Korona

Twitter začasno omejil račun covid-19 Sledilnika

Ljubljana, 23. 11. 2020 21.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družbeno omrežje Twitter je začasno omejilo račun covid-19 Sledilnika, ki dnevno objavlja aktualne podatke o širjenju novega koronavirusa v Sloveniji.

Če ste si želeli v zadnjih urah ogledati uradni Twitter račun covid-19 Sledilnika, vas je družbeno omrežje opozorilo, da je račun začasno omejen. "To opozorilo vidite, ker je na računu prišlo do nenavadne dejavnosti. Si ga še vedno želite ogledati?" 

Ustvarjalci covid-19 Sledilnika so zapisali, da jih Twitter očitno 'trenutno nima rad'. Družbeno omrežje je račun omejilo, ker naj bi objavljal avtomatizirana sporočila. 

Omejen račun covid-19 Sledilnika.
Omejen račun covid-19 Sledilnika. FOTO: Twitter

"Prosimo za razumevanje in obvestite Twitter support (podporo), da bi nas radi nazaj," so še navedli. 

Covid-19 Sledilnik je sicer projekt, ki zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju novega koronavirusa v Sloveniji. Podatke zbirajo iz različnih javno dostopnih virov, vzpostavljeno pa imajo tudi direktno povezavo z zdravstvenimi zavodi in NIJZ. Na svojem Twitterjevem računu dnevno objavljajo nove podatke, grafe in projekcije poteka epidemije. 

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trgo_mk3
24. 11. 2020 10.57
+2
Hahaha, algoritmi ga prepoznavajo kot spam. 😂👍 ''Obvestite twitter podporo, da bi nas radi nazaj. 🤣''