Golf

Kraljič izgubil še mesto, zmaga na Portugalsko

Pravets, 20. 09. 2012 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski golfist Dani Kraljič je golfski turnir PGA Professional Championship of Europe končal na zelo solidnem 8. mestu, čeprav mu je po polovici turnirja kazalo še veliko bolje. Zmagal je Portugalec Hugo Santos.

V bolgarskem mestu Pravets se je zaključil golfski turnir PGA Professional Championship of Europe, na katerem se je najbolj izkazal Portugalec Hugo Santos, ki je v štirih tekmovalnih dneh žogico udaril 278-krat in tekmovanje zaključil z desetimi udarci pod parom. Samo udarec skromnejši dosežek pa je uspel kar trem igralcem, in sicer Valižanu Leeju Rookeju, Francozu Fredericu Cupillardu in Špancu Mikelu Galdosu. Medtem, ko je zmagovalec turnirja v žep pospravil 10 tisoč evrov, je vsak izmed drugouvrščenih zaslužil 4483,33 evrov.

Janez Grilc
Janez Grilc FOTO: Mirko Kunšič

"Najtežji del turnirja se začne takrat, ko začutiš pritisk. Takrat je zelo težko nadzorovati sebe in udarce. Zelo težko je bilo izvesti začetni udarec na 17. luknji. Začelo je močno deževati, ampak po pravici povedano sploh nisem čutil dežnih kapelj, saj sem v trenutku začutil pritisk. Šlo je za enega ključnih trenutkov in uspelo mi je," je po turnirju povedal portugalski zmagovalec, ki je odločilni tekmovalni dan na predzadnji luknji odigral par, nato pa na 18. birdija, ki mu je prinesel zmago in lepo denarno nagrado.

Najboljši slovenski predstavnik na turnirju je bil Dani Kraljič, ki je tekmovanje končal na 8. mestu (283 udarcev, -5), v domovino pa se bo vrnil bogatejši za 1366,67 evrov. Gorenjcu je zadnji dan uspelo narediti 3 birdije, dvakrat pa je odigral boogey. Drugi slovenski predstavnik na turnirju Janez Grilc, je tekmovanje v Bolgariji končal na 41. mestu.