Korona

Slabe razmere na severnem Primorskem: V DSO Ajdovščina pomanjkanje kadra kritično

Ljubljana, 14. 01. 2021 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Maja Račič, STA
Komentarji
1454

Razmere na severnem Primorskem so zaskrbljujoče. V Domu starejših Ajdovščina opozarjajo na kritično pomanjkanje kadra. S hudimi stiskami se srečujejo tudi v šempetrski bolnišnici. V Sloveniji smo sicer včeraj zabeležili 1767 novih okužb, 23 oseb s covid-19 pa je umrlo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Kako bodo bolnišnice zdržale tretji val?
    05:19
    Iz 24UR ZVEČER: Kako bodo bolnišnice zdržale tretji val?
  • Iz 24UR: Vlada epidemijo podaljšala za 60 dni
    03:51
    Iz 24UR: Vlada epidemijo podaljšala za 60 dni
  • Iz 24UR: Epidemija v regijah
    01:27
    Iz 24UR: Epidemija v regijah
  • Iz SVETA: Veliko zanimanje za cepljenje
    02:49
    Iz SVETA: Veliko zanimanje za cepljenje
  • Iz SVETA: Epidemija podaljšana do 17. marca
    04:52
    Iz SVETA: Epidemija podaljšana do 17. marca

Na severnem Primorskem so včeraj potrdili 91 novih okužb, kar je manj kot v ponedeljek (132)  in torek (173). A še vedno so skupne številke zelo visoke,  opozarja tamkajšnji štab Civilne zaščite. 

Od 1502 aktivnih okužb jih je pa kar  208  povezanih z dvema domovoma starejših. V enoti Tolmin Doma upokojencev Podbrdo je pozitivnih 53 stanovalcev (od teh sta dva v bolnišnici) in dva zaposlena, v Domu starejših občanov Ajdovščina pa je kar 116 aktivnih okužb med stanovalci in 37 med redno zaposlenimi.

v DSO Ajdovščina od kar 44 zaposlenih z okužbo se jih velika večina ni cepila.
v DSO Ajdovščina od kar 44 zaposlenih z okužbo se jih velika večina ni cepila. FOTO: Shutterstock

Od konca decembra, ko se je v ajdovskem  domu pojavila sploh prva okužba, je zbolelo kar 129 oskrbovancev.  Od tega je bilo 81 cepljenih s prvim odmerkom zadnje dni leta, 48 pa se jih ni cepilo.  Trenutno je šest hospitaliziranih, 12  jih je že ozdravelo,  en pa je umrl. 

V tem obdobju je v Domu starejših občanov Ajdovščina zbolelo tudi  44 redno zaposlenih. 

Sedem so jih že lahko vrnili na delo, a je pomanjkanje kadra v domu že kritično. Vodstvo je zato že zaprosilo za pomoč druge domove v regiji in širše, je sporočila direktorica  Tanja Stibilj Slemič. 

Kot smo še poročali, so se od teh zaposlenih trije cepili s prvim odmerkom,  41 pa se jih ni, čeprav so imeli možnost za to.  Iz  regijskega štaba CZ za severno Primorsko so kasneje sporočili, da je bila informacija o cepljenih zaposlenih del njihovega sporočila za javnost in ne izjava direktorice Slemičeve: "Potrebno je poudariti, da tega ni zapisala ali izjavila  direktorica doma Tanja Stibilj Slemič, ampak je to bil zapis v sporočilu regijskega štaba CZ, v želji po čim bolj natančni in verodostojni predstavitvi dejstev. Podatki pa so v tabelah, ki jih domovi vodijo in so dostopni tudi štabu CZ."

Kot so pojasnili, je direktorica doma namreč v sporočilu regijskemu štabu zapisala le, da je  zelo zaskrbljujoče  stanje na področju zaposlenih in da "smo za dodatno pomoč zaprosili domove v regiji, poziv za dodatno pomoč pa smo naslovili tudi na regijski štab CZ. S kadrovskega vidika smo  po naši oceni danes stopili v najbolj kritično obdobje, ki bo predvidoma trajalo najmanj še celoten naslednji teden."

Glede števila okužb med zaposlenimi  in podrobnejšo analizo, ki smo jo pripravili po tabelah, ki jih morajo domovi voditi in so dostopne štabu, pa sploh ni razpravljala.  Zato se  ekipa regijskega štaba CZ za severno Primorsko, ki vsak dan pripravlja tudi po več sporočil opravičuje vsem zaposlenim v domu in predvsem direktorici Tanji Stibilj Slemič za vse neprijetnosti, ki so posledica napačno razumljenega zapisa in poudarkov le nekaterih dejstev v določenih medijih, so še zapisali v sporočilu za javnost.     

V šempetrski bolnišnici razmere zaradi novih okužb vse slabše

Na sredinem vnovičnem testiranju zaposlenih in bolnikov na internističnih oddelkih šempetrske bolnišnice, ki ga zadnje dni pesti izbruh okužb z novim koronavirusom, so potrdili 12 novih okužb. Ob opravljenih 146 testih PCR so odkrili šest pozitivnih med bolniki in šest med zaposlenimi, so danes sporočili iz regijskega štaba CZ za Severno Primorsko.

Skupno se je od vdora virusa v belo cono bolnišnice na teh oddelkih doslej okužilo 26 bolnikov. Vsi so bili takoj premeščeni na covidni oddelek, ki je urejen v prostorih stare bolnišnične stavbe. Ta trenutno zdravijo že 61 bolnikov, kar je največ v tej bolnišnici od izbruha epidemije. Pet od teh bolnikov je v intenzivni enoti, je navedla strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler.

Razmere v bolnišnici so zaostrene, zaradi številnih okužb med zaposlenimi, skupaj jih je že več kot 30, so potrebne stalne reorganizacije dela in prilagajanje trenutnim razmeram. Vse nenujne posege in preglede zato odpovedujejo, a, kot je zagotovila strokovna direktorica bolnišnice, bodo vsi, ki bodo pomoč zares potrebovali, to tudi dobili.

SB Dr. Franca Derganca
SB Dr. Franca Derganca FOTO: Ervin Čurlič - Regijski štab CZ za severno Primorsko

S koronavirusom okuženih 56 zapornikov in 25 zaposlenih v zaporih

Na današnji dan na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij beležijo 25 primerov okužbe s koronavirusom pri zaposlenih v devetih zavodih in 56 primerov okužb pri zaprtih osebah v štirih različnih zavodih. Trenutno zaradi covida-19 nobena izmed okuženih oseb ne potrebuje hospitalizacije, so za STA pojasnili na upravi.

Do zdaj je bila zaradi covida za krajši čas hospitalizirana ena zaprta oseba. V prvem valu epidemije do okužb zaposlenih ni prišlo. Okužena pa sta bila dva obsojenca v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, ki nista potrebovala bolnišnične oskrbe, so zapisali.

V zaporih uporabljajo hitre teste.
V zaporih uporabljajo hitre teste. FOTO: AP

Na upravi so sicer poudarili, da se število aktivno okuženih zaposlenih in zaprtih oseb spreminja dnevno oziroma se v številu okužb v zavodih odraža tudi splošna epidemiološka slika v državi. Pri tem so spomnili, da so vsi zapori v državi vključeni v javno zdravstveno mrežo, v tem okviru pa izvajajo tudi testiranja na koronavirus pri zaprtih. V zadnjem obdobju se v zaporih, kjer je prišlo do okužb, izvaja tudi množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Hkrati pa testiranje zaposlenih še vedno poteka v skladu z dogovorom med javnim uslužbencem in njegovim izbranim osebnim zdravnikom, oziroma po napotilu slednjega, so navedli.

V sredo v Sloveniji 1767 novih okužb

V Sloveniji so v sredo sicer opravili 11.494 PCR in hitrih testov ter potrdili 1767 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. Delež pozitivnih PCR testov je bil 25,1 odstotka, hitrih testov pa šest odstotkov. Hospitaliziranih je bilo 1266 covidnih bolnikov, 199 jih je potrebovalo intenzivno nego. Domov so odpustili 80 oseb, 23 jih je umrlo.

Po podatkih vlade so v sredo opravili 5637 PCR testov in z njimi potrdili 1415 okužb. Delež pozitivnih PCR testov je tako znašal 25,1 odstotka. V sredo so opravili tudi 5857 hitrih testov in z njimi odkrili 352 okužb. Pozitivnih je bilo torej šest odstotkov hitrih testov.

V sredo je bolnišnično oskrbo potrebovalo 22 bolnikov več kot dan prej, vendar sedem manj na oddelku intenzivne terapije. V sredo je umrlo tudi pet oseb več kot v torek. Po podatkih Covid-19 sledilnika je skupno umrlo 3070 oseb, pri katerih so potrdili okužbo s koronavirusom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sedemdnevno povprečje števila okuženih na ravni države trenutno znaša 1540, dan prej je znašalo 1668, je na današnji novinarski konferenci povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. "Še vedno smo precej daleč od prvega mejnika 1350 okuženih, kar bi omogočilo prehod v rdeče območje in sproščanje. Se pa povprečje vseeno opazno znižuje," je dejal. Dodal je še, da je tudi reprodukcijsko število padlo malo pod ena.

Kot smo izvedeli, imajo na Zavodu za prestajanje kazni na Dobu novo žarišče okužb: novi koronavirus so odkrili tako pri zapornikih, kot pri zaposlenih, skupno so potrdili okužbo pri 48 osebah.

Da bi prvi mejnik za sproščanje ukrepov dosegli v najkrajšem možnem času, se moramo po Kacinovih besedah prav vsi dosledno držati veljavnih ukrepov in ravnati, kot da smo okuženi, se pravi samozaščitno. "To je še posebej pomembno ob prihajajočem vikendu, ki naj bi bil po napovedih vremenoslovcev zelo lep," je poudaril. Zato vlada poziva vse, ki se bodo čez vikend odpravili na izlet v naravo, k doslednemu spoštovanju ukrepov za zamejitev širjenja virusa.

Kacin je še opomnil, da so v neposredni bližini Slovenije že zaznali primere britanske različice novega koronavirusa, ki se širi veliko hitreje. "Zato na tem mestu še posebej poziv vsem, ki zaradi dela ali kakšnih drugih dovoljenih izjem prehajate mejo, da dosledno nosite masko, se ne družite z ostalimi in držite medsebojno razdaljo. Bodite pozorni na vsak simptom in ob testiranjih opozorite osebje od kod ste prišli," je poudaril.

Doslej novega seva v Sloveniji sicer še niso potrdili, a glede na to, da precejšnje število ljudi zaradi dela prehaja državno mejo, se po besedah Kacina lahko zgodi, da se bo novi sev pojavil tudi pri nas. "To bi lahko izrazito negativno vplivalo na našo epidemiološko sliko, česar pa si nihče ne želi," je še dejal vladni govorec.

Inšpektorati in policija so v minulih tednih poostreno nadzirali spoštovanje odlokov za omejevanje širjenja koronavirusa. Še vedno zaznavajo veliko primerov nepravilnega nošenja mask in neupoštevanja medsebojne razdalje, policija poroča tudi o mnogih primerih kršitev prepovedi zbiranja in omejitev gibanja. 

Bolnišnice se pripravljajo na povečano število covidnih bolnikov

Robert Carotta
Robert Carotta FOTO: POP TV

Bolnišnice ob pričakovanem porastu bolnikov s covidom-19, ki bodo potrebovali bolnišnično oskrbo, povečujejo število postelj za covidne bolnike. Največja težava ob tem ostaja pomanjkanje kadra, predvsem za delo v intenzivnih oddelkih, je danes povedal koordinator za covidne bolniške postelje pri ministrstvu za zdravje Robert Carotta.

"Podatki o številu covidnih bolnikov, ki se zdravijo na navadnih ali intenzivnih oddelkih bolnišnic, kažejo, da se nikamor ne premaknemo, da smo že praktično drugi mesec na platoju med 1200 in 1300 hospitalizacij," je na današnji vladni novinarski konferenci opozoril Carotta.

Ob tem projekcije razvoja epidemije kažejo, da bomo v tretjem valu potrebovalo okoli 1500 postelj za covidne bolnike, kar pomeni desetodstotno zvišanje maksimalnih posteljnih kapacitet, s katerimi so razpolagali sredi decembra. Napovedal je, da bodo število postelj zviševali glede na potrebe.

Opozoril je, da težava ni v zagotavljanju zadostnega števila postelj in opreme, ampak predvsem kadra za intenzivno nego. "Ne samo da jih je premalo, so tudi utrujeni, veliko jih je zaradi okužbe s koronavirusom tudi bolniško odstotnih," je pojasnil.

Po oceni Carotte jeseni vzpostavljeni sistem premeščanja bolnikov s covidom-19 sicer dobro deluje, pri tem pa nepogrešljivi del predstavlja mariborski dispečerski center.

Dispečerska služba je od 26. oktobra do konca leta 2020 opravila 2088 intervencij, povezanih s koordinacijo covidnih bolnikov. Zabeležili so 534 premestitev med bolnišnicami, 951 intervencij in 231 premestitev iz domov za starejše v bolnišnice in nazaj.

Bolnišnice se med seboj tudi različno obremenjene, kar je odvisno predvsem od epidemioloških razmer v posamezni regiji. Po 15. decembru izstopa predvsem murskosoboška bolnišnica, ki 33 odstotkov vseh posteljnih kapacitet namenja za covidne bolnike. Na drugi strani pa imata primorski bolnišnici covidnim bolnikom namenjenih osem oz. devet odstotkov postelj. V pripravah na tretji val so ta teden že začeli razbremenjevati bolnišnico v Murski Soboti in nekatere bolnike začeli premeščati v slovenjgraško in izolsko bolnišnico.

V jeseniški bolnišnici, kjer je Carrota zaposlen, je obremenitev trenutno enaka kot v časih najhujšega pritiska na bolnišnice. Na oddelku za covidne bolnike imajo na razpolago še pet postelj. Težava je predvsem majhna stavba, zato so bili prisiljeni močno okrniti vso, tudi urgentno nego za ostale bolnike. Kot je dejal, ob pomoči Klinike Golnik in Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana položaj obvladujejo.

Kot je še dejal, bo eden od projektov v prihodnosti gotovo tudi zagotovitev dodatnih negovalnih kapacitet za bolnike, ki so preboleli covid-19. "Eden od projektov v prihodnosti bo gotovo tudi to. Že zdaj se pojavlja težava bolnikov, ki jih iz takih ali drugačnih razlogov ne moremo odpustiti iz bolnišnic," je dejal.

Vlada je na včerajšnji seji na Brdu pri Kranju epidemijo razglasila še za naslednjih 60 dni.

Predsednik republike v Celju: S precepljenostjo bomo končali to krizo

Borut Pahor v Celju
Borut Pahor v Celju FOTO: Urad predsednika republike

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal Celje in se sestal s štabom Civilne zaščite za Zahodno Štajersko. Predsednika Pahorja so sprejeli župan občine Celje Bojan Šrot, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Zahodno Štajersko Janez Melanšek. Predsednik Pahor se je seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v zahodnoštajerski regiji. Na pogovoru so bili prisotni še nekateri člani štaba in predstavniki policije, ki so izpostavili tudi težave, s katerimi se srečujejo pri svojem delu.

Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

19.50

S koronavirusom okuženih 56 zapornikov in 25 zaposlenih v zaporih

Trenutno zaradi covida-19 nobena izmed okuženih oseb v zaporih ne potrebuje hospitalizacije.

15.26

Predsednik republike v Celju: S precepljenostjo bomo končali to krizo

Poudaril je zadovoljstvo, da imamo cepivo in izrazil prepričanje, da bomo s precepljenostjo to krizo končali: “Mislim, da je naša človeška dolžnost, da skušamo razumeti pomen cepljenja in pozivam vse, da razmislijo o tem, da se cepijo, ko pridejo na vrsto.”

14.54

Stanje v UKC Maribor

Število vseh hospitaliziranih covid bolnikov znaša 184 – od tega je na intenzivnem zdravljenju 44 pacientov. V sredo je žal umrlo 5 pacientov, skupno število vseh do sedaj odpuščenih covid bolnikov pa se je povzpelo že do številke 1163.

14.30

V Kranju veseli začetka cepljenja

Cepljenje proti covidu-19 so danes začeli tudi v Kranju, kjer za cepljenje med prebivalci vlada veliko zanimanje. Kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura, so ljudje veseli, da se lahko cepijo. V sodelovanju s civilno zaščito pa se pripravljajo tudi na okrepljeno cepljenje, če bo dobava cepiva to omogočila.

14.29

Obremenjena soboška bolnišnica

V soboški bolnišnici, ki je bila že jeseni po razmerju med številom postelj in številom covidnih bolnikov najbolj obremenjena v državi, se je obremenjenost še povečala. V sredo so zdravili 151 covidnih bolnikov, od tega 22 na oddelku za intenzivno terapijo. Kot kaže, jih bodo morali kmalu spet voziti v druge bolnišnice po državi.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1454)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ajlina
15. 01. 2021 10.32
O medijski resnici, udarnih novicah in popravku udarnih neresnic pa le tole: direktorica DSP je meddrugim tudi zapisala, da se nekateri zaposleni niso cepili, ker so covid že preboleli, nekateri pa niso še prišli na vrsto. Verjamem, da se jih bo na koncu večina cepila. Verjamem pa tudi, da bodo nekateri komentirali, da so to naredili pod prisilo in v svoje teorije vpletli še čipe in podobna dognanja modernega google razsvetljenstva.
METKA102
15. 01. 2021 09.59
+2
Demokracija in svoboda ne moreta biti za vse. To je le za odgovorne ljudi, ki pa kot kaže, mi to še zdaleč nismo.
Vet63
15. 01. 2021 09.53
+1
Ob tem odzivu mnogih zaposlenih v DSOjih se pokaže, kako so neosveščeni in neodgovorni do svojih oskrbovalcev, če se niti cepiti nočejo, čeprav je zastonj in jim je bilo omogočeno predčasno cepljenje. Lahko si predstavljam, da se tudi privatno ne pazijo. Ob takih beda..h ne more biti nobena vlada in nobena stroka uspešna. Če se kdo ne cepi samo zato, ker mu je to priporočal Janša ali Kacin, je za mene popoln bedak!
Vet63
15. 01. 2021 11.24
No, če je to res, da se niso cepili, ker so covid že preboleli ali pa še niso prišli na vrsto, ker je zmanjkalo cepiva, vzamem vse obtožbe nazaj in se opravičujem.
VF
15. 01. 2021 15.44
Koliko cepljenih je zbolelo? A to ste pa kar zgrešili. In to ni edini DSO, tudi v drugih cepljeni zbolevajo. A so bili kar vsi že od prej okuženi al kva. Upam, da bodo zadevo resno raziskali, ne pa podajali neke možne odgovore. Vprašajte osebje ZAKAJ se noče cepiti, predenj ih obtožujete
realistik
15. 01. 2021 09.34
+1
Razumem dvome zaposlenih v DSO o cepivu. Zgodovina nas pa uči, da smo vse hujše nalezljive bolezni preprečili s cepljenjem in ta sistem je držal tako dolgo, dokler se nekateri "pametnjakoviči" niso spomnili, da cepiva škodijo. Tudi pri Covidu bo enako, da dokler ne bo zadostna precepljenost, bolezen sama od sebe ne bo izginila. Da pa je prebivalstvo v dvomih, naj se cepijo ali ne, pa ste zelo ODGOVORNI tudi mediji s svojim poročanjem. Top novici prejšnji teden sta bili, da je starejša gospa umrla malo po cepljenju (zaradi infarkta bi na žalost tako umrla) in da so v domu zboleli oskrbovamci, ki so že bili cepljeni (če cepiš že bolne ljudi, nobeno cepivo ne pomaga). Ampak ljudje zgrabijo take novice z obema rokama in še tisti, ki so se mislili cepiti ne vedo, če se sploh še bi. Pa če pogledamo prejšnji teden dogajanje na Veliki planini in Grajnski gori, potem je vsem jasno, da se Covid še kmalu ne bo poslovil. Imam radikalno rešitev, ob kateri bi bistveno zmanjšali druženja in s tem prenose virusa. Vsak ki bi prijavil kršitev karantene in bi policija in inšpekcija kršiteljem izrekla globo, bi moral dobiti 25% od globe, potem pa bi se bali sosedov, otrok in verjetno tudi svojih partnerjev, glede na "nevoščlivost" Slovencev, bi tak sistem izbrisak virus v enem mesecu.
mertseger
15. 01. 2021 09.19
+1
Dva dni nazaj ca 15 mladostnikov v centru Ljubljane brez mask stojijo na kupu in se načenjajo z vinom iz iste flaše. Pa tolk policajev je bilo 2 uri prej naokol in so vsi izginili.
blazter
15. 01. 2021 09.00
+0
Ok, pomankanje kadra, tisti, ki se ne cepi pa nej ne bi opravljal tega dela..... Vnosi so posledica neeodgovornosti zaposlenih, vodstva in države. In grdo rečeno, tudi investicij, gradenj novih DSO po koncu epidemije ne bo potrebnih.
Franček
15. 01. 2021 09.25
-1
In od kje bodo kader dobili? A boš ti pomagal dre... Čistit?
Viejo cabron
15. 01. 2021 08.59
Dokler bomo imeli v DSO-jih taka stanja in dokler bomo imeli zasedenih več kot 150 intenzivnih postelj v bolnišnicah po tako stanje-zaprtje kot je sedaj. Pričakujem, da bodo starostniki pocepljeni do sredi februarja in da se bo do konca februarja zmanjšal pritisk na bolniške postelje. Ljudje malo še zdržimo in pomlad bo vse rešila!
kiropraktik
15. 01. 2021 08.38
+0
Če zaposleni vnese virus v dom starejših, je kriv tako on kot vodstvo doma in so odškodninsko odgovorni! Potrebno je začeti z odškodninskimi tožbami, da se nekaj premakne!
somu
15. 01. 2021 08.33
+4
V SLO na 100 000 prebivalcev ca. 1100 okuženih, v A ca. 310, na Hr ca 350, I ca. 348. Mislim, ne moremo se primerjat z sosednjimi državami glede odprtja in zaprtja. Očitno je, da se tam vseeno ljudje bolj držijo ukrepov kot pa naš narod!!!!!
cakra
15. 01. 2021 09.27
+1
Eni tu omenjate da se narod slabo drži ukrepov pa jim ni za zamerit , zamislit si družino ki se bocka med sabo kakšni bodo otroci. Kakšno slabo vlogo so tu odigrale TV hiše in opozicija tega res ni bilo nikjer za opazit (bili so opra vladam) pa gledam več Avstrijske TV in HR tam nabijačem ni bilo mesta najmanj da bi opozicija tolkla po vladi, pol se pa ne čudimo zakaj v teh državah podobni ukrepi bolj primejo. Najlažje je naprtiti problem na narod , v takšnem stanju ko je bilo v SL zadnjih 10 mesecev ljudje niso sposobni boljše reagirat.
Šefe papa
15. 01. 2021 08.19
Gsmm
14. 01. 2021 21.59
-4
Srečno virus vladi na poti na Dobu!
noire
14. 01. 2021 21.59
+5
Kriv je javni sektor.
mr1924
14. 01. 2021 21.58
+6
Mislim, da še Hrvati sami ne vedo, kaj se dogaja na podeželju. Njihove številke niso sigurne. So se pa že od konca poletja prekuževali, čeprav tega niso priznali.
gargamelaNavislice
14. 01. 2021 21.57
+1
mr1924
14. 01. 2021 21.55
+4
Kam je zašla Slo? Totalna anarhija. Večina se ne drži ničesar. Sledi popolno zaprtje.
somu
15. 01. 2021 08.29
+3
Točno ja, ker se nihče ne drži ukrepov smo tam kjer smo. Sramota.
SenecaLucius
14. 01. 2021 21.53
+4
Čez kakšen mesec bo šlo zares. Vse osebje v DSO, ki se ni cepilo bo v primeru, da bodo okuženi in prenesli okužbo na varovance, ki se tudi niso cepili bo imelo v tragičnih primerih velike psihološke travme!
METKA102
15. 01. 2021 10.01
Nisem prepričana, da bodo imeli travme, sicer bi se cepili, zdaj ko imajo možnost.
Erin Straus
14. 01. 2021 21.53
+4
TEH OKUZB BO IZ DNEVA V DAN VEC, SAJ POLICAJI STAVKAJO IN MLADI GA PO KAFANAH IN KAFICIH PO KLETEH IN BARIH ODPOZAD ,DZINGAJO IN UZIVAJO BELO ,PA NE OD JUPOLA!!!
minkica91
14. 01. 2021 21.49
+6
le kaj delajo ti v domu starih, če se nočejo cepit, potem je logično, da se virus širi, itak vsi vemo, da se ti zaposleni ne držijo niti ukrepov pijejo kavo skupaj, kadijo skupaj in malicajo skupaj, tako je to.
Franček
15. 01. 2021 09.28
Kaj delajo? Po 13 ur na dan, 10 minut za kosilo.
Zaposleni-
14. 01. 2021 21.47
-3
radikalno nesposobni Ivan je kriv, ker je sprostil ukrepe za praznike
noire
14. 01. 2021 21.48
+4
noire
14. 01. 2021 21.47
+2
Ne ljubi se mi brat te solate, niti ni potrebe. Kristalno jasno je, da so krivi zaposleni v dso, ki ne spostujejo ukrepov in se nocejo cepit. Dobivajo pa enormne dodatke k placam. Sram jih naj bo. So neizobrazeni, nevedni in pokvarjeni. Po danasnji tarci upam, da je tudi vsem jasno, da karl ne sme biti pv.
26277
14. 01. 2021 21.57
-4
Franček
15. 01. 2021 09.29
+1