Črna kronika

49-letnik najprej grozil v enem, nato ugrabil drugi avtobus

Ljubljana, 05. 04. 2019 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V zvezi z včerajšnjim incidentom se nam je oglasil tudi potnik, ki pravi, da he ugrabitelja avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa eno uro pred incidentom srečal na drugem avtobusu, ki je bil na poti proti Bledu. Potem ko je vozilo zapeljalo iz avtobusnega postajališča, je moški z izvijačem začel groziti potnikom in šoferju. Ljubljanski policisti so tudi uradno potrdili, da gre v omenjenih primerih za isto osebo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Grozil še enemu vozniku
    03:11
    Iz 24UR: Grozil še enemu vozniku
  • Izjava ljubljanskih kriminalistov o dogajanju na drugem avtobusu
    00:59
    Izjava ljubljanskih kriminalistov o dogajanju na drugem avtobusu
  • Izjava ljubljanskih kriminalistov o posredovanju policijskih patrulj
    03:10
    Izjava ljubljanskih kriminalistov o posredovanju policijskih patrulj
  • Izjava ljubljanskih kriminalistov o ugrabitvi avtobusa
    01:56
    Izjava ljubljanskih kriminalistov o ugrabitvi avtobusa

"Ko sem vstopil, sem opazil čudnega moškega v črnih oblekah, ki sprva vozniku ni plačal vozovnice ter se kar usedel na avtobus. Kasneje, ko ga je voznik opozoril, je plačal. V roki je imel izvijač, kar se mi je zdelo čudno. Nisem se obremenjeval s tem in se usedel na predzadnji sedež na avtobusu."

Prizorišče včerajšnje ugrabitve avtobusa v Ljubljani.
Prizorišče včerajšnje ugrabitve avtobusa v Ljubljani. FOTO: POP TV

Policija je potrdila, da je 48-letni Kranjčan v centru Ljubljane včeraj zvečer vstopil na avtobus in voznika z grožnjami ter nevarnim predmetom prisilil, da ga je odpeljal proti avtocesti. V postopku po prijetju je osumljenec začel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl.

Avtobus je nato ustavil v Tivoliju, potniki pa so začeli v paniki hiteti z avtobusa. "Neka ženska se je zadrla ’vsi dol, un tip’. Tudi sam sem vstal iz sedeža in se napotil proti izhodu. Še preden sem izstopil, smo se že peljali naprej. Opazil sem, da je izstopil tudi možakar z izvijačem v roki. Nič mi ni bilo jasno. Kasneje smo se ustavili na Petrolu na Celovški ceti, kjer smo čakali policijo."

Bralec, ki želi ostati neimenova, je nato stopil do voznika in ga vprašal, kaj se je zgodilo. "Povedal mi je, da ga je neka oseba poskušala napasti z izvijačem. Takrat sem videl tudi več policijskih avtov, ki so se peljali v smeri proti Celovški cesti izven centra."

Dogodek potrdili tudi v podjetju Arriva Slovenija

Podrobnosti dogajanja, ki ga je opisal naš bralec, so nam potrdili tudi v podjetju  Arriva Slovenija. "Lahko potrdimo, da je včeraj ob 20. uri na avtobusni postaji Ljubljana na avtobusu, ki vozi na liniji Ljubljana–Bled, vstopil moški brez vozovnice. Voznik avtobusa ga je pozval k plačilu vozovnice, kar je ta tudi storil. Ko je avtobus zapeljal, je omenjen potnik vstal in z izvijačem začel groziti potnikom in vozniku. Voznik avtobusa je na naslednjem postajališču (v Tivoliju) avtobus ustavil, odprl vsa vrata in poklical policijo. Omenjen potnik je zapustil vozilo. Policija je naredila zapisnik o dogodku. Nihče na avtobusu ni bil poškodovan."

V podjetju dodajajo, da so ponosni na njihovega voznika, ki je v izredni situaciji ravnal preudarno in v prvi vrsti poskrbel za varnost naših potnikov.

Potrditev policije: včeraj obravnavali še eno podobno prijavo

Vodja ljubljanskega oddelka za organizirano kriminaliteto Stojan Belšak je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani, na kateri so razkrili podrobnosti včerajšnjega incidenta na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa, potrdil tudi to, da so pred prijavo o dogajanju na omenjenem avtobusu prejeli še eno, zelo podobno prijavo s strani voznika avtobusa, ki vozi na relaciji med Ljubljano in Kranjem. Ta je razkril, da je osumljenec isti večer plačal avtobusno karto za Kranj, se usedel za voznika ter med telefonskim pogovorom omenjal specialce. V bližini Tivolija je potegnil na plano izvijač ter začel mahati z njim. V nadaljevanju dogajanja je avtobus zapustil. Na njem je ostal njegov nahrbtnik, čigar vsebino policija še vedno preverja. V njem so našli različne predmete, ki so jih poslali v Nacionalni forenzični laboratorij, kjer bodo preverili, ali se v njih nahajajo prepovedane snovi. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3