Korona

Twitterjevi zaposleni bodo lahko 'za vedno' delali od doma

San Francisco, 13. 05. 2020 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mirko Vorkapić
Komentarji
8

Glavni izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey je sporočil, da lahko zaposleni v podjetju odslej delajo od doma. "Za vedno." Podjetje je tako postalo eno prvih, ki je svoje delovanje povsem optimiziralo za delo od doma. Iz podjetja so tudi sporočili, da v bližnji prihodnosti tudi ne načrtujejo vrnitve zaposlenih v pisarne.

Pri Twitterju zagotavljajo, da so zelo dobro pripravljeni na izzive dela od doma, njihova delovna sila pa, da je "sposobna delati od kjerkoli, saj je zadnjih nekaj mesecev dela od doma pokazalo, da stvari delujejo. Situacija jim sedaj dovoljuje delo od doma, in če bodo zaposleni tako želeli nadaljevati, jim bomo ustregli", so zapisali. 

Pri Twitterju so sicer že 2. marca začeli spodbujati zaposlene, naj začno z delom od doma, 11. marca pa sprejeli sklep o obveznem delu od doma. Tistim, ki bi se radi vrnili v pisarne, pa so sporočili, da bo to možno šele septembra. "Ko se bomo odločili za ponovno odprtje pisarn, bo delovno okolje spremenjeno. Sprejeli bomo previdnostne ukrepe za vsako od pisarn posebej."

Glavni izvršni Jack Dorsey.
Glavni izvršni Jack Dorsey. FOTO: AP

Podjetje je svojim zaposlenim tudi prepovedalo potovanja in odpovedalo vse dogodke. Hkrati pa so delavci prejeli dodatek za nakup pisarniške opreme, ki jo potrebujejo doma, poroča Guardian.  Za podobne ukrepe se odločajo tudi pri drugih tehnoloških gigantih, tudi pri Googlu in Facebooku. Oba vrnitev zaposlenih v staro delovno okolje načrtujeta za leto 2021, pri Amazonu pa za letošnji oktober.

Sedež Twitterja se nahaja v San Franciscu, kjer je župan London Breed podaljšal veljavnost ukrepov do konca maja. Drugod po zvezni državi Kalifornija se sicer že odpirajo nekatere dejavnosti, ljudje pa se počasi vračajo na delovna mesta. V Kaliforniji so doslej našteli več kot 70.000 primerov okužbe s covidom-19 ter 2847 smrti, od tega največ, 1974, v San Franciscu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dbist
21. 05. 2020 18.21
Jap, pri naši firmi so tudi prestavili računalniško podporo na stalno delo od doma. Šparajo pri prevozu, pa še kje drugje. Take pač imamo zdaj po Covid19 krizi. Pred krizo je bil predlog, da naj bi se delalo od doma vsaj za vikend, pa nadrejeni o tem niti slišati niso hoteli, zdaj pa to!
antilevi?ar
15. 05. 2020 16.21
+2
Briga me za to bedasto aplikacijo,.tudi, če danes izgine,.so what,.A je kaka aplikacija za urejanje vrtička ali oranje njive?
Millady
13. 05. 2020 13.23
+3
Kaj se je zgodilo s konceptom timskega dela, brain storming, neposredna izmenjava znanj in izkušenj? Predrago? Najcenejša oblika dela je delo od doma in s.p., seveda, in kot takšno negativno vpliva na težko pridobljene delavskke pravice. Delo od doma.... zveni lepo in komot, je pa v bistvu čisto nasprotje tega.
EntityOne Gala
13. 05. 2020 11.25
+9
Problem dela od doma (sam ga izvajam že nepretrgoma 17 let) je ločevanje časa za sluzbo od časa za družino in zase. To zahteva dosti reda. In redno športno udejstvovanje izven doma (zaradi psiholoskega in fizičnega reseta) in to v vec športih. Saj sedenje zaradi dela ni zdravo. Bo pa na dolgi rok prevladalo pri večini podjetij, ki jim narava dela to dopušča.
User1832247
13. 05. 2020 10.22
-4
...................... delovno okolje spremenjeno - vsakega posebej bodo zaprli v stekleno kletko in okoli postavili rešetke - kot za opico?
Sosed Sosedov
13. 05. 2020 10.14
+3
A je nas PV tud misljen?
hotchilipoper
13. 05. 2020 10.07
+13
Tudi naša vlada,se mi zdi, da še bolje dela od doma,pa še svojih šoferjev ne rabijo.
Nocturne
13. 05. 2020 09.10
+3
Vse kar zaposleni pri twitterju počnejo je moderiranje(cenzura) po zakonih-Terms of service, ki jih pišejo bogati lastniki podjetja. Da ne bi slučajno kdo twitterja zamešal z javno platformo