Korona

Pozitivna naj bi bila ena od 33 oseb, sistem testiranja ni več vzdržen

Ljubljana, 28. 10. 2020 06.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
Anja Kralj, Natalija Švab, Mirko Vorkapić, STA
Komentarji
3779

V Sloveniji so v torek potrdili 2605 novih okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 14 ljudi, v bolnišnici je 612 bolnikov s covidom-19, na intenzivnih enotah 99. "Zdravstveni delavci se ne bomo predali, do konca bomo stali ob strani bolnikom," je ob resnih napovedih o pritisku na bolnišnice dejal dr. Aleš Rozman. Državljane pa je pozval, da jim pomagajo, da upoštevajo ukrepe in omejijo stike. Vlada bo ponovno odločala o ukrepih, kot je povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, pa jih bo verjetno podaljšala.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Bo zdravstvo zmoglo?
    07:46
    Iz 24UR ZVEČER: Bo zdravstvo zmoglo?
  • Iz 24UR ZVEČER: Dodatne kapacitete
    03:43
    Iz 24UR ZVEČER: Dodatne kapacitete
  • Iz 24UR: Pozitiven vsak tretji testirani
    03:50
    Iz 24UR: Pozitiven vsak tretji testirani
  • Iz 24UR: Manj klasičnih testov
    04:25
    Iz 24UR: Manj klasičnih testov
  • Iz SVETA: Novo žarišče v Domu pod Gorco
    03:15
    Iz SVETA: Novo žarišče v Domu pod Gorco
  • Iz SVETA: Kako spoštujemo odloke?
    03:09
    Iz SVETA: Kako spoštujemo odloke?
  • Iz SVETA: Spoštujte ukrepe
    04:13
    Iz SVETA: Spoštujte ukrepe
  • Iz SVETA: Nas čakajo novi ukrepi?
    02:32
    Iz SVETA: Nas čakajo novi ukrepi?
  • Miroslav Petrovec o antigenskih testih
    06:18
    Miroslav Petrovec o antigenskih testih
  • Spreminja se način testiranja
    09:32
    Spreminja se način testiranja
  • Dr. Rozman poziva državljane k pomoči zdravstvu
    03:30
    Dr. Rozman poziva državljane k pomoči zdravstvu

Podatki sledilnika covid-19 kažejo, da smo v Sloveniji v torek potrdili 2605 novih okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 14 ljudi. 

V bolnišnicah se zdravi 612 covidnih bolnikov, na novo so jih v torek sprejeli 113, v domačo oskrbo pa odpustili 54. V enotah za intenzivno terapijo se jih zdravi 99, 57 jih diha s pomočjo ventilatorja, na novo pa so v te enote sprejeli 12 bolnikov. 

Po podatkih sledilnika  covid-19 je trenutno v državi aktivnih 18.269 okužb, medtem ko je bilo v 14 dneh potrjenih 872 okužb na 100.000 prebivalcev. V torek je bil pozitiven vsak tretji test oziroma 34,9 odstotka vseh opravljenih testov, je na današnji novinarski konferenci povedal Kacin.

Na rezultate testa čakajte doma

Zaradi resnično visokega števila na novo potrjenih okužb to pomeni, da vseh s pozitivnim testom epidemiologi ne zmorejo poklicati takoj oziroma v prvem dnevu. Posledično v nekaterih delih države nastajajo zamude, je dejal Kacin in pozval vse, ki so se testirali, da s potrpežljivostjo čakajo na klic epidemiologa: "Na klic čakate doma. Tudi če morda sami ne zaznate znakov bolezni, ne hodite od doma, še manj na delo ali v trgovino, ostanite doma in počakajte na navodila epidemiologa."

V Ljubljani je bilo včeraj na novo okuženih 305 oseb, v Kranju 84, Radovljici 71, na Jesenicah 70,  v Škofji Loki 49, na Bledu 22, v Bohinju 11, Domžalah 69,  Kamniku 62, Medvodah 42, Novem mestu 76, Celju 80, Slovenski Bistrici 58, Murski Soboti 47, Šentjurju 64, Velenju 43, Brežicah 32, Črnomlju 30. 

Spreminja se sistem testiranja

Na popoldanski novinarski konferenci so pristojni pojasnili, da so laboratoriji preobremenjeni z vse večjim številom testiranj. Kot pravijo, smo v Sloveniji dosegli  mejo, ki je nevzdržna. Ocenjuje se, da je pozitivna ena od 33 oseb, pravi vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović.

A imamo nove preboje na področju testiranja, ki bodo bolniku omogočili, da pride do testa hitreje. Govora je o antigenskih testih, ki bodo razbremenili laboratorije. Po mnenju strokovnjakov pa podajo zanesljivo informacijo o tem, ali je oseba kužna ali ne.

Zdravstveni delavci prosijo za pomoč

Dr. Aleš Rozman je na novinarski konferenci povedal: "Če imamo vsakih 6 do 7 dni dvojno število obolelih kot teden dni nazaj, se to pozna v bolnišnicah. Če smo še konec tega tedna potrebovali 400 do 500 bolniških postelj, jih bomo konec naslednjega tedna že blizu 1000, naslednji teden lahko že 2000."

Aleš Rozman
Aleš Rozman FOTO: POP TV

"Taki rasti ne bomo mogli v nedogled slediti. V bolnišnicah se trudimo, da bi odprli kar največ postelj za bolnike s covidom-19, odpustiti moramo tiste bolnike, ki imajo druge bolezni in niso tako nujne, ne naročamo novih planskih pacientov na obravnavo. Opraviti moramo nujna gradbena dela na oddelkih, ki so bili prej primerni za neinfektivne bolnike, vzpostaviti je treba filtre za osebje, varne poti, urediti je treba logistiko za vnos hrane, zdravil in odvoz kontaminiranega materiala."

Aleš Rozman je zato zaprosil državljane, da se držijo ukrepov, da tisti, "ki ne verjamejo v novi koronavirus, ga vsaj ta mesec priznajo". Dejal je, da bo zdravstvo poskrbelo za bolnike, a iskreno prosijo državljane, da s spoštovanjem ukrepov in izogibanjem stikov pomagajo zdravstvu: "Zdravstveni delavci se ne bomo predali, do konca bomo stali ob strani bolnikom, ne bomo dopustili, da ljudje stojijo pred bolnišnicami, ampak državljani, prosim, pomagajte nam. Držite se ukrepov. Tudi tisti, ki ne verjamete v virus, prosim, verjemite. Ljudje umirajo. Vsako ime šteje, vsak nam je vreden, vsakega si želimo rešiti, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči."

Za RTV Slovenija je že v torek zvečer povedal, da se je drugi val epidemije pojavil konec avgusta in na začetku septembra, ko je mlajša delovno aktivna populacija hodila v službe kljub blagim znakom bolezni.

UKC Maribor bo bolnike s covidom-19 namestil tudi pljučnem oddelku

Ta se nahaja na Slivniškem Pohorju. Po besedah strokovnega direktorja Matjaža Vogrina bo tam prostora za dodatnih 50 bolnikov.

UKC Maribor je trenutno v tretji fazi organizacije dela z bolniki z novim koronavirusom, v okviru katere ima postelje za bolnike s covidom-19 v dveh etažah klinike za ginekologijo in stavbi oddelka za infekcijske bolezni, kjer deluje tudi covidna ambulanta. S tem je v matični enoti v središču Maribora na voljo 105 postelj za akutno obolele bolnike s covidom-19, trenutno jih je zapolnjenih okoli 70.

Še več kot 20 bolnikov je v enoti za intenzivno nego, ki se nahaja v stavbi klinike za kirurgijo. Po besedah Vogrina se nevarno bližajo zapolnitvi vseh postelj tudi v tej enoti, kjer je trenutno za bolnike s covidom-19, ki potrebujejo intenzivno nego, 24 postelj, zato bodo dodatno poskušali tu priskrbeti še 16 postelj.

Glavna težava so še vedno kadri. Vogrin je poudaril, da so imeli pred pojavom novega koronavirusa v UKC Maribor zaposlenih le 11 zdravnikov, ki so bili specializirani za intenzivno zdravljenje bolnikov, in sicer na 27 posteljah kirurškega ali internističnega oddelka. "Sedaj pa načrtujemo dodatnih 40 postelj, a je popolnoma jasno, da nimamo niti zdravniškega kadra niti kadra zdravstvene nege. Vsi, ki delajo v intenzivni negi, so enormno obremenjeni in zato jim v tem trenutku izrekamo vso pohvalo in zahvalo," je dejal.

Tako kot v spomladanskem delu epidemije novega koronavirusa pomaga tudi Mestna občina Maribor z možnostjo brezplačnega parkiranja zaposlenih v bolnišnici. V beli coni v neposredni bližini UKC Maribor je v ta namen zagotovila večje število parkirnih mest, vozila pa morajo imeti na vidnem mestu posebno dovolilnico za UKC Maribor, izdano na registrsko številko vozila.

Na delovišča, kjer zdravijo bolnike s covidom-19, so premestili več kot 200 delavcev z drugih oddelkov, a imajo velike težave zaradi odsotnosti zaposlenih zaradi okužbe z novim koronavirusom ali karantene. Trenutno iz teh razlogov manjka 150 ljudi, od tega 24 zdravnikov in 78 delavcev zdravstvene nege. Zaradi preobremenjenosti preostalega osebja in posledičnega izgorevanja je vedno več tudi drugih bolniških odsotnosti zaposlenih.

"Lahko si predstavljate, da zaradi prerazporeditve kadra enostavno ni mogoče organizirati dela na način kot pred epidemijo. Odpadajo številni zdravstveni programi, posebej elektivni programi in operacije ter ambulantne storitve. Zelo verjetno je, da bomo te programe v prihodnje primorani še dodatno reducirati," je povedal Vogrin.

Trenutno imajo poleg bolnikov s covidom-19 hospitaliziranih še več kot 500 drugih bolnikov, ki pa so najtežji bolniki in morajo zato nujno ostati v bolnišnici.

Na pomoč pri delu v UKC Maribor je priskočilo več kot 100 študentov medicine in zdravstvene nege ter deset koncesionarjev. "Vsake pomoči smo zelo veseli in je nujno potrebna," je poudaril Vogrin.

UKC Ljubljana: Bodo za covid bolnike uredili nedokončane prostore?

Ljubljanski UKC bo predvidoma do petka pripravil že šesto lokacijo za bolnike s covid-19, ob današnjem obisku premierja Janeza Janše pa so preigravali celo možnost, da bi zanje pripravili nedokončane prostore. 

Več kot 1700 kvadratnih metrov nedograjenih kapacitet v ljubljanskem kliničnem centru že dobro desetletje sameva. Premier je bil po obisku celo tako optimističen, da se sprašuje, ali bi jih lahko za bolnike s covid-19 adaptirali v manj kot desetih dneh.

Gre za prostore kompleksa Diagnostično-terapevtske službe oz. DTS, ki je prigrajen UKC Ljubljana. Gre za dve grobi, neizdelani etaži, ki sta trenutno še v drugi gradbeni fazi. V teh prostorih naj bi se po prvotnih načrtih nahajale intenzivne terapije in operacijske dvorane, so pojasnili na UKC Ljubljana. Kot so dejali, bodo zdaj te prostore poskušali za silo urediti, s tem pa bi pridobili okoli 100 postelj, še ocenjujejo v kliničnem centru.

Nedokončani prostori.
Nedokončani prostori. FOTO: POP TV

Po podatkih direktorja UKC Janeza Poklukarja imajo danes v UKC Ljubljana hospitaliziranih že preko 150 bolnikov, okuženih s koronavirusom, od tega jih imajo 28 v intenzivni terapiji.

Paciente, okužene s koronavirusom, imajo trenutno na petih različnih lokacijah - na infekcijski kliniki, ortopedski kliniki, novi pediatrični kliniki, kjer so otroci, na stari pediatrični kliniki in pa v bolnišnici Petra Držaja.

Po navedbah Poklukarja bodo že v petek odprli prvo etažo kliničnega oddelka za gastroenterologijo, s katero bodo še dodatno okrepili kapacitete. Poleg tega pripravljajo tudi dodatne postelje za intenzivno zdravljenje pacientov na dveh lokacijah - v Bolnišnici dr. Petra Držaja in v drugem nadstropju stavbe kliničnega centra.

Zaradi prezasedenosti tako kadrovskih kot prostorskih kapacitet pa se bodo po besedah Poklukarja v naslednjih dneh glede rešitve dogovorili z zdravilišči, saj je nujno potrebno, da se v tej težki zdravstveni situaciji te kapacitete izkoristijo. Pogovori z zdravilišči trenutno potekajo na ravni države, nekaj stikov so vzpostavili tudi sami, je dejal. Po mnenju Poklukarja bi tako lahko nekužne paciente predčasno poslali na zdraviliško zdravljenje, je dejal.

V UKC iščejo rešitve za namestitev pacientov.
V UKC iščejo rešitve za namestitev pacientov. FOTO: POP TV

Kacin: Zagotovo bomo precej ukrepov podaljšali

Na novinarsko vprašanje, ali so na mizi kakšni novi ukrepi, je Jelko Kacin dejal, da se bo vlada v četrtek zvečer na Brdu pri Kranju odločala o morebitnem podaljšanju veljavnih ukrepov. V četrtek popoldne bo potekal tudi sestanek na evropski ravni in po tem sestanku se bo vlada odločala naprej. "Zagotovo bomo precej ukrepov podaljšali," je ocenil. V petek pa bodo na novinarski konferenci člani vlade predstavljali ukrepe s svojih področij.

Ravnateljem, ki si želijo izvedeti, kako bo pouk potekal naprej, odgovarja, da se bo vlada o tem odločila najkasneje v četrtek zvečer. Z odločitvijo bodo seznanjeni vsi ravnatelji. Stroka se bo po njegovih besedah sicer odločila na podlagi epidemioloških podatkov.

Delodajalce je pozval, da so tenkočutni in razumevajoči do zaposlenih z majhnimi otroki. Vrtci so namreč večinoma zaprti, nekateri starši pa tudi ne želijo, da gre otrok v vrtec zaradi nevarnosti okužbe.

Na vprašanje, ali vlada razmišlja o razširitvi omejitve gibanja, kot že velja med 21. in 6. uro, na 24 ur, pa je zatrdil, da ta možnost ni obravnavana.

Glede zaščitne opreme za zaposlene v domovih za starejše je zagotovil, da je je dovolj. "Razmere so pod nadzorom, tako da v bližnji prihodnosti ni pričakovati težav z zaščitno opremo," je dejal.

Žale pred 1. novembrom
Žale pred 1. novembrom FOTO: Miro Majcen

Zore vernike pozval, da spoštujejo ukrepe ob prihajajočem prazniku vseh svetih

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Zore je vernike pozval k spoštovanju ukrepov ob prihajajočem prazniku: "Zaradi zdravstvenih razmer bomo na praznik vseh svetih in spomina vseh vernih rajnih opustili tradicionalno obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Vabim vas, da zasebno ali s člani svoje družine obiščete samo grobove v domači župniji oz. občini ter tam molite za rajne. Pri tem vas prosim, da se z namenom ohranitve zdravja izognete vsakršnemu druženju, obiskovanju drugih gospodinjstev in prečkanju meja svoje občine."  Vernike poziva, naj se izognejo obisku sorodnikov in prijateljev, obiščejo le grobove v svoji župniji oz. občini ter se bližnjih pokojnih spomnijo v molitvi.

Obe največji zdravstveni ustanovi iščeta prostovoljce

Univerzitetni klinični center Ljubljana v trenutnih epidemioloških razmerah išče prostovoljce, v prvi vrsti bi potrebovali študente zdravstvenih in podobnih smeri oz. zdravstvene nege, medicine, fizioterapije, farmacije, biomedicine in polnoletne dijake zadnjega letnika srednjih zdravstvenih šol. 

Prav tako pa bi bili veseli študentov drugih smeri, na primer računalništva, ekonomije in organizacije dele. Ti bi pomagali medicinskim sestram pri organizaciji dela, in sicer pri administraciji, vnašanju in urejanju statističnih in drugih podatkov, pomoči pri koordinaciji in drugo.

Tudi ljudje, ki niso študenti, a imajo zdravstveno izobrazbo, bi jim bili v veliko pomoč.

Študente kličejo na pomoč tudi v UKC Maribor. "Vabimo vse študente, vseh študijskih smeri, da se nam pridružite v naših timih. Pomoč potrebujemo pri lažjih fizičnih delih," pravijo. "Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v boju proti covidu-19. Skupaj bomo zmagali!" so dodali.

Ministrstvo zagotovilo dobrih 37 milijonov evrov za nabavo medicinske opreme za obravnavo pacientov s covidom-19

Od tega bo 34,6 milijona evrov namenjenih za nabavo medicinske opreme v bolnišnicah, preostalih 3,2 milijona evrov pa za opremo v zdravstvenih domovih.

Na podlagi dogovora z bolnišnicami in zdravstvenimi domovi so na ministrstvu na seznam opreme med drugim vključili monitorje in defibrilatorje, infuzijske sisteme, ventilatorje, bolniške postelje, sterilizatorje in opremo za dezinfekcijo.

Pasica koronavirus oktober

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

20.41

Policija v torek s 122 opozorili in 57 plačilnimi nalogi

Policisti so v torek, ko je začela veljati prepoved gibanja med občinami, opravili nadzore na 2271 javnih krajih. Izrekli so 122 opozoril in izdali 57 plačilnih nalogov in hitrih postopkov. Kljub temu na policiji ugotavljajo, da večina ljudi meje občin prehaja iz opravičljivih razlogov.

18.45

UKC Ljubljana: Bodo za covid bolnike uredili nedokončane prostore?

Ljubljanski UKC bo predvidoma do petka pripravil že šesto lokacijo za bolnike s covid-19, ob današnjem obisku premierja Janše pa so preigravali celo možnost, da bi zanje pripravili nedokončane prostore. Več kot 1700 kvadratnih metrov nedograjenih kapacitet v ljubljanskem kliničnem centru že dobro desetletje sameva. Premier je bil po obisku celo tako optimističen, da se sprašuje, ali bi jih lahko za bolnike s covid-19 adaptirali v manj kot desetih dneh.

18.41

Ministrstvo zagotovilo dobrih 37 milijonov evrov za nabavo medicinske opreme za obravnavo pacientov s covidom-19

Ministrstvo za zdravje je za nabavo medicinske opreme za obravnavo pacientov s covidom-19 zagotovilo dodatnih 37,8 milijona evrov evropskih sredstev, so zapisali na spletni strani ministrstva. Od tega bo 34,6 milijona evrov namenjenih za nabavo medicinske opreme v bolnišnicah, preostalih 3,2 milijona evrov pa za opremo v zdravstvenih domovih.

18.38

UKC Maribor bo bolnike s covidom-19 nameščal še na pljučnem oddelku

V UKC Maribor zaradi nenehnega naraščanja števila bolnikov s covidom-19 na namestitev teh bolnikov pripravljajo še prostore na oddelku za pljučne bolezni, ki se nahaja na Slivniškem Pohorju. Po besedah strokovnega direktorja Matjaža Vogrina bo tam prostora za dodatnih 50 bolnikov.

17.52

Razmere v DSO so slabe

Tako vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović. Pri tem opozarja na veliko odgovornost zaposlenih, ki se morajo zavedati, kakšno škodo lahko povzročijo, če gredo na delo bolni oziroma delajo kljub okužbi bližnje osebe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3779)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

big brother
30. 10. 2020 13.01
+1
Ministrstvo zagotovilo dobrih 37 milijonov evrov za nabavo medicinske opreme za obravnavo pacientov s covidom-19 , imate tu uradn odgovor zakaj niso avgusta, septembra in oktobra vse zabremzal, dokler je bil še čas. Samo denar je v ozadju, ki se preko dobaviteljev steka v privat žepe.
oba tri sm te vido
31. 10. 2020 19.39
+0
gospa ki jo omenjajo v tem članku pa ima pristavljen piskerček :)
big brother
30. 10. 2020 13.00
+2
Gospa Beovič, ko boste s kazensko ovadbo zaradi širjenja bolezni iz malomarnosti privedena pred preiskovalnega sodnika, se boste spomnli avgustov, septembrov, oktobrov, ko bi še lahko reševali zadeve
big brother
30. 10. 2020 13.00
+0
oba tri sm te vido
31. 10. 2020 19.47
+0
ne le to. tudi maska ni učinkovita hkrati pa je škodljiva sama gospa pa je trdila ravno obratno. izobražena pa bi lahko vedela da je trditi lažne podatke kaznivo dejanje oziroma je vpletena. tudi če je to le njen poklic kot se podobni radi izgovarjajo ... in kaj bo gospa ko se ljudje spametujejo da je CRP test zavajanje vseh ? tudi tukaj je vpletena . glede na to da gospa ugiba da naj bi bilo 1200 hospitaliziranih pa samo dokaz da jim je vseeno za vaše zdravje oziroma njihov poklic, zaprisego, zdravniško etiko.
SnowmanR
29. 10. 2020 10.46
+0
Od česa je umrlo 14 oseb? Kakšne so to CIFRE okuženih?
Irvan
29. 10. 2020 10.35
+3
No vsaj frizuro ima gospa Beović lepo urejeno. Najbrž so bili njeni začetki stresni in je tudi na začetku vsa kuštrasta zaradi tega hodila. Sedaj pa se je že vživela v to vlogo in je tudi njen koš na glavi bolj urejen, pospravljen.
don_samo
29. 10. 2020 10.32
+1
Ha, naj vas vse spomnik..... Hepatitis A kolikšna je okuženost prebivalstva Slovenije v %, Hepatitis B, Kolikšna je okuženost? Hepatitis C še za tega! Če še malo pobrskam najdem še kaj zanimivega...... Živimo z virusi, smo generacija higiene katere se zavedamo, ne živimo na robu civilizacije! Obtoževanja in ukazovanja niso primerna komunikacija za narod. Statistike so za uradnike ne za narod, narod lahko samo spravijo v depresijo, nikakor jih pa ne pozdravijo! Priporočila WHO-ja so jasna vendar naši spet delajo po svoje. Gibanje, dobro počutje tudi mentalno, dobra zdrava prehrana in dober spanec sta in bosta ostala ključ do dobrega imunskega sistema ki se bo boril proti virusom! Ne naše glavusine vzamejo vse to in mislijo da bodo rešili problem! Začelo me je zelo skrbeti kakšne ljudi imamo. Resnica po drugi strani pa je da so bolnišnice preobremenjene, vendar s temi ukrepi jih žal ne bodo razbremenili!
indal
29. 10. 2020 10.25
+0
A Pretnar je že piknu Kreka v guzu pred kamerami?
Jan zan 1234
29. 10. 2020 10.20
+8
Pa naj se zaveda ta Beovicka....zakaj je zdravstveni sistem tak kot je....!!! Ker za eno njeno placo...z kriznim dodatkom...bi lahko placali kar 11medicinskih sester...ki so 1000krat bolj potrebne....kot pa ona...in njej podobni...!!! To pa novinarji skrivajo ...kake place si talajo nekateri v zdravstvu....!!? Res smo prisli do dna....
Jan zan 1234
29. 10. 2020 10.09
-1
Bog naj mi oprosti....ampak te babe nemorem videt z ocmi vec...kaj sele poslusat njeno gobezdanje...!! Krivi so ji mladi...zato ker je nevoscljiva....ker je sama ze zivi fosil...!! Krive so ji gostilne...ker ji je moz verjetno bil redni gost...!! Zdaj pa si daje duska....!! Sramota...
Woltan
29. 10. 2020 10.05
+1
Beovička,vladno trobilo,tko kot kaco.
1muvwndr
29. 10. 2020 10.04
+4
Jaz imam teorijo: če se izoliram za en mesec, čisto brez stikov z ljudmi, in se po enem mesecu načrtno prehladim, mi bodo ziher našli covid.
Supervillain
29. 10. 2020 09.58
+3
Vsi ti ukrepi ne bodo pomagali in so čisto zgrešeni zapiranja zaradi tega sploh ne bo smelo boti,ker ni nobenega učinka samo dodatna škoda vsem saj ne vedo kaj delajo.Lp
el capitano
29. 10. 2020 09.43
+0
Okužena z kom?
piron
29. 10. 2020 09.36
+1
Veslač med simulacijo tekme v veslanju na veslaškem ergometru. Na desni sliki je saturacija krvi s kisikom (SaO2) med simuliranim maksimalnim veslanjem na 500 (modra črta), 1000 m (rožnata črta) in 1500 m (rumena črta). Med 500 m veslanjem se vrednosti znižajo do 88 %, med 1000 m veslanjem do 82 % in med 1500 m veslanjem tudi do 83 %. - na repirstr z njimi, tako kot to počnete z umirajočimi, nemočnimi starostniki. Ki bi dali vse za čimprejšnje lepo slovo v krogu najbližjih.
piron
29. 10. 2020 09.37
-1
Johnny_boy
29. 10. 2020 08.41
+10
Se ena laz te vlade. Odkritih je bilo v 7 mesecih 28.000. Tisti ki je bil marca pozitiven je ze zdavnaj ozdravel. Ce bi bilbres vsakb33 pozitiven bi to pomenilo da je trenutno 70.000 okuzenih v drzavi. Torej v tem trenutku bi jih moralo bit 2,5krat vec okuzenih kot so jih odkrili v celem letu. To je za tiate ki vrjamejo v bozicka.
mijam75
29. 10. 2020 08.50
-2
To je samo ocena. Pa veš koliko ljudi sploh nima znakov in niti ne gredo na test. Pa ko je en v družini pozitiven in cela družina zboli, od tega je bil pa samo prvi na testu.... Okuženih je veliko več, kot je pozitivnih na testih.
1muvwndr
29. 10. 2020 10.03
+3
Jaz bi rekel obratno, test je pozitiven za več ljudi kot jih je bolnih.
hotchilipoper
29. 10. 2020 08.37
+6
Tudi “novinarji“ so že zmatrani od pisanja teh prisilnih novic
hotchilipoper
29. 10. 2020 08.15
+3
Kamor pogledaš sami bolniki
Walter Pravicek
29. 10. 2020 08.07
+3
Dr.Beović:DELAJ,PRAKTIČNO,POMAGAJ REŠITI VSAJ ČLANE SDS!KOT ČLANICA TE STRANKE SI DOLŽNA UBOGATI JANŠO!NE SAMO:BLA-BLA.NAROD V NERVOZO SPRAVLJAŠ-NISI PA DOBRA GOVORNICA.SI ŽENSKI OSTARELI KACIN!VAJU PA ŽAL IMAMO PREKO GLAVE.MALO NAM DAJ MIRU.PRIZNAM PA TI ENO:TISTO O ENI OKUŽENI OSEBI NA 33 TESTIRANIH!TO NISO PROCENTI,TO JE VSAKEMU JASNO:32 ZDRAVIH+1 OKUŽEN!JASNO,KRATKO!PUSTI ČREVA MESARJEM!
Uporabnik458403
28. 10. 2020 21.59
-4
Levaki nam ze celo letosnjo leto dokazujejo zakaj jih ne voliti....smesijo se iz dneva v dan.... Ko ze mislis, da nizje ne gre, te ponovno presenetijo in dokazejo, da se gre nizje.......... Aja pa jansa je kriv, ker se oni ne drzijo ukrepov........
NopeNoNever
29. 10. 2020 09.30
+3
srebrnibreg
29. 10. 2020 10.09
+2
Sedaj bodo pa levaki krivi, ker je butl slavil zmago nad virusom s preletom ameriških letal in blejal, da smo dobro pripravljeni na drugi val in, da Krek, Logar in Koritnik vsi svečkarski sektaši hodijo brez mask in Logar celo okužen po galeriji.
MucaNeGrize
28. 10. 2020 21.59
+2
Ostanite pozitivni janševiki . Za dvig imunosti gre ! Kaj ste pa imeli v mislih ?
Z0r98xyw
28. 10. 2020 21.43
+6
Na izid testa lahko počakate tako kot logar
MucaNeGrize
28. 10. 2020 21.53
+6
Seveda . Janša ne bo dopustil drugorazrednih .
MucaNeGrize
28. 10. 2020 21.53
+6
MucaNeGrize
28. 10. 2020 21.55
+7
ali gresta jutri mahnić in gorenak z belim jupolom nad garažo v ukc , ki jo je potrebno pripraviti za paciente še ni tvita ?
Rothschild1
28. 10. 2020 21.57
+3
Na izid testa lako pocaka kot Logar ali Serpentinsek