Slovenija
Oglas

5 razlogov, zakaj je vino še vedno najboljše darilo

Ljubljana, 01. 12. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Letos svojim najdražjim poklonite zgodbo, ki se skriva v steklenici skrbno izbranega vina.

Vino že tisočletja velja za idealno darilo, antični Grki so ga imeli za dar bogov, stari Egipčani pa so se celo pokopali z zadostno zalogo te žlahtne pijače, da ga ne bi v onostranstvu zmanjkalo. Kljub resnično dolgi tradiciji obdarovanja z vinom se zdi, da ta navada nikoli ne bo šla iz mode. Le zakaj je temu tako?

Velikokrat slišimo, da je vino darilo z dušo. Z vinom poklanjamo zgodbo sožitja med človekom, naravo in vinsko trto. Vsaka steklenica v sebi nosi zgodbo, izžareva skrb in ljubezen, s katero je bila ustvarjena. 

Tudi pri izboru vina je ključno, da dobro preučimo našega obdarovanca in njegove navade ter tako omogočimo, da se ga darilo resnično dotakne in ga razveseli, naj bo to vinski poznavalec, ali nekdo, ki šele odkriva očarljivi svet vina. Za vsakega se najde pravo vino. Če pa darilu dodamo še nekaj osebnega, na primer ročno napisano prisrčno sporočilo ali voščilo, smo zadeli v polno.

Razlogov, da je vino še vedno najboljše darilo je zagotovo veliko, mi pa smo jih za vas izbrali vsaj pet:

1. RAZLOG: Z IZBOROM PRAVEGA VINA, POKAŽEMO DA NAM JE MAR 

Ko izbiramo pravo vino za naše bližnje, naj si bo to partner, prijatelj, sodelavec ali sorodnik, vedno razmišljamo, kakšen je njegov vinski okus, kakšno hrano ima rad, če ima morda kakšno specifično željo pri izboru vina, skratka v izbiro vložimo določen trud in ko obdarovanec dobi naše darilo, ga poleg same vsebine navduši tudi dejstvo, da smo se zanj potrudili in poiskali vino, ki ga ima rad ali pa za katerega menimo, da bi ga lahko navdušilo. 

Roséji so zadnja leta zelo trendovski. Penina Bagueri rosé bo zagotovo navdušila nežnejši spol ob prihajajočih praznikih.
Roséji so zadnja leta zelo trendovski. Penina Bagueri rosé bo zagotovo navdušila nežnejši spol ob prihajajočih praznikih. FOTO: Arhiv ponudnika

2. RAZLOG: ZA VSAKO PRILOŽNOST SE NAJDE PRAVO VINO

Svet vin je pester in raznolik. Vsaka priložnost kliče po drugačnem vinu. Ob prihajajočih praznikih, rojstvu, poroki ali drugih pomembnih mejnikih v življenju so idealna izbira penine ali pomembnejša in dražja mirna vina Bagueri superior, ki bodo svojo pravo mesto našla v vinski arhivi, kjer bodo z leti postajala samo še boljša. Ko pa odhajamo na večerjo ali večerno druženje k prijateljem ali sorodnikom pa je najbolje izbrati vino, ki se bo podalo k postreženim jedem in je že pripravljeno za pitje in ustvarjeno prav za spajanje s kulinariko, kot so vina Krasno iz Kleti Brda. 

Vina Krasno se odlično podajo k najrazličnejšim jedem, k belemu mesu, ribjim jedem in zelenjavi se najbolje podajo bela vina iz te linije, k rdečemu mesu pa rdeča, na primer odličen merlot Krasno.
Vina Krasno se odlično podajo k najrazličnejšim jedem, k belemu mesu, ribjim jedem in zelenjavi se najbolje podajo bela vina iz te linije, k rdečemu mesu pa rdeča, na primer odličen merlot Krasno. FOTO: Arhiv ponudnika

3. RAZLOG: STEKLENICA VINA IMA ESTETSKO VREDNOST

Ko gre za obdarovanje, je izgled darila pomemben dejavnik. Steklenica vina, še posebej če jo spremlja izbrana darilna embalaža, je zelo lepo darilo, ki ga bo obdarovanec z veseljem izpostavil na pomembno mesto v svojem domu in odprl ob prvi primerni priložnosti. 

Če želite z darilom navdušiti, je dvojec steklenic iz kleti de Baguer v leseni skrinjici izvrsten izbor.
Če želite z darilom navdušiti, je dvojec steklenic iz kleti de Baguer v leseni skrinjici izvrsten izbor. FOTO: Arhiv ponudnika

4. RAZLOG: Z VINOM OBELEŽIMO POMEMBNE LETNICE

Z vinom, pridelanim točno določenega leta v preteklosti, lahko obeležimo številne jubileje, obletnice ali rojstne dneve. Bogata zbirka arhivskih vin iz Kleti Brda je pravi naslov, če želimo nekoga prijetno presenetiti ob okrogli obletnici rojstva, poroke ali izpostaviti drugo pomembno letnico v življenju nam drage osebe.   

V arhivski kleti staramo steklenice vse od 1957 dalje. Želite podariti vino točno določenega letnika, obiščite spletno trgovino Klet Brda in odkrijte široko ponudbo arhivskih vin.
V arhivski kleti staramo steklenice vse od 1957 dalje. Želite podariti vino točno določenega letnika, obiščite spletno trgovino Klet Brda in odkrijte široko ponudbo arhivskih vin. FOTO: Arhiv ponudnika

5. RAZLOG: VINO IMA LAHKO ZELO DOLGO ŽIVLJENJSKO DOBO

Vino je idealno darilo tudi zato, ker ga obdarovancu ni potrebno takoj odpreti. Zrelejša vina, pridelana v hrastovih sodih, kot so na primer najprestižnejša vina iz Kleti Brda, ki jih poznamo pod imenom A plus imajo do 15 let življenjske dobe, če so primerno shranjena v hladnejšem in temnejšem prostoru ali kleti. Tako jih lahko obdarovanec dolgo hrani in odpre ob zares posebnih priložnostih, z leti namreč ta vina samo pridobivajo na žlahtnosti in nikakor ni potrebno hiteti in jih takoj odpreti, četudi so že ob nakupu naravnost izvrstna. 

Upamo, da smo vam olajšali kakšno odločitev, da bo vaše predpraznično nakupovanje daril manj stresno. 

Vabljeni k obisku spletne trgovine, kjer najdete pester nabor vin, primernih za obdarovanje. Za vas smo pripravili tudi različna darilna pakiranja, ki bodo poskrbela, da bo darilo še privlačnejše. Za nasvet pa smo vam vedno na voljo tudi v naših vinotekah.

Ekipa Kleti Brda vam želi vesele praznike!

 

Naročnik oglasa je Klet Brda, z.o.o. Dobrovo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1