Korona

Princ William opravlja tekoče kraljeve dolžnosti: odprl novo začasno bolnišnico

London, 16. 04. 2020 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Princ William virtualno ostaja povezan z ljudmi in od doma še vedno opravlja tekoče kraljeve dolžnosti, sedaj pa je preko videokonference odprl novo začasno bolnišnico v Birminghamu, ki so jo organizirali v osmih dneh. Med svojim govorom se je tudi zahvalil vsem, ki so pomagali pri organizaciji novih prostorov.

"Stavba, v kateri stojite, je še en primer, kako se ljudje po vsej državi spopadajo z novim izzivom," je dejal princ William v svojem govoru ob odprtju novih prostorov v razstavnem trgovinskem centru Marston Green, kjer bodo oskrbeli bolnike, okužene z virusom covid-19. Dodal je še, da bodo bolnišnice Nightingale predstavljale poseben mejnik javnega zdravstvenega sistema (NHS). Nove zdravstvene prostore so uspešno vzpostavili že 10. aprila, pri tem pa je pomagalo več kot 400 civilnih izvajalcev, med njimi tudi vojaško osebje in približno 500 zdravstvenih delavcev.

Princ William odprl nove prostore za oskrbovance.
Princ William odprl nove prostore za oskrbovance. FOTO: Profimedia

Helen Gyves, glavna medicinska sestra, je dejala, da si je vojvoda Cambriški vzel čas in poklepetal z osebjem, ki je sodelovalo pri gradnji. "Bilo je simpatično. Vzel si je kar nekaj časa, da je z nami poklepetal. Namenil nam je kar nekaj lepih besed, vse nas je vprašal o naših družinah, kar nas je precej ganilo," je dejala.

Medtem ko član kraljeve družine spoštuje pravila in se zadržuje doma, čas izkorišča za povezovanje z različnimi dobrodelnimi organizacijami, da bi tistim, ki jih je pandemija najbolj prizadela, zagotovil vse potrebno za normalno življenje. Pred nekaj dnevi je tako virtualno klepetal z lokalnim kmetom, ki je priskočil na pomoč državnim skrbniškim skladom, da bi družinam v stiski zagotovil hrano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Celotna kraljeva družina sicer ostaja izjemno aktivna med pandemijo. Pred dobrim mesecem so se tako v videoposnetku že zahvalili vsem zdravstvenim delavcem in jim tudi zaploskali. Pred velikonočnimi prazniki pa sta se William in Kate pridružila konferenčnemu klicu, preko katerega sta se pridružila učiteljem in učencem na osnovni šoli v Burnleyju in jim zaželela vse dobro.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rožice cvetijo
16. 04. 2020 20.41
+1
Koga to zanima?