Korona

1445 novookuženih, na testiranje prihajajo osebe z že potrjeno okužbo

Ljubljana, 21. 01. 2021 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Urša Zupan, STA, Ti.Š.
Komentarji
485

V Sloveniji smo včeraj na okužbo z novim koronavirusom skupno testirali 11.599 ljudi, od tega jih je bilo pozitivnih 1445. V bolnišnicah se zdravi 1159 covidnih bolnikov, 27 oseb je umrlo. Se pa epidemiološka slika v državi izboljšuje, zaradi česar je devet statističnih regij iz črne prešlo v rdečo fazo sproščanja ukrepov. Najboljše razmere so na Koroškem. Medtem pa v novogoriškem zdravstvenem domu opozarjajo, da k njim na hitro testiranje prihajajo osebe, pri katerih so okužbo predhodno že potrdili s PCR-testom ter takšni z očitnimi znaki okužbe.

V sredo smo v Sloveniji ob opravljenih 11.599 testiranjih (od tega je bilo 4813 PCR- in 6786 HAT-testov) potrdili skupno 1445 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 1166 PCR-testov, kar je 24,2 odstotka, in 279 HAT-testov, kar je 4,1 odstotka. Hospitaliziranih je 1159 ljudi, 183 jih potrebuje intenzivno nego. Iz bolnišnic so odpustili 95 ljudi, umrlo pa je 27 covidnih bolnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trenutno je v Sloveniji 19.636 aktivnih primerov okužbe, kažejo podatki Covid-19 Sledilnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan znaša 1225 (kar pomeni, da se je znižalo za 102).

V zadnjih sedmih dneh se je z novim koronavirusom okužilo povprečno 424 ljudi na 100.000 prebivalcev. Po številu novookuženih je na prvem mestu še vedno Posavka statistična regija s 635,7 na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh, sledijo goriška regija (518,5), jugovzhodna Slovenija (481,3), pomurska (450,2), zasavska (442,7), savinjska (430,8) in primorsko-notranjska regija (425,7). Ostale regije so pod slovenskim povprečjem.

Med občinami, ki so v sredo najbolj izstopale po številu novih okužb, je vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša navedla Ajdovščino (21), Brežice (32), Celje (33), Domžale (26), Koper (46), Krško (29), Murska Sobota (25), Nova Gorica (33) in Novo mesto (58). V Ljubljani so v sredo zabeležili 176 novih okužb, v Mariboru pa 75.

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih primerov pa je največje v osrednjeslovenski regiji (292,6), sledita podravska (171,7) in savinjska regija (152,6). Najmanj potrjenih primerov so v zadnjem tednu zabeležili v primorsko-notranjski regiji (30,1) in na Koroškem (30,9).

Štirinajstdnevna pojavnost za celotno Slovenijo znaša 922,3. Tudi po tem merilu izstopa posavska regija, kjer so v zadnjih 14 dneh zabeležili 1409,5 novih okužb na 100.000 prebivalcev. S 1248 primeri je na drugem mestu goriška regija, sledi pa jugovzhodna Slovenija (1074,3). Najnižja je 14-dnevna pojavnost v obalno-kraški regiji (788), osrednjeslovenski (804,2) ter primorsko-notranjski regiji (821,2).

Med vsemi regijami Koroška s trenutno najboljšo epidemiološko sliko zadnjega tedna

Koroška ima po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) med vsemi regijami trenutno najboljšo epidemiološko sliko zadnjega tedna. Sedemdnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev je na Koroškem 304,9. Zmanjšuje se pritisk na slovenjgraško bolnišnico, za Črno na Koroškem pa po dobrih treh mesecih ni več razglašena ogroženost zaradi covida-19.

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom.
V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom. FOTO: Dreamstime

Takratni minister za zdravje Tomaž Gantar je dan pred vladnim obiskom na Koroškem, ki je bil 7. oktobra, izdal odredbo, s katero je Črno na Koroškem s 7. oktobrom lani razglasil za ogroženo območje zaradi covida-19.

Razlog za razglasitev je bilo veliko okužb z novim koronavirusom v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna, ki je z razglasitvijo območja za ogroženega dobil več možnosti kadrovske pomoči od drugod, medtem ko razglasitev ogroženosti za občane Črne ni prinesla nobenih omejitev gibanja.

Z novo odredbo, ki je bila v uradnem listu objavljena v torek, preneha veljati odredba iz oktobra lani, s tem pa je preklicana tudi razglasitev Črne na Koroškem za ogroženo območje zaradi covida-19.

Občina Črna na Koroškem ima trenutno eno boljših epidemioloških slik v koroški regiji. V tej občini je trenutno 24 aktivno okuženih, kar predstavlja 0,7 odstotka prebivalcev občine. V sredo so v občini Črna potrdili dve novi okužbi.

Tudi v celotni Koroški, ki je bila zadnje tedne v zgornjem delu lestvice slovenskih statističnih regij po številu aktivnih primerov okužbe na 100.000 prebivalcev, se epidemiološke razmere izboljšujejo. Tako po podatkih NIJZ kot tudi po podatkih Covid-19 Sledilnika je sedemdnevna slika prav na Koroškem najboljša med vsemi slovenskimi regijami.

Podatki Sledilnika kažejo, da je bilo v zadnjem tednu do vključno srede na Koroškem povprečno potrjenih 43,6 novega primera dnevno na 100.000 prebivalcev. Pri sledilniku, kot pojasnjujejo, ta kazalnik izračunajo tako, da vzamejo število potrjenih primerov za pretekli teden in jih delijo s sedem.

In Koroška je trenutno po tem kriteriju najboljša v Sloveniji. Na drugem koncu lestvice imata najvišje sedemdnevno povprečje novih primerov na 100.000 prebivalcev Posavska (90,6) in Goriška (75,9) statistična regija.

Na Koroškem, ki ima nekaj več kot 70.000 prebivalcev, so v sredo potrdili 18 novih primerov okužbe, skupno pa je bilo v sredo v regiji 613 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom.

Medtem se je zmanjšala tudi obremenjenost Splošne bolnišnice (SB) Slovenj Gradec, kjer so danes sredi dneva zdravili 46 bolnikov s covidom-19, od tega sedem v intenzivni enoti. Zaradi manjše regijske obremenjenosti se po navodilu ministrstva za zdravje v slovenjgraško bolnišnico preusmerjajo bolniki iz drugih regij.

Zaradi prebolevanja covida-19 je trenutno odsotnih 13 zaposlenih v bolnišnici. V celem lanskem letu pa je v slovenjgraški bolnišnici okužbo z novim koronavirusom prebolelo 289 zaposlenih, kar predstavlja 30,6 odstotka vseh, so danes sporočili iz bolnišnice.

Delno sproščanje ukrepov v devetih 'rdečih' regijah: v šole prva triada, odprtje smučišč in nekaterih trgovin

Ker se epidemiološka slika v državi izboljšuje, Slovenija pa je na nacionalni ravni iz črne prešla v rdečo fazo, je vlada sinoči napovedala sprostitev nekaterih ukrepov. Kot je sporočil predsednik vlade Janez Janša, se ukrepi – po predvidenem načrtu – deloma sproščajo v devetih od dvanajstih statističnih regij.

Po načrtu v rdečo fazo preidemo, ko se dnevno število okužb v povprečju v zadnjih sedmih dneh spusti na manj kot 1350 okužb na 100.000 prebivalcev, število hospitaliziranih pa na manj kot 1200. 

Regije, ki so dosegle stopnjo sproščanja, so Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Primorsko-notranjska, Zasavska, Pomurska in Savinjska.

Kot je danes še enkrat povedala šolska ministrica Simona Kustec, to pomeni, da se tam prihodnji teden odpirajo osnovne šole za učence prvega triletja po modelu C, odprejo se vrtci, zagnali naj bi denimo tudi smučišča in nekatere trgovine.

Posavska, jugovzhodna in goriška regija pa glede na epidemiološko sliko ostajajo v črni fazi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na hitre teste na Goriškem prihajajo posamezniki s potrjeno okužbo s PCR testi

Direktorica Zdravstvenega doma (ZD) Nova Gorica Petra Kokoravec pa je regijski štab Civilne zaščite (CZ) opozorila na nepravilnosti, ki se pojavljajo pri hitrem testiranju na novi koronavirus. Med drugim so prišli na testiranje tudi posamezniki, ki so jim potrdili okužbo s PCR testi in bi že zaradi tega morali ostati doma v samoizolaciji.

Oseba z že potrjeno okužbo s tem, ko pride še na hitro testiranje, ogroža tudi druge. (Slika je simbolična)
Oseba z že potrjeno okužbo s tem, ko pride še na hitro testiranje, ogroža tudi druge. (Slika je simbolična) FOTO: Shutterstock

"Ljudje, ki imajo že opravljen in pozitiven PCR test in morajo biti v samoizolaciji, prihajajo na hitro testiranje. To je narobe že zaradi tega, ker je vsak, ki je potrjeno pozitiven, dolžan biti v samoizolaciji najmanj deset dni oziroma po dogovoru z izbranim zdravnikom. V tem času ne sme priti v stik z nikomer, torej tudi na to množično hitro testiranje ne sme iti," je povedala Kokoravčeva.

Poudarila je, da je rezultat hitrega testa v tem primeru nepomemben, saj ne more spremeniti izvida, pridobljenega s PCR testom. "Tukaj je tako dvojna škoda - naredi se hitri test, ki nima nikakršnega pomena, poleg tega pa taka oseba tudi ogroža tiste, ki so prišli na hitro testiranje," je dejala.

Še enkrat je opozorila, da na testiranja prihajajo tudi ljudje, ki imajo že prisotne neke znake okužbe. Ti bi se morali v dogovoru s svojim osebnim zdravnikom dogovoriti za PCR testiranje, ki je dostopno tudi v novogoriškem zdravstvenem domu, na vrsti pa bi bili najkasneje naslednji dan po prijavi.

"Tega si ne znamo razložiti. Vendar bi tukaj še enkrat pozvala ljudi, da kdor ima kakršnekoli znake ali prehladnega obolenja ali mogoče gripi podobnega stanja, naj se obrne na svojega zdravnika in bo tam dobil natančna navodila. Predvsem pa naj nikar ne hodijo na hitro testiranje," je še dejala.

Na hitro testiranje tudi ne sodijo tisti, ki so covid-19 že preboleli v zadnjih treh mesecih, saj je bris lahko še dolgo časa po preboleli okužbi pozitiven.

V severnoprimorski regiji je bilo sicer v sredo potrjenih 108 novih okužb z novim koronavirusom. Največ aktivno okuženih je v Mestni občini Nova Gorica, 373, v občini Ajdovščina pa 365. Regija je še naprej tik pod vrhom (pred njo je le Posavska) glede na število okužb tako v sedem- kot 14-dnevnem obdobju in tako ostaja tudi na črnem seznamu v sistemu predvidenega sproščanja ukrepov. Dnevno povprečje novih okužb v zadnjem tednu je 90, za prehod v rdečo fazo pa bi ga morali znižati na 77.

V sredo so v enoti Tolmin Doma upokojencev Podbrdo z drugim odmerkom sicer cepili 56 zdravih stanovalcev oziroma takih, ki doslej niso bili okuženi s covid-19. S cepljenjem so nadaljevali tudi v Centru starejših Pristan v Vipavi in Domu starejših občanov Ajdovščina. Tam so bili z drugim odmerkom cepljeni štirje stanovalci in 18 zaposlenih.

Direktorica ajdovskega doma starejših občanov Tanja Stibilj Slemič je za regijski štab CZ povedala, da se stanje v domu postopoma umirja. Zmanjšuje se tudi kadrovska stiska, še naprej pa imajo zunanjo pomoč. Stanje pri stanovalcih, med katerimi je aktivno okuženih še 91, dva pa sta v bolnišnici, je stabilno in ne beležijo večjih zapletov. Ozdravelo pa jih je že 37, med redno zaposlenimi pa je trenutno aktivno okuženih 29 delavcev in trije zunanji sodelavci.

Zbolelih po cepljenju v domovih za starejše z drugim odmerkom ne bodo cepili še zdaj

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je danes povedal, da v tem tednu poteka cepljenje z drugim odmerkom cepiva v domovih za starejše. Dejal je, da tistih, ki jim je bila okužba potrjena po prvem odmerku, ne bodo cepili še zdaj, ampak po obdobju, ki ga bodo določili zdravniki.

Ponovno testiranje pripadnikov-5

Po besedah ministra cepljenje z drugim odmerkom v domovih za starejše poteka po načrtu, zanimanje zanj pa je enako kot ob cepljenju s prvim odmerkom.

Ob cepljenju s prvim odmerkom je bilo sicer po njegovih besedah v socialnovarstvenih zavodih nekaj zavračanja cepljenja med zaposlenimi, predvsem zaradi napačnih podatkov na družbenih omrežjih. Zavračale so ga predvsem mlajše ženske, ki so se ustrašile nekaterih zavajajočih novic, "zdaj, ko vidijo prave podatke o cepivu in ko vidijo, da ni nekih neželenih stranskih učinkov, pa se po zgledu svojih sodelavcev tudi te odločajo za cepljenje", je dejal na vladni novinarski konferenci.

Študenti medicine in zdravstvene nege za njihovo vključitev med prednostne skupine za cepljenje

V Zvezi študentov medicine Slovenije ter Sekciji študentov zdravstvene nege in babištva odgovorne pozivajo k razmisleku, da bi v prednostne skupine za cepljenje vključili tudi študente kliničnih letnikov zdravstvenih in medicinskih fakultet. Opozarjajo, da so pri izvajanju prakse enako izpostavljeni okužbam kot zaposleni v zdravstvu.

Kot pravijo v zvezi in sekciji, študenti zdravstvenih smeri v sklopu svojih kliničnih vaj in obvezne prakse vsakodnevno prihajajo v stik s pacienti na različnih oddelkih, s čimer so pri izpostavljenosti za okužbe popolnoma enakovredni zaposlenemu kadru.

Opozarjajo tudi, da je sledenje potencialno okuženim študentom, ki so vključeni na oddelke bolnišnic in ostala klinična okolja, zaradi velike mobilnosti izmenjavanja oddelkov še težje kot sledenje zaposlenim na oddelku. "S tem na enak način, ali pa morda še bolj, ogrožamo tako paciente in zaposlene kot tudi naše domače," pravijo.

Izpostavljajo še, da je opravljanje kliničnih vaj kljub epidemiji ostalo nespremenjen pogoj za dokončanje predmeta, letnika in študija.

Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

15.14

Spremembe v odlokih

Od sobote bodo znova odprte knjižnice, muzeji in galerije v regijah z ugodno epidemiološko sliko, je na novinarski konferenci še sporočila Maja Bratuša.

15.13

Primerjava nadzorov s prejšnjim tednom

V primerjavi s tednom dni prej so policisti izvedli za 3,7 % več nadzorov in sprejeli za dobro četrtino več klicev občanov. Pri tem so izrekli za 9,1 % manj ukrepov, in sicer se je število opozoril povečalo za slabih 12 % in zmanjšalo število glob za 40 %.

15.11

Izrečeni ukrepi Policije

Policija je izrekla skupaj 1.247 ukrepov, od tega 906 opozoril in izdala 333 plačilnih nalogov ter hitrih postopkov (večinoma gre za kršitve odloka o pogojih prehajanja meje ali odloka o omejitvi gibanja).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
15.11

Število policijskih nadzorov

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
15.09

'Kljub epidemiji se lahko rekreiramo'

Pečjak verjame, da smo dokazali, da zmoremo navkljub epidemiji in omejitvam se rekreirati, uživati v naravi na svežem zraku znotraj svoje statistične regije, se hkrati pri tem izogibati pretirani gneči, ter upoštevati najmanj tri metre medsebojne razdalje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (485)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diegol14
24. 01. 2021 17.18
Zapreti vso državo....kolesarij pa jokat po 24ur ali Fb..
Curie Skyri
21. 01. 2021 21.58
+8
Narobe razmišljamo o celotni zadevi. Zmerom iščemo krivce, en drugega grizemo. Izgubljamo čas pri debatah za hitre teste. Bolj pametno bi bilo zaposliti dodatne zdravnike in sestre, dati možnost mladem kadru, da gre delat pod starejšim sponzorjem. Povečat kapacitete v bolnici. Dvomim, da bi omenjeno sploh rabili! Ampak za vsak slučaj. Saj naj bi bil edin argument za neskončni lockdown ravno ta, da ne obremenimo bolnišnic. V enem letu bi lahko že zgradili bolnico samo za kovid, in zaposlili vse nezaposlene zdravnike in sestre, ter mlad kader. Konec lockdowna, konec pravljice. Ampak to ni nobenem na položajih v interesu. Vse se zmore, če se hoče. Ampak se noče !
DR.Fejsbuk
22. 01. 2021 11.01
-4
zadeva zaradi pomanjkanja kadra, sploh zdravnikov, ni izvedljiva. Večkrat so poudarili, da bi kapacitete namestitev lahko pridobili, a kaj, ko ni dovolj kvalificiranega kadra. Pomisli, koliko negodovanja in pozivov k odstopu tega ali onega bi šele sprožilo zaposlovanje nekvalificiranih ljudi .....
Ponent
21. 01. 2021 21.54
+2
Butalci, kaj češ... Joj joj narod
evilgirl
21. 01. 2021 21.47
+10
Osebno sem čisto proti vsem ukrepom, ki niso smiselni. Distanca pa maske v zaprtih prostorih (čeprav ne pomaga) ok, vse ostalo je pa bedarija. In ja, ni noben test res res 100%, ne samo ti ki jih uporabljajo za covid. Ampak, če si pozitiven (še posebej če imaš simptome, da si bolan) potem res ne vem kaj blodijo ljudje okoli. In to ne samo za covid, tudi pri gripi je bilo tako, da so bolne otroke pošiljal v šole in hodil na šiht tam pa pol firme spravil na bolniško. Karantena bolnih je edini način, da se prenos kakršnegakoli virusa ustavi, ne pa zapiranje zdravih ljudi. To a se kdo druži, a kdo nima maske je meni čisto vseeno, tudi če so ljudje asimptomatski je zelo malo variante, da bojo koga naprej kužili. Če si pa boln, potem pa ostani doma, dokler se ne pocajtaš. Mislim, bi razumela še, če je človek sam, pa da res mora v trgovino ali pa kaj takega (10/15min ne bo nobenga ubil). Ampak da greš pa na drugo testiranje istega sr?? Kaj ti mora v glavi špilat...
Sputnik8
21. 01. 2021 21.48
-8
Kako veš, da si zdrava. če se nisi testirala?
rihter_nadja@yahoo.com
21. 01. 2021 21.50
+3
Tem ljudem, ki to delajo, pa res špila po buč. Sej ni čudno potem, da so take številke. A majo to fetiš, da so pozitivni na vsaj enem testu al kaj?? Pa blodijo po trgovini in kasljajo na polno. Pa to taki k hodijo v parih ali skupinah v soping. Butalci
Ponent
21. 01. 2021 21.53
+6
Sputnik dragi, če lahko vsak dan prelaufam 1 uro na tekalni po šihtu, ni boga na svetu, da me prepriča da sem bolan... Ti je to jasno?!
Sputnik8
21. 01. 2021 21.55
-6
DEK. Super. Obilo zdravja ti želim. Imajo v Zagorju moškega športnik. Bilo v DELO časopisju intervju. Prosim poišči in preberi. Rekreiral več ur dnevno. Bolj zdrav kot midva oba. V vednost ogromno srčnih zastojev in kapi brez corone.
evilgirl
21. 01. 2021 21.57
+3
Sputnik ljudje so bili bolni, imeli simptome, so bili že na pcr testih pozitivni in nato odšli še na en hitri test.... Kaj tukaj ni jasnega. Če nimaš niti enega simptoma, si zdrav. Tudi če si magično okužen, pomeni, da imaš tako malo količino virusa v sebi, da še tvoj imunski sistem ne reagira nič. Da bi tak človek koga res okužil naprej, bi ga moral praktično zalizat pa to počet vsaj 10 min. Če je še stroka rekla, da je 40% da se zakonec v istem gospodinjstvu okuži, se pravi še 50/50 ne ampak manj. Če se hočeš it zdrav testirat, je to tvoja pravica in izvoli. Ampak bilo je govora o že pozitivnih, vidno bolnih ljudeh, ki bi morali biti v karanteni, pa so se sprehajali okoli.
Ponent
21. 01. 2021 21.57
+2
SnowmanR
21. 01. 2021 21.47
-1
Janša zafuru si nas, nasilni prebzem oblasti, postavitev svojih ljudi na položaje, zadolžitev ŠE za 200 let odplačevanja. Prekomerna nabava medicinskih rekvizitov, da bodo lažje in več prodal. Cene hrane gor, inflacija gor, naftni derivati dol? Pelji se ti ob uvedbi ukrepov, policijski uri in nagobčnikom na glavi? Banda po*+#ana... Na naslednjih volitvah si odpisan, razn če Bidenovo krajo ne kopiraš...
Aleks 85
21. 01. 2021 21.45
+4
Odprite šole povsod.
medus
21. 01. 2021 21.34
+7
Hvala vsem ki se prostovoljno testirate in s tem podaljšujete ukrepe
Sputnik8
21. 01. 2021 21.45
-6
Če imaš simptome se greš testirat. Si očitno osebek, ki nagovarja ljudi naj se ne testirajo in naj umrejo navkljub simptomom, da bodo le zate prazne postelje v bolnic.
zani10
21. 01. 2021 21.45
+3
Vecinoma javni sektor, njim tako nic ne spremeni, podjetniki pa propadajo vsak dan, zarad takih....
Sputnik8
21. 01. 2021 21.49
-1
Bomo pa propadli. Saj se ve kdo ima denar. Nova služba nočni ključavničar.
rihter_nadja@yahoo.com
21. 01. 2021 21.52
-1
Sputnik za take s simptomi ajd normalno, ne pa taki osebki omenjeni v članku, ki bi moral bit v izolaciji, pa blodijo okol na hitre teste še. Pa taki, ki grejo za hec, ker jim je to očitno nov fetiš.
simeoni
22. 01. 2021 11.48
+1
Seveda, ker je zastonj in to izkoristijo.Država časti ! Država ne časti popolnoma nič, da vam je to jasno ! Zapirate pa se sami in državi to ustreza. Kristalno jasno.
simeoni
22. 01. 2021 11.50
+1
In za en dan ležanja v covid postelji , bolnica dobi 8 000 €.
Alojz69
21. 01. 2021 21.26
+6
Ko se bojo ljudje zavedal kako sran...e vlada ljudem tega sveta...potem sele bo sran..e
kaj pa pol
21. 01. 2021 21.22
+2
potem pa tako ni čudno da je toliko pozitivnih če že pozitivni tja hodijo na testiranje da se zaradi njih še ker okuži tam in po poti ko gre na testiranje da se čim več stvari dotakne da pusti sled virusa.take bi kr v zapor morali odpeljat pa kazen tako da bi mogo kredit na hipoteko vzet.
zani10
21. 01. 2021 21.18
+12
Hodijo tak sam zaposleni pa javni sektor na testiranja da lohk pol pocivajo doma 14 dni, enga podjetnika mi najdte v teh vrstah za testiranja...
Sputnik8
21. 01. 2021 21.50
-2
Aspirin pa delat naprej. JU pa na bolniško.
zani10
21. 01. 2021 21.56
FAUSTOS1
21. 01. 2021 21.04
+10
VSE JE ODVISNO od twita-ko potrebujejo zaostritev ukrepov twit zahteva od vseh pravovernih janšistov da gredo na testiranje čeravno vedo da so že bili in jim je dokazana okužba.celotna država deluje preko enega twita.
Sputnik8
21. 01. 2021 21.51
-4
Samo levi v javni upravi, ki niso nikoli delali in bili samo zaposleni. Pardon tudi levinje so zraven.
real....
21. 01. 2021 21.04
+6
...a so tisti kateri so cepljeni...zasciteni pred virusom in morebitnimi novimi sevi...sam prasam...?!
simple_mind
21. 01. 2021 21.14
+2
24ur ADMIN
21. 01. 2021 20.59
+16
Dvokratno štetje, prvo na hitrih testih potrjena dopoldne, potlej osebni zdravnik napotilše na obični test obakrat potrjena, na koncu se je štelo kot da sta dva okužena. Preverjeno ker je oseba poklicala na NIJZ.
defodil
21. 01. 2021 21.55
+1
bonboncek, a res, a tudi dve kodi ti dajo, da ju vpises v aplikacijo, dej ga sr..
kapetan
21. 01. 2021 20.58
+7
I Italiji recimo kdor hodi naokrog okužen, da je testirano seveda okužen ga čaka kazenski pregon. Pri nas pa...
Japa Jade
21. 01. 2021 21.25
+1
Zakaj je vlada potem nabavla program, ki te kao, kot je nekdo tule gor prjavu, varuje pred okužbo :), pa 7 jurjev za mesečno vzdrževanje nečesa kar ne rabimo...
Curie Skyri
21. 01. 2021 21.51
-1
Če pa ga 3 mesece sploh posodobili niso 🤷 do nedavnega. Je težko pomagal tudi če ga je kdo naložil.
defodil
21. 01. 2021 21.56
+1
simple_mind
21. 01. 2021 20.53
+10
Hitro, prestrašeni panični ljudje, hitro v vrste, po maske, na testiranje, pa še ceplenje ! Glavna nagrada je možnost obiska term Olimia, brez kopanja, seveda ...
Sputnik8
21. 01. 2021 21.53
-1
Če do sedaj še nisi imel težav še ne pomeni, da lahko norca briješ niz tistih, ki so bolni ali so preboleli.
simple_mind
21. 01. 2021 20.51
+16
Obesite si te "epidemiološke slike" nekam v pisarne, pa še kakšen portret ljubljenih ministrov, pa bo slika pokvarjene demokracije v občinskih zaporih s policijsko uro popolna, ne ?
taft007
21. 01. 2021 20.46
+10
Spodnjeposavje bo kmalu prekuženo tako, da ni straha počasi se lahko vse odpre.
simple_mind
21. 01. 2021 20.51
+7
Prestrašeni hlapci hočejo zapor še naprej, a ne ??
Aljaz45
21. 01. 2021 20.58
-3
Ti bom zaupal eno zgodbico iz ukc ja hlapec... 3 je razmeroma zdravi 60 letniki skupaj v sobi okuzeni.. Prvo sw se lepo pogovarjajo.. Potem gre eden, pa drugi 3 ji komaj prezivi.. Toliko o tem... Dejstva so da je virus 10x bolj nevaren kot gripa.. Kar je seveda dokazano.. Normalno se zmeraj je verjetnost da bo mlajsi clovek umrl zelo majhna.. Ampak za 60+ pa ni vec tako... In ne vem ker del tukaj ni jasen
pomlad 2020
21. 01. 2021 20.46
+7
Na hitro testiranje tudi ne sodijo tisti, ki so covid-19 že preboleli v zadnjih treh mesecih, saj je bris lahko še dolgo časa po preboleli okužbi pozitiven. Torej, tisti, ki so pozitivni na popolnoma netočnih hitrih testih, lahko sploh niso okuženi, obstaja velika možnost, da so covid preboleli asimptomatsko.
pomlad 2020
21. 01. 2021 20.47
+7
Dogaja se verjetno tudi, da hitri test pokaže negativno, kajne? Hahahahah, čemu eni še verjamejo....
flexi22
21. 01. 2021 20.44
+3
zakaj se tistih ki so pozitivni in se ne držijo karantene sankcijonira
simple_mind
21. 01. 2021 20.54
+3
Ker so pozitivni, ne , za razliko od pobezlanih negativnih oblastnikov, a ?
pingo91
21. 01. 2021 20.41
+14
Poglejte si tarčo ta trenutek na SLO1, obrazložitev zakaj traja korona in zakaj imamo toliko pozitivnih, ker je to v interesu bolnic da kradejo naš davkolačevalski denar!!
Et54678
21. 01. 2021 20.43
+12
Aljaz45
21. 01. 2021 20.45
-6
Verjerno se to dogaja ja...in kaj ima sedaj to veze z resnostjo virusa.. Oz je sedaj uaradi te ugotovitve virus manj nevaren??
pingo91
21. 01. 2021 20.46
+11
Kaj ma veze z virusom? Lažno pozitivni in po nepotrebnem hospitalizirani?? Še enkrat premisli, bo šlo?
Aljaz45
21. 01. 2021 20.50
-7
Ja ja ok.. Mislim da nekateri hovejo s tem podatkom dokazati da virus ni nevaren.. To je problem
boslo
21. 01. 2021 20.57
+3
Nič novega, za vsakega hospitaliziranega, bolnišnica izda račun zavarovalnici.