Korona

Moški, ki je obiskal sevniški fitnes, domnevno pred dnevi na zabavi v Zagrebu

Ljubljana / Sevnica, 01. 07. 2020 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min
Avtor
Maja Račič, Anja Kralj
Komentarji
919

Fitnes v Sevnici je dvakrat obiskal uporabnik, pozitiven na novi koronavirus. Svoje uporabnike so o tem obvestili preko Facebooka, prostore pa preventivno zaprli za tri dni. Mlajši moški naj bi se pred slabim tednom zabaval v enem od nočnih klubov v Zagrebu, pred dvema dnevoma pa se je pričel slabo počutiti. Odšel je na testiranje, vmes, ko je čakal rezultate testa, pa je odšel še telovaditi. Bojana Beović medtem opozarja, da so podatki, da virus slabi, na trhlih temeljih. Iz Maribora pa spodbudne novice: novih okužb niso zabeležili.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Seznam epidemiološko varnih držav
    01:39
    Iz 24UR: Seznam epidemiološko varnih držav
  • Iz 24UR: Dvojna merila
    04:02
    Iz 24UR: Dvojna merila
  • Iz 24UR: Razpršene okužbe
    03:08
    Iz 24UR: Razpršene okužbe
  • Iz SVETA: Se virus širi tudi v vodi?
    02:46
    Iz SVETA: Se virus širi tudi v vodi?
  • Iz SVETA: Varnostna razdalja je ključna
    03:42
    Iz SVETA: Varnostna razdalja je ključna
  • Iz SVETA: Sedem okuženih zdravnikov
    02:52
    Iz SVETA: Sedem okuženih zdravnikov
  • Izjava Bonije Miljavac
    00:55
    Izjava Bonije Miljavac
  • Izjava Bojane Beovič
    01:42
    Izjava Bojane Beovič

Fitnes King's gym iz Sevnice je svoje uporabnike preko družbenega omrežja Facebook obvestil, da zaradi obiska osebe, pozitivne na koronavirus, za tri dni zapira svoja vrata. "Zaradi osebe, ki je danes zjutraj sporočila, da je pozitivna na covid-19 in se je najverjetneje (po poteku zgodbe) okužila v Zagrebu, ter je včeraj zvečer obiskala fitnes v Sevnici - obveščamo, da fitnes v Sevnici preventivno zapiramo za vsaj naslednje tri dni! Fitnes je v celoti razkužen in sicer varen za uporabo, vendar smo se odločili, da vseeno ravnamo odgovorno," so zapisali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po besedah direktorja fitnesa Klemna Beca, gre za mlajšega moškega, doma iz Sevnice. "Zdaj počasi sestavljamo zgodbo. Moški je bil pred tednom dni v Zagrebu, kot kaže na zabavi v enem od nočnih klubov. Tam pa vemo, da so žarišča okužb in kako je z zaščitnimi ukrepi, kjer se množica gnete in se virus nenadzorovano širi. In nato je najverjetneje še ves teden okužen hodil naokrog," pripoveduje Bec v pogovoru za 24ur.com. Slabo naj bi se pričel počutiti šele pred dvema dnevoma, ko se je tudi šel testirati na okužbo. "A očitno ni upošteval navodil zdravnikov, naj na rezultate testa počaka doma, v izolaciji. Vmes je tako hodil po Sevnici, dvakrat je prišel tudi telovaditi k nam - v ponedeljek in v torek okrog 18. ure" razlaga.

Okuženi pa ga je nato danes zjutraj poklical in mu dejal, da mu mora sporočiti slabo novico. "Bil je vsaj toliko moža, da nas je obvestil. Mi pa zdaj počnemo, kar v tej situaciji sploh lahko. Zaprli smo fitnes, prostore temeljito razkužujemo, obvestili smo naše uporabnike in vse, ki so bili takrat v fitnesu," pravi. Istočasno kot okuženi je bilo v fitnesu med pet in deset oseb, oba dneva.

"Reagirali smo takoj, kljub temu pa smo zdaj - čeprav nismo imeli kaj dosti pri tem - na tapeti mi. Govoril sem tudi z lokalnim zdravnikom, ki pravi, da je sicer možnost prenosa virusa preko fitnes naprav zelo majhna. Moški sicer v tistem času, ko je bil pri nas, ni bil v neposrednem stiku z nobeno drugo osebo. Smo pa že in še bomo vse naprave še dodatno razkužili, prav tako prostore," zagotavlja direktor fitnesa. King's gym je sicer v občinski stavbi, zato bo na pomoč priskočila tudi sevniška občina.

Kljub temu, da so na Facebooku zapisali, da fitnes zapirajo za tri dni, pa Bec še ne more govoriti o datumu vnovičnega odprtja. "Odločali se bomo sproti, glede na stanje. Storili bomo največ kar lahko, da poskrbimo za varnost obiskovalcev," še sklene.

Fitnes v Sevnici je obiskal uporabnik, pozitiven na novi koronavirus. (Slika je simbolična.)
Fitnes v Sevnici je obiskal uporabnik, pozitiven na novi koronavirus. (Slika je simbolična.) FOTO: Dreamstime

V Sloveniji potrdili 13 okužb

V Sloveniji so v torek ob 1399 testih potrdili 13 okužb z novim koronavirusom. Štiri okužbe so potrdili v Ljubljani, dve v Moravčah, eno pa v občinah Radovljica, Ravne na Koroškem, Miklavž na Dravskem polju, Ptuj, Ajdovščina, Sevnica in Koper. Doslej so skupaj potrdili 1613 okužb.

Trenutno se v bolnišnici zdravi osem bolnikov s covidom-19, med njimi nihče na intenzivni negi. Prav tako nihče s to boleznijo v torek ni umrl in nikogar niso odpustili iz bolnišnice.

V Mariboru danes niso zabeležili novih okužb

Potem ko so v torek potrdili okužbo z novim koronavirusom pri sedmih zdravnikih enote nujne medicinske pomoči mariborskega zdravstvenega doma, ki deluje tudi v urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, danes v Mariboru niso zabeležili novih okužb. Več naj bi bilo znanega po drugem krogu testiranj v prihodnjih dneh.

"Novih povezanih primerov v Mariboru ne beležimo," so danes povedali na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), kjer so v zvezi z omenjenimi okuženimi zdravniki odredili 21 karanten.

"Podatki, da novi koronavirus slabi, so na trhlih temeljih, na to ne gre računati," je na novinarski konferenci izpostavila Beovićeva in dodala, da "problem niso več le uvoženi primeri okužb, temveč tudi sekundarne okužbe in primeri neznanega izvora".

"Epidemiološka situacija v UKC Maribor ostaja nespremenjena. Novih potrjenih primerov okužb ni," pravijo tudi v naši drugi največji bolnišnici.

Doslej so v tej ustanovi identificirali stik s sedmimi okuženimi zdravniki enote nujne medicinske pomoči pri 29 hospitaliziranih pacientih in 31 zdravstvenih delavcih kliničnega centra. Testirali so jih na novi koronavirus in jih osamili.

"Paciente smo izolirali in bomo pri njih test, če bo hospitalizacija še trajala, ponovili četrti, osmi in štirinajsti dan od rizičnega stika. Zaposleni, ki so bili v tesnem rizičnem stiku, so v samoizolaciji in jih bomo testirali osmi in deveti dan od rizičnega stika," pojasnjujejo v UKC Maribor.

V Zdravstvenem domu (ZD) dr. Adolfa Drolca Maribor je bilo na covid-19 testiranih skupaj 83 zaposlenih iz enote nujne medicinske pomoči, od tega je bilo 76 testov negativnih. Okuženih je torej po dosedanjih ugotovitvah še vedno le sedem zdravnikov, o katerih so poročali v torek.

Pri zaposlenih, pri katerih so bili testi negativni, bodo ponovili testiranje v četrtek in petek. "Po preučitvi novih dejstev epidemiološka služba NIJZ še išče izvor okužbe, saj ne more potrditi vnosa okužbe iz Črne gore," ponavljajo v zdravstvenem domu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vlada je v zvezi z aktualnim dogajanjem epidemije bolezni covid-19 v Sloveniji pripravila tudi novinarsko konferenco, na kateri so sodelovali vodja strokovne skupine pri Ministrstvu za zdravje Bojana Beović, predstojnica NIJZ Območne enote Novo mesto Bonia Miljavac ter vladni govorec Jelko Kacin.

"Poslabšanje epidemiološke slike v Sloveniji je narekovalo spremembe Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi, ki velja od včeraj. Ob tem se pojavljajo številna vprašanja,"  je ob uvodu v novinarsko konferenco dejal Kacin. "Odlok določa, da so dovoljena zbiranja do 50 ljudi, če je mogoče zagotoviti minimalni stik med ljudmi, ter organizirane javne prireditve do 500 udeležencev, a le pod pogojem, da se lahko zagotovi minimalni stik med ljudmi. S tem se omeji vsa zbiranja nad 50 ljudi, kjer varnostne razdalje in minimalnih stikov ni mogoče zagotavljati, prepovedana pa ostajajo tudi vsa zbiranja, ki so bila definirana v drugih odlokih, govorim o diskotekah in nočnih klubih," je dodal.

"Treba je vnaprej postaviti oznake, da se ljudje držijo potrebne socialne distance, ki je meter in pol," je v zvezi s tem dejala predstojnica NIJZ Območne enote Novo mesto Bonia Miljavac. Od ponedeljka tudi velja, da morajo organizatorji dogodka, ki bi se ga udeležilo več kot 50 ljudi, pridobiti soglasje NIJZ, je povedala. Protokol prijave in izdaje soglasij se še usklajuje, prijava bo možna preko spleta oz. tudi po klasični pošti.

"Osnovni princip, ki se ga je treba držati pri organizaciji prireditev, je vzdrževanje minimalne varnostne razdalje, tako pri sedežnih redih kot pri vhodih in izhodih, na voljo morajo biti razkužila. Če se dogodki organizirajo v zaprtih prostorih, je obvezna uporaba mask. Prednost imajo dogodki na prostem. Pomembno je tudi, da se dogodkov ne udeležujejo osebe, ki kažejo znake okužbe. Ti so lahko različni, ne nujno samo okužba zgornjih dihal," je dejala.

Beovićevo skrbi, da se Slovenija ne bi prepozno odločila za zaporo mej

Število primerov okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji narašča po eksponentni krivulji. Bojana Beović, vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje

Vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović pa je na današnji vladni novinarski konferenci opozorila, da v Sloveniji niso več problem le uvoženi primeri okužb z novim koronavirusom, temveč narašča število sekundarnih okužb in primerov neznanega izvora. Skrbi jo, da se Slovenija ne bi prepozno odločila za zaporo mej.

Balkan v tem trenutku za Slovenijo predstavlja podobno situacijo, kot jo je v začetku leta Italija za celotno Evropo, je danes izpostavila Beovićeva in dejala, da se v strokovni skupini bojijo, da bi bila zapora mej prepozna.

Število primerov okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji narašča po eksponentni krivulji, je izpostavila Beovićeva in opozorila, da problem niso več samo uvoženi primeri, ampak tudi sekundarne okužbe, v zadnjih dneh so zabeležili tudi več primerov s povsem neznanim izvorom, kar jih posebej skrbi.

Ob tem je izpostavila, da se dnevno število primerov bliža meji, ko slovenska epidemiološka služba zaradi omejenega števila epidemiologov ne bo več zmogla tekoče preverjati vseh stikov okuženih. Ob tem dejstvu se infektologinja zavzema za uvedbo aplikacije za sledenje stikom z okuženimi. Kot je izpostavila, če imamo lahko moderno tehnologijo za zabavo, ni razloga, da je ne bi uporabljali tudi za zaščito zdravja.

Beovićeva je opomnila, da je virus še prisoten in smo ljudje nanj občutljivi, podatki, da slabi, pa so na trhlih temeljih. Zato bo po njenem mnenju v družbi treba najti način življenja, ki bo preprečeval širjenje okužbe, ne bomo pa s tem povzročali prevelike ekonomske škode, ki bi vodila v revščino.

Tu je izpostavila, da Slovenijo glede širjenja okužb z novim koronavirusom ogroža predvsem prehajanje meja, druženja, prenosi v družinah in na delovnih mestih ter v dijaških ali samskih domovih. "Nimamo zdravila ne cepiva proti novemu koronavirusu. Edina rešitev so torej telesna razdalja, higiena, uporaba mask, pa tudi, da ne silimo v gnečo, ne na turističnih potovanjih, prireditvah," je dodala Beovićeva.

Opozorila je, da bo k obsežnosti drugega vala epidemije novega koronavirusa prispeval vsak posameznik prav z upoštevanjem preventivnih ukrepov. Ob tem je opozorila, da bo seznam možnih ukrepov za omejevanje epidemije počasi izčrpan, tako se že pojavljajo ideje o večjih zapiranjih. "To so res skrajni ukrepi, ki bi nas pahnili v revščino. Zato je pametno nositi masko in držati telesno razdaljo," je opomnila.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Do danes s Hrvaške vnesli tri okužbe

Predlog za uvrstitev Hrvaške na rumeni seznam oziroma umik s seznama covid-19 varnih držav je odvisen od števila vnesenih primerov okužb z novim koronavirusom s Hrvaške. Slovenija je donedavno zabeležila tri takšne primere, je na novinarski konferenci razkrila Beovićeva. Dodala je, da Slovenija razmere na Hrvaškem pozorno spremlja. Hkrati je priznala, da so glede Balkana in zaprtja meje znotraj strokovne skupine deljena mnenja.

Po slovenskih merilih bi bila uvrstitev Hrvaške na rumeni seznam upravičena, ker so bili kriteriji izpolnjeni, a je treba pogledati širšo sliko, je še dejala. Pojasnila je, bi uvrstitev Hrvaške na rumeni seznam pomenila, da bi to Slovenijo "prizadelo na narobe način", saj bi izgubila del turistov, ki bistveno ne vplivajo na epidemiološko sliko v naši državi, saj naj bi šlo predvsem za planince, ki ne hodijo tja, kjer je gneča. "Če bi se razmere poslabšale, bi bil naš predlog, da se katerikoli slovenski državljan s Hrvaške ne more vrniti brez obvezne karantene," je še dejala.

"Se ne strinjam z dvojnimi merili, če imamo pravila, jih je treba upoštevati," je še dejala in ponovno pozvala k spoštovanju ustrezne medsebojne razdalje, nošenju zaščitnih mask v zaprtih prostorih in higieni rok ter k izogibanju gneči tako doma kot v tujini.

Na vprašanje, koliko uvoženih primerov s Hrvaške bi morala zabeležiti Slovenija, da uvrsti Hrvaško na rumeni seznam, je Beovićeva odgovorila, da takšni kriteriji niso določeni in da je nemogoče "pokazati na številko".

Vladni govorec Jelko Kacin pa je pojasnil, da je odločitev glede uvrstitve Hrvaške na rumeni seznam v rokah vlade, ko dobi ustrezen predlog, sam pa takšnega predloga še ni videl. Poteka pa vsakodnevna strokovna izmenjava med vodilnimi epidemiologi Slovenije in Hrvaške, je še dejal.

Tako Beovićeva kot Kacin sta danes izpostavila sodelovanje med slovensko policijo ter hrvaško policijo pri preverjanju oseb v tranzitu čez Hrvaško. Slovenska policija bo tako preverjala, ali je bila neka oseba registrirana ob prestopu meje na Hrvaško iz BiH ali Srbije. "Če ugotovi zavajanje, bo policija drugače ukrepala," je napovedal Kacin. Ob tem je še opozoril, da je izjemno pomembno, da se karantenske odločbe vročajo že na sami meji in se nadzira nadziranje teh odločb. Opomnil je tudi na to, da vročanje karantenskih odločb trenutno ne poteka primerno hitro.

O Nizozemski je Beovićeva danes še dejala, da, če bodo bodo kriteriji za zeleni seznam izpolnjeni, bo smiselno, da Slovenija to državo uvrsti med varne države.

Glede seznama petnajstih tretjih držav, s katerimi je EU danes odprla meja, na njemu pa sta tudi Srbija in Črna gora, je Kacin danes pojasnil, da gre za priporočila Evropske komisije, ki veljajo od polnoči dalje in niso zavezujoče. NIJZ pa skrbno spremlja epidemiološke razmere v posameznih državah in na podlagi vhodnih podatkov in drugih ocen pristojnih služb oceni, koliko je dejansko stanje in sprejme ustrezne odločitve. Tako bo tudi v prihodnje, je še dejal in konkretno razmere v Srbiji označil kot "precej problematične".

Po mnenju Beovićeve pa so najbolj problematični gostinski lokali. "Zlasti iz turističnih krajev poročajo, da se navodil, ki smo jih izdali gostincem, ne držijo," je dejala. Opozorila je na ohranjanje potrebne socialne distance in obvezno nošenje mask. V zvezi z lokali, ki kljub prepovedi izvajajo razne dogodke in ne upoštevajo ukrepov, pa je dejala: "Morali bi imeti izrazitejši nadzor." 

Jelko Kacin je včeraj na Twitterju zapisal, da Hrvaška zapira nočne klube, a hrvaški notranji minister Božinović je kasneje na novinarski konferenci dejal, da o tem ne ve nič. "Komuniciranja znotraj hrvaške oblasti ne bi komentiral," je na današnji novinarski konferenci v zvezi s tem dejal Kacin. Je pa izpostavil, da se bodo diskoteke v razvpitih Zrćah zagotovo zaprle.

"V kolikor bi se vnosi okužb s Hrvaške stopnjevali, bomo morali ukrepati," je še poudaril.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (919)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomvojo
03. 01. 2021 18.26
Glavo poštrihat z barvo za obeleževanje denarja v primeru kraje, pol se naj pa "šeta" po slolandiji.
Rde?a pesa in hren
02. 07. 2020 13.40
+1
Pred mesecem dni je vlada nahitro odpravila omejitve in poslala mariške avijone in nekaj slovenskih na naše nebo. Sedaj je slika drugačna. če je GDT odgovoren za potencialno smrt, potemso lahko za potencilano smrt odgvorni tudi PV in vlada skupaj z njim. kdo je zmagovalec? Noben, kdo izgubi? slovenski narod. ps: nisem ne bela ali rdeča, mi je samo za dobro bit Slovenije in slovenskega naroda. In zato komentiram.
Angelina145
02. 07. 2020 10.46
+7
kak človek moraš biti to, da medtem ko si bolan, se slabo počutiš, čakaš na rezultate testa greš telovaditi?? Zato pa se virus tako širi, ker ljudem to ni jasno. Že če se samo malo slabo počutiš nimaš kaj delati v službi, kjerkoli....
Ladko Lipovsek
02. 07. 2020 10.24
+3
Jasno je, da vse bivše države Jugoslavije lažejo o številu okuženih, ne razumem naših odgovornih, da to tolerirajo. Razumem zakaj to delajo, ne razumem naših, da to podpirajo. Hrvati nas nategujejo, koker jim paše, naši pa kimajo. Stroške pa plača Slovenija. Izgleda, da je celotna vlada in njihovi pomočniki iz Butal.
Vikica
02. 07. 2020 10.05
+5
No tale bo za danes. Vceraj sem bila na plaži v Izoli. 3 X sem se morala premakniti ker folk ne upošteva varnostno razdaljo. O maskah nimajo dobrega mnenja saj ni bilo nikogar ki bi jo nosil tudi WC kjer je obvezna. Se srečam z strežnico iz DSO Dravje in lej hudiča hotla da me grli in ljubi ,ker je pač nekoč negovala mojo mamo. Sem ji razložila da jaz to niti s svojimi ne počnem. Pa me je ma to nije ništa .
to je kr neki
02. 07. 2020 08.28
+31
ampak, da si lahko tako brezbrizen, da po tem, ko si bil na testu in ti recejo, da pocakas doma, hodis naokoli ...
Vikica
02. 07. 2020 10.06
+4
Kaznovati kaznovati jebela cesta ma kva je folku
Vikica
02. 07. 2020 10.08
+4
Moj sosed je doma ampak pesa pa sprehaja, kerr ga žena ne more obvladati. Se pa izogiba srecanj z ljudmi.
fairplayy
02. 07. 2020 08.22
+30
Ni bedak on, bedak je drzava, ki bi ga sedaj morala primerno oglobiti in kaznovati v svarilo ostalim
jesenvoyo
02. 07. 2020 08.15
+20
"A očitno ni upošteval navodil zdravnikov, naj na rezultate testa počaka doma, v izolaciji. Vmes je tako hodil po Sevnici, dvakrat je prišel tudi telovaditi k nam - v ponedeljek in v torek okrog 18. ure" Vsaj podatke bi lahko navedli, da bi se ga lahko ljudje spomnili, če je kolovratil kje v njihovi bližini.
Vikica
02. 07. 2020 09.55
+3
To pa ne no , lejga bi ga še kdo spoznal in namlatu
davdzor
02. 07. 2020 08.15
+16
prsa junaka glava bedaka.
to je kr neki
02. 07. 2020 08.13
+12
zelo neodgovorno, da sploh hodi na fitnes, ce ve, da je s kriznega obmocja in da ce ne bi gospodarstvo crknilo, bi bile meje ze zaprte.
Praškovarit
02. 07. 2020 08.05
+31
mogu se je it napumpat, da bo fit za v Zrće. Aja, najbrž ni še slišal, da bodo orgije v Zrćah letos odpovedane
Praškovarit
02. 07. 2020 08.04
+28
pa kaj temu ni blo jasn?????????????????????? slabo se je počutil ampak mišice je pa mogel it pumpat???!!!!!!!!!!!!!
andrejbrezovica
02. 07. 2020 08.00
+35
Bil je vsaj toliko moza...pravi. Ce bi bil normalen, bi cakal doma na izvid. Ne pa da je virus trosil v fitnesu in bog ve kje se vse. Tole je zrelo za kazensko ovadbo zaradi ogrozanja zdravja on zivljenj drugih. Potem pa lastnik fitnesa se zagovarja takega pacienta.
fairplayy
01. 07. 2020 21.48
+18
Ejejej pa kdo se razgibava v zaprtih prostorih poleti pa se to placuje. Narava ima vsa telovadna orodja
Vikica
02. 07. 2020 09.57
+1
Ne pa ni tako se ne strinjam . Probaj sam in boš razumel
Geres
01. 07. 2020 21.44
+52
Tega Jacka naj lastnik fitnesa toži za izpad prihodka. Da greš v fitnes, ko čakaš na rezultate testa... Prepovedat reprodukcijo takim genijem...
hirajem
01. 07. 2020 21.12
+19
Zanimiv podatek da so v Slovenijo iz Hrvaške 3 okuženi uvezeni. Iz Slovenije na Hrvaško pa 9. Tam okuzb 50-10 v Sloveniji 5-15. Tam testov 700dnevno tu 1200dnevno. Nekaj ne štima tu?
Ponent
01. 07. 2020 21.14
+24
Tu nič ne štima... folk je iz dneva v dan bolj butast od teh številk
hirajem
01. 07. 2020 21.14
+7
to je kr neki
02. 07. 2020 08.16
+12
jelincic je cisto prav povedal, mogoce ni to lepo slisat, samo je pa res.
lumpimonster
01. 07. 2020 21.12
+1
telp
01. 07. 2020 21.05
+29
To je demontstracija, zakaj pri nas ne deluje švedski model. In zakaj moramo potem vsi na****. Je treba rigorozne ukrepe uvest, da folku kaj v glavo vbiješ.
Vet63
01. 07. 2020 21.26
+19
Saj jim tudi na Švedskem ne deluje! Na Švedskem imajo 6778 okuženih na miljon prebivalcev, v Sloveniji pa 776 na milijon. Hkrati pa to pomeni najmanj en mesec bolniške za vsakega okuženega in še vsaj 10 do 20 ali pa še več ljudi v karanteni. Toliko o Švedskem uspešnem modelu.
magura
01. 07. 2020 21.29
-2
...in to si prebral na katerem portalu ? ..prijatelji na Švedskem mi posredujejo drugačne informacije,...in se zelo razlikujejo od novic v naših medijih,...
bimmbolina
01. 07. 2020 20.50
+84
OK, se zgodi, da se okužiš, ker rineš v klube (o katerih že ptički čivkajo, da so žarišča okužb), recimo, da do tu še zastopim ... potem se začneš počutiti slabo, pomisliš na korono in se testiraš ... pa kaj potem rineš v fitnes?!? Če ti lepo rečejo, počakaj doma na izvid. Kot da bi namerno želel okužiti še pa še ljudi. Zdaj je itak krivo vse ostalo, od vlade, do nezaprtja mej, do ne vem česa. NE, kriv je edino gospodič, ki totalno ignorira vsa priporočila in nasvete. In le zaradi takih bomo lahko dobili po možnosti še ne vem kakšne ukrepe in zaprtja. Izgleda, da res ne znamo sami imeti neke samozaščite, da ne znamo sami ravnati pravilno. NEEEE, ko bo pa prepoved, se bomo pa vsi pritoževali. Ampak izgleda, da se nekateri znajo držat edino prepovedi .
Ponent
01. 07. 2020 21.04
+4
To se dogaja, ker ljudje temu več ne verjamejo..
to je kr neki
02. 07. 2020 08.18
+6
Denkooo
01. 07. 2020 20.45
-3
Celo slovenijo so prosili da bi testirli 3000ljudi, dobili so jih mislim da 1300.... sedaj pa vsaki dan 1200 testo, tukaj dejansko vsakemu ko pride samo po recept porinejo palčko v nos...statistika je statistika...ustrahovanje,,,
hirajem
01. 07. 2020 21.23
+10
Denoko...folk se prehladi tudi poleti in se pac zaskrbi za zdravje tako sebe kot druzine. Veliko je testiranih kontaktov ze okuzenih, zdravstcenih delavcev, ostalih sluzb katere so v vecjem kontaktu z lujidmi, kontrolni brisi ze obolelih ipd... 1200 ni veliko.