Korona

247 novih okužb: bolnišnice bodo postopno začele redni program

Ljubljana, 22. 02. 2021 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Anja Kralj, Ti.Š., STA
Komentarji
312

V Sloveniji so pristojni v nedeljo potrdili 247 novih okužb z novim koronavirusom. Opravili so 1428 PCR- in 8551 hitrih antigenskih testov. Umrlo je osem covidnih bolnikov. Bolnišnično oskrbo zaradi covida-29 trenutno potrebuje 584 oseb, na intenzivni negi so 104. Število hospitaliziranih pada, prav tako tudi število umrlih, zato je ministrstvo za zdravje pripravilo izhodno strategijo za covid bolnike. Zdravstveni sistem se bo, kot pričakujejo, postopno lahko pričel ukvarjati z rednim programom. Kako pa padec števila covidnih bolnikov vpliva na samo delo v bolnišnicah?

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zapiranje covid oddelkov
    03:28
    Iz 24UR: Zapiranje covid oddelkov
  • Iz SVETA: Pritisk na bolnišnice se zmanjšuje
    03:01
    Iz SVETA: Pritisk na bolnišnice se zmanjšuje
Potrdili smo 247 novih okužb z novim koronavirusom.
Potrdili smo 247 novih okužb z novim koronavirusom. FOTO: Bobo

V nedeljo smo v Sloveniji opravili 1428 PCR-testov. Od tega je bilo pozitivnih 247, kar je 17,3 odstotka. Umrlo je osem bolnikov s covidom-19.

V bolnišnicah se zaradi bolezni covid-19 zdravi 584 bolnikov, na intenzivni negi so 104. V nedeljo so sicer, kot poroča vlada, iz bolnišnic v domačo oskrbo odpustili 13 oseb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Štirinajstdnevno povprečje števila potrjenih okužb na 100.000 prebivalcev znaša 522,1. Najvišjo štirinajstdnevno incidenco beležijo v obalno-kraški regiji, kjer to število znaša 744,4. Sledijo primorsko-notranjska (629,1), gorenjska (587,9) in pomurska regija (554,2).

Najboljše 14-dnevno povprečje potrjenih okužb pa beležijo v zasavski regiji, kjer znaša 372,7. Sledita posavska (440,9) in goriška (444,2), je na vladni novinarski konferenci povedala vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša.

'Razmere niso tako stabilne, kot bi si želeli'

Ob tem je opozorila, da so med regijami z najvišjo incidenco prav tiste, kjer so se danes pričele šolske počitnice. Pozvala je k doslednemu spoštovanju ukrepov proti širjenju okužb.

Višjo štirinajstdnevno incidenco v Evropi beležijo le v Španiji, Češki, na Portugalskem in v Latviji, je podatke Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) navedla Bratuša. "Razmere v Sloveniji resnično niso tako stabilne, kot bi si želeli," je dodala.

Bolnišnici Topolšica in Sežana nista več covidni bolnišnici

Zaradi izboljšanja epidemiološkega položaja v državi in zmanjšanja števila hospitaliziranih covidnih bolnikov bolnišnici Topolšica in Sežana nista več covidni bolnišnici in lahko začenjata izvajati svoj redni program, pa je danes povedala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte.

V tem trenutku tako covid bolnišnici nista več Topolšica in Sežana.
V tem trenutku tako covid bolnišnici nista več Topolšica in Sežana. FOTO: Shutterstock

Po besedah Fortejeve smo trenutno v prvi fazi izhodne strategije bolnišnic iz epidemije, saj se je število hospitaliziranih covidnih bolnikov zmanjšalo pod 700. Poleg tega, da bolnišnici Topolšica in Sežana več nista predvideni za obravnavo covidnih bolnikov, so v tej fazi tudi izdali priporočilo bolnišnicam, naj imajo 10 odstotkov svojih zmogljivosti namenjenih za covidne bolnike. Izjema pri tem je klinika Golnik, ki je specializirana za pljučne bolezni, kjer naj bo ta delež 15 odstotkov.

Kot je povedala državna sekretarka z ministrstva za zdravje Fortejeva, so izjemno veseli, da se razmere v bolnišnicah postopno umirjajo. Število hospitaliziranih pada, prav tako tudi število umrlih, zato so pripravili izhodno strategijo za covid bolnike. Trenutno se nahajamo v prvi fazi izhodne strategije, ko število hospitaliziranih pade pod 700. Zmogljivost vseh bolnišnic se zniža na 10 odstotkov vseh posteljnih zmogljivosti, razen v bolnišnici Golnik, kjer je ta odstotek 15 odstotkov, je pojasnila. Bolnišnici Topolšica in Sežana pa bosta zdaj začeli izvajati svoj redni program.

V pričakovanju druge faze

Fortejeva upa, da bodo v kratkem prešli v drugo fazo izstopne strategije, ki nastopi takrat, ko število hospitaliziranih covidnih bolnikov pade pod 500. Takrat za covidne bolnike ne bodo več predvidene bolnišnice Ptuj, Slovenj Gradec, Trbovlje, Brežice in Izola, pač pa bodo lahko pričele z izvajanjem svojega rednega programa, je pojasnila državna sekretarka. 

Splošna bolnišnica (SB) Jesenice bo v drugi fazi zaradi požarne in energetske sanacije ter gradnje nove intenzivne enote ukinila intenzivno enoto za covidne bolnike, medtem ko bodo vse na novo sprejete intenzivne covidne bolnike nameščali na Golniku, kirurške bolnike pa Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana.

Med covid bolniki na infekcijski kliniki v Ljubljani.
Med covid bolniki na infekcijski kliniki v Ljubljani. FOTO: Matej Povše UKC Ljubljana

V tretjo fazo bomo glede na izhodno strategijo prešli, ko bo število hospitaliziranih covidnih bolnikov v državi padlo pod 250. Takrat bodo covid bolnišnice ostale UKC Ljubljana in Maribor, klinika Golnik ter SB Celje, Novo mesto in Nova Gorica, je danes pojasnila Fortejeva.

V četrti fazi, ko bo število hospitaliziranih covidnih bolnikov padlo pod 100, pa te bolnike oskrbovali še v obeh kliničnih centrih in na Golniku. V primeru še večjega padca bolnikov, se ukinejo tudi intenzivne postelje na Golniku.

V urgentnih centrih vse bolnišnice ohranijo sive cone, kjer bodo paciente s sumom na okužbo z novim koronavirusom izolirali. Če je bolnik pozitiven, se glede nadaljnje obravnave prerazporedi glede na izhodno strategijo, je dodala Fortejeva.

"Zdravstveni sistem se bo torej postopno pričel ukvarjati z rednim programom. Vsak lahko s preventivnim obnašanjem in doslednim spoštovanjem ukrepov pripomore, da bo naše zdravstvo ponovno lahko normalno delovalo," je pozvala državna sekretarka.

Na vprašanje, koliko zdravstvenega programa v času epidemije ni bilo opravljenega ter kdaj ga bo mogoče nadomestiti, je pojasnila, da je bilo povprečno opravljenega 75 odstotkov rednega programa, pri čemer je bil ta delež v obeh kliničnih centrih in bolnišnicah, kjer so bili posebej obremenjeni s covidnimi bolniki, manjši. Kdaj in kako bi lahko nadomestili program, je po njenih besedah zelo zahtevno vprašanje, bo pa treba po prihodu novega zdravstvenega ministra znova pregledati, ali je strategija razpisovanja enkratnih programov za skrajševanje čakalnih vrst še vedno ustrezna.

Sicer pa je Fortejeva spomnila, da je za nami prvi vikend po sprostitvi omejitev gibanja na občine. Številni se se odpravili na najbolj znane turistične točke, kjer je bilo zaznati veliko število obiskovalcev. Prav tako je bila minuli vikend velika gneča v nakupovalnih središčih.

Vse obiskovalcev trgovskih centrov je pozvala, naj dosledno upoštevajo vse preventivne ukrepe, kot so ohranjanje medsebojne razdalje, nošnja mask in razkuževanje rok. Svoje nakupe naj opravijo premišljeno in hitro, v trgovinah naj se ne zadržujejo po nepotrebnem. Tudi vse trgovce naproša, naj zagotovijo varno okolje za obiskovalce.

Vse obiskovalce turističnih krajev pa je pozvala, naj premišljeno izbirajo svoje destinacije za izlete in naj zberejo kraje, kjer ni pričakovati tolikšnega obiska izletnikov.

Fortejeva je na novinarski konferenci poudarila še, da je pomembno, da še naprej upoštevamo vse preventivne ukrepe: "Premišljeno izbirajmo svoje destinacije za izlet po Sloveniji. Slovenija ima ogromno lepih, turistično manj znanih kotičkov. Izberite za svoj izlet kraje, kjer ni pričakovati tolikšnega obiska izletnikov. V trgovinskih centrih dosledno upoštevajte vse ukrepe: razdalja, nošenje mask in razkuževanje rok. Svoje nakupe opravite premišljeno in hitro ter se ne zadržujte v trgovinah po nepotrebnem. Tudi vse trgovce naprošamo, da zagotovite varno okolje za obiskovalce."

Po besedah državne sekretarke poteka hitro testiranje po vsej Sloveniji brez večjih zapletov, v skladu s termini, ki jih določijo izvajalci hitrih testiranj. Zdravstveni domovi so se odlično organizirali, testiranje šolnikov in gospodarstva poteka dobro. Tako zaenkrat nima podatka, da na katerem od testirnih mest po državi nimajo hitrih testov in da zato ne bi mogli izvajati hitrega antigenskega testiranja. Namreč z ministrstva za zdravje so prejšnji teden pojasnili, da je hitrih testov, ki jih je država od Majbert Pharma kupila za potrebe množičnega testiranja, zmanjkalo. Fortejeva pa je danes še pojasnila, da imajo nekateri izvajalci tudi lastne teste.

UKC Ljubljana: Potek epidemije je nepredvidljiv

Iz UKC Ljubljana so sporočili, da so imeli danes zjutraj hospitalizirane 204 covidne bolnike (v največjem obsegu jih je bilo 352). V Bolnišnici Petra Držaja ostajajo odprti covid oddelki, ki trenutno na treh lokacijah skrbijo za 40 bolnikov (v največjem obsegu so za 110).

Glede na trenutno izboljšanje in zmanjšano število sprejemov je omogočeno vnovično delovanje necovidnih dejavnosti na lokacijah posameznih oddelkov Interne klinike – Klinični oddelek (KO) za hipertenzijo,  KO za revmatologijo, KO za gastroenterologijo ter v enem nadstropju Ortopedske klinike. Kot dodajajo, to sicer ne pomeni ponovnega delovanja teh oddelkov v celotnem obsegu, saj osebje Interne klinike še vedno ključno prispeva k delovanju obstoječih covidnih oddelkov v prostorih DTS.

"Žal je nemogoče napovedati, kako se bo trend nadaljeval, saj je potek epidemije nepredvidljiv in se bodo temu prilagajale kapacitete vseh slovenskih bolnišnic," so še pojasnili v ljubljanskem UKC.

 V UKC Ljubljana imajo hospitalizirane 204 covidne bolnike.
V UKC Ljubljana imajo hospitalizirane 204 covidne bolnike. FOTO: Matej Povše za UKC Ljubljana

Število vseh hospitaliziranih covidnih bolnikov v UKC Maribor pa trenutno znaša 102, od tega je na intenzivnem zdravljenju 23 pacientov. V nedeljo so v mariborski bolnišnici umrli trije pacienti. Skupno število vseh do sedaj odpuščenih bolnikov s covidom-19 iz mariborskega kliničnega centra pa se je povzpelo do številke 1591.

SB Nova Gorica: Marca načrtujejo povečanje okulistične dejavnosti

O tem, v kolikšnem obsegu in kateri oddelki so se na račun zmanjšanja hospitalizacij covidnih bolnikov lahko vrnili k necovidnim aktivnostim, smo povprašali tudi druge slovenske bolnišnice. Iz novogoriške so za 24ur.com pojasnili, da so od sredine februarja povečali operativni program na področju ortopedske (70 odstotkov) in ginekološke dejavnosti (75 odstotkov). ORL program ostaja nizek (40 odstotkov), kirurški programi se realizirajo v 60 odstotkih. Število specialističnih ambulant pa se tedensko načrtuje glede na prisotnost izvajalcev.

Dnevno število umrlih covidnih bolnikov se zmanjšuje, prav tako je vse manj potrjenih okužb z novim koronavrusom. V preteklem tednu je skupaj umrlo 56 covidnih bolnikov, kolikor jih je v času najhujšega epidemičnega vala umrlo na dan. Število hospitaliziranih se je zmanjšalo za več kot sto bolnikov.

Na vprašanje, kaj pričakujejo – kateri oddelki se bodo postopoma vračali k drugim aktivnostim najprej in kateri bodo na vrsti zadnji, pa so v SB dr. Franca Derganca Nova Gorica odgovorili, da v začetku marca načrtujejo povečanje še okulistične dejavnosti. "Načrtovanje 'necovid' aktivnosti ostaja odvisno od zasedenosti covid oddelka in ostalega razpoložljivega zdravstvenega kadra," je razložil v.d. direktorja zavoda Ernest Gortan.

Kako pa ocenjujejo trend padanja hospitalizacij, kaj to pomeni za zdravstvene delavce in delo oddelkov? "Ocenjujemo, da se bo z zmanjševanjem števila hospitalizacij covidnih bolnikov postopno povečeval obseg obravnave necovid pacientov, kljub temu, da skladno z Izhodno strategijo Ministrstva za zdravje RS ostajamo covid bolnišnica," je še dejal Gortan.

SB Celje: Zaprli dva covidna oddelka, enega preselili, en pa ostaja

Z zmanjševanjem števila hospitaliziranih pacientov z okužbo covid-19, v SB Celje postopoma zmanjšujejo število bolniških postelj namenjenih njihovi obravnavi. Tako so že zaprli covid-4 navadni oddelek, ki je bil na Oddelku za ortopedijo in športne poškodbe in covid-2 navadni oddelek, ki je bil na Oddelku za bolezni prebavil in na Oddelku za hematologijo in onkologijo. "Covid-3 navadni oddelek, ki je bil na Urološkem oddelku smo preselili na Negovalni oddelek, prav tako ostaja odprt covid-1 navadni oddelek na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja," pravijo.

"Po zaprtju omenjenih covidnih navadnih bolnišničnih oddelkov je bilo v njihovih prostorih opravljeno temeljito čiščenje in dezinfekcija. Oddelek za ortopedijo in športne poškodbe ter Urološki oddelek sta že začela delati v svojih prostorih, vendar dejavnost izvajata v polovičnem obsegu. Čiščenje prostorov Oddelka za bolezni prebavil in Oddelka za hematologijo in onkologijo še poteka," dodajajo v celjski bolnišnici.

Vračanje dejavnosti v okvire pred epidemijo bo sicer potekalo postopoma, saj so tudi oddelki, ki ne obravnavajo covidnih pacientov, omejeni v svojih kapacitetah zaradi zdravljenja teh bolnikov, predvsem na področju kadra. "Ta se trenutno še vedno vključuje v delo tako na covidnih oddelkih kot tudi v urgentnem centru, ki deluje v dveh vzporednih enotah, v čisti in covidni urgenci. Veliko omejitev predvsem pri izvajanju operativnih programov pa predstavlja tudi dvotirna intenzivna terapija, ena za covidne paciente in druga za ostale paciente, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje. Povečanje programov tako pričakujemo predvsem takrat, ko bo urgentni center spet deloval na enem mestu in se bo zmanjšalo število intenzivnih postelj potrebnih za covidne paciente." Zadnji enoti, ki se bosta zaradi njihove obravnave vrnili k svoji osnovni dejavnosti bosta Negovalni oddelek in Dnevna bolnišnica operativnega področja, Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja pa bo še nekaj časa predvidoma namenjen predvsem bolnikom s covidom-19.

Trend zmanjševanja covidnih pacientov je po njihovem ugoden, pomeni pa postopno vračanje zdravstvenih delavcev k delu na matičnih bolnišničnih oddelkih in postopno večanje obsegov izvajanja nenujnih storitev in elektivnih posegov.

Še vedno smo v oranžni fazi

Še vedno smo sicer v oranžni fazi epidemije, je poudarila tudi Bratuša, ki je vodila vladno novinarsko konferenco. Za prehod v rumeno fazo in dodatno sproščanje ukrepov mora število okužb v sedemdnevnem povprečju pasti pod 600, število hospitaliziranih zaradi covida-19 pa pod 500. Vladni načrt takrat predvideva pouk na šolah in fakultetah za vse dijake oziroma študente, odprtje preostalih servisnih dejavnosti in odpravo policijske ure. Izjemno pomembno pa je, da državljani na poti k temu cilju še vedno upoštevajo samozaščitne in preventivne ukrepe za preprečevanje okužb z novim koronavirusom.

Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

11.45

Danes smo prejeli 22230 doz cepiva podjetja Pfizer

11.38

Otroci so v šolo vstopili z veseljem, nekaterim je bilo doma udobneje

Veliko pozornosti bodo morali učitelji nameniti ponovnemu vzpostavljanju šolskih ritualov. Nekatere učence je zaradi izkušenj s covid-19 tudi strah vrnitve v šolo, opozarja ravnateljica mariborske osnovne šole. Sicer pa je imela večina šolarjev po njenih besedah nasmeh na obrazu.

11.37

Hitro testiranje po vsej Sloveniji brez večjih zapletov

Kot poudarja Fortejeva, hitro testiranje po Sloveniji poteka brez večjih zapletov, v skladu s termini, ki jih določijo izvajalci hitrih testiranj.

11.19

Trenutno se nahajamo v prvi fazi Izhodne strategije, ko je število padlo pod 700

Zmogljivost vseh bolnišnic se je znižala na 10 % vseh posteljnih zmogljivosti, razen v bolnišnici Golnik, kjer je ta odstotek 15 %, je povedala Fortejeva.

11.16

Razmere v bolnišnicah se postopno umirjajo

Število hospitaliziranih pada, prav tako tudi število umrlih, poudarja Forterjeva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (312)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zibertmi
22. 02. 2021 18.26
-1
kdaj bo pa podmladek tele fortetove prišel pred mikrofon.saj za nakladat je vsak dober sam da je iz sds.beovičeva pa verjetno dobiček šteje.ali je šla pa na tenerife
zibertmi
22. 02. 2021 18.25
+0
ko bomo na pravem grafu,je treba akterje covit zaslužkarje poklicat ,zaradi zakona,pred sodnika pa na dob
Janezdolar80
22. 02. 2021 17.59
+0
Množično testiranje največje žarišče okužb in posredno edini izgovor Janeza, da smo lahko zaprti...vse je splanirano...ampak enkrat se bodo tudi ukrepi končali in takrat se nas boj Janez...tvojega šalabajzarskega boja z epidemijo se ne pozabi kar tako...
anatomija
22. 02. 2021 17.42
+1
Skoraj 200.000 je že bilo okuženih . Kolikor je volivcev SDS . Sedaj jim zmanjkuje svečkarjev , ki se namerno okužijo , da je lahko diktator na oblasti in ima mir pred protesti . Niso krive zidance , druženje , gostilne .... da ukrepi niso prijeli . Kriva je vlada in njihovi volivci
generator
22. 02. 2021 17.14
-2
Znanstveniki z univerze v Oxfordu sugerirajo, da se bo potrebno cepiti vsakokrat, ko bomo želeli potovati iz svoje države.
Kolani
22. 02. 2021 17.46
-1
Ja to je zdaj tako. Če bodo ljudje to sprejeli in se res cepili za vsako potovanje, tako kot se zdaj testirajo za vsako potovanje, potem bo tako. Če ne pa ne. Bolj kot bodo cepili, prej jim bo zmanjkalo voljnih.
tantadruj1
22. 02. 2021 17.13
-1
kako je tega covida hitro konec hahahahhah iz danes na jutri :D
pojtrarara
22. 02. 2021 17.03
+3
je že zadnji cajt,da se spravite zdravit tudi druge paciente.
MojsterSplinter
22. 02. 2021 16.16
+0
Redni program = kofetki?
pustite-nas-ziveti
22. 02. 2021 15.52
-1
Prejšnji teden - med tednom po 24.000 do 42.000 testov dnevno --> pozitivnih med 740 in 1.100 dnevno. Sobota - 2.000 testov - -> pozitivnih 416. Je še kaj verjeti temu???
Vitruvio
22. 02. 2021 15.48
+8
Gospodje ,konec je cirkusa za 8000€ , sedaj bo treba delati .
freska
22. 02. 2021 15.36
+4
Priprave na tretji val 🤨🤮😝
Protoc
22. 02. 2021 15.36
+0
Eh zdej..ce je epidemija in ce je nalezljiva bolezen, je nalezljivo ne glede na letni cas..ne more kar tako proti poletju izginiti. Nisem specialist ampak ce to nekako ne disi po sezonski gripi pol sem pa tele da bi verjel v covid.
Moncsa
22. 02. 2021 15.14
+1
Današnja anketa je kar neki. ja ja, imam že rezervirano ne, mislim, da še ni varno ne vem še NE, KER ME NE BRIGA TUJINA. Dovolj lepot v naši Sloveniji. Tudi prej sem hodila v tujino, če je bilo "mus"...
reakcionar
22. 02. 2021 15.03
+7
Šele zdaj bodo bolnišnice pokale po šivih. Zdaj, ko pridejo na vrsto vsi tisti, ki niso mogli v zadnjem letu dni. Za nekatere bo morda žal že prepozno. Ampak boljše zdaj kot nikoli.
marko1310
22. 02. 2021 14.38
+14
Zdaj leto dni ni možnosti priti do zdravnika,ne kirurg,ne ortoped ,ne okulist,ne onkologiji in zakaj sploh plačamo in obvezno in dodatno zavarovanje. 70% zdravnikov ne dela ali mininimalno dela plača pa v nebesa in nakonci in to je nezadostno.??????
Andree
22. 02. 2021 14.39
-2
Protoc
22. 02. 2021 15.31
-1
marko..ja za jansevo penzijo in prireditev lockdowna..
Andree
22. 02. 2021 14.36
+7
Tako trenutno poteka: Spoštovani. Vaše sporočilo smo prejeli in bo obdelano v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku dveh delovnih dni. Hvala za razumevanje in lep pozdrav, Ekipa ambulantn družinske medicine.
Z0r98xyw
22. 02. 2021 14.28
+6
Za janśizem sev še ni cepiva
reakcionar
22. 02. 2021 15.00
-2
topanga
22. 02. 2021 14.26
+13
"Stanje v bolnišnicah se umirja". Moja prijateljica, medicinska sestra na COVID oddelku pravi, da že več kot en mesec nimajo skoraj nobenega dela in da ji je prvič v življenju dolgčas v službi.
pepithesailor
22. 02. 2021 14.09
+24
Omenil bom Kliniko Golnik. Zaprli so se kot klapavica, molzejo denar od kovid bolnikov (8000+ po glavi) in so nas "regularne" bolnike zavrgli ko stare gate. Verjemite mi, vem kaj govorim. Sem pacient s težkim emfizemom pljuč, sem pacient ki ima letno napotnico in stalnega zdravnika na Golniku. Imel sem termin v januarju za redni letni pregled in podaljšanje terapije s tekočim kisikom. Ostal sem "na suhem", do zdravnika ne morem (kar me dosti ne moti, itak mi ne more dosti pomagati), ne morem urediti naročilnico preko zavarovalnice in sem odvisen od dobavitelja kisika, to je pa bolj moteče. Na koncu, že 13 let sem pacient na Golniku in take dezorganizacije kot je "pod" direktorjem Rozmanom nisem še doživel.
Kolani
22. 02. 2021 14.15
+18
Evo bam 24ur. To so Nevidne žrtve bolnišničnega dobičkarstva. Če imate jajca poiščite še te ljudi in naredize oddajo. Aja, ne smete to.
Andree
22. 02. 2021 14.28
+13
Jaz imam vsako leto redni pregled na onkološkem inštitutu. Lani bi ga moral imeti marca no zavlačevali so do novembra. Na izvidu iz novembra mi piše obvezna kontrola v marcu 2021 in da naj za točen datum pokličem v februarju. Mi mojstrica reče pa saj ste bili novembra zakaj sploh kličete,sem ji prebral kaj piše na izvidu in je samo rekla vas pokličem nazaj. Tega klica nazaj ni bilo. No po 10dneh čakanja sem spet poklical in mi druga reče pokličite 25.2.
Protoc
22. 02. 2021 15.32
+1
Kolani..ne da ne sme. Ne more ker mu preprosto nebi dovolili kaj takega da objavi.
Kolani
22. 02. 2021 14.06
+15
Kirurgi se pa okoli hvalijo, da že dolgo niso tako malo delali.