Lokalne volitve 2018

Hribar se počuti kot zmagovalec, saj je 'zmagal v prvem in drugem krogu'

Šmarješke Toplice, 12. 12. 2018 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kandidat za župana Občine Šmarješke Toplice Marjan Hribar, ki se bo po razveljavljenih volitvah drugega kroga na volišču Bela Cerkev s tekmico in županjo Bernardko Krnc pomeril na ponovnih volitvah, pravi, da se počuti kot zmagovalec, saj je "zmagal v prvem in drugem krogu".

Kandidat za župana Občine Šmarješke Toplice Marjan Hribar pripravil srečanje ob zaključku kampanje. Dejal je, da se čuti zmagovalca in da to, kdo ima volilno pravico, ne bi smela biti predvolilna tema. Hribar je povedal, da volitve doživlja kot praznik demokracije in da se počuti kot njihov zmagovalec, saj je "zmagal v prvem in drugem krogu".

Pomerila se bosta na ponovnih volitvah.
Pomerila se bosta na ponovnih volitvah. FOTO: POP TV

"Seveda tečejo še postopki in odločitev organov je potrebno spoštovati, tudi če se z njimi kdaj ne strinjamo," je dodal in nadaljeval, da zaupa v dobronamernost in pravilnost presoje vseh organov, ki se ukvarjajo z izidi volitev v Šmarjeških Toplicah.

Občane je tudi opozoril, da gre le za volitve in da bi morale te biti praznik združevanja in demokracije in nikakor ne praznik česarkoli drugega. "Boleče je namreč spoznanje, da smo v občini po 12 letih še vedno razdvojeni in da dejansko nimamo veliko stvari, na katere bi lahko bili ponosni," je pristavil.

Občina po njegovem mnenju zaostaja na področjih šolstva, turizma in gospodarstva. Občina ima "zelo majhen" prirastek prebivalstva, nima razvojnih programov, v njej se vrstijo afere. Občina nima jasnega stališča glede usmeritve ceste tretje razvojne osi, ukvarja se z aferami glede daljnovoda, s podjetjem Plastoform, z zdravstveno službo, zdaj pa tudi "želi nekdo državljanom, ki jo že imajo, odvzeti volilno pravico", je izpostavil.

"Teh zadev sicer sploh ne želim komentirati. To so stvari, ki sploh ne bi smele biti predmet volitev," namesto teh bi morala biti v ospredju razvojna vprašanja, vprašanja, kako povezati občino, kako jo spremeniti v močno upravno središče v centru Šmarjeških Toplic in kako nadoknaditi zamujeno, je poudaril.

Kot županski kandidat pa na omenjena vprašanja ponuja odgovore. Zanje ima rešitev, ima tudi "rešitev za dialog in ve, kako te stvari voditi naprej", je še med drugim dejal Hribar.

V Šmarjeških Toplicah sta sicer županska kandidata Hribar in Krnčeva v drugem krogu volitev zbrala vsak po 1016 glasov. Občinska volilna komisija je po pritožbi pred tednom Hribarju priznala še en glas, zaradi nepravilnosti pa je za nedeljo določila ponovne volitve na volišču Bela Cerkev.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

narobesvet5
12. 12. 2018 22.30
+5
Pa kaj je treba okrog tega se pisati. Ne morejo ze pustit prebivalce na miru, da se sami odlocjo pa je. Ne, treba je vsak dan nov clanek izpostavit. Po eni strani govori, da to ne bi smele biti teme volitev, po drugi strani jih pa vedno znova omenja. Zmagovalec prvega kroga je biu, drugega pa pac ne, ker zmagovalca drugega kroga se ni. Ce pa se ze steinjate, da mu je bila odvzeta zmaga, si jo je vzel sam, saj se volitve ponavljajo zaradi njegovega ugovora.
saxon1
12. 12. 2018 19.49
+9
ta pokvarjeni Hribar hodi po Beli Cerkvi in nagovarja občane, kateri bo volil za njega dobi 200,00 EUR in on se dela poštenega .....kakšna pokvarjena kampanija ki se zbira v Šmarješkem gaju ......upam da se bo vsem maščevalo kateri sodelujejo v tej umazani kampaniji
kameltrajbar
13. 12. 2018 20.51
borkov64
12. 12. 2018 19.36
+9
Pri teh volitvah ne razumem le kaj si je mislil narod v Radencih ko je šel na volitve?
Igi74
12. 12. 2018 19.15
+10
Konc traparij!!!! Zaprite te volitve že enkrat!
štrekeljc
12. 12. 2018 18.57
+21
Začel bom dvomiti o tem, da so toplice koristne za zdravje. Za duševno nikakor ne. Poglejte Radence, poglejte Šmarješke. Ne ene ne druge me ne vidijo nikoli več.