22°C
Podatki za dan: 10. 6. do 24.00
Oboleli
256,222
+122
+0%

V primeru prejetja dveh vabil na cepljenje upoštevajte vabilo ZD Ljubljana

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Maja Pavlin /
KOMENTARJI
33
Cepilni center Zdravstvenega doma Ljubljana prijavljene poziva, naj ob prejetju dveh vabil na cepljenje upoštevajo vabilo zdravstvenega doma, vabilo s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa naj odpovedo.

Cepilni center Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana vse od prvega junija 2021 za prijave in pošiljanje vabil na cepljenje uporablja nacionalni sistem zVEM+Cepljenje, hkrati pa izvaja cepljenje za vse, ki so se do 31. maja 2021 prijavili v bazo njihovega zdravstvenega doma. Vendar opozarjajo, da lahko osebe do popolnega prehoda na nacionalni sistem, ki se bo zaključil 16. junija 2021, zaradi združevanja podatkov dveh baz prejmejo tudi dve vabili.

Zaradi združevanja podatkov dveh baz lahko osebe prejmejo tudi dve vabili.
Zaradi združevanja podatkov dveh baz lahko osebe prejmejo tudi dve vabili.FOTO: Bobo

"Podvojevanje se lahko zgodi tudi, če so se osebe prvič cepile drugje," opozarjajo. Zato pozivajo, naj posameznik ob prejetju dveh vabil upošteva tisto, ki ga je prejel od ZD Ljubljana, vabilo Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa naj odpove preko SMS-sporočila.

Prav tako obveščajo, da bo od jutri dalje je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana v Cepilnem centru ZD Ljubljana na Gospodarskem razstavišču možno oddati vlogo za pridobitev mobilne identitete smsPASS. Vlogo bo možno oddati vse dni v tednu od 7.30 do 19. ure.  

PREBERI ŠE
Kdaj in kje bo potekalo cepljenje brez naročanja?

Sicer se potem, ko je bilo cepljenje brez predhodnega naročanja v preteklih dneh že organizirano v Celju, Krškem in Sevnici, v prihodnjih dneh in tednih cepljenje nenaročenih posameznikov začenja tudi na nekaterih drugih cepilnih mestih. V Mariboru bodo nenaročene začeli cepiti 18. junija, v Ljubljani pa 19. in 20. junija. V Celju, kjer so kot prvi v državi organizirali množično cepljenje, bodo akcijo ponovili 14. in 21. junija. Že danes in jutri pa se lahko vse zainteresirane osebe cepijo v Trbovljah, Domžalah, Murski Soboti in na Notranjskem.

Koronavirus pasica nova