24°C

5 čarobnih doživetij na Bledu, ki jih prej niste poznali

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
AVTOR
P.R. /
Slovenci seveda poznamo Bled, a to ne pomeni, da smo obiskali prav vse kotičke, ki jih z okolico ponuja! Bled je namreč veliko več, kot le jezero z otočkom in gradom, ki bdi nad njim.

Bled-1

Narava, svež zrak, regeneracija, butična in pristna doživetja ter varen in trajnosten oddih je to, kar Slovenci cenimo in vse našteto Bled nedvomno ponuja. Odkrivamo vam pet doživetij na Bledu, ki jih enostavno morate preizkusiti med obiskom tega slovenskega alpskega bisera.

Restavracija Julijana – kulinarična izkušnja vredna nagrade Michelin

Restavracija Julijana
Restavracija JulijanaFOTO: Arhiv ponudnika

Restavracijo Julijana v Grand Hotelu Toplice na Bledu in njeno čudovito teraso najdete ob najlepšem delu Blejskega jezera. Restavracija je pod kreativnim vodstvom chefa Bertonclja dobila prestižno priznanje The Michelin Plate, za sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok za leto 2020, po klasifikaciji Gault&Millau pa prejela 3 kape. Ta butična restavracija sprejme le nekaj več kot 20 gostov in s svojo intimno atmosfero, čudovitim pogledom na Blejsko jezero in s sezonskimi gurmanskimi presežki privablja tiste, ki radi jed občutijo z vsemi čuti.

Unovčite turistične bone za nepozabne počitnice ob enem najlepših jezer na svetu
 

V Hotelu Park in Rikli Balance Hotelu, ki sta del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts, lahko unovčite tako turistične bone izdane v letu 2021 (TB), kot tudi nove turistične bone 2021 (BON21), in na počitnicah ustvarite spomine, ki vas bodo spremljali še dolgo.   Preverite pogoje unovčitve novih bonov pri nas!

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Vinska fontana v prenovljenem Hotelu Park

Vinska fontana
Vinska fontanaFOTO: Arhiv ponudnika

V hotelski restavraciji povsem prenovljenega Hotela Park vas čaka edina hotelska vinska fontana v Sloveniji, v kateri so zbrana vina iz različnih vinorodnih okolišev Slovenije. Kozarec le postavite pod eno od petih pip, na registratorju odčitajte svojo hotelsko kartico, pritisnite gumb in že uživate ob kozarcu izbranega vina! Goste Hotela Park poleg edinstvene vinske fontane čaka tudi nepozabno kulinarično doživetje ob specialitetah chefa Simona Bertonclja, ki strokovno vodi celotno ekipo kuharjev tako v Hotelu Park kot tudi v ostalih hotelih Sava Hotelov Bled. In ne le to – gurmanske specialitete vam postrežejo ob najlepših razgledih na lepote Bleda!

Termalno kopališče v Rikli Balance Hotelu

Wellness Živa RIkli Balance Hotel
Wellness Živa RIkli Balance HotelFOTO: Arhiv ponudnika

Ste vedeli, da imamo na Bledu termalne izvire? V blagodejni vodi enega od njih lahko uživate v bazenskem kompleksu Wellnessa Živa v luksuznem Rikli Balance Hotelu. Kopališče obsega šest bazenov in notranji tobogan s pogledom na Blejsko jezero. Kopanje ob takem razgledu na mogočni Blejski grad ima čisto poseben čar!

Brezskrbna rezervacija z epidemiološko garancijo
 

Da bo vaša rezervacija oddiha v teh negotovih časih res brezskrbna, so v največji slovenski turistični skupini Sava Hotels & Resorts  uvedli nadstandarden set higiensko-zaščitnih ukrepov ter pripravili pogoje nakupa, ki ustrezajo aktualnim razmeram. Slednji med drugim vsebujejo 100 % brezplačno odpoved glede na epidemiološko stanje ter možnost brezplačnega premika ali odpovedi termina.

Neusahljiv izvir alpske termalne vode v Grand Hotelu Toplice

Spa Luisa Grand Hotel Toplice
Spa Luisa Grand Hotel TopliceFOTO: Arhiv ponudnika

V osrčju Grand Hotela Toplice, v Spa Luisa, se skriva tisti izvir termalne vode, zaradi katerega se je pravzaprav vse skupaj začelo in kateremu Bled dolguje svoj turistični razvoj. Neposredno nad njim se nahaja bazen in obiskovalci se med kopanjem lahko na lastne oči prepričajo, kako skozi dno bazena pronicajo zračni mehurčki in kako v bazen priteka deviška voda neposredno iz izvira. Termalna voda ima konstantno temperaturo 22 °C in je ne dogrevamo, bazen v Spa Luisa pa je tudi edini bazen na Bledu (in verjetno tudi daleč naokoli!), v katerem se voda vsak dan v celoti zamenja. Zvečer se bazen v celoti izprazni in ko ga naslednje jutro znova napolnimo, se vodi doda minimalno količino klora za razkuževanje, sicer pa voda ostaja deviško nedotaknjena. Gre za fenomen, kakršnega ni mogoče najti v nobenem hotelu na svetu. 

Veslanje do otočka in romantični piknik na jezeru

Izposoja čolna Blejsko jezero in piknik na čolnu
Izposoja čolna Blejsko jezero in piknik na čolnuFOTO: Arhiv ponudnika

V čolnarni Grand Hotela Toplice si lahko sposodite lesen čolniček, s katerim odkrivate lepote Blejskega jezera, se zapeljete do otočka, ali enostavno uživate v miru in tišini, ki jo reže le zvok vesla na vodni gladini. Pika na i nepozabni vožnji z najetim čolničkom je nedvomno gurmanska piknik košarica, ki jo za vas pripravijo v Hotelu Parl, Rikli Balance Hotelu in Grand Hotelu Toplice. Za njeno vsebino, kot tudi za ostale jedilnike v Sava Hotelih Bled, skrbi mednarodno priznan chef Simon Bertoncelj. Kaj se skriva v njej? Poleg okusnih hladnih prigrizkov, sezonske solate in sadja, svežih žemljic in sladkih presenečenj, se v košari za romantični piknik na čolnu skriva tudi penina!

 

Naročnik oglasa je Sava Hotels & Resorts.