Korona

Sledilnik covid-19 je nazaj

Ljubljana, 24. 11. 2020 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vsi, ki redno spremljajo podatke o širjenju koronavirusa v Sloveniji, so najnovejše stanje v državi hitro izvedeli s pomočjo Sledilnika covid-19, ki ima na Twitterju svoj račun. A tega so v ponedeljek omejili, omejitev pa je bila le začasna, saj se je Sledilnik covid-19 zdaj vrnil.

Po tem, ko kar nekaj ur ni bilo mogoče spremljati uradnega računa Sledilnika covid-19 na Twitterju, so zdaj sporočili, da je Sledilnik nazaj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo, da so včeraj lastniki računa Sledilnik covid-19 sporočili, da Twitter trdi, da so avtomatizirani, zato so njihov račun omejili. Sledilnik covid-19 pa je vse svoje sledilce prosil, naj središče za pomoč uporabnikom družbene platforme Twitter obvestijo, da bi jih radi nazaj.

Želja se jim je uresničila, ob tem pa so na svojem profilu nekoliko pošalili na račun družbenega omrežja, ki jih je blokiralo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Koliko uporabnikov oziroma sledilcev Sledilnika covid-19 je zahtevalo vrnitev omenjenega računa, ni znano, a to sploh ni pomembno – važno je le, da lahko spet spremljamo podatke o širjenju novega koronavirusa v Sloveniji. Sledilnik covid-19 podatke zbira iz različnih javno dostopnih virov, vzpostavljeno pa ima tudi direktno povezavo z zdravstvenimi zavodi in NIJZ. Na svojem računu na Twitterju dnevno objavlja nove podatke, grafe in projekcije poteka epidemije. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ultra bass
24. 11. 2020 17.05
Obstaja več glavnih vrst zapletov gripe: Pljučne: bakterijska pljučnica, hemoragična pljučnica, nastanek pljučnega abscesa, nastanek empiema, sindrom akutne respiratorne stiske. Izvenpljučni: bakterijski rinitis, sinusitis, otitis media, traheitis, virusni encefalitis, meningitis, nevritis, radikulonevritis, poškodbe jeter Reyejev sindrom, miokarditis, toksični alergijski šok. 6. Kako bolezen poteka? Gripa se ponavadi pozdravi brez zapletov in brez posledic v roku 7-10 dni. Na zaplete pomislimo, kadar namesto pričakovanega izboljšanja pride do poslabšanja v smislu virusne ali bakterijske pljučnice, lahko pride tudi do vnetja srčne mišice, osrčnika in mišic. Gripa lahko privede do poslabšanja kroničnih bolezni, kot so astma, kronična obstruktivna pljučna bolezen, sladkorna bolezen, srčno popuščanje … Lahko pride tudi do toksičnega šoka in nenadne smrti, do vnetja možganov – encefalitisa, vnetja hrbtenjače. Protitelesa varujejo pred istim tipom influence še več let. Posebej je treba omeniti nove, nekoliko bolj agresivne vrste okužbe z gripo (ptičja, prašičja gripa), pri katerih se poleg zgoraj omenjenih lezij lahko prebavni organi v tipičen proces vključujejo v bolezenski proces in grozno specifično pljučnico gripe (ki ima zelo značilno rentgensko sliko v obliki čebele satje "), se razvije tako imenovana" citokinska nevihta ", ki je napovedovalec zapletov..
OneEarth
24. 11. 2020 14.47
+0
Obvezno aplikacijo za vse okuzene uvesti
Gsmm
24. 11. 2020 16.49
+3
Nightmonster
24. 11. 2020 14.17
+6
Še dobro da imamo Sledilnik kovid-19, ker državna statistika je zatajila na celi črti.
WolfeWoof
24. 11. 2020 13.51
-5
Takoj grem na twitter pa dat report account pa bom zajamral da mi hočete osebne podatke pa bo spet šu adijo.
jankoslo
24. 11. 2020 14.09
+9
Že da pomisliš na to, moraš biti hudo bolan.