Slovenija
Oglas

5 razlogov, zakaj redna telesna vadba pozitivno vpliva na vaše življenje

Ljubljana, 29. 09. 2020 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Crossfit Ljubljana
Crossfit Ljubljana FOTO: Arhiv ponudnika

1. Dobro psihofizično počutje

Velikokrat pozabljamo, kako pomembno je dobro psihofizično počutje za vse, kar počnemo v življenju. Živimo v svetu, polnem stresa in informacijskega balasta, ki polni našo glavo. Tehnologija nam je poleg številnih pozitivnih stvari prinesla tudi negativne - mobilni telefoni, računalniki in internet poskrbijo, da smo vedno na voljo. Večina ljudi se posledično težko popolnoma izklopi, zato pa je redna telesna vadba odličen način za sproščanje stresa in “resetiranje” misli. Pomembno je, da si vsak posameznik najde nekaj, kar ga pritegne in v čemer uživa. Le tako bo lahko telesna vadba postala rutina in nagrada ob napornem dnevu.

2. Krepitev imunskega in kardiološkega sistema

S prihodom jeseni in hladnejših temperatur se poveča dovzetnost za sezonske prehlade in gripe. Redna telesna vadba krepi imunski sistem, ta pa telesu pomaga pri premagovanju in preprečevanju bolezni. Telesna vadba ima pozitiven vpliv tudi na kardiološki sistem. Ko je ta v dobrem stanju, skrbi za ohranjanje zdravja na daljši rok, saj preprečuje bolezni srca in ožilja. BootCamp vadba v športnem centru CrossFit Ljubljana je eden od načinov, kako krepiti zgoraj omenjena sistema. Je skupinska visoko intenzivna vadba, kjer nas pozitivna energija skupine ob različnih kombinacijah vaj, ponovitev in rekvizitov (kettlebelli, žoge, ročke, elastike, trenažerji ...)  vedno znova pripravi do tega, da iz sebe iztisnemo maksimum. Vadba tehnično ni preveč zahtevna in je prilagodljiva trenutnim sposobnostim vsakega posameznika, zato se lahko vsak začetnik nemoteno vključi v program.

Crossfit Ljubljana
Crossfit Ljubljana FOTO: Arhiv ponudnika

3. Pozitivne telesne spremembe

Čeprav je pomembno, da se dobro počutimo v lastnem telesu, ne glede na naše omejitve, imamo vedno prostor za izboljšave. Pomembno je le, da si zastavimo cilje in začnemo. Cilje pa veliko hitreje dosežemo s pomočjo izkušenega trenerja, ki nas spodbuja, skrbi za pravilno izvedbo vaj in pripravo vadbenega programa. Načinov, kako doseči pozitivne telesne spremembe, je veliko. V zadnjem času je vedno bolj priljubljen CrossFit, ki je visokointenzivna skupinska vadba in združuje elemente vzdržljivostnega treninga, obvladovanja lastne teže in dviganja uteži. Treningi so zelo raznoliki in pestri, elementi prej omenjenih skupin pa se povezujejo na različne načine. Posledično vsak trening prinaša nov izziv, ki ohranja vadbo zanimivo. Pri takšnih vadbah je velik poudarek na vajah za moč, ki je pomembna v vseh življenjskih obdobjih in situacijah. Glede na to, da začne mišična masa in z njo povezana mišična moč v poznejših starostnih obdobjih upadati, je nujno, da za stalno telesno aktivnost skrbimo tudi z vadbo z utežmi. Ob redni vadbi CrossFita in BootCampa opazimo napredek tako pri vseh športnih aktivnostih kot tudi pri povsem preprostih dnevnih opravilih, predvsem pa se izboljša splošno počutje.

4. Druženje s podobno mislečimi ljudmi

Ljudje smo družabna bitja, ki potrebujejo socialno interakcijo. Posledično je veliko lažje redno telovaditi, če imamo družbo, ki ima podobne občutke kot mi sami. Skupinska vadba predstavlja različne nivoje motivacije. Lahko si želimo biti prvi v skupini, premagati prijatelja, s katerim treniramo, popraviti svoje osebne dosežke ali zgolj opraviti trening za boljše počutje. Vadeči v klubu CrossFit Ljubljana so preko treninga spletli prijateljstva tudi zunaj telovadnice. Člani se poleg treningov redno družijo na pohodih na Triglav in bližnje hribe, kolesarjenju, supanju, družinskih vikendih v hribih in na morju. Člani so kot skupnost zelo družbeno odgovorni in se odzivajo na dogajanja v socialnem okolju, kjer živijo in trenirajo. Druži jih skrb za ljudi, ki so se znašli v socialni stiski in tako večkrat letno organizirajo dobrodelne dogodke, CrossFit Ljubljana pa je tudi član Verige dobrih ljudi, projekta ZPM MP.

5. Dvig produktivnosti na drugih življenskih področjih

Pogoj za izvajanje redne telesne vadbe je vzpostavitev zdrave rutine. Pozitivna rutina je odličen prvi korak za bolj produktivno izkoriščanje časa, dober občutek ob dosegi cilja pa nas napoji z motivacijo. Posledično bomo bolj dovzetni za prevzemanje drugih rutin, ki pripeljejo do osebne izboljšave, kot so pogostejše pitje vode, dobri spalni vzorci, pogostejše branje knjig in številne druge. Pri tem govorimo o učinku snežne kepe - ena dobra odločitev vodi v naslednjo, vse to pa na koncu privede do bistveno boljšega počutja. Začnite svojo pot še danes!

Pridružite se skupnosti CrossFit Ljubljana , prvi trening je brezplačen. :)

 

Naročnik oglasa je CrossFit Ljubljana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3