Preverjeno

Namesto obnove propad

Hrastovec v Slovenskih goricah, 30. 03. 2021 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Irena Pan
Komentarji
0

Trideset dni je direktorica Zavoda Hrastovec dala Muzeju norosti, da se izselijo iz gradu Cmurek v bližini avstrijske meje. Čeprav so lokalni prebivalci celo sami našli investitorja, ki je bil pripravljen obnoviti nekdanji grad, v katerem je trenutno tudi muzej z zbranimi predmeti in zgodbami ljudi, ki so v času, ko je bil še zavod za duševno in živčno bolne.

Z izselitvijo bi bila ogrožena tudi dva evropska projekta, namenjena vzpostavljanju mreže za oskrbo ljudi, ki bi kljub telesnim ali duševnim težavam želeli ostati doma. Eden najstarejših gradov na Slovenskem pa bi bil tako spet prepuščen nadaljnjemu počasnemu propadanju. 

Danes so iz Zavoda Hrastovec sicer sporočili, da lahko Muzej norosti na gradu ostane vsaj še tri mesece.

Celoten prispevek si lahko ogledate na Voyo.

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.