Korona

Vlada sprejela nove protikoronske ukrepe

Ljubljana / Brdo pri Kranju, 21. 04. 2020 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
STA, U.V., Ti.Š.
Komentarji
1209

Vlada je obravnavala in sprejela predlog popravkov prvega protikoronskega zakona in predlog drugega protikoronskega zakona, ki se osredotoča na zagotavljanje likvidnosti podjetij. "Vlada je zaokrožila in dopolnila finančno blazino za čas epidemije in zagotovila likvidnost slovenskega gospodarstva," je po sprejetju obeh zakonov dejal predsednik vlade Janez Janša. Hkrati je naslednje sproščanje omejitev napovedal za po prvomajskih praznikih, "seveda pod pogojem, da bodo rezultati testiranj na covid točkah in rezultati raziskave na splošnem vzorcu ugodni".

Vlada RS je na današnji seji, ki jo je pričela pozno popoldne, osrednjo pozornost namenila obravnavi Predloga novele Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo oziroma tako imenovanem 'protikorona paketu 1' ter obravnavi Predloga zakona o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije covid-19 oziroma tako imenovanem 'protikorona paketu 2'.

Kot so zvečer sporočili iz Urada vlade za komuniciranje, je vlada sprejela tako predlog novele, kot tudi predlog zakona, ter ju bo predložila v obravnavo in sprejetje državnemu zboru po nujnem postopku.

Vlada je danes obravnavala drugi protikoronski zakon in popravke prvega.
Vlada je danes obravnavala drugi protikoronski zakon in popravke prvega. FOTO: Dreamstime

Predlog novele dodatno opredeljuje nekatere rešitve, s katerimi se popravljajo nejasnosti prvega protikoronskega zakona. "Specifični cilji predlaganih ukrepov ostajajo ohranjanje delovnih mest in delovanja podjetij, izboljšanje socialnega položaja ljudi, še posebej najbolj ogroženih zaradi bolezni covid-19, izredna pomoč samozaposlenim, izboljšanje likvidnosti podjetij, pomoč znanstveno raziskovalnim projektom za boj z epidemijo bolezni covid-19, znižanje sejnin in funkcionarskih plač na državni ravni, oprostitev plačila storitev distribucije in pomoč kmetijstvu," so sporočili z vlade.

Predlog zakona o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije covid-19 pa pristopa k oblikovanju strateških ukrepov za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu. Ključni so ukrepi, ki bodo podjetjem omogočili oživitev njihove investicijske aktivnosti in s tem ohranitev delovnih mest. "Cilji predloga zakona so olajšati položaj gospodarskih družb pri najemanju nujno potrebnih likvidnostnih bančnih posojil in na ta način prispevati k ohranjanju gospodarske stabilnosti v državi, preprečiti hujšo gospodarsko škodo, ohraniti delovna mesta v gospodarskih družbah, zagotoviti zadostne srednjeročne likvidnosti v bančnem sistemu in optimizacija izrabe sicer že v veliki meri uporabljenega fiskalnega prostora proračuna Republike Slovenije. Za oživitev proizvodnje bodo potrebni dodatni finančni instrumenti, zlasti v obliki dodatnih poroštev Republike Slovenije za najem bančnih kreditov," so na Uradu vlade za komuniciranje še zapisali v sporočilu za javnost.

Janša: Vlada s sprejetjem zakonov zagotovila likvidnost slovenskega gospodarstva

"V spopadu z epidemijo smo na prelomnici. V veliki meri smo jo uspeli zajeziti, vendar je virus še vedno med nami. Tudi število mrtvih žal narašča," pa je uvodoma v nagovoru po sprejetju obeh zakonov dejal predsednik vlade Janez Janša. Dosedanji uspehi pa nam po njegovih zagotovilih vseeno omogočajo postopno sproščanje nekaterih omejitev. "Včeraj smo tako vstopili v čas tveganja, za katero računamo in upamo, da je razumno. Koliko, bomo zaradi narave razvoja bolezni lahko videli in dokončno ocenili šele čez 10 do 14 dni."

Vlada je današnjo sejo, na kateri je obravnavala predlog popravkov prvega protikoronskega zakona ter predlog zakona o interventnem ukrepu zagotovitve dodatne likvidnosti gospodarstvu, začela pozno popoldne. Pričakovati je sicer bilo, da se bo seja vlade zavlekla pozno v noč, podrobnosti sprejetih zakonov pa bi bile po napovedih javno predstavljene v sredo, a so očitno nekoliko pohiteli.

Naslednje sproščanje omejitev lahko po njegovem pričakujemo po prvomajskih praznikih, "seveda pod pogojem, da bodo rezultati testiranj na covid točkah in rezultati raziskave na splošnem vzorcu ugodni".  V zadnjem mesecu smo - tako Janša - zagotovili znatne dodatne zmogljivosti ter boljšo organizacijo v zdravstvu ter dokaj reden dotok osebne zaščitne opreme.

Janša sicer meni, da bo odločilna naša sposobnost odkrivanja novih okužb v čim bolj zgodnji fazi, testiranja vseh njihovih rizičnih stikov ter možnost uporabe aplikacije za nadzor gibanja okužb. "Če bi takšno aplikacijo že lahko uporabljali vsaj na prostovoljni osnovi, kot je pred mesecem dni predlagala vlada, bi lahko vsaj v nekaj najmanj prizadetih regijah ob razumnem tveganju odpravljali omejitev gibanja na občino bivališča."

Znova je tako poudaril nekaj, za kar pravi, da očitno razumejo vsi po Evropi in svetu, le v Sloveniji da imajo s tem nekateri še vedno težave. "Bolj natančno smo sposobni odkrivati, omejevati in nadzorovati vire okužb, manj omejitev je potrebnih za 99 odstotkov vseh ostalih," je zatrdil.

Premier Janez Janša se je znova zavzel za možnost uporabe aplikacije za nadzor gibanja okužb.
Premier Janez Janša se je znova zavzel za možnost uporabe aplikacije za nadzor gibanja okužb. FOTO: Urad vlade za komuniciranje

Med prejemniki dodatkov 300.000 novih upravičencev

Epidemija pa pušča za sabo ne samo zdravstvene, ampak tudi gospodarske, socialne in politične posledice. "Vlada je danes sprejela dva pomembna zakonska predloga. S prvim dopolnjujemo prvi protikorona paket. Finančna blazina je z njim deloma dopolnjena, zaokrožena in dodatno usklajena. Med prejemnike dodatkov za od epidemije prizadete in ranljive skupine je na več kot milijon podlage iz prvega paketa dodanih še preko 300.000 upravičencev. V petih delovnih skupinah, ki so pripravljale dopolnitve, je sodelovalo na stotine deležnikov, med njimi vsi socialni partnerji ter vse tiste nevladne organizacije, ki pomagajo pri odpravljanju posledic epidemije. Na desetine njihovih predlogov je vlada upoštevala in vključila v zakon. Ni pa bilo mogoče šteti med posledice epidemije številnih starih težav in problemov. Te bomo reševali z drugimi ukrepi," obljublja premier.

Vlada Republike Slovenije se je danes ob 18. uri v Kongresnem centru na Brdu sestala na 13. redni seji. Na seji so člani vlade osrednjo pozornost namenili obravnavi Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covida-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo ter Predloga zakona o interventnem ukrepu zagotovitve dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije covida-19.

"Z drugim zakonom o zagotavljanju likvidnosti dodatno omogočamo ohranitev proizvodnih in razvojnih potencialov  slovenskega gospodarstva," pravi premier. Slovenija bo po njegovih besedah za najete kredite do določene višine jamčila podjetjem in posameznikom, ki opravljajo gospodarsko dejavnost. "S tem je oblikovan dodaten kreditni potencial preko 2 milijardi evrov, s katerim bo slovensko gospodarstvo bistveno lažje prebrodilo posledice epidemije," pojasnjuje.

"Tudi v  času epidemije moramo ohraniti zdrave potenciale našega gospodarstva, s tem delovna mesta in preko tega vse vitalne elemente socialne države. Napori za oblikovanje evropskega dolžniškega inštrumenta, s katerim bo mogoče vsaj del bremena epidemije razporediti solidarnostno in na daljše obdobje, še vedno potekajo. V četrtek sledi nov krog pogajanj v okviru Evropskega sveta. Zaenkrat smo prej kot preboju bližje manjšemu kompromisu, a upanje umira zadnje."

Kot je še dejal v nagovoru, se moramo ne glede na različne odprte možnosti financiranja posledic epidemije zavedati, da bomo morali vsa sredstva, ki si jih sposodimo, nekoč poplačati. "Tudi zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo to sposobni brez prevelikih šokov za blaginjo Slovenije," pravi.

Seja ministrskega zbora, ki je potekala v kongresnem centru na Brdu pri Kranju, se je začela ob 18. uri, po koncu pa so iz vladnega urada za komuniciranje javnost o sprejetih zakonih obvestili s sporočilom za medije. Več podrobnosti in pojasnil je sicer pričakovati jutri, kmalu zatem naj bi stekel tudi postopek v DZ.

Predsednik vlade obljublja, da bodo poiskali tudi notranje rezerve, eno večjo pa da so že našli. Šlo naj bi za strošek obnove hotela na Brdu, v sklopu prejšnje vlade ocenjen na 40 milijonov evrov, ki naj bi ga zmanjšali za štirikrat.

Za razliko od zadnje gospodarske krize pa po besedah premierja likvidnost bank zaenkrat ni problem. "Imajo dovolj kapitala za izdatno podporo gospodarstva tako v času krize kot za izhodno strategijo. Evropska centralna banka jim je zagotovila dodatne vire kreditiranja."

Zato bo naslednji največji izziv vlade "odprava preštevilnih birokratskih ovir, ki onemogočajo hitrejši razvoj, čeprav smo ga sposobni financirati. Zato, da zagotovimo več investicij, več delovnih mest in boljše plače zaposlenim. Da ujamemo že prvo fazo prenosa proizvodnje številnih produktov iz Azije nazaj v Evropo, ki se zaradi geostrateških posledic epidemije že začenja. Da omogočimo sprostitev pregovorne slovenske podjetnosti, ki je doslej marsikdaj žal lažje rodila sadove v tujini kot doma."

Kot še obljublja , bo to vsebina tretjega (in upa da s tem tudi zadnjega) paketa v spopadu z epidemijo, ki ga načrtuje konec maja. "Z njim bomo tudi podaljšali nekatere ukrepe iz prvega paketa za tiste panoge, predvsem turizem, ki so najbolj prizadete in kjer letos zagotovo ne moremo pričakovati hitrega ali celovitega okrevanja," je še sklenil v nagovoru.

Vodje koalicijskih poslanskih skupin omenjali številko 2,8 milijarde evrov

Pred vladno potrditvijo je bil danes tako več milijard evrov vreden zakonski okvir za zagotavljanje likvidnosti gospodarstvu. Koliko bo vlada namenila za poroštva in zagotavljanje likvidnosti, pa do zadnjega ni bilo jasno. V ponedeljek so vodje koalicijskih poslanskih skupin dejali, da bo šlo za to približno 2,8 milijarde evrov.

Koalicijske poslanske skupine so lahko še do ponedeljka zvečer posredovale svoje predloge za popravke obeh osnutkov predlogov zakonov. Ker nekatere stranke niso bile zadovoljne z ukrepi za pomoč turizmu in gostinstvu, so poslanci omenjali, da bi to področje lahko naslovil tretji protikoronski zakon.

Podjetja bodo namreč za oživitev proizvodnje potrebovala dodatne finančne instrumente, zlasti v obliki dodatnih poroštev države za najem bančnih posojil. Poroštva naj bi bila dana za posojila, odobrena po 12. marcu letos in najpozneje do 31. decembra letos.

Kolikšen delež naj bi predstavljalo državno poroštvo, prav tako še ni znano. Prvi osnutki so šli v smeri, da bi poroštvo države znašalo 50 odstotkov glavnice pri velikih in 75 odstotkov pri malih in srednje velikih podjetjih, vendar pa so se nekatere koalicijske stranke zavzele, da bi bil ta delež višji.

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je včeraj po srečanju širše koalicije dejal, da so šle njihove pripombe v smeri, da bi za mala podjetja obveljalo 80-odstotno poroštvo, za večja podjetja pa 70-odstotno poroštvo države. Vodja poslancev NSi Jožef Horvat je medtem dodal, da nič še ni dokončno.

Poleg tega je vlada danes popravljala tudi zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covida-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo, krajše imenovan tudi prvi protikoronski zakon. Po njegovem sprejetju so se namreč zvrstili očitki o nekateri spregledanih skupinah državljanov.

Ministrstvo za finance je v ponedeljek pojasnilo, da bodo podjetja za oživitev proizvodnje potrebovala dodatne finančne instrumente, zlasti v obliki dodatnih poroštev države za najem bančnih posojil. Poroštvo bo dano za posojila, odobrena po 12. marcu letos in najpozneje do 31. decembra letos, zato lahko banke že te dni začnejo sproščati sredstva in zagotavljati likvidnost podjetjem.

Vodja poslancev SDS Danijel Krivec je po ponedeljkovem srečanju dejal, da gre pri popravkih prvega protikoronskega zakona predvsem za "popravke, na katere so bili opozorjeni že ob obravnavi prvega predloga". Med predvidenimi popravki so poslanci koalicije med drugim našteli rešitve za samozaposlene, za tiste s skrajšanim delovnim časom in pa starše, ki so na porodniškem in starševskem dopustu. Poleg tega naj bi bili do solidarnostnega dodatka upravičeni tudi izredni študentje.

Vlada se je s koalicijskimi poslanci pogovarjala tudi o možnostih za oprostitev plačila poslovnih najemnin za čas, ko podjetja zaradi epidemije novega koronavirusa ne morejo opravljati dejavnosti.

Veliko predlogov in kritik je pri pripravi danes obravnavanega zakona prišlo predvsem iz turističnega in gostinskega sektorja, kjer opozarjajo, da bodo imeli težave še dolgo po tem, ko ne bo več epidemije. Organizatorji različnih dogodkov, od poslovnih, kulturnih do športnih, so vlado danes pozvali k dodatnim ukrepom, ki bi jim omogočili obstoj. Med drugim so predlagali subvencioniranje odpovedanih dogodkov z več kot 500 udeleženci in sprostitev omejitev za manjše dogodke zaprtega tipa.

Po zagotovilih iz koalicije ta segment ne bo ostal spregledan. "Po ukrepih iz prvega zakona, namenjenega ohranjanju delovnih mest, po drugem za zagotavljanje likvidnosti, bo tretji paket namenjen zagonu rasti, ukrepi pa bodo zagotovili investicije v infrastrukturi, v njem pa bodo morda tudi dodatni ukrepi za turizem," je v ponedeljek dejal vodja poslanske skupine SDS Krivec.

Posojila z garancijo države naj bi bila namenjena izključno za financiranje osnovne dejavnosti, vrniti pa bi jih bilo treba v največ petih letih.
Posojila z garancijo države naj bi bila namenjena izključno za financiranje osnovne dejavnosti, vrniti pa bi jih bilo treba v največ petih letih. FOTO: Dreamstime

Finančno ministrstvo poziva banke h kreditiranju gospodarstva

Medtem ko vlada zakon, ki bo prizadetim podjetjem zaradi epidemije novega koronavirusa zagotovil dodatno likvidnost, še pripravlja, pa na finančnem ministrstvu banke pozivajo h kreditiranju gospodarstva.

Vlada predlog zakona o interventnem ukrepu zagotovitve dodatne likvidnosti gospodarstvu prav zdaj obravnava na seji na Brdu pri Kranju. Javnosti bo njegovo vsebino predstavila v sredo, kmalu zatem naj bi stekel tudi postopek v DZ.
Vlada predlog zakona o interventnem ukrepu zagotovitve dodatne likvidnosti gospodarstvu prav zdaj obravnava na seji na Brdu pri Kranju. Javnosti bo njegovo vsebino predstavila v sredo, kmalu zatem naj bi stekel tudi postopek v DZ. FOTO: Dreamstime
Potem ko je DZ v začetku aprila sprejel tri milijarde evrov vreden paket ukrepov za blažitev posledic epidemije novega koronavirusa za državljane in gospodarstvo, je vlada zdaj pripravila drugi paket, katerega temeljni cilj je zagotovitev likvidnosti podjetjem.

Zakon bo predvidoma uveljavljen konec meseca, vendar pa bo jamstvena shema za posojila podjetjem veljala za nazaj in torej tudi za posojila, ki se podeljujejo te dni, so sporočili s finančnega ministrstva.

"Banke pozivamo, da pospešijo zagotavljanje likvidnosti, kar bo tudi ključno za hiter izhod iz krize in za okrevanje našega gospodarstva," so dodali. Na nujnost hitre zagotovitve likvidnosti jih opozarjajo tudi mnogi gospodarski subjekti.

"Okrevanje gospodarstva bo v prihodnjih mesecih ključno, zato pripravljamo ukrepe za gospodarsko okrevanje v odprtem dialogu s številnimi deležniki," so pojasnili na ministrstvu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1209)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Arhimedius
25. 04. 2020 17.40
+2
Arhimed Pečnik Če se začne število mrtvih enkrat zmanšovati, to verjetno pomeni da prihajajo iz nebes nazaj? Patologi v Hamburgu in Bazelu so vsem normalnim pokazali resnico. Nobeden ni umrl od Coreone, Bolj verjamem patologu ki naredi več k 100 obdukcij "Od Corone mrtvih" kot pa Kradljivcam v Politiki. Zanima me zakaj en Koch Institut ki vodi korona postopke prepove Obdukcije. To je prvič v zgodovini modernega zdravstva da je prepovedano iskanje vzroka smrti. Ne vem kako se to dela v celem svetu , ampak v Sloveniji je potrebno pokrenuti CIVILNO INICIATIVO ZA OBVEZNO OBDUKCIJO "UMRLIH OD CORONE" od strani neodvisnih Sodnih medicinskih patologov. in ti razultati morajo biti podlaga za nadaljnje ukrepanje. To je edini način da se tem lažem enkrat za vse čase stopi za vrat preden se uniči svrtovno Gospodarstvo in pokrade celotna Slovenija.Informacija na TV "novih 120 okuženih z corono19" za mene ki nisem paničar ne pomeni nič drugega kot da je 120 ljudi dobilo gripo. Niso ne prvi ne zadnji.Za te ki mi začnejo groziti; upam da bom med njimi (okuženimi), bom saj potem normalno zivel.
majmun11223344
22. 04. 2020 20.49
+3
Sicer pa Janez, kje so milijarde, penzionist nimajo nič na računu, zasebniki tistih usivih 350 ojrotov tudi še ne, kje so milijarde? Kam si jih vtaknil? Avstralija? Klinika? Krediti v Bosni? Orban? Patrija? Kje so milijarde!!!!!
WAUKA
27. 04. 2020 12.49
Ne boš dobil odgovora. 4 ljudje ; Janša, Počivalšek, Pevčeva in vse sposobni Tonin so nam ukradli državo in jo po mili volji ravbajo. Druščina je ta scenarij naredila že lansko leto ,ko sta ista ministra začela nagajati Šarcu.
majmun11223344
22. 04. 2020 20.39
-2
Katera morbidna slika za Janezom, kot v real socialističnih casih, težko človek zataji šolo.
WAUKA
27. 04. 2020 12.50
+1
Vse čestitke Mariborčanom za super grafit.
Suma
22. 04. 2020 19.53
krmeki
22. 04. 2020 19.38
+9
Če ti pade prihodek za 10% si že upravičen do subvencij? Pa kje mi živimo, kakšna so to podjetja, če izpada 10% ne morejo sama kompenzirati
krmeki
22. 04. 2020 19.39
+5
Omejite to vlado, ki si želi kupovati volivce z razmetavanjem davkoplačevalskega denarja
vinogradnik33
22. 04. 2020 18.49
+5
Janša je sprejel od Šarca državo v zelo dobri finančni in gospodarski kondiciji s presežki v proračunu in zmanjšanem zunanjem dolgu , pričeli so z ukrepi za zajezitev bolezni covid 19 , ker takrat še ni bila razglašena epidemija ! Bomo pa videli ali se bo ponovil scenarij 2004 - 2008 , ko so isti spravili državo na kolena finančno in moralno !
slovenc59
22. 04. 2020 19.17
+8
Glede na videno v zadnjem mesecu, si bodo nekateri omastili brke, tako kot vedno ko je bi janez zraven ! Kriv pa tko ali tko ni bil nikol ! Upam, da se mu silni € zataknejo v grlu in bog dej da crkne čimprej !!!
Krainerland
22. 04. 2020 19.22
+4
Predsvem moralno. Potem so prišli trije ups štirje rešitelji eden boljši od drugega nje
WAUKA
27. 04. 2020 12.51
+0
M teorija
22. 04. 2020 18.48
-3
Na, zdej pa vidmo od kje Janezu inspiracija o arabskem reku o konj u oslu!? Se pa ne ve koga kdo jaha na sliki. Ker je Janez!?
M teorija
22. 04. 2020 18.49
-1
poneumljanje
22. 04. 2020 18.41
+1
A kdo ve, koliko so janez in podrepniki na današnji dan pokradli ?
vasja7
22. 04. 2020 18.16
-9
Čestitke vladi, ki se uspešno bori s korona krizo in skupini neodvisnih strokovnjakov, ki pripravlja protikorona pakete. Tudi zato, ker je vlada že od prvih dni deležna napadov s strani RTV Slovenija in POP TV, ki podpihujeta negativno nastrojenost levih volivcev.
WAUKA
27. 04. 2020 12.52
+1
majmun11223344
22. 04. 2020 17.48
+12
Te vlade se je treba čimprej rešiti, to pa ni več hec...
Tuna89
22. 04. 2020 16.58
+19
Samo BEDAKI in KONJI... Vlada popravila zakon, ki dobesedno zavira razvoj samostojnih podjetnikov... Z novim popravljenim ''mega zakonom'' bodo prikrajšani za pomoč vsi tisti s.p.-ji kateri se RAZVIJAJO in DELAJO... A se res ne moremo zgledovati po Nemcih, ko so lepo razdelili pogačo med vse samozaposlene...
kure bedne
22. 04. 2020 16.45
+24
Sedaj si pa zamislite še večjo katastrofo kot je kovid 19-DA MAHNIČ STOPI PRED MIKROFON. (:
drofel 1
22. 04. 2020 17.28
+14
WAUKA
27. 04. 2020 12.54
+1
Vsega hudega ,kuge in Mahniča reši nas gospod.
provni
22. 04. 2020 16.11
+16
Čim prej se je treba rešiti te Vlade in iti na volitve. Pa srečno Slovenija.
SDS_je_poden
22. 04. 2020 15.59
+22
Jajo, tisto aplikacijo za sledenje si ti na plešo inštaliraj, če hočeš!
ROMELS
22. 04. 2020 15.09
-21
Kako te levake boli, ko ne morejo krasti.
El Diablo 2013
22. 04. 2020 14.50
+19
čisti čivša tale janoši; prištinski doktorat iz Abramboslovja, lopovska faca, obešalnik drža in oči k pokvarjen pistacij.....še golum ga nese v simpatičnosti
prašek
22. 04. 2020 14.51
+5
Cisto na hitro
22. 04. 2020 14.36
-23
Lewakom ustreza samo kaos. Oni v kaosu kradejo, manipulirajo in ubijajo. Zato jim tega ne bomo dovolili. Za narod blagor gre, ne za oblast in pohlep lewakov.
Millady
22. 04. 2020 14.43
+13
poneumljanje
22. 04. 2020 14.44
-7
Revček, ti ne boš nič odločal, raje razmisli kam boš bežal !
El Diablo 2013
22. 04. 2020 14.51
+6
“za narodov blagor gre” ...... prav desnu.h😂😂😂
majmun11223344
22. 04. 2020 17.49
+6
Filanapaprika... Kaj če bi šel na nova tv komentirat. A?
slo_veter
22. 04. 2020 14.35
+15
dobr da se tale JJ kaj pokaže. Se je vmes že tolk posušu, da ga na cest nit nebi več spoznal . Saj ratuje pravi Drnovšek .
andro69
22. 04. 2020 14.32
-14
Bravo vlada ..ukrepi v pravo smer....
poneumljanje
22. 04. 2020 14.45
+14
majmun11223344
22. 04. 2020 17.50
-1
pomlad14
22. 04. 2020 19.05
+1
Kazen za vas, da boste bankrotirali, lenuhi.
DR.Fejsbuk
22. 04. 2020 14.12
+0
Banke so že propadle, država pa še nobena!