Korona

'Trenutno ni možno šolati več učencev, kot jih imamo sedaj'

Ljubljana, 25. 05. 2020 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Teden dni po vnovičnem odprtju šol, kamor so že zakorakali najmlajši učenci, so se danes tja vrnili še devetošolci, vrata pa so odprle tudi šole za učence s posebnimi potrebami. Vrnitev ostalih učencev v šolo je odvisna od ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje. "Ob delitvi oddelkov v skupine ni možno več šolati učencev, edino, če se bodo nekateri ukrepi sprostili," pravi direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Znova za zapahe
    02:47
    Iz 24UR: Znova za zapahe
  • Iz 24UR: Odprtje bazenov 1. junija
    02:19
    Iz 24UR: Odprtje bazenov 1. junija
  • Iz 24UR: Med smrtnimi žrtvami največ stanovalcev DSO
    03:15
    Iz 24UR: Med smrtnimi žrtvami največ stanovalcev DSO
  • Iz 24UR: Vrnitev devetošolcev
    02:39
    Iz 24UR: Vrnitev devetošolcev
  • Iz SVETA: 150.000 otrok se še vedno šola na daljavo
    05:54
    Iz SVETA: 150.000 otrok se še vedno šola na daljavo
  • Iz SVETA: Valete in maturantski plesi
    02:59
    Iz SVETA: Valete in maturantski plesi

"Večina šol se je dobro pripravila, zagotovljeno je varno okolje za vse, ki so prišli v šolo," je na današnji novinarski konferenci povedal direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj. Delo v 1., 2. in 3. razredu po njegovih besedah poteka normalno, glede devetošolcev pa je opozoril, da se na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) pojavljajo težave glede kadrov in prehajanja učencev med učilnicami.

Kot je spomnil, je število vključenih v vrtce in šole maksimalno število, ki še omogoča izvedbo vzgojno-izobraževalnega procesa. "Delo v skupinah, ki so manjše od oddelkov, je nemogoče organizirati za več učencev in dijakov ob predpostavki sedaj določenih normativov." 

V zvezi z vrnitvijo preostalih v šolo Logaj pričakuje, da bodo to dorekli na skupnem sestanku s predstavniki NIJZ in ministrstva za izobraževanje, znanost in šport predvidoma danes ali v torek. "Ob delitvi oddelkov v skupine, ni možno več šolati učencev, edino, če se bodo nekateri ukrepi sprostili," je bil jasen.

"Trenutno je v procesu izobraževanja na daljavo od 4. do 8. razreda ter v 1., 2. in 3. letnikih srednjih šol in gimnazij več kot polovica vseh učencev," je poudaril in razkril, da se na daljavo izobražuje več kot 150.000 učencev in dijakov. 110.000 pa jih je v preteklih tednih prišlo v šolo. Sicer pa osnovnošolsko in srednješolsko izobraževanje poteka v 918 šolah in njihovih podružnicah. Letos je osnovnošolcev več kot 186.000, srednješolcev pa več kot 73.000.

Direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj pravi, da je pomembno, da bi se vsi šolarji vrnili v šole še pred koncem šolskega leta.
Direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj pravi, da je pomembno, da bi se vsi šolarji vrnili v šole še pred koncem šolskega leta. FOTO: POP TV

Da bi šli vsi šolarji nazaj v šolo še pred koncem šolskega leta, je po njegovih besedah pomembno, ker izobraževanje v šoli omogoča doseganje vseh ciljev, ki so zastavljeni za šolo – razvijanje pismenosti, razgledanosti, nadarjenosti, spretnosti ... "Pomembno je, da dijaki dobijo priložnost popravljanja ocen in pridobivanja ocen, kar bi pripomoglo k umirjenemu zaključku šolskega leta. Potrebna je tudi ponovna vzpostavitev socialnih stikov," je poudaril. Treba je tudi ugotoviti morebitne primanjkljaje pri posameznih vsebinah, ki so nastali pri izobraževanju na daljavo. Učenci in dijaki lahko po njegovem prepričanju sicer te primanjkljaje nadoknadijo.

Poudaril je, je trenutno v vrtcih 56 odstotkov vpisanih otrok, kar pomeni, da jih je 38.000 v varstvu pri starših, starih starših in so vpisani v vrtce. Zato so razmisleki o odpiranju novega šolskega prostora po njegovem mnenju nujno potrebni. Predšolske dejavnosti v vrtcih izvajajo v več kot 1000 enotah vrtcev. Ob pogojih običajnega delovanja je v slovenskih vrtcih 82 odstotkov vseh otrok od enega do petih let, kar pomeni 87.000, je dejal Logaj, ki upa, da bodo skupaj z NIJZ našli rešitve in uspešno zaključili šolsko leto. 

Za celovito sliko o izobraževanju na daljavo se je zavod po Logajevih besedah lotil obsežene raziskave, s katero želijo ugotoviti, kako so učitelji in ravnatelji doživljali pedagoško vodenje in medsebojno sodelovanje in izkušnje učencev s poučevanjem in učenjem na daljavo. Prve rezultate bi lahko predstavili konec junija. To bo po Logajevih besedah tudi izhodišče za delo v novem šolskem letu in za načrtovanje aktivnosti za usposabljanja strokovnih delavcev kot samega procesa vzgoje in izobraževanja.

Ravnatelji sporočajo: Pouk prve triade teče dobro

Ravnatelji osnovnih šol sicer poročajo, da je tudi pouk prve triade dobro stekel. Veseli bi bili vrnitve vseh šolarjev, ki pa bi bila po njihovi oceni izvedljiva le ob odpravi nekaterih ukrepov.

V Drugo osnovno šolo Slovenj Gradec, ki jo sicer obiskuje 554 učencev, se je danes vrnilo 64 od skupaj 65 devetošolcev. "Razredniki so jih pričakali pred šolo, vsi so imeli maske, za zdaj delo poteka dobro," je povedala ravnateljica šole Nada Duler, ki je zadovoljna tudi z delom v prejšnjem tednu, ko se je v šole vrnila večina otrok prve triade. "Otroci se držijo dogovorjenih pravil. Očitno so se vsega tega navadili v koronačasu doma," je dejala. Takšnih normativov, da je v razredu do 15 učencev, si učitelji želijo tudi v prihodnje, je dodala, saj so to po njenih besedah "enkratni pogoji" za delo. Še posebej, ker so učilnice na tej šoli premajhne, velike so okoli 58 kvadratnih metrov. Od danes so sicer zasedene vse učilnice na šoli, saj dnevno v šolo prihajajo tudi učenci od 4. do 8. razreda, ki potrebujejo dopolnilni pouk. Ravnateljica vrnitev vseh učencev v šolo podpira le v primeru, da bi to dopuščala epidemiološka slika in ob pogoju, da se spremenijo ukrepi – ob trenutno veljavnih namreč dela ne bi mogli organizirati, saj za to nimajo prostorskih pogojev.

Tudi na OŠ Lava v Celju so danes znova sprejeli vse devetošolce, seveda pod novimi in zelo drugačnimi pogoji kot običajno. "Veseli so ponovnega prihoda v šolo, manj so zadovoljni ob navodilih za upoštevanje varnostnih pravil. A pričeli smo in tako kot pri ostalih stvareh računamo, da je prvi dan najtežji, kasneje se novosti utečejo in gre mnogo lažje," je povedala ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko. Po njenih besedah pouk v prvi triadi po prvem tednu poteka zelo dobro, seveda je veliko logističnih težav, predvsem pri zagotavljanje kadrovske logistike. Veliko učiteljev predmetne stopnje je namreč vključenih v popoldansko podaljšano bivanje, hkrati so se zdaj vrnili devetošolci, še vedno pa je več kot pol šole tako rekoč doma – na izobraževanju na daljavo, kar pomeni neskončno število kombinacij in naporov, da obvladujejo pouk. Kolenkova podpira vrnitev vseh otrok v šolo, vendar le ob sprostitvi zaščitnih ukrepov v šoli, kot so manjše skupine in preprečevanje mešanja otrok iz različnih skupin, saj teh ob vrnitvi vseh učencev ne bi mogli zagotoviti. "Upam, da bomo z vrnitvijo vseh otrok v šolo deležni torej tudi odprave ukrepov, sicer ne bomo mogli zagotavljati pogojev in bomo v prekršku. Papir prenese vse, življenje veliko manj," je še dejala Kolenkova.

Tudi ravnatelj OŠ Ljubečna Martin Grosek podpira vrnitev vseh otrok v šolo ob upoštevanju običajnih higienskih navad. Pouk prve triade pri njih glede na dinamiko otrok te starosti poteka umirjeno, veliko bolj kot običajno, je še povedal. Devetošolce so sprejeli z veseljem, držijo se navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in glede na to je pripravljena tudi šola, je dodal.

Šmarski devetošolci so ob današnjem prihodu v šolo veseli pouka, saj so ga pogrešali v živo, prav tako so pogrešali sošolce. Kot je povedal ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Mitja Šket, po tednu dni pouk v prvi triadi poteka brez težav. "Vrnitev vseh šolarjev podpiramo, vendar ne pod takšnimi pogoji, kot so sedaj. Mi imamo namreč vse učilnice zasedene, tako prostorsko in kadrovsko ne moremo zadostiti trenutnim zahtevam glede izvajanja pouka," je dejal.

Pouk prve triade teče dobro, pravijo ravnatelji.
Pouk prve triade teče dobro, pravijo ravnatelji. FOTO: Aljoša Kravanja

Ravnateljica OŠ Petrovče Irena Kolar pa je dejala, da so se že za sprejem učencev prvega triletja zelo dobro pripravili, prav tako danes za prihod devetošolcev, tako da težav ni bilo. Enotedenske izkušnje z najmlajšimi so po njeni oceni zelo dobre, ukrepe v največji možni meri upoštevajo in pričakujejo, da bo tako tudi z devetimi razredi. Prostorskih in kadrovskih težav za zdaj nimajo. Vrnitev vseh učencev v šolo bi bila smiselna, vendar je nikakor ni mogoče izvesti pod pogoji, ki veljajo sedaj, meni.

V Osnovno šolo Prežihovega Voranca Maribor se je danes vrnilo vseh 56 devetošolcev. "Zelo smo veseli, da se naši učenci počasi vračajo, ker so naše šole brez učencev prazne in dolgočasne. Stik v živo, biti skupaj, je nekaj izjemnega in res upamo, da se kmalu vrnejo vsi otroci," je povedala ravnateljica Barbara Pernarčič. Devetošolce so sprejeli podobno kot učence prve triade pred tednom dni in tudi starejši otroci po besedah ravnateljice nimajo težav s spoštovanjem ukrepov, ki so zaukazani zaradi epidemije covida-19. Pojasnila je, da so veliko komunicirali že med šolanjem od doma, zato se šolarji dobro zavedajo, kaj smejo in česa ne početi. "Vsi so si želeli nazaj v šolo in so bili temu primerno danes tudi veseli, ko so se sošolci in sošolke znova videli. Glede na popuščanje vseh ostalih omejitev je popolnoma nesmiselno, da otroci še naprej ostajajo doma. Dejstvo je, da se družijo na dvoriščih in v nakupovalnih središčih, zato bi bilo prav, da lahko vsi pridejo v šolo, kjer je vendarle kakovostnejše preživljanje časa," je povedala Pernarčičeva.

Organizacijsko je to sicer za šole velik zalogaj. Tudi devetošolci so razdeljeni v manjše skupine, zato je treba zagotoviti večje število učiteljev. "Pri matematiki, slovenščini in angleščini so bili učenci že prej razdeljeni v manjše učne skupine. Pri ostalih predmetih pa jih je bilo treba na novo razdeliti in posledično nekoliko prilagoditi urnik, saj nimamo dovolj učiteljev za običajno število ur," je pojasnila ravnateljica.

Učiteljem, ki vzporedno vodijo še pouk na daljavo za ostale razrede, se je močno povečal obseg dela, veliko časa porabijo tudi za korespondenco, dodatne priprave in novo organizacijo dela. "Šola je zdaj postavljena na glavo in porabili smo ogromno ur, da nam je uspelo vzpostaviti takšen režim, da smo izpolnili vse pogoje, ki so nam postavljeni," je še povedala.

Pasica preventiva

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

13.10

O odpiranju bazenov in zdravilišč

Kacin se je dotaknil tudi vprašanja odpiranja preostalih turističnih kapacitet, denimo večjih hotelov in zdravilišč. Pričakuje, da bo več na to temo v naslednjih dneh povedalo gospodarsko ministrstvo, a zaenkrat velja, da naj bi se vsaj dobršen del preostalih turističnih kapacitet sprostil čez en teden, torej 1. junija. Glede zdravilišč pa je pojasnil, da trenutno ostaja en velik zadržek - v primeru uporabe bazenov za potrebe športnih plavalcev namreč velja, da uporaba tušev ni dovoljena. Kako se bo to urejalo v primeru zdravilišč, še ni jasno.

13.07

Zakaj Slovenije ni na grškem seznamu?

Kacin je komentiral tudi dejstvo, da Slovenije ni na seznamu držav, za katere grške oblasti predvidevajo možnost liberalizacije vstopa v državo. Seznam, ki kroži v javnosti, je začasen in neuraden, je povedal. "Ko bo potrjen in bo postal uraden, pričakujemo, da bo na njem tudi Slovenija." Nenazadnje je Slovenija že na seznamu držav, katerih državljani bodo lahko od 9. junija pripotovali v Ciper, Grčija in Ciper pa predstavljata "nekakšen paket".

12.08

Težave na meji s Hrvaško

Kacin je povedal tudi, da so s Hrvaško "stvari v veliki meri že sproščene", problem pa je želja Hrvatov, da ob prehodu meje tujci navedejo lokacijo, na kateri se bodo zadrževali, ter telefonsko številko, da bi jih lahko obveščali v primeru novega izbruha covida-19. "Za standarde v Sloveniji je to nesprejemljivo, Slovenci so prepričani, da jim ni treba dajati takih informacij osebnega značaja. A to so novi covid standardi, na katere se bo treba privaditi," je opozoril.

11.47

Kacin o odpiranju meja

Glede odpiranja meja je vladni govorec Jelko Kacin povedal, da so te s Hrvaško bolj ali manj sproščene. "Ko gre za Madžarsko, je NIZJ v stikih z madžarsko stranjo in pričakujem, da se bo to zdaj zdaj zgodilo. Za Avstrijo pa je bilo dovolj sporočil iz naše strani," je dejal in spomnil, da je bila Slovenija prva, ki je razglasila konec epidemije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
11.43

Kaj se dogaja v svetu in v naši bližini?

"Tukaj je zdravstvo - kliniki, laboratoriji in epidemiologi, ki zagotavljamo tri stebre, na katerih bo slonelo prebujanje naše družbe: testiranje vseh sumov, hitro odkritje in izolacija ter omejimo kontakte oz širjenje v populaciji. Pri čemer moramo odreagirati sorazmerno," je dejal Fafangel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (258)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
26. 05. 2020 08.30
+3
mogoče bi pa dodatni denar šolnikom pomagal da bi šlo
Fakeprofil
26. 05. 2020 08.44
+0
Tudi jaz verjamem, da jim samo to manjka. Hčeri v OŠ je bilo rečeno, da so otroci potencialna grožnja učiteljem, kjer je kar nekaj takšnih, ki so zreli za penzijo. Torej z dodatkom bi vse rešili.
Cicamica
25. 05. 2020 18.38
+15
Šole zapret. Kaj boš v šolo hodil, če si lahko poslanec..
Zaphod
25. 05. 2020 20.24
+4
Vsakdo ne more biti poslanec. Je treba šolo poslušnosti narediti, da si lahko poslanec S(d)S.
Fakeprofil
26. 05. 2020 08.46
+4
Eni otroci so za razliko od poslancev pametni in je prav, da se šolajo.
maske-so-padle
25. 05. 2020 17.50
+5
Naj se takoj preneha s temi ukrepi in vrne vse otroke v šole. To nima več smisla.
Diverzanti
25. 05. 2020 16.30
+40
Večina otrok se igra skupaj _sošolci, ki so v bližini. Ampak'zdaj, da bi odšli v šolo malo pred koncem nima smisla. Seveda se nekateri veselijo 'jih razumem' ampak če je virus še vedno prisoten 'ne razumem zakaj bi reskirali obolenje, sploh zdaj, ko jih večina, da pazir k starim staršem med počitnicami. Recimo' med tem časom so naše stare starše tako prestrašili po tv-ju, da to ni normalo. A zdaj bomo pa kar naenkrat vse sprostili. Pa kdo je tu nor.
V SHESHELJ
25. 05. 2020 17.51
+16
Potrebno je porabiti vso nabavljeno opremo..in opraviciti nakraden denar. Kaj bolj jasno?
sovrazimbelcke
25. 05. 2020 16.22
+15
Lepo prosim A Kanal,da ne predvajajo filmov kot so izbruh in virus,ker bi Beovićka in Baltazar lahko prišla na idejo,da nas spet zaprejo. Hvala lepa
Martin Riggs
25. 05. 2020 16.21
+27
A pr nas pa lahko delajo v proizvodnji.
BYT3
25. 05. 2020 16.17
+31
Ko je bilo huje in je stevilo okuzenih raslo, je NIJZ izjavil, da maske ne pomagajo. Sedaj, ko se drzimo zelo dobro, je pa problem sola. Resno? Mislite, da otroci cicajo doma? Zunaj se igrajo skupaj. Dajmo ze zaceti ziveti nazaj. Vsega se pac ne da ustaviti za nedolocen cas. Ta NIJZ pa v kanto prosim.
Petur
25. 05. 2020 16.16
+14
kapitalizem in nekateri iz zaostalih ideologij ne potrebujejo solanih ljudi oz. prebivalstva.
setisfekšn
25. 05. 2020 16.07
+21
Puste jih zdej doma in ne komplicirat!ne se delat pametne da bi šli za ta dva tedna v šolo!!!naj v prihodnje vsi se učijo na daljavo šole pa v diskote spremenit!!to bo lustn
Pepe Bolcev
25. 05. 2020 16.01
+27
Oh ja... enim starsem so pa res otroci odvec... eni smo se pa radi ucili z njimi...
Bajkerrado
25. 05. 2020 17.09
+14
seveda med tem, ko ti doma kruh peces eni starsi delamo po cele dneve...seveda po 12 urah dela s pacienti moj otrok komaj caka da pridem domov ob 20:00 zvecer da se skupaj uciva...hhh
Pepe Bolcev
25. 05. 2020 17.22
-10
lake man. Nisem cisto siguren, da stekam. Torej tvoj point je, da morjo otroc v solo, da bos ti lahko dezurstva se naprej vlekel? Eni ste pac pogoltni...
Bajkerrado
25. 05. 2020 19.09
+7
se nisi slisal za 12 urni delavnik...mislim eni res zivite v baloncku hodim pa v sluzbo da potem resujem take pametnjakovice ja pozresnost pa to...
Pepe Bolcev
25. 05. 2020 21.32
-2
Pepe Bolcev
25. 05. 2020 21.34
+0
lake man. Si tudi slucajno ne bi zelel priti k tebi. Model, ki se ob otrokih prostovoljno odloci za 60 urni delovnik prav gotovo ni zdrav.
borec91
25. 05. 2020 15.58
-21
lencine preplacane ucitelske
cobra2422
25. 05. 2020 15.55
+40
Kaj za 10 dni bodo šli v šolomal kaj,saj imajo že polovico zakučeno.Pa na avtobus bodo čakali 2h,ker jih nesme več peljat..Halooo ,kdo je tukaj nor???
lumpimonster
25. 05. 2020 15.48
+6
Ja valda ce je pa po 40 ljudi v razredu.....to ni normalno lol
Koronavirusovec
25. 05. 2020 15.40
+22
Zakaj pa na bazenih uporaba tušev ni dovoljena? Mar ni bolj higiensko, da se ljudje pred vstopom v bazen stuširajo
Sunshine100
25. 05. 2020 15.34
+29
Kdo se sploh drzi kaksnih ukrepov razen v trgovini z nagobcniki? Toliko "uspesni" in najbolj neumni! Nehajte se smesiti butli
šoferkabusa
25. 05. 2020 15.14
+4
Zakaj Hrvati hočejo podatke? Prvič:zato ker izsiljujejo za vstop v Shengen. Drugič:zato ker, če oddaje Slovenec Slovencu nepremičnino na Hrvaškem jo plača v Sloveniji in ali pa tudi ne ddv. in Hrvaška nima nič od tega, samo taxo in smeti. Tako pišejo Dalmacijanovine.
NPCL
25. 05. 2020 15.12
-24
bogi učitlni , bodo delali 4h 10 min namesto 4h ,bogi zmučenci
Sosed Sosedov
25. 05. 2020 15.06
+28
A bomo mel pol par nepar? Eno leto sole, eno leto doma? Sej ni, da bomo do septembra zgradili 6x ucilnic........ alpa ce gre Bozicek iz NiJZ nazaj jole zvijat, pa en mal bolj normalen pride
pomlad 2020
25. 05. 2020 15.01
+56
Na ministrstvu za šolstvo in šport ter na NIJZ sploh ne vedo kaj delajo. Otroci se zunaj pred šolo veselo objemajo, skupaj igrajo, v šoli pa bebava in z zdravo pametjo skregana priporočila! Kako naj bodo starejši učenci z masko na obrazu? Ali ni za delovanje možganov potreben svež zrak???? Kako bodo npr. pisali teste, ko pod masko enostavno ni mogoče dihati svežega zraka? Pa kaj ste neumni? Po tej njihovi bebavi logiki, bi potem vse delavce v tovarnah prav tako morali deliti na pol. Ampak tam pa to ne velja, saj tam je v igri denar. Koliko pa je starostnikov v DSO-jih skupaj v sobi, pa to v majhnih sobicah? A njih pa ni potrebno distancirati? Tudi od njih upam, da ne zahtevajo zaradi tega mask. Takih butalcev v vladi Slovenija še ni imela.
pomlad 2020
25. 05. 2020 15.03
+36
Zraven tega se bodo med počitnicami otroci iz vseh vetrov skupaj igrali v letoviščih, kampih, hotelih. Tam torej virus ne obstaja? Tam je spet v igri denar, zato NIJZ tam ne zanima. Nevarnost za širjenje je torej samo v šoli?
Mojca1313
25. 05. 2020 14.46
+54
Hahaha...Vinko Logaj pravi, da je pomembno, da gredo v šolo vsi učenci, dijaki, da dobijo priložnost popravljanja ocen IN PRIDOBIVANJA OCEN, kar bo pripomoglo k umirjenemu zaključku šolskega leta. Šolniki si ne predstavljate, kako je stres letos manjši in kako je umirjeno. Lani in leta prej so ob koncu šolskega leta učenci pisali kontrolne naloge, eno za drugo, spraševanja, popravljanje ocen, druge zadolžitve za doma...Slovenski šolski sistem je preveč usmerjen v ocene. Vse se na koncu leta vrti okoli ocen. Podpišem takoj, da ostane v veljavi nov/spremenjen pravilnik o preverjanju in ocenjevanju znanja in podpišem, da letos zaključijo na daljavo, kot je bilo rečeno.
Male?ka
25. 05. 2020 15.10
-3
Letos tudi ni nobenega znanja. Seveda to vsem zdaj paše. Že drugo leto in leta kasneje se bodo pokazale krute posledice teh neumnih odlocitev vlade. Kako dobro je, da otroci ne hodijo v šole, se ne učijo in pridobivajo ocen ter posledično niso pod nobenim šolskim stresom, najlepše vidiš pri Romih. Če si tega želiš, tako kot oni tudi ti ne rabis pošiljat svojega otroka v šolo. Res nimaš pojma, kakšna dolgoročna škoda se sedaj dela otrokom
pomlad 2020
25. 05. 2020 15.14
-6
Mojca1313
25. 05. 2020 15.21
+22
Malečka govoriš zase? Ker moji se učijo, pridobivajo ocene.
Mojca1313
25. 05. 2020 15.28
+24
Madona...krute posledice, ker niso bili fizično v šoli 3 mesece, so pa delali za šolo od doma. Krute posledice...
pomlad 2020
25. 05. 2020 15.32
-10
Očitno je v interesu te vlade, da bodo naši otroci kaj kmalu na nivoju romskih otrok. V šolo samo parkrat na leto, pa dobiš izobrazbo, ki jih ne bo ovirala pri njihovem delu. Že sedaj so se starejši otroci, predvsem dijaki razvadili. Izkoriščajo virus in se izgovarjajo nanj, saj so ugotovili, da jim je ta sistem bolj všeč. Naloge dela vsa soseščina in sorodniki, oni jih najlažje pošljejo nazaj, spijo do 12h, pol ure ali uro porabijo za šolo, potem pa ven z vrstniki.
Koronavirusovec
25. 05. 2020 15.44
+16
Ti vsaj poveš resnico, marsikateri so pa imeli za izgovor kako stresno jim je učenje na daljavo, tako fino kot so se imeli učenci glede učenja sedaj se še niso imeli
pomlad 2020
25. 05. 2020 16.52
+3
@ Koronavirusovec, ta sistem šolanja na daljavo je podpiranje lenobe 90% dijakov. Soseda pride iz službe, dela domačo nalogo pri matematiki po 4 ure, nekaj še pri drugih predmetih, da potem njen sin prvi pošlje naloge profesorju. Medtem pa je njen sin zunaj s prijatelji, dopoldne pa spi do 12h. In temu pravijo uspešno šolanje na daljavo.