Korona

Vlada sprejela posodobljeno strategijo cepljenja, več bo znano tekom torka

Ljubljana, 01. 03. 2021 22.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, N.P.
Komentarji
1

Vlada je na ponedeljkovi dopisni seji sprejela posodobljeno Nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19, so po seji sporočili iz vlade. V njej so bolj podrobno opredeljene prednostne skupine za cepljenje in nekatera nova cepilna mesta za izvajanje cepljenja. Strategijo bo sicer v torek bolj podrobno predstavil minister za zdravje Janez Poklukar.

Strategijo so posodobili zaradi novih okoliščin, povezanih s potekom cepljenja. V posodobljeni strategiji je obenem opredeljena možnost shranjevanja cepiv, ki ta trenutek še čakajo na zaključek postopka registracije s strani Evropske agencije za zdravila (EMA), so pojasnili na vladi.

Kot so zapisali, je osnovni cilj strategije zmanjšati umrljivost zaradi bolezni covida-19, izboljšati zdravje prebivalstva s preprečevanjem težkega poteka koronavirusne bolezni pri posameznikih, razbremeniti zdravstveni sistem, omogočiti ponoven zagon gospodarstva ter ponovno vzpostaviti izobraževanje, promet, dejavnosti v kulturi, socialno življenje in ostale aktivnosti, ki so zaradi krize omejene.

Ravno zato je po oceni vlade treba najprej cepiti tiste skupine prebivalstva, ki imajo največje tveganje za težji potek in smrt zaradi covida-19, in nato v čim krajšem času doseči čim boljšo precepljenost prebivalstva, vsaj 60-odstotno, kar predstavlja 1,2 milijona prebivalcev.

Janez Poklukar bo spremenjeno strategijo podrobneje predstavil.
Janez Poklukar bo spremenjeno strategijo podrobneje predstavil. FOTO: Bobo

Strategijo bo v torek na novinarski konferenci predstavil zdravstveni minister Janez Poklukar. Po predstavitvi bo strategija tudi javno objavljena na spletni strani ministrstva, so še sporočili iz vlade.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slim386
02. 03. 2021 08.49
A so končno našli posrednike tudi zaostale znamke cepiv? Da bo mel še kaco kaj od tega če so se ostali že okoristili.