Korona

Beovićeva: Vladi bomo predlagali podaljšanje ukrepov brez sprememb

Ljubljana, 24. 11. 2020 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Anja Kralj, Maja Račič
Komentarji
2901

V ponedeljek smo v Sloveniji potrdili 1302 novi okužbi z novim koronavirusom. Opravljenih je bilo 5596 testov. Umrlo je 59 ljudi, to je največ do zdaj. Epidemija se ne umirja, številke padajo prepočasi, je na novinarski konferenci opozoril vladni govorec Jelko Kacin. Bojana Beović je dejala, da bo svetovalna skupina ta teden vladi zaenkrat predlagala podaljšanje veljavnosti ukrepov.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Črn dan epidemije
    03:31
    Iz 24UR: Črn dan epidemije
  • Iz SVETA: Epidemija se ne umirja
    06:37
    Iz SVETA: Epidemija se ne umirja
  • Iz SVETA: Kdaj testiranje v DSO?
    02:25
    Iz SVETA: Kdaj testiranje v DSO?

 

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je za STA povedala, da bo skupina vladi ta teden predlagala podaljšanje veljavnih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, o morebitnih spremembah bi se lahko pogovarjali šele takrat, ko bodo nazadnje sprejeti ukrepi pokazali učinek, to je proti koncu tega tedna.

Beovićeva: Nima smisla spreminjati ukrepov, dokler ni učinkov

Beovićeva je v pogovoru za STA povedala, da novi koronavirus še vedno v veliki meri kroži med prebivalstvom, kljub temu da nekateri ukrepi, kot so zaprti vrtci, šolanje na daljavo itd. trajajo že mesec dni. "A nekaj je predpisati ukrep, drugo pa je njegovo upoštevanje," je dodala.

V nekaterih državah so po nekaj tednih trajanja ukrepov – denimo v Avstriji – zaznali umirjanje epidemiološke situacije, pri nas tega ni zaznati, kar Beovićeva pripisuje drugačnemu dojemanju teh ukrepov v naši družbi. K takšnemu dojemanju pa da pripomore tudi nepodpora oz. polemiziranje o ukrepih v osrednjih medijih, je bila kritična.

"Zelo verjetno v Sloveniji nismo vzpostavili splošne zavesti, da je treba okužbo obvladati. To ni naša skupna naloga, vsaj tega ni občutiti, vsaj prek objav v medijih, kjer je približno uravnoteženo, da se moramo vsi ukvarjati z epidemijo in problemi vsakega posameznika, ki jih ima zaradi epidemije, ampak jih ima zato, da bi obvladali virus," je povedala Beovićeva v izjavi medije. "Ljudje se pritožujejo, da so izgubili službe, ampak ne vedo, da je to neposredno povezano z zasebnimi druženji, ki jih še vedno imajo," je dodala.

Bojana Beović
Bojana Beović FOTO: Bobo

Po njenih besedah ni smiselno kakor koli spreminjati ukrepe, dokler ne pokažejo učinka, ki ga pričakujejo proti koncu tedna. Zato bo svetovalna skupina ta teden vladi zaenkrat predlagala podaljšanje veljavnosti teh ukrepov.

"Če ukrepe sprostimo, bomo imeli v trenutku izjemen porast okužb. Nobenega manevrskega prostora nimamo, da bi ukrepe sproščali. Če ne bomo obrnili krivulje navzdol, bomo tedne živeli z ukrepi in s takim številom bolnikov v bolnišnicah, kot jih imamo, ki komaj omogočajo dostojno obravnavo," je opozorila.

Zato je po njenem mnenju potreben družben dogovor – ali bomo poskrbeli zase, za svoje zdravje in ustrezno zdravstveno obravnavo in se bomo držali ukrepov, ali pa se jih ne bomo, "ampak potem ne more biti na strani zdravnikov, da se bodo odločali na vratih bolnišnic, ali bodo nekoga zdravili ali ne". "Če se bomo tako dogovorili, potem naj ljudje, če zbolijo, ne hodijo v bolnišnice," je dejala.

Virus se več kot očitno po njenih besedah širi v delovnih okoljih, saj se v vrtcih, šolah, lokalih itd. ne more, ker so ti zaprti. Zato po njenih besedah tudi ne bodo mogli predlagati sproščanja ukrepov, ki bi olajšali delovanje gospodarstva. Da bi zaustavili širjenje v podjetjih, pa morajo podjetja sama poskrbeti tako, da preprečijo stike oz. prenose med zaposlenimi, je dejala.

Ponekod, denimo v delu Avstralije so za nekaj dni zaprli del gospodarstva. Ta možnost obstaja tudi za Slovenijo, "ampak potem ni pametno, da bo naslednjo uro v medijih, češ kako je prizadeto gospodarstvo in kako so prizadeti ljudje", je dejala.

O množičnem testiranju

Beovićeva je za STA komentirala tudi napoved premierja Janeza Janše o množičnem prostovoljnem testiranju prebivalstva. Po njenih besedah se svetovalna skupina nagiba k tarčnemu množičnem testiranju, torej da bi testirali tiste skupine, ki so posebej ogrožene zaradi morebitne okužbe. Ob tem se je tedensko testiranje zdravstvenih delavcev že začelo, testirali bodo tudi v domovih za starejše.

Na vprašanje, kako naj bi to potekalo in v kakšnem obsegu, pa je dejala, da Evropski center za preprečevanje in nadzor bolezni (ECDC) predlaga, da se v DSO izvaja ponavljajoče testiranje od dva do trikrat na teden. S tem bi lahko verjetno preprečili veliko okužb, čeprav dobrih raziskav na to temo še ni, je dejala.

Množično testiranje bi tako potekalo s hitrimi oz. antigenskimi testi. Odločitev, ali bi pozitiven test potrjevali še s PCR testom, za kar so se odločili v nekaterih zdravstvenih ustanovah, pa je po besedah Beovićeve odvisna tudi od tega, v kolikšni meri je virus razširjen v populaciji. Če je veliko okužb, potem je verjetnost, da je hitri test lažno pozitiven, majhna. Če je v populaciji malo okužb, pa je verjetnost lažnega pozitivnega rezultata večja, zato je dvojno potrjevanje s PCR testom v tem primeru bolj smiselno.

Se pa strinja s pomisleki, da lahko množično testiranje prebivalstva naredi tudi škodo s tem, ko lahko pri tistih, katerih test je v tistem trenutku negativen, da občutek lažne varnosti.

Nekatera podjetja so že začela testiranja svojih zaposlenih. Beovićeva pravi, da ne bodo predlagali vladi, da bi morala vsa podjetja izvajati takšna testiranja. Tista, ki to želijo, pa se lahko odločijo, a mora testiranje potekati na reguliran način, torej morajo sodelovati z zdravstvenim izvajalcem. Torej ne morejo kar sami odvzemati brisov, prav tako mora biti izvid ustrezno interpretiran in izvedeni ukrepi, to je izolacija pozitivnih, je še dodala.

Koronavirus v Sloveniji
Koronavirus v Sloveniji FOTO: Bobo

Epidemija se ne umirja

V ponedeljek sta bila ob 5596 testih pozitivna 1302 testa. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 23,27. V bolnišnici se zdravi 1299 oseb, na intenzivni negi so 204 bolniki. Umrlo je 59 pacientov s covidom-19, iz bolnišnice so odpustili 78 ljudi, je sporočila Vlada RS. 

Delež pozitivnih testov je včeraj znašal 23,27 %, kar je nekoliko manj kot pretekle dni, a še vedno kaže, da se epidemija še ne umirja in da se število okužb še vedno zmanjšuje prepočasi, je na vladni novinarski konferenci povedal Jelko Kacin. 

Kot je povedal vladni govorec, po njegovih informacijah na veliko število smrtnih žrtev ne vpliva obravnava v bolnišnicah, ta je še vedno kakovostna. Težava so bolniki, ki imajo težji potek bolezni, ki se hitro poslabša, so pa v tem času na domu in ne v bolnišnici.

Včeraj je bilo v Ljubljani potrjenih 182 okužb, v Mariboru pa 64. V okolici glavnega mesta izstopajo še Brezovica s 14 okužbami, Domžale s 13. V Kamniku pa je bilo včeraj znova veliko okužb, kar 37, od tega 32 v DSO, je navedel vladni govorec.

V Kranju je bilo včeraj 48 novih okužb, v Škofji Loki in tudi v Preddvoru po 16, na Jesenicah pa 15. Razmere se v gorenjski regiji še naprej umirjajo. 14-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev je po podatkih, ki so jih včeraj popoldne prejeli od NIJZ, znašala le še 1091, je dodal. 

Na vzhodu države ostaja Pomurska z incidenco 1597 najbolj okužena regija. Samo v Murski Soboti je bilo včeraj  40 novih okužb. V Velenju je bilo včeraj 35 novih okužb, v Celju 42, v Žalcu pa 25. 28 okužb so zaznali v Krškem, 20 pa v Brežicah.

Kot je opozoril, tudi če nič ne kaže na to, da ste zboleli za covidom-19, še vedno obstaja verjetnost, da ste okuženi, a bolezen morda prebolevate asimptomatsko: "To pa še ne pomeni, da niste vseeno prenašalec bolezni. Zato je še toliko bolj pomembno, da se prav vsak vede, kot da je okužen."

Do zdaj so v Sloveniji potrdili skupaj 67.080 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 1156 covidnih bolnikov. Trenutno v državi okužbo preboleva 20.337 ljudi, kar je 214 več kot dan prej. V zadnjih 14 dneh se je okužilo 970 ljudi na 100.000 prebivalcev, še kažejo podatki sledilnika za covid-19.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dan pred tem je bilo odvzetih 1742 brisov na novi koronavirus, pri tem pa potrjenih 470 novih okužb. Delež pozitivnih testov je bil tako 27-odstoten. Umrlo je 45 bolnikov s covidom-19. 

V UKC Maribor število bolnikov s covidom-19 konec tedna preseglo njihove zmožnosti

UKC Maribor, covid oddelek
UKC Maribor, covid oddelek FOTO: Janez Lencl UKC Maribor

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor je trenutno hospitaliziranih 218 bolnikov s covidom-19, kar je najvišje število doslej. Od tega je 47 oseb na intenzivnem zdravljenju. Zaradi velikega priliva covidnih bolnikov prejšnji konec tedna so jih morali del preseliti v druge slovenske bolnišnice.

Po besedah strokovnega direktorja UKC Matjaža Vogrina so prejšnji teden pričakovali, da se bo število bolnikov s covidom-19 te dni začelo zniževati, a se je položaj konec tedna znova zaostril. "Čez vikend se je število covidnih bolnikov povišalo za 40," je pojasnil v današnji izjavi za medije.

"Glede na enormni priliv novih bolnikov smo se včeraj znašli v zelo veliki stiski. Vse naše kapacitete so bile v trenutku polne in pokazala se je solidarnost med slovenskimi bolnišnicami. Pokazalo se je tudi, da dispečerski sistem, ki je bil uveden na ravni države, deluje," je dodal.

Del bolnikov so preselili v manj obremenjene bolnišnice in UKC Ljubljana. "Iskrena hvala vsem za pomoč," je dejal Vogrin in dodal, da ob skrbi za bolnike s covidom-19 ne pozabljajo na skrb za ostale bolnike. "Tako poteka intenzivno zdravljenje vseh onkoloških pacientov in vseh pacientov, ki so k nam napoteni s stopnjo nujnosti zelo hitro in ostalih, pri katerih ne moremo odlašati z zdravljenjem," je pojasnil.

Izjemno strm porast bolnikov s covidom-19 močno otežuje delo v urgentnem centru, ki je za večino ljudi vstopna točka v klinični center. Predstojnik urgentnega centra Gregor Prosen je pojasnil, da so v zadnjih dneh močno povečali obseg sive cone, kjer obravnavajo bolnike s sumom na okužbo z novim koronavirusom, a imajo zaradi zapolnjenih zmogljivosti na covidnih oddelkih UKC Maribor težave z njihovo nadaljnjo namestitvijo. Zato so se morali obrniti po pomoč v druge bolnišnice.

"S sedanjo dinamiko pandemije postaja zadeva vse bolj kritična. Mesta oziroma viri v UKC Maribor pohajajo," je opozoril.

Za lažjo organizacijo dela so že pred mesecem in pol začeli v tem urgentnem centru uporabljati hitre antigenske teste za testiranje bolnikov z verjetno okužbo z novim koronavirusom, pred dnevi pa so uvedli takšna testiranja tudi za del zaposlenih, da bi ugotovili njihovo zanesljivost, preden bi začeli sistematično testirati vseh okoli 3500 zaposlenih v UKC Maribor.

"Na podlagi dosedanjih izkušenj že vemo, da hitri antigenski testi niso perfektni in niso enakovredni standardnim PCR-testom, je pa res, da so cenejši in hitreje dostopni. Zdaj iščemo test, ki bi bil najboljše ravnotežje med dostopnostjo, časom trajanja, ceno in predvsem varnostjo za zaposlene in bolnike," je še povedal Prosen.

Za lažjo komunikacijo z bolniki je v UKC Maribor danes začel delovati Center za naročanje, ki je dosegljiv vsak delovnik od 7.30 do 15.30 prek telefona ali elektronske pošte.

Razmere v DSO 

Včeraj je bilo na novo okuženih 174 stanovalcev, aktivno okuženih je tako trenutno 2618 stanovalcev. Pri zaposlenih je bilo potrjenih 52 novih okužb. Aktivno okuženih je tako 935 zaposlenih. Največji porast okužb pri stanovalcih je v domovih: DSO Kamnik – 32, v enoti Bokalce DSO Vič-Rudnik so imeli 19 okužb, 15 okužb pa so imeli v DSO Rakičan. Iz treh domov pa sporočajo pozitivne novice o več ozdravljenih oskrbovancih: v DSO Novo mesto jih je ozdravelo 21, DSO Vič Rudnik ima 21 ozdravljenih stanovalcev, DSO Poljčane pa 17 ozdravljenih stanovalcev.

Rdeča cona v kulturnem domu, Ilirska Bistrica
Rdeča cona v kulturnem domu, Ilirska Bistrica FOTO: Regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko Facebook

Srečko Šestan, poveljnik civilne zaščite, je na vladni novinarski konferenci spregovoril o vlogi Civilne zaščite pri obvladovanju razmer v DSO: "Zaradi velikega števila okuženih zaposlenih in oskrbovancev v DSO občinski regijski štabi Civilne zaščite ves čas spremljajo stanje in pomagajo pri koordinaciji dela, v katero so vključeni pripadniki Civilne zaščite in ostali prostovoljci."

Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

17.08

V zdravstvenih domovih povečini še brez množičnega testiranja zaposlenih

V zdravstvenih domovih (ZD) po Sloveniji povečini še niso začeli izvajati množičnega testiranja zaposlenih na novi koronavirus. Med izjemami je mariborski ZD. Ponekod so hitre teste šele dobili, drugod jih naročajo, v nekaterih ustanovah pa se niso odločili za nabavo hitrih testov, ampak testirajo le z molekularnimi.

16.28

Izplačila za fiksne stroške bodo 20. januarja

"Nadomestila za fiksne stroške za obdobje od oktobra do decembra bodo izplačana 20. januarja," je na novinarski konferenci še povedal Šircelj.

16.21

Meja: 800.000 evrov

Podjetja, ki so od države dobila več kot 800.000 evrov pomoči, ne morejo dobiti 100-odstotnega nadomestila za delavce na čakanju, pač pa to ostaja 80-odstotno.

16.18

Starši, ki otrok ne vozijo v vrtec, še naprej oproščeni plačila

"Sprejete so bile tudi rešitve, vezane na izobraževalni sistem," je dejal Šircelj in pojasnil, da je eden izmed ukrepov oprostitev plačila v času zaprtih vrtcev in študentskih domov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2901)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simati
25. 11. 2020 19.26
+1
No ta metla si naj prej kupi nekaj za na glavo in v glavo lp
Sajeta5
25. 11. 2020 15.47
+2
Tale "strokovnjakinja" počasi ugotavlja ali pa tudi ne, da nima pojma kaj dela in tako kot JJ kaže s prstom na vse druge. Kaj ko bi pometla pod svojim pragom, kateri ukrepi so bili nujni, pa niso bili sprejeti (DSO, karantenske odločbe) in kateri so bili in so brezvezni, zaradi nesposobnosti bi jo bilo potrebno nagnat, ne pa da se spakuje po TV in nam soli pamet
aleksandar1964
25. 11. 2020 12.39
+3
Samo nekaj bi vam Beoviceva povedal. Vsakic ko nastopate oziroma odgovarjate na novinarska vprasanja so ti odgovori kot da smo vsi nesolani. Za informacijo tudi mi imamo sole in fakultete. Sprasujem vas direktno zakaj niste bili tako pametni cez poletje in pripravljali drzavo na novi val. Vazno je bilo da Smrekec Kacin gre na Krk in da se tudi vi pomocite na hrvaski obali. Pa kako ste branili Keka za bruhat. Ali res mislite ce vas bom srecal na ulici da vas bom spostljivo pozdravil. Trikrat bom pljunil kot da sem videl crno macko. Zalosti me da ne priznate svojo nesposobnost. Prosim vas da se vrnete v luknjo v kateri ste bili vsa ta leta.
Uporabnik1884443
26. 11. 2020 12.39
+0
G. Aleksandar, vaš komentar lepo kaže vaš nivo. Samo sovraštvo, gnev, da ne rečem še česa hujšega. Bolnišnice so polne, umrljivost zastrašujoča ... Kaj pa vi predlagate, kaj naprviti v tej situaciji, da se stanje vsaj nekoliko izboljša? Pljuvanje pred/v ljudi zagotovo ne bo pomagalo. Si predstavljate, da ste lahko tudi vi pripeljani pred vrata polne bolnišnice?
Magenta07
25. 11. 2020 12.07
+3
Zanimivo da beovic nima narastka, jst ga mam mimogrede ze do polovice glave..ocitno ima neverjetne frizerske sposobnosti
Uporabnik1884443
26. 11. 2020 12.39
+0
Covid 19
25. 11. 2020 11.38
-5
Zaradi vas,ki mislite,da ste imuni na vse,zaradi direktorjev po tovarnah,zaradi postojnskih gasilcev,zaradi osebja po domovih za ostarale,zaradi pijancev po bencinskih servisih,zaradi nedelovanja policije,zaradi privilegiranih nepremičninarjev,vikendašev,fešt po kleteh in zidanicah,lovcev na skupnih lovih,zaradi vas vse stoji,gostilne vrtci,šole,trgovine,zaradi vas egocentriki se to dogaja in mi imamo obupne probleme s poslom,otroci,doma,nabavo materijala in kupci..zaradi vas bebc.i bedni,ki se 14 dni ne zmorete držat,par osnovnih pravil,ker morate na izlete in vikende,pa če vas hudič vzame...Janša,čas je za malo Vuhanske prakse,drugače ne bomo šli skozi..slovenci so pretrmasti,da bi razumeli karkoli..
Covid 19
25. 11. 2020 11.22
-1
Zaradi vas,zaradi direktorjev po tovarnah,zaradi postojnskih gasilcev,
vezuv_
25. 11. 2020 11.09
+5
Očitno nekomu matematika dela težave. Če za kovid dnevno umre v povprečju 40 oseb, je to za en mesec (30 dni) 1.200 oseb. torej po podatkih NIJZ in & Beovič&JJ za druge bolezni nihče več ne umre!!! In če tem umrlim osebam za kovid na mesec dodamo še mesečno povprečje umrlih v letu 2019, to je 1715 umrlih (leto 2019 skupno umrli 20.588 oseb) je pa številka drugačna a, ne? Zelo jasna manipulacija s številkami za kovid za uničevanje gospodarstva in vsega, doseganje političnih interesov posameznikov.....ne bom trdila, da virusa ni, a še zdaleč ni tako alarmantno kot nas želijo o tem prepričati. Ja in poznam jih kar nekaj, ki so preboleli to bolezen, tudi starejše in brez bolnišničnega obravnavanje. Se pa držim priporočil. Zaprti smo v lastni državi na meje občin, po drugi strani obmejni prebivalci pa lahko harajo v sosednjo rdečo državo za 2 uri , jaz pa ne smem v sosednjo občino - kje je tu logika, kakšni interesi stojijo za tem......
Uporabnik1884443
25. 11. 2020 10.42
+5
A še koga moti, da ne moremo komentirati prispevka o maltretiranju g. Kreka?
aleksandar1964
25. 11. 2020 12.41
+2
OvcaR
25. 11. 2020 09.59
+5
Poln k vas imam
muci007
25. 11. 2020 09.52
+0
Ali je opozicija obsodila dejanje nadlegovanja dr. Kreka s strani Zlatkota?
podalpski
25. 11. 2020 10.24
-1
SlobodaNE
25. 11. 2020 09.46
+5
Bosanka ki jo je nastavil največji nacionalist v državi nam pametuje kako bomo živeli. Če izpoljujem te bedaste ukrepe je vseeno ker itak ni efektive. Ampak to je za njih že malo preveč.
podalpski
25. 11. 2020 10.25
+2
aleksandar1964
25. 11. 2020 12.42
polnostabla
25. 11. 2020 09.36
+7
In zakaj Avstrijci upoštevajo navodila??? Ker so navodila jasno dodelana? Ker navodila dajejo zdravstveni strokovnjaki, ne pa politični plačanci!!! Pri nas je zjutraj tako, opoldan malo drugače, zvečer pa je navodilo povsem drugačno! Kako potem tako zmedo jemati resno??? Kako jemati resno ljudi, ki sredi hude zdravstvene krize, izvaja kadrovsko rušado ? Kako resno jemati navodila ljudi, ki svojih navodil in priporočil niso sposobni upoštevati? Kako resno jemati ljudi, kateri sredi zdravstvene in gospodarske krize, resno razmišljajo o nakupu orožja...se opraščam oklepnikom? Evo v tem je razlika med nami in Avstrijo! V Avstriji je red, pri nas pa zmeda!!!!
muci007
25. 11. 2020 09.53
+0
Navodila tudi pri nas dajejo zdravstveni strokovnjaki, poroča glavni govorec. Kaj ti ni jasno?
muci007
25. 11. 2020 09.55
+4
... razlika je tudi, da v Avstriji nimajo Fužin.
vezuv_
25. 11. 2020 11.12
politično prilagojena navodila - malo se poigraj s številkami statističnega urada, pa dodaj malo kmečke zdave pameti - vsi ki umrejo , umrejo za kovid, umrlih z onko obolenji, zaradi starosti pa začuda ni nič več.
Covid 19
25. 11. 2020 11.41
SlobodaNE
25. 11. 2020 09.30
+6
Vlada je resnično komunistična. Vse znanje JLA jim pride prav, najbolj pa zatiranje lastnega ljudstva.
polnostabla
25. 11. 2020 09.26
+7
Naj razume kdor lahko...IJJ pravi da naj bi za porast okužb bilo krivo nanošene mask v šolah. Otroci so doma ŠEST tednov, inkubacijska doba je cca 14 dni... število okuženih pa za OHOHO več kot v času šole oz. 14 dni po zaprtju šol. Pa da je paradoks še večji...največ okuženih je v DSO ki so nepredušno zaprti za svojce oskrbovancev. Očitno je nekaj narobe al z ukrepi ali pa s testiranji ali štetjem okuženih...
Klavdija Kon?ina
25. 11. 2020 09.46
+1
Glej. Pred počitnicami, tisti petek dobim sporočilo, da je razredničarka testirala pozotivno na corono. Še en teden, pa bi lahko zbolel moj mali (mogoče je, mogoče ni, kdo ve, takrat niso več testirali). Potem še en teden in mogoče zboliva midva s partnerjem. Če gremo vmes še kaj do kakšnega sorodnika, ker smo pač asimptomatski. Potem še on zboli cez kak teden, in se kak teden pa zbolijo še preostali njegovi druzinski clani. In je 6 tednov mimo od prvega vnosa okužbe v družino, vsi pa še vedno nismo zdravi.
vezuv_
25. 11. 2020 11.14
+1
če, če, če....samo teorija in če čebula nebi imela tistega če-ja bi bila bula in bi na WC-ju peli in ne čepeli.....
SlobodaNE
25. 11. 2020 09.23
+5
Nastavljena po politični liniji ne strokovnosti, kakšna steokovnost neki. Čudežni dečki SDS, upam da jim čimprej sodi zgodovina.
Optimiran
25. 11. 2020 09.21
+2
Takšni kot so Krek in Beovićeva morajo imeti varovanje, še Hojsa čuvajo specialci z nabojem v cevi. Pri Kreku varovanje + nosila, če slučajno omaga pri hoji. Za nadlegovanje pa odškodninska tožba za psihične težave, pred leti je znani politik tožil za povzročene psihične težave ,ker je spet močil posteljo.
zvizi
25. 11. 2020 09.09
+1
Mar ni vse to kar je napisano v postih sovražen govor in spodbujanje sovraštva in nestrpnosti ??? Informacijska pooblaščenka ????
mackon08
25. 11. 2020 08.59
+7
Kot prvo odprite vse trgovine in storitvene dejavnosti. V špecerijah so en na drugem v eni tehnicni trgovini v kateri več kot 5 ljudi ni nikoli pa mora biti zaprta.
amedeo
25. 11. 2020 08.47
+10
Gospa Beović vprašajte se zakaj vas in vašega Janeza narod ne upošteva! Ko si na to odgovorite boste dobila razlago!
Gagg
25. 11. 2020 08.46
+7
Beovicka, boš ti potem kot zadnja ugasnila luč v Sloveniji šus babji.