Moskisvet.com
Andrea Dovizioso

Novice

MotoGP: Dovizioso rekorder, Pirro poškodovan

L.P./sta
02. 06. 2018 07.38
0

Italijanski dirkač Andrea Dovizioso je novi hitrostni rekorder v elitnem motociklističnem tekmovanju motoGP. Na včerajšnjih treningih pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Mugellu je dosegel največjo hitrost 356,4 km/h. S tem je izboljšal stari dosežek rojaka Andree Iannoneja iz leta 2016 (354,9 km/h).

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: AP

Prvi dan v Mugellu pa se ni za vse končal tako dobro kot za Ducatijevega dirkača. Njegov rojak Michele Pirro, testni voznik tega moštva, ki ga je Ducatijeva ekipa tokrat prijavila na dirko kot voznika s posebnim vabilom, je doživel hudo nesrečo pri veliki hitrosti. Pri zaviranju, ko je imel njegov motor kakšnih 350 km/h, je namreč odletel v zrak, po nekaj metrih pa trdo pristal na tleh. Pri padcu je izgubil zavest, po takojšnji zdravniški oskrbi na stezi so ga s helikopterjem odpeljali na pregled v bolnišnico v Firence.

Michele Pirro
Michele Pirro FOTO: Reuters

Glavni zdravnik tekmovanja Angel Charter je pozneje sporočil, da se je nesreča glede na okoliščine končala razmeroma dobro, v bolnišnici se je Pirro, ki ima pretres možganov, že lahko pogovarjal, ni pa se spominjal nesreče. Prav tako je spodbudno, da nima nobenega zloma, so še sporočili iz zdravniške ekipe.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400