Slovenija
Oglas

5 razlogov, zakaj je online joga nujna v času epidemije

Ljubljana, 26. 10. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

COVID epidemija traja že skoraj dve leti. Življenje nam jemlje ogromno energije za goli obstoj. Na zdravje zlahka hitro pozabimo, a slab spanec, motnje koncentracije, bolečine v vratu in križu, slaba prebava, razdražljivost, motnje hranjenja, povišan krvni pritisk, izguba libida in kriza odnosa opominjajo, da je skrajni čas, da poskrbite zase in pričnete s spletno jogo na ejoga.si!

Spletni tečaj joge za začetnike je primeren za vse in nudi jasno vodenje z jasno razlago in demonstracijo.
Spletni tečaj joge za začetnike je primeren za vse in nudi jasno vodenje z jasno razlago in demonstracijo. FOTO: Arhiv ponudnika

1. Joga je pot »k sebi« in je močno orožje proti stresu

Stres je danes tihi in vseprisoten sovražnik, ki se nabira v telesu. Simptomi stresa mnogim ljudem grenijo življenje, sčasoma pa lahko prerastejo v bolezen. Joga je namenjena tudi samo-opazovanju. Šele ko boste ponovno stopili v stik s samim seboj, boste občutili, v kakšnem stanju sta vaše telo in um. Vprašanje »Na Koga ali Kaj se stresno odzivam?« je tu zelo na mestu. Taka praksa joge vodi do mnogih uvidov, ti pa so lahko podlaga za to, da v življenju kaj spremenite.   

2. Joga lahko pomaga pri povrnitvi globokega spanca

Rahel spanec, nespečnost, nočne ure, ki jih prebedite in kaos v glavi naslednji dan... Zveni znano? Brez dobrega spanca ne moremo preživeti, to je dejstvo. Za neprespane dneve, tedne ali leta bo prišla položnica, lahko celo v obliki bolezni. Razumite, da energijo za dneve po neprespanih nočeh jemljete iz prihodnosti. Dobro novica je je, da v jogi poznamo mnogo tehnik za umiritev živčnega sistema in pripravo na spanje. Zaključite torej dan s spletno jogo doma, po jogi ne uporabljajte telefona ali računalnika - odpravite se spat in sladko sanjajte.

V živo preko spleta vadimo redno enkrat na teden, posnetek prakse ostane na voljo 7 dni.
V živo preko spleta vadimo redno enkrat na teden, posnetek prakse ostane na voljo 7 dni. FOTO: Arhiv ponudnika

3. Z jogo do dobrega rapoloženja in več energije

Mnoge stranke, ki z nami vadijo jogo povedo, da je naslednji dan (po jogi) drugačen! Kako? Da imajo več energije, gledajo v svet bolj optimistično, so na splošno bolj učinkovite in v stresnih situacijah odreagirajo bolj mirno. Kdo si ne bi želel več entuzijazma in pozitivne energije?

4. Joga lajša bolečine v vratu in križu

Tudi vi za ekranom presedite mnogo ur na dan in opažate nelagoden občutek ali bolečine v vratnem ali križno-ledvenem delu hrbtenice? Prisiljena drža za računalnikom in dolgo sedenje puščata neželene posledice.

Spletna joga je odličen način da ohranite ali si povrnete gibljivost vaše hrbtenice ter okrepite mišice hrbta in tako izboljšate držo. Na ta način lahko po naravni poti odpravite bolečine v vratu in križu. 

Spletni tečaj joge izvajamo zelo izkušeni učitelji joge z dolgoletnim stažem, vaše zaupanje bomo upravičili z najboljšim izkustvom joge.
Spletni tečaj joge izvajamo zelo izkušeni učitelji joge z dolgoletnim stažem, vaše zaupanje bomo upravičili z najboljšim izkustvom joge. FOTO: Arhiv ponudnika

5. Niste sami - spletna joga je skupnost!

Čas epidemije in zapiranja družbe je za marsikoga čas samote in osamljenosti. Ko smo osamljeni in brez volje, se še težje spravimo k praksi joge, kajne? A tudi tu imamo dobre novice! Ejoga.si je tudi skupnost ljudi, ki delajo na sebi in za lepši svet in na tej poti drug drugega podpirajo. Vedoč, da pripadate skupini, ki redno (vsak teden ob isti uri) vadi jogo preko spleta, bo odločitev lažja. Učitelj joge bo poskrbel za dobro energijo in vas motiviral, da se podate in ostanete na pravi poti!  

Naštetih je le nekaj razlogov, da poskrbite zase in takoj pričnete s spletnim začetnim joge! Pozitivne učinke boste občutili takoj. 

Izkoristite dobrodošlico ob pričetku in vadite z nami PRVI TEDEN BREZPLAČNO! 

PRIJAVITE SE TUKAJ!

 

Naročnik oglasa je ejoga.si - najboljše izkustvo joge pri vas doma. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3