Golf

Novo vadišče v Šmarju pri Jelšah

Šmarje pri Jelšah, 21. 07. 2009 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija je bogatejša za nov golfski objekt. V Šmarju pri Jelšah, ob dvorcu Jelšingrad, ga je uredil tamkajšnji klub Erlachstein.

Vadišče omogoča vadbo dolgih in kratkih udarcev, ob tem pa je zaživela šola golfa, ki jo vodi eden najbolj priznanih profesionalnih učiteljev golfa v Sloveniji Damjan Murgelj. Projekt izgradnje tretjega golf igrišča v Celjski regiji s tem še zdaleč ni zaključen, saj je površina za 9 lukenj že potravljena in po napovedih naj bi pravi golf okoli Jelšingrada igrali že leta 2011.

Idejo za izgradnjo golf igrišča so v šmarskem Golf klubu Erlachstein obudili leta 2006 in od takrat v realizacijo projekta vlagajo znatne napore. Leta 2008 jim je Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov v dolgoletni najem oddal 24 hektarjev površine in od takrat poteka njihovo urejanje. Pravkar odprto vadišče sodi v 4. fazo urejanja Golf igrišča Jelšingrad z 9 luknjami, ki ga je zasnoval priznani slovenski golfski arhitekt Peter Škofic. V sklopu vadbišča je mogoča vadba dolgih in kratkih udarcev, kmalu pa bo na voljo še putting green.

V Golf klubu Erlachstein so v želji po popularizaciji golfa v Sloveniji z vadbiščem omogočili tudi začetek delovanja šole golfa Damjana Murglja, enega najuspešnejših in najbolj priljubljenih slovenskih profesionalnih učiteljev golfa. Njegove dolgoletne izkušnje v učenju golfa, treniranju selekcij državne reprezentance in strokovne kompetence bodo zagotovo pomembno prispevale k še večji dostopnosti in priljubljenosti golfa. Ob tem pa se novo šmarsko vadbišče ponaša še s statusom izpitnega centra za opravljanje nacionalnega izpita za igranje golfa, prostor pa bodo pri njih našle tudi okoliške osnovne šole, ki so s pomočjo šmarskega kluba golf že začele vključevati v svoje učne procese.

Golf igrišče Jelšingrad bo še naprej spreminjalo podobo. Potem ko so v Golf klubu Erlachstein potravili vsa zemljišča, se bodo zdaj lotili urejanja namakalnih sistemov ter priprave udarjališč in zelenic. Po napovedih naj bi bilo golf na 9 luknjah v Šmarju pri Jelšah mogoče zaigrati že leta 2011. Golf igrišče Jelšingrad bo sicer tretje igrišče v regiji, kar bo pomembno dopolnilo športno in turistično ponudbo širšega
Celjskega. Od drugih igrišč pa ga bo ločilo edinstveno okolje dvorca Jelšingrad in grajskega parka z eksotičnimi drevesi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.