Slovenija

11 NFT žetonov za pomoč ukrajinskim družinam v stiski

Ljubljana, 18. 05. 2022 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Šašek
Komentarji
10

Slovenska oglaševalska zbornica je pozvala vse oglaševalske agencije in ustvarjalce, da združijo moči in s kreativnimi rešitvami pomagajo ljudem v stiski. Izbrali so 11 del, ki so jih pretvorili v NFT-je in bodo prek platforme Truhoma na voljo širši javnosti. Vsa zbrana sredstva v obliki paketov hrane bodo namenjena ukrajinskim družinam v stiski, ki so našle svoje začasno zatočišče v Sloveniji.

V času, ko Ukrajinci najbolj potrebujejo našo pomoč, je Slovenska oglaševalska zbornica, na pobudo člana SOZ Mastercard, pozvala vse oglaševalske agencije in ustvarjalce, da združijo moči in s kreativnimi rešitvami pomagajo ljudem v stiski. Preko kreativnega natečaja so zbrali številna navdihujoča dela, enajst izbranih del pa bodo pretvorili v NFT-je in jih prek platforme Truhoma ponudili širši javnosti. Vsa zbrana sredstva bodo v obliki paketov hrane namenjena ukrajinskim družinam v stiski, ki so našle svoje začasno zatočišče v Sloveniji.

Izbrane idejne rešitve, ki so vam na voljo v obliki nezamenljivega žetona.
Izbrane idejne rešitve, ki so vam na voljo v obliki nezamenljivega žetona. FOTO:

Na poziv so se odzvale številne agencije in kreativci, skupaj so prejeli več kot 40 pozitivnih in navdihujočih del, ki spodbujajo k solidarnosti do Ukrajincev v stiski, nagovarjajo k človečnosti in soustvarjanju boljšega sveta. Izmed vseh prijavljenih je devetčlanska strokovna žirija v sestavi Anže Jereb, Aleš Petejan, Mirka Modrinić, Sašo Petek, Ivor Bogunić, Petja Montanez, Katja Petrin Dornik, Simona Kruhar Gaberšček in Luka Klemenc izbrala finalnih 11 del.

Vsi podatki o donacijah bodo 100-odstotno transparentni, trajno shranjeni in dostopni vsakomur. Truhoma je namreč platforma, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov, kar ji omogočata stoodstotna transparentnost in sledljivost, s čimer premika meje in postavlja nove standarde v svetu filantropije.

"Poleg dobrodelne note projekta me še posebej veseli, da je pod okriljem SOZ-a tokrat oglaševalska industrija združila moči za pomoč ukrajinskim družinam v stiski. Projekt je lep preplet dveh zelo aktualnih tem v kontekstu oglaševanja družbene odgovornosti in dobrodelnosti, ki sta v zadnjih letih postali pomembna stalnica oglaševanja, in NFT-jev, ki so trenutno eden najbolj opaznih pokazateljev bliskovitega razvoja digitalnega okolja ter znanilci interneta 3.0," je dejal Dino Zupančič, predsednik Slovenskega združenja oglaševalskih agencij pri SOZ.

Na naslovu https://truhoma.org/sl/project/NFT-pomoc-ukrajinskim-druzinam si boste lahko po oddaji poljubnega zneska za paket pomoči izbrali najljubši NFT, si ga prenesli in z njim širili sporočilo upanja ter resnične pomoči. Posamezniki ali podjetja lahko donirajo poljubno število paketov v vrednosti 40 evrov, vsak donator pa v zahvalo prejme NTF z enim od izbranih del. Projekt zbiranja sredstev bo odprt od 18. 5. do 12. 6. 2022.

"Situacija v Ukrajini, zaradi katere so se tudi v Slovenijo zatekle številne ukrajinske družine, me je izjemno pretresla," je dejala Ana Lukner Roljič, ustanoviteljica & predsednica uprave Truhoma Fund Inc in dodala: "Želim si, da bi v čim krajšem času zbrali sredstva in ukrajinskim beguncem pri nas s paketi hrane vsaj malo olajšali življenje ter jim dali vedeti, da nam ni vseeno za njih."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gardon Game
24. 05. 2022 10.58
NFT? resno? ta scam? ok...
BLAŽEN
18. 05. 2022 15.53
-1
glede na znamke avtomobilov z UA tablicami, ne potrebujejo pomoč. raje pomagajte slovenskim upokojencem..
Roxy79
18. 05. 2022 13.52
+3
Na podstrešju imam še nekaj kosov starega orožja in patronov............kako naj pomagam Ukrajini.... al kako?
medusa
18. 05. 2022 15.49
-1
Roxy79
18. 05. 2022 13.51
+3
dobrodelnost..... ljudje zbirajo hrano in oblačila...INDUSTRIJA ,PA POŠILJA NEZNANO ŠTEVILO KOSOV OROŽJA............
Apostol1
18. 05. 2022 11.47
+7
To ni dobrodelnost , to je spodbujanje sovraštva proti Rusom in Rusiji. Kar je popolnonoma napačno in je med drugim tudi delček tega , ki je pripomoglo , da se je noremu Putinu čisto utrgalo.
medusa
18. 05. 2022 15.49
-1
Walter Pravicek
18. 05. 2022 10.54
+12
Kaj,ko bi najtaprvo SLOVENSKIM REVEŽEM POMAGALI,Ukrajincvem se tala iz EU.Bi šlo?Nehajte delati razdor in sovraštvo do vsega kar ni domače.A vsekakor si slovenski otroki zaslužijo pomoč.Ta najprvo.
Sisoje
18. 05. 2022 09.56
+6
Hahaha, optimisti !
MUNGATUMBA
18. 05. 2022 09.47
+6
Samo donirajte, kajti, ko bodo ta svobodni začeli plesat, tudi za sebe novte več kaj mel