimajo na voljo. Ob tem je obljubil pomoč delodajalcem: "Če bo delodajalec utrpel dodatne stroške, bo vlada delodajalcem in delavcem pomagala. Ključno je, da zajezimo širjenje virusa. Nobenega delodajalca ta vlada ne bo pustila na cedilu. Enako velja za zaposlene." 

Konkretnih predlogov, kako bo država pomagala, ni podal. Dodal je le, da je vlada v šestih mesecih sprejela že šest protikoronskih zakonov, pripravlja pa že sedmega. 

Ministrstvo za infrastrukturo je odprlo dve kontaktni točki, in sicer telefonsko številko 01 478 71 67 ter elektronski naslov mzi.koronavirus@gov.si. Na te kontakte se lahko obrnejo delodajalci in delavci, ki imajo težavo s prihodom na delo. "Cel vikend bomo na voljo vsem delodajalcem, tudi bolnišnicam in ostalim zavodom, da do ponedeljka najdemo rešitve," je zatrdil Vrtovec.

Prav zato so sprejeli tudi izjemo pri prevozih na delo. Prevoz v istem vozilu bo mogoč za do 6 oseb, ki pa morajo biti zaposleni v istem podjetju. Vrtovec je ob tem dejal, da gredo s tem nasproti delodajalcem, obenem pa nima smisla, da se zaposleni, ki so v stiku na delovnem mestu, ne bi mogli skupaj voziti na delo. 

S ponedeljkom bo prepovedano tudi izvajanje dejavnosti usposabljanja kandidatov za voznike motornih vozil. Zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom se z odlokom določa tudi, da se veljavnost vozniških dovoljenj, izkaznic o vozniških kvalifikacijah in veljavnost teoretičnega dela vozniškega izpita, ki zaradi začasne prepovedi potečejo od 16. novembra 2020 do 30. novembra 2020, podaljša do 31. januarja 2021.

Vrtovec je na novinarski konferenci dejal še, da se zavedajo, da so sprejeti ukrepi "boleči in bodo mnogim med nami povzročili veliko težav". A zdravstvene razmere so resne, pritisk na bolnišnice in zdravstvene delavce pa izjemno velik. "Upočasnitev širjenja virusa in zmanjšanja pritiska na bolnišnice in zdravstveno osebje ne bomo mogli doseči brez težkih, a nujnih dodatnih ukrepov," je še dodal.

S ponedeljkom zaprtje vseh nenujnih trgovin 

Vrata s ponedeljkom zapirajo vse nenujne trgovine – odprte bodo ostale le trgovine z živili, lekarne, pošte in banke. 

Odprti bodo ostali: 

– prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer se kot izjema ne šteje prodaja oblačil, obutve in tehničnega blaga v teh prodajalnah, 

– lekarne,

– prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki, 

– tržnice, 

– kmetijske prodajalne, 

– bencinski servisi, 

– banke in zavarovalniške storitve, 

– pošte, 

– dostavne službe,

– trafike in kioski za prodajo časopisov in revij,

– servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice, delavnice za popravilo koles).

Dovoljeni bodo: 

– dimnikarske storitve,

– gradbena dela v oziroma na nenaseljenih gradbiščih,

– osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih med 6. in 21. uro

– opravljanje dejavnosti priprave jedi in pijač v primeru dostave (brez časovne omejitve). 

Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, je vlada omejila na 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov. Če gre za odprto tržnico, se dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom omeji na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko.

Šolanje bo še naprej za (vsaj) 14 dni potekalo na daljavo, vrtci bodo nudili le nujno varstvo. 

Prav tako od ponedeljka lastništvo nepremičnine ali plovila ne bo več med izjemami za prehajanje meje brez karantene. Vlada je črtala tudi izjemo, ki je dovoljevala obiske družine v tujini v roku 72 ur. Ta bo veljala le še za EU in schengensko območje. "Po domače povedano: preživljanje vikendov v Srbiji ali Bosni in Hercegovini ni več mogoče," je na novinarski konferenci dejal notranji minister Aleš Hojs

Vrhunski in poklicni šport se nadaljuje po dosedanjih odlokih

Glede na izjavo ministra Gantarja ter na objave v uradnem listu, bo poklicni šport, tako kot gospodarske dejavnosti, v močno omejenem obsegu deloval naprej po odloku za omejitev športnih dejavnosti iz oktobra, ki so bile podaljšane prejšnji teden. 

Proces športne vadbe je dovoljen športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

Še vedno je v kolektivnih športih dovoljeno tudi izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah (hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka, rokomet, vaterpolo in futsal-mali nogomet) ter izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev. V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje državnih prvenstev za člane in mednarodnih športnih prireditev. Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Dovoljena je tudi športna rekreativna dejavnost, če so udeleženci člani istega gospodinjstva.

Z odlokom se dovoljuje izjema za knjižnice.
Z odlokom se dovoljuje izjema za knjižnice. FOTO: Aljoša Kravanja

Prepoved ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev

Vlada je na današnji dopisni seji z namenom, da se omeji stike in gibanje prebivalstva ter zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije, izdala tudi Odlok o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji, s katerim se začasno prepoveduje ponujanje kulturnih in kinematografskih storitev.

Se pa z odlokom dovoljuje izjema za knjižnice z namenom dostopanja do knjižničnega gradiva ter nemotenega vzgojno izobraževalnega procesa ob upoštevanju vseh predpisanih varnostnih ukrepov. Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja knjižnična dejavnost ponujanja storitev knjižnic, je omejeno na 30 kvadratnih metrov na posameznega uporabnika ali na enega uporabnika, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov. Upoštevanje teh navodil zagotovi knjižnica.

Cigler Kralj izdal dovoljenje za sklenitve zakonskih in partnerskih zvez ob prisotnosti zgolj para in matičarja

Minister za delo Janez Cigler Kralj je danes upravne enote obvestil, da dovoljuje sklepanje zakonskih in partnerskih zvez ob pogoju, da so pri sklenitvi prisotne največ tri osebe, torej bodoča zakonca oziroma partnerja ter matičar. Tako sklenitev poteka brez prič ter navzočnosti predstavnikov upravne enote ali župana.

Skladno z določbami Družinskega zakonika se zakonska zveza sicer praviloma sklene pred matičarjem in načelnico ali načelnikom upravne enote ali od njega pooblaščeno osebo. Zakonska zveza se lahko sklene tudi pred matičarjem in županjo ali županom občine, na območju katere se zakonska zveza sklepa. Lahko pa se sklene tudi samo pred matičarjem.

Prav tako zakonik dovoljuje, da se zakonska zveza lahko sklene tudi brez navzočnosti prič, če bodoča zakonca tako želita. "Kar pomeni, da so v tem primeru obvezno prisotne tri osebe," je v dopisu zapisal minister.

Sklenitev zakonske oziroma partnerske zveze mora sicer potekati ob upoštevanju vseh priporočil pristojnih organov in spoštovanju vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja virusne okužbe, je še dodal minister.

Gantar: Gospodarska škoda bi bila na dolgi rok veliko večja, če epidemije ne uspemo obvladati 

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je v oddaji 24UR ZVEČER povedal, da je bilo strožje ukrepe nujno potrebno sprejeti, saj si vsi enkrat želimo sproščanja. Poudaril je, da je epidemiološka slika pri nas slabša kot v sosednjih državah, in da tudi druge države sprejemajo podobne ukrepe. 

Mariča Lah, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije (TZS), je dejala, da vlado podpirajo pri ukrepih za zajezitev širjenja koronavirusa, ne podpirajo pa odločitve, s katero so zaprli ¾ trgovinske dejavnosti v državi. "Vlada nas je sama v svoji preglednici za možnost okužbe uvrstila na drugo stopnjo od petih, torej smo dejavnost z nizko stopnjo za možnost širjenja okužbe," je poudarila. 

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1830)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vezuv_
15. 11. 2020 09.12
+1
Vlada je zaprla tehnične trgovine, pa se sprašujem, kje naj kupimo tipkovnico, miško, kartuše - ko nam to odpove med delom na daljavo. eh no pomembno je le, da so trafike za nakup cajtngov odprte.
vezuv_
15. 11. 2020 08.19
+1
Ob prebiranju članka sem ugotovila, da je Gantar postal še strokovnjak za gospodarstvo (njegova izjava: " Gospodarska škoda bi bila na dolgi rok veliko večja, če epidemije ne uspemo obvladati "), je pa res multi praktik. Ta obcesija, panaroja in neumnosti vlade se že vlečejo od marca, učinkov ni nič in od marca naprej samo poslušamo to: za 14 dni se prepove javni promet, zaprtje tehničnih trgovin, prepove se združevanje, umrlo je 60 ljudi (pa vsi 80+ stari), pa ne smete jesti na javni površini.... no ja dobro da še nam pustijo dihati, v tem času so nas zapufali za sedaj za 6,7 miljard evrov, med ljudi namerno zasejali sovraštvo, ..... napotitev na delo moraš sprejti takoj- hja ljubi zdravnik Gantar bi pa že moral vedeti, da za delo je potrebno tudi zdravniško spričevalo, ki jo dobiš ali pa ne.... bistvo mojega pisanja pa ni to očitanje ampak vladi OČITAM NJIHOVO NAJVEČJO NAPAKO, nihče še ni povedal, kaj naj uživamo, da dvignemo svoj imunski sistem in na ta način omogočimo lažje prebolevanje te malo močnejše gripe. Česen, domača slivovka še vse razkužijo. Upam, da bo ta korona drugo leto izpuhtela kot je so izpuhtele ostale bolezni a la nore krave, ptičja gripa...... Sicer sama upoštevam diktatorsko zapovedane ukrepe, ker zaradi jemanja določenih zdravil spadam v rizično skupino, ker pa imamo v gospodinjstvu tudi zdravnika, nikoli ne vemo, kdaj bo virus obiskal naš dom. preživite čudovito nedeljo in ostanite zdravi.
KleniSDSar
14. 11. 2020 21.53
+3
Nesposobni u nebo!!!! Drakonski ukrepi prepozno. Mrtvi se množijo. Nesposobna vlada do konca.
Periot222
14. 11. 2020 20.47
+4
SDS OVCI IN NJIHOVI PLACANCI UNICEVALCI SLOVENSKEGA NARODA IN GOSPODARSTVA ZARADI VAS SO ZE IN SE BODO MRTVI ,REVNI,BREZOOSELNI IN ZARADI VAS TRPIJO OTROCI KI JIH NA ZALOST V TEJ UNICENI DRZAVI NE CAKA NIC DOBREGA!!!!!!!!STE GROBARJI SLOVENIJE!
Periot222
14. 11. 2020 21.38
+3
Nimasmisla
14. 11. 2020 20.39
+4
Ravno me je klical sosed v kleti ma narezek in kozarce
mijavci
14. 11. 2020 20.24
+3
Ko ljudem vzameš dostojanstvo nimaš kaj več izgubit, takrat bo pokalo na veliko, takrat bodo številke umrlih od korone zanemarljive.
janko jereb
14. 11. 2020 20.20
+2
Janšek je GOTOF !! In Kangler mu lahko svetuje, da bo laže prebolel padec !! Napoveduje se 2,5 milijarde minusa, vzeli pa bomoše 6,5 milijarde, da si SDS hijene nafilajo žepe ,ke rzgodba gre h koncu, le še Erjavec pride in , pa, pa !,
mijavci
14. 11. 2020 20.19
+1
Namen je dosežen, ljudi se ne bojijo več virusa temveč kazni.
Uporabnik1884443
14. 11. 2020 19.15
+7
Pravkar je bilo na Dnevniku, kako sta policaja kaznovala raznašalca hrane, ki si je našel prostor za malico na stopnicah, odmaknjen od drugih. Kje pa naj poje, revež? Tam, kjer mu napolnijo torbo ne more, tam, kamor dostavlja, tudi ne. A naj gre pomalicat na javno stranišče?! Mislim, da bi bilo treba kaznovati ta dva, da ne rečem kakšna, policaja, ki res ne razumeta smisla ukrepov. Naj gresta delat red, kjer je res potrebno, ne pa se spravljat na nič krive. Res me je presunilo, pa ne samo presunilo; želodec se mi obrača ob takih absurdnih dogodkih.
Roadkill
14. 11. 2020 19.18
+4
samo Ivan razume te butaste ukrepe.najbolje da kar na njega nasloviš tole
Periot222
14. 11. 2020 20.49
+2
JA POLICIJA JE DOSEGLA DNO SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uporabnik1175947
14. 11. 2020 19.11
+7
Jožef Horvat: "Stojimo na robu prepada, toda mi bomo naredili korak naprej". Lepo prosim, stopite vsaj en korak naprej z vso koalicijo!
FAUSTOS1
14. 11. 2020 17.34
+8
PROBLEM SLOVENIJE je janšistična diktatura,ki izkorišča pandemijo ki je in še bo za bogatenje sds članov in njihovih ovac,vse laži okrog pandemije pa sprožajo janšisti sami kot tudi izgrede ,ki so programirani z strani hojsa.
vezuv_
15. 11. 2020 08.20
MirkoiSlafkoNikadRobom
14. 11. 2020 16.27
+4
V prvi korona rundi mi je crknil hladilnik in potem sem preko vez uspel dobiti hladilnik kitajsko slovenske znamke, ki pa je bil prav tako neizpravem in ga v normalnem času nebi niti pogledal. Kalvarija s popravilom je trajala še kar nekaj časa. Upam, da se ne pokvari ponovno.
RdecaZvezda
14. 11. 2020 17.53
Ne kopuj kitajske robe,jaz naprimer nimam toliko denarja da bi dvakrat kupil.
tona Iteb
14. 11. 2020 21.43
+1
Imamo srečo, da je korona prišla iz Kitajske! Kaj bi šele bilo, če bi dobili original?🍇🍇🍇🍇🍇🍇
toto2007
14. 11. 2020 15.30
+16
Ce bo otrok karkoli potreboval za učenje, recimo da odpove miska ali kaksna malenkost, nujna za učenje na daljavo, mu je ne bom mogel kupiti, ceprav jo bom gledal na polici, ko bom kupoval hrano. Lahko pa bom kupil viski in se napil kot "svin..."
vezuv_
15. 11. 2020 08.22
+1
vezuv_
15. 11. 2020 08.22
pomembno je da boš lahko šel v trafiko po cajtung in cigarete
Trgo_mk3
14. 11. 2020 14.39
+8
''S spremembo je določena tudi izjema, da se odlok ne uporablja za dejavnosti, ki se izvajajo za zagotavljanje izvajanja nalog države, samoupravnih lokalnih skupnosti in javnih služb ter za organe političnih strank.'' Zelo pomembno, da za organe političnih strank odlok ne velja!
RdecaZvezda
14. 11. 2020 17.56
+5
In kaj počnejo zdaj po občinah,lepo čedno dremljejo in vlečejo lepe plače,polovico občin takoj zapret.
Principat
14. 11. 2020 19.34
+0
polovico županov je kandidiralo kot neopredeljeni , čez dva dni pa vsi nazaj v SDS in to so ti , ki sedaj žanjejo , jutri pa k maši ,, doma jih itak ne gledajo ker so ateisti
vezuv_
15. 11. 2020 08.23
davkoplačevalski denar tistih, ki še delamo
nnanna
14. 11. 2020 14.21
+10
strokovno je treba zavarovati bolnice in domove za starejše in virus bo hitro poniknil! ampak janša pravi:"virus, hvala, da si!"
nnanna
14. 11. 2020 14.19
+10
na delo se lahko pelje v enem kombiju 6 delavcev , jaz pa ne smem s prijateljem na rožnik!
Eva14
14. 11. 2020 13.36
+3
Cepivo natejeno v roju pol leta? Za ostale bolezni pa cepiva kar leta in leta ni. Cepi naj se Jansa, Gantar, Pocivalsek, Kacin, Beovic, Rozman, Logar itd potem se bomo pa tudi mi
Tirea
14. 11. 2020 16.42
+4
Cepivo = smrt, zato tudi dobimo vse zastonj.
Principat
14. 11. 2020 12.42
+10
od kar so prepovedali zbiranje smo končali v večih panogah , ne zbiramo več zamaškov , znamk , značk , sredstev za karitas , oblačil za otroke in revne ,, napište odredbo kot se šika , ali pa tisti vehementen Vrtovec o vožnji v avtomobilih , ne več kot 6 , nima konkretnega odgovora , se še bomo zmenli , morda bomo upoštevali , NAJ SE ZNAJDEJO , pa čujte draga vlada , kje mi živimo ali uživate ko se norčujete ,,m pa KAJ STE NAREDILI ,, samo se hvalite , končno pa zaradi nesposobnosti na dnevnem redu ustvarjate na stotine revežev , kaj bo socialna delala za mesec dni , vi pa grozite z nezaposlenostjo , , sedaj vidim da ste praktično ZDRUŽBA POKVARENJAKOV
kuncci1
14. 11. 2020 12.32
+13
Strah pred zbiranjem protestnikov proti vladi je sicer največji in po novem, bi radi kaznovali PROTESTNIKE z zaporom, KAMOR SODIJO SAMI!!!!
kuncci1
14. 11. 2020 12.31
+7
Strah pred zbiranjem protestnikov proti vladi je sicer največji in po novem, bi radi kaznovali protivladnike z zaporom, KAMOR SODIJO SAMI!!!!