Slovenija
Oglas

6 neverjetnih stvari, če spremenite svoj dom v pametni dom

Ljubljana, 10. 12. 2018 00.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Pametni dom ni več znanstvena fantastika. Le nekaj naprav vam lahko zelo poenostavi bivanje, obenem pa kar nekaj prihranite. Preverite kako.

7 neverjetnih stvari, če spremenite svoj dom v pametni dom

Vas mika, da bi svoj dom spremenili v atraktiven pametni dom (smart home), a vas skrbijo stroški, ki jih prinesejo te rešitve?

Trenutno se na tem področju dogaja prava revolucija, zato sem raziskal prednosti in pomanjkljivosti rešitev za pametni dom, in prišel do 7 neverjetnih stvari, ki jih prinašata avtomatizacija in daljinsko upravljanje doma.

Moja prva skrb je bila, kakšna je cena naprav za pametni dom, in tu je bilo že prvo presenečenje! Pričakoval sem, da so cene naprav še vedno zelo, zelo visoke, a sem prišel do čisto drugačnih ugotovitev. Mogoče bi bilo pretirano, če rečem, da s spremembo svojega doma v pametni dom zaslužite, definitivno pa lahko z uporabo naprav za pametni dom prihranite.

Vas zanima, kako?

S pravočasnim izklopom in upravljanjem aparatov!
Z uporabo pametnih naprav lahko vključite in izključite naprave, tudi ko ste na poti, ali poskrbite, da se pozabljene luči ugasnejo samodejno. Zaradi tega bo vaš račun za elektriko nekaj evrov nižji, za naložbo v pametni dom pa je dovolj že nekaj evrov.

Tako lahko do pametnega doma pridete celo brezplačno oz. vsaj z minimalnimi stroški, odvisno od vaših življenjskih navad. V nadaljevanju vam izdam, kako!

S smart home paketi A1 boste svoje pametne naprave odplačevali z nizkimi mesečnimi obroki. Več o tem si preberite na https://www.a1.si/smarthome.
A1 pametni dom (smart home)
A1 pametni dom (smart home) FOTO:

Vklop ogrevanja na daljavo (prek GSM-a)

A1 pametni dom (smart home)
A1 pametni dom (smart home) FOTO:

Enako kot klima je tudi upravljanje ogrevanja prek telefona precej učinkovitejše in uporabniku prijazno, saj lahko temperaturo v svojem pametnem domu upravljate, kjerkoli in kadarkoli.

Poskrbite lahko tako za prižiganje in ugašanje centralne peči, kot za uravnavanje temperature prek pametnih termostatov. Pametni termostati so se sposobni tudi sami naučiti vaših življenjskih navad in prilagajati temperaturo glede na vaš življenjski ritem.

Pametne termostate A1 dobite že za 55 EUR. Preberite več o njih ali nakup opravite na https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/pametni-termostat-a1-smart-home.

Pametne kamere za videonadzor prek telefona

A1 pametni dom (smart home)
A1 pametni dom (smart home) FOTO:

Naprava, s katero poskrbite za varnost svojega doma. Kamera se prek brezžičnega interneta poveže z vašim telefonom in tako lahko kadar koli v živo preverite, kaj se dogaja pri vas doma. Brezžično kamero lahko nadgradite tudi s posebnimi senzorji, tako da le-ta začne snemati le v primeru, če se v vašem domu dogaja nekaj nepredvidenega, npr. ob vlomu.

Pametna kamera A1 je lahko vaša že za pičlih 60 EUR. Več o pametnih kamerah in nakupu le-teh lahko preverite na https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/notranja-nadzorna-wifi-kamera-a1-smart-home.

Pametne žarnice

A1 pametni dom (smart home)
A1 pametni dom (smart home) FOTO:

Prednost uporabe pametnih žarnic je, da lahko kjerkoli in kadarkoli uravnavate njihovo svetlost in barvni ton. Za razliko od žarnic, ki jih upravljate z daljinskim upravljalnikom, pametne žarnice upravljate prek telefona. Telefon imate vedno pri roki, medtem ko se zgodi, da daljinskega upravljalnika ne najdemo ravno, ko ga najbolj potrebujemo.

Pametne žarnice lahko nastavite tudi tako, da se ob točno določeni uri vključijo in izključijo ali, v kombinaciji s senzorjem, popolnoma avtomatizirate prižiganje in ugašanje luči.

Se tudi vam dogaja, da pogosto svetijo luči v več prostorih, kjer ni nikogar? Z uporabo pametnih žarnic bo vaš dom ne le pametnejši, ampak bo račun za elektriko prav zato nižji.

Pametne žarnice A1 so lahko vaše že za 40 EUR. Nakup lahko opravite na https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/pametna-zarnica-a1-smart-home in že danes začnete nižati stroške električne energije z avtomatizacijo svojega pametnega doma.

Pametni senzor za vodo

A1 pametni dom (smart home)
A1 pametni dom (smart home) FOTO:

Naprava, ki se ne aktivira ravno pogosto, a se sproži ob vsakem, že zelo majhnem razlitju vode. O razlitju ste pravočasno obveščeni na svoj telefon, in zato lahko takoj reagirate ter preprečite večje katastrofe.

Če ste že imeli težave s kakšnim večjim razlitjem, ko je voda pritekla čez ploščo v nižje nadstropje, potem veste, kakšna je lahko škoda, ki jo naredi voda. To lahko preprečite z enkratno naložbo v senzorje za vodo. Več o njih si lahko preberete na https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/senzor-za-vodo-a1-smart-home.

Pametni senzor za vrata in okna

A1 pametni dom (smart home)
A1 pametni dom (smart home) FOTO:

Tako kot pametne žarnice lahko tudi pametne vtičnice nastavite, da so aktivne točno določen del dneva, ali pa njihovo delovanje nadzorujete prek svojega telefona.

S pametnimi vtičnicami lahko prek telefona in Wi-Fi-povezave nadzorujete čisto vse naprave v svojem pametnem domu, ki so priklopljene na elektriko. Lahko jih vključite ali izključite ne glede na to, kje ste.

Več o pametnih vtičnicah najdete na https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/pametna-vticnica-a1-smart-home.

________________________________________________________________________________________

Zgoraj sem naštel le nekaj naprav, s katerimi lahko spremenite svoj dom v pametni dom. Kako pa boste te naprave in izjemen tehnološki napredek na smart home področju vi najbolje uporabili, prepuščam vaši domišljiji.

Pri A1 so za vas že pripravili 3 različne pakete, s katerimi lahko dobite vse potrebne naprave že za nekaj evrov pri mesečni vezavi za 24 mesecev in tako svoj dom naredite:

- bolj varen (s paketom Varnost, ki zajema notranjo kamero, večnamenski senzor in pametni senzor za vrata in okna);

- bolj udoben (s paketom Udobje, ki zajema večnamenski senzor, pametno vtičnico in pametni termostat);

- bolj nadzorovan (s paketom Nadzor, ki zajema notranjo kamero).

Za več informacij o smart home rešitvah A1 kliknite na https://www.a1.si/smarthome.

 

Naročnik oglasa je A1 Slovenija.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni