Slovenija

13 kandidatov za ombudsmana

Ljubljana, 13. 04. 2000 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na poziv predsednika republike Milana Kučana za zbiranje predlogov možnih kandidatov za varuha oz. varuhinjo človekovih pravic je predsednikov urad prejel 13 predlogov. Predsednik Kučan se bo o predlogih za možne kandidate za ombudsmana posvetoval z vodjami poslanskih skupin, so sporočili iz omenjenega urada.

Samih se je prijavilo šest kandidatov, in sicer sedanji varuh Ivan Bizjak, pravnik Marjan Lekše, pravnice Marijana Rebernik, Albina Škapin-Počkar in Irena Virant ter upokojena profesorica francoščine in italijanščine Jerca Vevar. Upokojenko Faniko Istenič, zdravnico Evito Leskovšek in socialno delavko Mileno J. Pribac je predlagala skupina občanov, diplomantko fakultete za sociologijo, politologijo in novinarstvo, sedanje FDV, Jožefo Puhar pa občanka. Aktiv veterank NOB pri ljubljanskem odboru ZZB NOB je predložil kandidaturo za novinarko Danico Simšič, Forum za pravice otrok do obeh staršev pa za pravnika Iztoka Daria Šilca. Doktorico znanosti, zdravnico Matejo Kožuh Novak so kot kandidatko za ombudsmanko predlagale svetnice Mestne občine Slovenj Gradec.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.