Slovenija
Oglas

100 let obstoja podjetja Dr. Schär

Ljubljana, 01. 08. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob praznovanju 100-letnice podjetja Dr. Schär so si zadali cilj, da bodo zaščitili biotsko raznovrstnost za prihodnje generacije. Skupaj s partnerjem Crop Trust in vami, ki lahko digitalno posadite izbrano seme in delite vašo željo za boljši jutri, želijo ohraniti brezglutenske pridelke za naslednjih 100 let.

Dr. Anton Schär in njegov svak, lastnik mlina Gottfried Untertrifaller, sta leta 1922 na Južnem Tirolskem predstavila svoj prvi izdelek, s katerim sta uspešno doprinesla k spopadanju s podhranjenostjo otrok po prvi svetovni vojni. Vse od tedaj v podjetju skrbijo, da je prehrana bolj vključujoča in okusna za vse.

Ob tem pomembnem mejniku so v središče praznovanja postavili poseben projekt za spodbujanje biotske raznovrstnosti: Field 100. Pri tem so si za partnerja izbrali mednarodno organizacijo Crop Trust, ki si prizadeva za ohranjanje in zagotavljanje biotske raznovrstnosti poljščin po vsem svetu, za vedno in za vse.

V podjetju želijo ohraniti brezglutenske pridelke za naslednjih 100 let, a brez vaše pomoči ne bo šlo.

Ohranjanje rastlinske raznovrstnosti je ključni del rešitve za svetovno podnebno krizo, izgubo svetovne biotske raznovrstnosti ter nezanesljivo preskrbo s hrano in prehransko varnostjo.

Posadite svojo željo za prihodnost

Z vašo pomočjo bodo pri Dr. Schär poskrbeli, da bo do 500 sort različnih poljščin - fižola, leče, graha, prosa, sirka in drugih - ustrezno varovanih vsaj naslednjih 100 let. Za to so potrebni samo trije koraki:

Izberite seme: izberite pridelek, ki bi ga radi ohranili za prihodnost.

Napišite svojo željo: zapišite svojo željo za boljši jutri.

Ostalo prepustite Dr. Schär: skupaj s Crop Trust bodo ohranili seme za +1 leto.

SODELUJTE ZDAJ


Naročnik oglasa je podjetje Dr. Schär AG / SPA.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3