16°C

Prepozna pošta

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Adi Omerović /
KOMENTARJI
56
Nocoj v oddaji Preverjeno zgodba o nesojenem študentu Aljoši Koštomaju, ki je maturo uspešno zaključil v spomladanskem roku. Točk za vpis na smer pedagogike in andragogike je imel dovolj, vendar se na želeno univerzo ni uspel vpisati zaradi birokratskega zapleta.

Varuh človekovih pravic pravi, da jih je Univerza v Ljubljani naknadno seznanila, da to le ni osamljen primer, da imajo še štiri primere vpisnikov, ki so pošto prejeli prepozno in so izgubili status študenta. Koliko študentov je zaradi prepozne pošte ostalo brez statusa, smo preverili tudi na Univerzi v Mariboru in Univerzi na Primorskem.

Epilog zgodbe ni le izgubljeno študijsko leto, ampak je oče štirih otrok, ki je ostal brez socialnega dodatka za veliko družino. Aljoša je ostal brez zavarovanja in štipendije. Zaradi finančnega izpada želijo tožiti državo, vendar nimajo sredstev, da bi najeli odvetnika. Z ministrstva za znanost, izobraževanje in šport so še sporočili, da bodoči študentje z naslednjim letom o vpisu ne bodo obveščeni samo na klasičen način, temveč tudi po elektronski pošti.  

Celoten prispevek si lahko ogledate na Voyo

Koronavirus pasica nova