Slovenija
Oglas

3 ideje za obisk Portoroža decembra

Ljubljana, 22. 11. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vse sladkosti življenja: lučka pri lučki, božični sejmi, zabava za vso družino in odličen glasbeni program. Vrača se tudi Festival penin.

1. Praznična druženja za vso družino 

Božična druženja na prazničnem sejmu ob morju.
Božična druženja na prazničnem sejmu ob morju. FOTO: Manuel Kalman

V petek, 2. decembra, bodo v Portorožu in Piranu zasvetile praznične luči, v parku hotela Kempinski Palace Portorož pa bo zaživel božično-novoletni sejem. Ob 16.30 bosta otroke v parku navdušila lutkovna predstava Zvezdica zaspanka in Miklavž, s katerim bodo najmlajši prižgali praznično osvetlitev. Poleg nakupa izvirnih darilc se boste na sejmu lahko okrepčali tudi s tradicionalnima enolončnicama bobiči in joto, posladkali s fritulami ter pogreli s kuhanim vinom ali ginom in okusnimi čaji z mehurčki - bubble tea. Sejem bo najprej odprt ob koncih tedna, 2.-4., 9.-11. in 16.-18. decembra, nato pa vsak dan od 23. decembra do 2. januarja. V parku bodo decembra sledile še štiri brezplačne otroške predstave, 30. 12. pa bo otroke obiskal tudi Dedek Mraz.

Prav posebna novost bo letos Festival Grando Portorož - Portorose v nekdanjem skladišču soli, kjer bo od 16. decembra do 1. januarja ob popoldnevih organizirano kotalkališče, program pa bodo popestrile številne prireditve za vse starosti, od gledaliških predstav in koncertov do zabav z DJ-ji. Glasbeni izbor bo še posebej pester, med drugim bodo nastopili tudi Valentino Kanzyani in Koala voice.

30. decembra ne gre zamuditi gala novoletnega koncerta v Avditoriju Portorož. Novo leto bomo pričakali na Tartinijevem trgu v Piranu s skupino Gedore in didžejem Adriano Roy Dee Jay, opolnoči pa bo nebo razsvetlil svetlobni šov. Prvi dan novega leta se bodo najpogumnejši lahko osvežili s tradicionalnim Novoletnim skokom v morje na portoroški plaži.

2. December je čas za penine

Portorož in Piran bosta ves december v znamenju izbranih mehurčkov.
Portorož in Piran bosta ves december v znamenju izbranih mehurčkov. FOTO: Sara Ros

December bodo poleg lučk in pestrega dogajanja zaznamovali tudi zlati mehurčki. 26. decembra se v Portorož vrača Festival penin, ki bo že devetič privabil vrhunske peničarje in proizvajalce šampanjcev. V razkošni Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož bo mogoče okusiti najboljše penine iz približno 30 kleti - kot nalašč za glamurozen prednovoletni večer. Svečani program bo potekal v parku pred hotelom, kjer bodo slovenski vitezi vina skupaj z vinsko kraljico slovenske Istre razglasili Naj penino Portoroža 2022, za glasbeni program pa bo poskrbela italijanska skupina Operapop

Ne spreglejte pa, da bosta letos Portorož in Piran v znamenju mehurčkov kar ves mesec, 1. decembra se namreč pričenja Mesec penin. Izbrane lokalne restavracije bodo ves december ponujale posebne degustacijske menuje s spremljavo penečih vin. Obiskovalci se bodo lahko gurmanskim užitkom ob spremljavi izbranih mehurčkov predajali v restavracijah Rizibizi, Marina Portorož, COB, La bottega dei sapori, Na burji, Istrian bistro & Tapas bar ter v Cafè Centralu in Vinoteki Koželj.

3. Sproščeno v termah ob morju

Zaplavajte v ogrevani morski vodi, pogrejte se v savni ali si privoščite sproščujočo masažo.
Zaplavajte v ogrevani morski vodi, pogrejte se v savni ali si privoščite sproščujočo masažo. FOTO: Jaka Ivančič

Naj bo december letos namenjen dobremu počutju in zdravemu oddihu. Preživite zadnje dni v letu v bazenih in savnah, ob sproščujočih masažah in kopelih ter številnih wellness storitvah, ki poskrbijo, da se zdravo telo in um odrazita tudi v vašem videzu. Odločite se za božič ali silvestrovanje v hotelih LifeClass Portorož in se prebudite v zimsko jutro s pogledom na morje. Po celodnevnem razvajanju v termah se zvečer prepustite vrhunski kulinarični ponudbi, glasbi v živo in plesnim predstavam. Na svoj račun pa bodo prišli tudi najmlajši. V kavarni Cafè Central bodo organizirali obisk Božička, različne delavnice, mini disko in silvestrovanje za otroke. Vse praznične radosti bodo zaokrožili bogati mediteranski zajtrki in jutranji sprehodi ob morju, ki bodo poskrbeli za sproščen vstop v novo leto.


Naročnik oglasa je Turistično združenje Portorož, g. i. z.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1