Korona

Nemški turisti na Hrvaškem: Bolj nevarno je v Nemčiji, kjer ni morja in svobode

Krk, 30. 03. 2021 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Denis Ćulum
Komentarji
16

Na Hrvaškem trenutno ne razmišljajo, da bi zapirali terase gostinskih lokalov. Še vedno pa lahko posamezne županije same zaostrijo ukrepe na lokalni ravni. Pred še eno negotovo poletno sezono pa jim upanje vliva trenutni predpraznični obisk. Kvarner rešujejo domači gostje in tudi nekaj zvestih gostov iz tujine, ki jih niti strogi ukrepi na mejah ne ustavijo. Na Krku prednjačijo Čehi in Nemci, najbolj zaželene so zasebne počitniške hišice, svoje lastnike pa so dočakala tudi številna plovila.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Počitnice na Hrvaškem
    02:27
    Iz 24UR: Počitnice na Hrvaškem
  • Iz SVETA: Turistična seezona med pandemijo
    03:03
    Iz SVETA: Turistična seezona med pandemijo

 

Velikonočne praznike bodo na morju preživeli tisti tuji turisti, ki jim strošek za PCR-test ni odveč. "Počutimo se varno. Imeti moramo negativni test, ko vstopamo na Hrvaško. Držimo se tudi ostalih preventivnih ukrepov," pove nemški turist na Krku.

Terase in vrtovi restavracij so dobro zasedeni. Turistični delavci zato upajo, da se ukrepi v četrtek ne bodo pretirano zaostrili. "Ne bomo se predali. Odprli bomo za veliko noč in v prvi vrsti pričakujemo domače goste. Zanje smo pripravili široko ponudbo," pravi vodja plaže v Punatu Zlatko Dokić.

Na Krku prednjačijo Čehi in Nemci.
Na Krku prednjačijo Čehi in Nemci. FOTO: Thinkstock

Iz marine v Punatu je v zadnjih dneh izplulo več kot 100 jadrnic in jaht. "Mislim, da je bolj nevarno v Nemčiji, ker nimamo morja, nimamo svobode in seveda čistega zraka," menita nemška turista Tania in Thomas.

Privilegiji za turiste v Španiji

Nobenih težav ni imelo niti na tisoče njunih rojakov, ki so minuli vikend poleteli na velikonočni oddih v Španijo. Nemška vlada je turistična potovanja označila za neupravičena, a jih ni prepovedala. "Odgovor je preprost. Tudi v Nemčiji imamo pravila, ki jih ne razumemo, a jih moramo upoštevati," pove še en nemški turist David Stock, ki dopustuje v Andaluziji.

Španci pa medtem že dvigujejo obrvi, saj sami ne smejo prosto potovati po državi, turisti pa uživajo privilegije. Da se ji to ne zdi prav, pove Madridčanka Nuria Lopez, a dodaja, da pa po drugi strani s tem pomagajo gospodarstvu. "In to potrebujemo."

Izgube preštevajo tudi italijanski hotelirji, ki so ogorčeni, da oblasti dovoljujejo počitnice na tujem, medtem ko sami ne smejo niti iz svoje dežele, domači turizem pa tone. Vlada je sicer napovedala uvedbo petdnevne karantene za vse, ki v Italijo prispejo iz drugih članic Evropske unije.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ArseneLupin
31. 03. 2021 15.22
+1
Hrvaška in BIH generalni izvoznik koronce v Evropo , zlasti poleti!
hotchilipoper
31. 03. 2021 09.14
relos
31. 03. 2021 08.56
+2
kakšna neuravnoteženost ukrepov, norooo
Nimasmisla
30. 03. 2021 21.42
+1
Čehi to so ti zapravljivci a so prišli z vlakom
hotchilipoper
31. 03. 2021 09.15
+2
DominusMaximuz
30. 03. 2021 21.34
+2
Bravo hrvatje. Če ne boste težili s korona ukrepi pridem tudi jaz!
hotchilipoper
31. 03. 2021 09.15
+2
hotchilipoper
31. 03. 2021 09.18
+0
Lansko leto smo bili na hrvaškem,malo mask malo razkuževanja,pa je bilo vse v redu.Zgleda,da nekomu ne paše,da tam trošimo naše evre
Stajerc22
30. 03. 2021 21.14
+7
Vcasih smo gledali na Avstrijo kot, da so drug planet. Trenutno pa je "drug planet" Hrvaska. Hrvati, kapo dol! Letos bodo moji € pristali pri vas. Pri nasih pa niti centa.