Moskisvet.com
Real Madrid

Šport

Osupljiva dejstva o Cristianu Ronaldu

N.J.
19. 03. 2019 09.11
4

Cristiano Ronaldo je eden najbolj popularnih in najuspešnejših nogometašev. V svoji karieri je premaknil že marsikateri mejnik. Pred vami je nekaj osupljivih dejstev o tem junaku zelenic.

Alkohol

Cristiano Ronaldo je očeta izgubil, ko je bil ta star 52 let. Razlog: alkoholizem. Ker je prepričan, da alkohol in kajenje lahko zelo negativno vplivata na njegovo nogometno kariero, tega ne počne. No, občasno popije kakšen kozarec in prižge cigareto, a le ob res izjemnih priložnostih.

Tetovaže

Čeprav je sodoben trend tak, da ima praktično vsakdo že kakšno tetovažo na svojem telesu, je CR7 nima. Dvakrat letno se udeleži krvodajalske akcije in zato tudi nima tetovaž.

Vsak dan menda naredi 3.000 trebušnjakov.
Vsak dan menda naredi 3.000 trebušnjakov. FOTO: Instagram

Ime

Ronaldo je ime dobil po ameriškem nekdanjem predsedniku Ronaldu Reaganu. Reagan je bil menda Ronaldovemu očetu močno pri srcu kot igralec in politik. Cristianovo polno ime je Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro.

Kariera

Njegov prvi trener je v enem od intervjujev povedal: "Ko je Cristiano dobil žogo, je šel z lahkoto mimo dveh, treh igralcev. Vsi smo vedeli, da je poseben otrok in po vsaki tekmi so se igralci zbirali okoli njega."

Kot pravijo, je bil že ob 11. uri izjemen igralec. Ronaldo ni le talentiran, je tudi izjemen 'garač'. Že kot najstnik je treniral z utežmi na nogah in z utežmi vadil preigravanje. S tem je izboljševal tehniko in pridobival na hitrosti.

Telo

Vsak dan menda naredi 3.000 trebušnjakov, je izjemno hiter v sprintu (premagal je celo Angela Davida Rodrigueza). Ima le okoli 10 odstotkov telesne maščobe. Njegov odriv je prav tako izjemen. Skoči više od marsikaterega košarkarja, kar 44 cm visoko se odrine z mesta, sicer pa se je z zaletom (iz teka) največ odrinil 78 cm visoko (v zraku je lebdel okoli 7 desetink sekunde) ter presegel višino zgornje prečke gola in z glavo tedaj zabil gol – žoga se je od njegove glave, kakor so izračunali, odbila s hitrostjo 71,3 km/h.

Znanstveniki so izračunali, da imajo njegovi prosti streli 4-krat večji pospešek, kot ga je imel Apollo 11 ob izstrelitvi v vesolje.

Zaslužek

V času predsedovanja Baracka Obame so izračunali, da Ronaldo v samo 6 dneh, 9 urah, 17 minutah in 5 sekundah zasluži toliko kot predsednik v enem letu. Ni slabo, kajne?

Skoči više od marsikaterega košarkarja, kar 44 cm visoko se odrine z mesta.
Skoči više od marsikaterega košarkarja, kar 44 cm visoko se odrine z mesta. FOTO: AP

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390