Slovenija

50 milijonov dolarjev za domeno .tv

Tuvalu, 15. 04. 2000 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prebivalcem majhne pacifiške otoške države Tuvalu bo v naslednjih desetih letih priteklo 50 milijonov ameriških dolarjev tantiem od ameriškega podjetja DotTV, ki je zakupilo spletno domeno te države, .tv. Za 10.600 prebivalcev otoške državice, ki se nahaja na polovici poti med Havaji in Avstralijo, predstavlja minimalno 1 milijon dolarjev na četrtletje največji vir dohodka. ''Ti dve črki sta najbolj prepoznaven simbol na svetu,'' je povedal direktor podjetja DotTV, Lou Kerner. Povedal je še, da so prejšnji teden prodali 200 spletnih naslovov z .tv za 300.000 dolarjev. Doslej najvišja cena, ki je bila plačana za kakšen spletni naslov, je 7,5 milijona ameriških dolarjev za <A HREF=http://www.business.com target=_blank> http://www.business.com</A>.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.