Korona

Ravnatelj OŠ Prebold zaradi svojih stališč glede covida-19 na zagovoru

Prebold, 25. 08. 2021 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Mark Vidrih, M.S.
Komentarji
1356

Ravnatelj Osnovne šole Prebold, ki dvomi o učinkovitosti pogoja PCT in obstoju novega koronavirusa, je svoja stališča zagovarjal pred svetom zavoda šole. Na večurni seji je svet obravnaval gradivo šolskega inšpektorata in razpravljal o delu ravnatelja. Inšpekcija je predlagala njegovo razrešitev, a o tem člani sveta na sredini seji niso glasovali. Pred šolo se je sicer že pred sejo zbrala večja skupina njegovih podpornikov.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Pečan o dogajanju v Preboldu
    06:48
    Iz 24UR ZVEČER: Pečan o dogajanju v Preboldu
  • Iz 24UR ZVEČER: Odločali o razrešitvi ravnatelja s Prebolda
    05:50
    Iz 24UR ZVEČER: Odločali o razrešitvi ravnatelja s Prebolda
  • Iz 24UR: Predlog za razrešitev ravnatelja
    02:59
    Iz 24UR: Predlog za razrešitev ravnatelja
  • Iz SVETA: Bodo ravnatelja danes razrešili?
    03:23
    Iz SVETA: Bodo ravnatelja danes razrešili?

Opremljena s transparenti se je večja skupina oseb, ki menijo, da so retorika in dejanja aktualnega ravnatelja Petra Žureja ne le umestna, temveč celo zgledna, utaborila pred zaprtimi vrati in pozivala proti njegovi razrešitvi. 

Tako namreč zahteva šolska inšpekcija, ki je glede neupoštevanja ukrepov do zdaj prejela že dve prijavi, tako od enega izmed staršev kot od šolskega sindikata. "Zato bomo danes to zadevo obravnavali, poslušali stališče ravnatelja in se potem odločili, kako naprej," je pojasnil Marjan Golavšek, predsednik Sveta zavoda OŠ Prebold. 

Že pred sejo je povedal, da ne bodo odločali o razrešitvi ravnatelja, pač pa naj bi na zahtevo inšpekcije le razpravljali o njegovem delu, medtem ko bodo o vsem ostalem odločali šele na podlagi zbranih informacij.

Po triurni razpravi je Golavšek pred mediji prebral izjavo za javnost. "Svet zavoda OŠ Prebold dela vse, da zagotavlja varno in spodbudno učno okolje ter spoštuje zakonodajo na naši šoli. Zato smo danes razpravljali o odgovornosti ravnatelja," je uvodoma povedal. Na seji so sprejeli tri sklepe, in sicer: "Svet zavoda je na podlagi obeh pozivov razpravljal o delu ravnatelja. Svet zavoda prosi inšpektorat za šolstvo in šport, da posreduje ugotovljene kršitve zakonodaje v zadevah iz obeh pozivov. Svet zavoda zaprosi ustanovitelja, da zagotovi pravno pomoč v postopku poziva inšpektorata RS za šolstvo in šport." 

Gre sicer za ravnatelja, ki je, spomnimo, marca letos v pismu od ministrstva za šolstvo med drugim terjal znanstvene dokaze o virusih kot povzročiteljih bolezni. A je ob tem, kot kaže, pozabil, da bi to lahko vprašal kar osmošolce, ki se po učnem načrtu pri pouku biologije naučijo, da nekatere zajedavske bakterije, živali in virusi povzročajo bolezni. 

Ravnatelj je od ministrstva zahteval tudi dokaze o prenosu virusa ter varnosti in učinkovitosti rabe razkužil, mask in drugih ukrepov. Prav tako so ga zanimale zanesljivost testiranja ter študije o varnosti in učinkovitosti cepiv. 

Podporniki ravnatelja OŠ Prebold so se danes zbrali pred šolo.
Podporniki ravnatelja OŠ Prebold so se danes zbrali pred šolo. FOTO: Bobo

Žurej danes pred kamero ni želel stopiti, saj da v tem ne vidi nobenega smisla. So pa svoje mnenje pred kamero danes delile nekatere druge ravnateljice. "Takšna sporočila niso umestna, vsaj ne izražena na tak način," meni Taja Steblovnik, direktorica Zasebnega vrtca Bambi. "Konec koncev tudi predstavljam nek del stroke, in če sem v šoli, če poučujem, potem to pomeni, da moram zaupati znanosti," pa je dejala Adelija Perne, ravnateljica Srednje šole Izola. 

S tem se strinja tudi predsednik šolskega sveta. "Mislim, da mora ravnatelj ravnati zastopati naš zavod, kot je treba," je dejal Golavšek, ki je svoje mnenje pred šolo delil tudi z ravnateljevimi podporniki, a so ga ti nemudoma izžvižgali. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1356)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

moni x
01. 09. 2021 21.55
+2
Verjamem da virus obstaja, ampak obstajajo tudi gripa, viroza in številne druge prenosljive bolezni. PRVI RAVNATELJ KI NI SAMO SLEDIL UKAZOM ampak dejansko se uprl in začel postavljati vprašanja. BRAVO. Ostali ki so se strinjali z politiko pa so pač ovčke, ki sledijo, ali pa imate pac kaksen drug razlog, ne zelim nikogar zalit, nikakor, vendar ljudje božji, poglejte malo dejstva in primerjajte gripo pa koliko ukrepov smo imeli ob izbruhih? HM? Nobenega. Za tole pa se zapira svet dobesedno. Če bi bil virus takooo smrtonosen bi že vsi zdavnej pomrli. Glede na to da celo poletje se žura, hodi naokoli, ženi in sedi v gostilnah bi nas okuženih bilo že miljon ne pa 300 na dan. KAJ JE TAKO ZANIMIVO KIMAT DRŽAVI? SJ čez 10 let ko boste v maskah pa zaprti v hiši ne jamrat. Zakaj niste zatrli vlade že na začetku.
celjan2
01. 09. 2021 13.18
+1
s takimi izjavami, kot jih trosi naokoli, še za hišnika OŠ Butale ni primeren!
barconis
01. 09. 2021 10.27
+1
Najprej naj vrne covid dodatek, saj za njega virus ne obstaja. Odstopi naj kot ravnatelj, potem pa zaradi mene lahko gobca kar hoče.
resort
31. 08. 2021 10.25
-2
Pa kako tak "bedak" dela v prosveti ?
Ana desetnica
30. 08. 2021 19.07
-2
Kaj pa sploh še dela na tem položaju? Nesposobneži pa taki. Potem se pa čudite, da je tako malo precepljenih in da se hospitalizacije spet povečujejo. Meh, Slovenci smo odpovedali na vsej črti - vlada in ljudstvo. Hlapci bi bilo ok, če bi bili vsaj pametni. Zabiti hlapci pa so problem.
Uporabnik215111
27. 08. 2021 20.42
+0
Eden izmed redkih,ki si upa vprasati. Ostali pa vsi tiho kot riti in kimajo z glavo. Gospod je dokaz,da v Sloveniji in drugje po svetu ne smes razmisljati drugace,sploh pa ne po svoje in s svojo glavo.
ssbobo
29. 08. 2021 17.28
+2
Prav imaš...... delovno meto je po možnosti zasedel z pomočjo prejšnjega totalitarnega sistema sedaj pa jasno dokazuje da mu demokracija ni po godu....... naj gre delat v rudnik z ostalimi prisotnimi ..... seveda brez maske
kapljač1
26. 08. 2021 18.50
+2
Janša je vedno stavil na neumne . Tokrat so verniki , ki bodo delili na verne in neverne , na cepljene in necepljene . Že ljudski rek pa govori ,da Bojmo se neumnosti. In da je bika vedno treba med roge .
hayo72
26. 08. 2021 13.56
+8
Me samo zanima če je prejemal Kovid dodatek-ker jaz isto ne verjamem ga tudi prejemal nisem kar se mi zdi pošteno
Milka Ahlin
26. 08. 2021 13.01
-12
Upam, da vsi tile zbolijo , ne blago, kar hudo, da jih sreča pamet. Ko enkrat zboliš, šele ugotoviš, da to ni kar neka bolezen.
Biribombiribom
26. 08. 2021 15.14
+5
Kako ste bolani Covidianci, prav bolezen želite soljudem!
trdovrat
26. 08. 2021 16.49
+0
Milka, občudujem tvojo človekoljubnost! Fuj! SMRT FAŠIZMU
Milka Ahlin
26. 08. 2021 20.06
+0
Moja je tako velika, kot tvoja anticepilec, pravzaprav večja, tako da tvoj smrt fašizmu velja za tebe.
ResnicaSeTuZeloCenzurira
27. 08. 2021 08.00
+3
Čim več prebolelih pa gre cepivo papa... Aja saj res, kar naenkrat pri nas ne velja da imaš ogromno število protiteles. Vsi svetovni epedemijologi pravijo prebolevniki z protitelesi se ne smejo cepiti. Samo pri nas se moramo vsi po vrsti..
Narcisa318
28. 08. 2021 14.36
-2
JAZ PA NE ŽELIM NI KOMER BOLEZNI .RECIMO ENKRAT BOBU BOB. SLOVENSKI PREGOVOR PRAVI ,KAR SE MORA NI TEŠKO .KAJ SE POSAMEZNI PAMETNAKOVIČI DELAJO .DA KOVIK NI MED NAMI NE BOM SE CEPIL.PRAVI SE DA SMO VSI ENAKI..IMAMO ENAKE PRAVICE IN DOLŽNOSTI.KAR NIRES.TISTI , KI SO NAM OKRADLI DRŽAVO IMAJO DOLŽNOSTI ,DA VRNEJO KAJ NI LEGALNO PRIDOBLJENO.NEKATERI SEDANJI POLITIKI SO ŽE DRŽAVO IZČRPAVALI KO NISO BILI POLITIKI .KAJ SE PA DANES DELA ,KO SO V POLITIKI PA JE KRIMINAL OD KRIMINALA KJE SMO SLOVENCI PREDVSEM MLADI ZA VAS GRE ZA VAŠO PRIHODNOST .USTAVITE TO KORUPCIJO ,DRŽAVO HOČEMO NAZAJ.SLOVENIJO HOČEMO . POKRADENO JE TREBA ZAPLENIT .VRNITI ALI DOKAZATI IZVOR .NIČ NE NE VERJAMEMO VEČ .NE VERAMEMO POTEM TUDI V CEPIVO ČEPRAV SEM SE CEPILA ,ČE UČITELJ TEGA NE ISPOPOLNJUJE .POSTAVJA OTROKE NJIHOVE STARŠE V NE GOTOVOST . VLADA MORA REČTI ZADNJO BESEDO IN POSLUŠATI STROKO .KDO SE NE CEPI NAJ NOSI POSLEDICE ALI ZDRAVSTVENE STROŠKE BOLIŠNIČNEGA ZDRAVJENJA ,SAM VSE MOŽNOSTI MU JE DALA STROKA .
cvici
26. 08. 2021 12.49
+8
Ravnatelj se bori za svoj prav, podpiram. Je pa vprašanje kako je lahko nekdo, ki pravi, da virusa ni prejemal za ta virus dodatek? A takrat je pa obstajal?
PROMETNIK
30. 08. 2021 13.31
+2
Res bilo bi ga za vprasati ali ga je pripravljen vrniti !!!!
El pi5tolero
26. 08. 2021 12.47
+6
Se pravi starsi podpirajo korupcijo in klientizem pri tem doticnem ravnatelju saj je bil razresen v vojniku ker je zaposloval svoje frende, zdravstvenih ukrepov pa starsi ne podpirajo?! Pa to je hujs k filmu komedija…
Narcisa318
28. 08. 2021 14.49
+2
TEMO RAVNATELJU JE TREBA IZ VOJNIKA POKAZAT NAJBLJIŽNA ISHODNA VRATA.SAJ ČE JE ZAPOSLOVAL SVOJE FRENDE.SAMO TI GA PODPIRAJO . TISTI NAIVNI STARŠI PA NAJ GREDO KO JIM OTROK ZBOLI K RAVNATELJU ,PO ZDRAVNIŠKO POMOČ .NE V DRŽAVNO USTANOVO.SAJ GA PODPIRAJO VNESMISLU
El pi5tolero
26. 08. 2021 12.43
+8
Ko so tega ravnatelja v vojniku razresil ker je zaposloval svoje frende se ni noben za njega vleku…
Salomon
26. 08. 2021 12.30
+2
Brcnite ravnatelja, pa še kakšnega v ta zadnjo, naj gre pucat rečne struge in pobirat odpadke
Sputnik8
26. 08. 2021 12.30
+1
Narcisa318
28. 08. 2021 15.02
SAAMON STRINJAM SE STEBOJ .PA NE SAMO RAVNATELJA TUDI SDS IZ PARLAMENTA..RES DANES SEM ŠLA OB STRUGI LJUBLJANICE POLNA JE BLATA ODPATKOV .NAJ SI NABAVIJO RIBIŠKE ŠKORNJE, LOPATE PA ČISTIT STRUGO. PESEM POJE LJUBLJANCA JE SMRDLIVA REKA 20 DO 30 LET ŽE SKUP SMRDI .ODSLOVIT JE TREBA TE LJUDI
Parsinent
26. 08. 2021 11.16
-3
Če je odkritje z Inštituta Maxa Plancka v Leipzigu pravilno, potem ni več mogoče govoriti o izumrtju neandertalcev. Dogodki v Preboldu so završali po celotni svetovni antropologiji in mestece ob Savinji čez noč postavili v središče in najdišče svetovnih – epohalnih razsežnosti. Živa prisotnost primerkov zbuja navdušenje za preučevanje te vrste, ki naj bi izumrla že pred 28.000 leti, a najdišče Prebold to prepričlivo zanika! Nekateri indici pa celo kažejo, na upravičeno verjetnost, da bo možno preučevanje opraviti tudi širše in sicer na celotnem ozemlju Slovenije..... Vsi se le sprašujejo, kako je mogoče, da se je tak antropološki biser lahko toliko časa skrival.....
Kolani
26. 08. 2021 11.24
+3
Se pravi po novem, če sprašuješ in želiš pojasnila, si neandertalec.
ManjkaRealizma
26. 08. 2021 14.35
+1
+ za to, ker je sestavek res zabaven. Ampak na žalost nima veze z realnostjo. Ravno dvom je vodilo napredka. Kako lahko potem večina ljudi zagovarja, da se v vladne ukrepe ne sme dvomiti. Ali res ni nobene kritičnosti več v povprečnem človeku? Samo kimanje, ker je tako lažje živeti?
Tomaž Safran
27. 08. 2021 12.42
Parsinent ocitno se imate za visjo raso..grof Parsinent vam bolj pristaja.
Wake up
26. 08. 2021 11.07
+2
Zakaj se že ne predloži zahtevane dokaze javnosti? Je bila že kakšna razprava z argumenti o vsebini pisma?
mali.mato
26. 08. 2021 11.23
-6
Saj so bili predloženi že večkrat. Lahko si jih poiščeš.
enakatalena
26. 08. 2021 11.23
+1
Je ni bilo. To ni način naših pooblaščenih "strokovnjakov" v strokovni skupini, med katerimi-zanimivo-ni nobenega epidemiologa
El Diablo 2013
26. 08. 2021 12.05
+4
ubogi mali mato, ne more brez politike. poišč si strokovno pomoč😂😂😂…. kir telebajsek si
Sputnik8
26. 08. 2021 12.36
-2
Torej za vas strokovnjake, bi moral biti zraven vsakega prometnega znaka še plošče iz Zakona o cestah katera bi obrazložila pomen znaka hkrati pa elaborat upravljalca, da si lahko vsakdo prebere zakaj je tam tisti prometni znak. Res imate hude posledice covida.
Wake up
26. 08. 2021 15.02
ZCes-1 ni težko najti, ne vem pa kje bi našel dokaze, ki jih zahteva ravnatelj.
Tomaž Safran
27. 08. 2021 12.44
+1
Vsi ti pajaci delajo samo copy-paste in se ogabno so preplacani za to,narod pa na minimalcu..clovek je virus..
kapljač1
26. 08. 2021 10.43
+6
Res je, Znanosti in stroki , ki jo agresivna politika lahko povsem utiša , ljudem ni več moč zaupati !
bra345
26. 08. 2021 10.42
+3
Demokracija? Svet se mora upreti posameznikom ki nam vladajo.
Narcisa318
28. 08. 2021 15.14
-1
POSAMEZNIKOM V VLADI SE JE TREBA UPRETI .KAJ SE PA TEČE SNS TA PA SAMO ŠTRENE MEŠA .SKAČE NEBI GA TREBA TAM KJE JE KORIST .PEČE JE PRAVI ŠTAJERC JE REKO KONEC TEGA.LJUDJE SO PRAVIČNI.ZNAJO POVEDAT
Nimasmisla
26. 08. 2021 10.37
+1
a dodatkov se je pa odpovedal kje pa denar je sveta vladar
bu?e24 1
26. 08. 2021 10.33
+8
Pct teste za vhod v parlament prvi ki bo pozitiven zapret parlament za 7 dni in bo konc corone simpl k pasulj
Tomaž Safran
27. 08. 2021 12.46
+2
Pa vsem v parlamentu drog in alkohol test ki mora biti obvezen.
SVETTEL5
26. 08. 2021 10.26
+6
Zakaj hočejo danes odstavit ravnatelja preboldske OŠ? ➡️ Zato ker je vladi in ministrstvom postavil vprašanja, ki zanimajo vse nas? Dajmo izrazit podporo ravnatelju in pišimo na e-maile: obcina@prebold.si os.prebold@sola-prebold.si janja.klancnik@sola-prebold.si france.skrabe@prebold.com mirko.stojnic@gmail.com lilijana.kac@gmail.com brane@verk.si marjan.golavsek@gmail.com marko.repnik@gmail.com boris.kupec@elektro-celje.si dol.matjaz@gmail.com matija.jager@maincor.si miha.fonda@zgs.si martina.jager@gmail.com dol.matjaz@gmail.com matija.jager@maincor.si Prav tako podprimo peticijo otrok ne damo za šolo brez pogojevanj.
bra345
26. 08. 2021 10.41
+5
Mogli bomo nekaj ukrepati. Zadeve so šle izpod nadzora. Zakaj več ne smeš javno povedati kaj si misliš? Do je demokracija?
kapljač1
26. 08. 2021 10.47
+2
Pisati ne pomaga nič več . Je potuha , da bi potrebno storiti odločnejših korakov in potez .Samo pokazati, še velja , kaj lahko in česa niti pod razno lahko dovoljeno , tej povzpetniški formaciji , ki se liže z to vedno bolj agresivno oblastjo JJ a.
Victoria13
26. 08. 2021 11.22
-5
Sputnik8
26. 08. 2021 12.37
-3
Salomon
26. 08. 2021 12.41
-2
Nehaj z bednimi predlogi, ta ni sposoben za to nalogo