Korona

Šole in fakultete z odzivom zadovoljne, a pogrešajo srečanja v živo

Ljubljana, 12. 02. 2021 15.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, U.Z.
Komentarji
4

Za bodoče dijake in študente danes in v soboto potekata informativna dneva, ki so ju šole in fakultete letos zaradi epidemije pripravile virtualno. Ob tem pogrešajo srečanja z bodočimi dijaki in študenti v živo, z dosedanjim odzivom pa so zadovoljni, so povedali na nekaterih šolah in fakultetah.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Informativni dnevi na daljavo
    02:27
    Iz 24UR: Informativni dnevi na daljavo
  • Iz SVETA: Informativni dnevi letos potekajo drugače
    03:07
    Iz SVETA: Informativni dnevi letos potekajo drugače

 

Ravnatelj Srednje zdravstvene šole v Slovenj Gradcu Blaž Šušel je z odzivom bodočih dijakov na dopoldanski predstavitvi prek Zooma zadovoljen, čeprav je bilo nekoliko nenavadno, saj so vajeni informativni dan izvesti v živo z obiski na šoli, je dejal.

Bodoči dijaki srednje zdravstvene šole so bili z virtualno predstavitvijo prikrajšani za spoznavanje prostora, v katerem poteka pouk, pa tudi za pravo vzdušje na šoli, je ocenil. Ob predstavitvi v živo letos tudi niso imeli pripravljenega kulturnega programa, ki ponavadi spremlja informativni dan, predvsem so se osredotočili na to, da bodočim dijakom podajo čim več jasnih in izčrpnih informacij, je poudaril.

Že v minulih tednih so sicer na osnovne šole poslali video predstavitve, na katerih so njihovi dijaki in profesorji predstavili poklice, za katere izobražujejo na Srednji zdravstveni šoli v Slovenj Gradcu, kjer za prihodnje šolsko leto računajo na tri razrede prvega letnika programa zdravstvena nega in en razred programa bolničar negovalec.

Devetošolec iz Logatca, ki se je udeležil virtualne predstavitve Gimnazije Jurija Vege v Idriji, je ocenil, da je bila predstavitev zelo koristna. "Posebej me je pritegnilo, ker imajo zelo dobre športne ekskurzije, zelo zanimivi so se mi zdeli programi mednarodnih izmenjav. Učitelji so se zelo dobro pripravili, tudi tehnično je predstavitev potekala brez težav," je povedal.

Gimnazija se mu zdi prijetna, na takšno šolo bi se, kot je dejal, vsekakor vpisal. "Iz predstavitev dijakov sem dobil občutek, da se tu dobro počutijo, povedali so tudi, da so učitelji vedno pripravljeni pomagati. Dobra se mi zdi velika izbira tujih jezikov. Sem pa vesel, da sem se lani udeležil informativnega dneva v živo, ker tako dobiš veliko boljši občutek o šoli, čeprav je bila tudi virtualna predstavitev dobra," je še povedal.

Letošnji informativni dnevi potekajo nenavadno – virtualno.
Letošnji informativni dnevi potekajo nenavadno – virtualno. FOTO: Dreamstime

Z današnjim potekom informativnega dne je zelo zadovoljna tudi dekanja Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani Irena Mlinarič-Raščan. Danes ob 10. in 13. uri so pripravili splošne predstavitve študijskih programov prek Zooma, bodočim študentom ponujajo predstavitvena gradiva in video predstavitve, vključijo se lahko v klepetalnice s študenti in profesorji. Po prvi predstavitveni uri je dekanja dejala, da pogreša srečanja z bodočimi študenti v živo, je pa zanimanje, ki so ga izkazali na srečanju na daljavo, zelo dobro.

Novim okoliščinam se je prilagodila tudi Dijaška organizacija Slovenije, ki je v sodelovanju s študentskimi organizacijami pristopila k pripravi informacij o visokošolskih zavodih, s katerimi želijo dijakom pomagati pri izbiri študija. Ker želijo dijakom predstaviti tudi vidik trenutnih študentov, njihovih bodočih kolegov, bodo na spletnih straneh dijaške organizacije objavili pisne in video predstavitve fakultet in univerz, ki bodo dijakom na voljo tudi v prihajajočih mesecih, so sporočili iz dijaške organizacije.

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dej no
12. 02. 2021 17.32
+1
seveda so zadovoljna. plača pride, brskanje po nosu plačano in organizirano, zrihtano iz strani sindikata, ha ha. tako, da kaj? sedaj bojo še cepivo sprobal na teh bogih ovčicah, vsaj nekaj dobrega bo, kader se bo menjal, ker učitelji dajejo odpovedi.
Vrhniški bus 47
12. 02. 2021 17.17
-1
Kot študent lahko povem, da je študij na daljavo zakon, brez učenja in veliko plonkanja lahko končno opravim nesmiselne predmete :)
dej no
12. 02. 2021 17.35
+2
kako plonkaš? mi moramo kamero premikati po sobi. pregledajo nam komplet sobo. kot, da bi bili kriminalci. starši težijo, da je to udor v naše privat življenje....gimnazija gorica.
G8J
12. 02. 2021 15.58
+2
A vam Prešernov France ni dal lekcije? Študirati se ne splača, saj se vam s tem nesreča vrača, okoli hiše demoni dobre angele ubijajo. "Slep je, kdor se s petjam vkvarja, Kranjec moj mu osle kaže; pevcu vedno sreča laže, on živi, umrje brez dnarja." Le začniva pri Homeri, prosil reva dni je stare; mraz Ovidja v Pontu tare; drugih pevcov zgodbe beri: nam spričuje Alighieri, káko sreča pevce udarja; nam spričujeta pisarja Luzijade, Don Kihota, kákošne Parnasa pota - slep je, kdor se s petjam vkvarja. Káj Petrarkov, káj nam Tasov treba pevcov je prijetnih? slišim od butic neukretnih prašat zdanjih, prednjih časov. Kómur mar prijetnih glasov pesem, ki pojó Matjaže, boje krog hrvaške straže, mar, kar pevec pel Ilirje, mar Čebel'ce roji štirje, Kranjec moj mu osle kaže. Lani je slepar starino še prodajal, nosil škatle, meril platno, trak na vatle, letos kupi si grajšino. Naj gre pevec v daljno Kino, še naprej se pot mu kaže, naj si s tinto prste maže, naj ljubezen si obeta, vneti lepega dekleta, pevcu vedno sreča laže. Vender peti on ne jenja; grab'te dnarje vkup gotove, kupovájte si gradove, v njih živite brez trpljénja! Koder se nebo razpenja, grad je pevca brez vratarja, v njem zlatnina čista zarja, srebrnina rosa trave, s tem posestvam brez težave on živi, umrje brez dnarja.