Slovenija
Oglas

7 najzanimivejših aktivnosti v Dubrovniško-neretvanski županiji

Ljubljana, 20. 05. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je navdušenost nad dubrovniškim obzidjem povsem razumljiva, tudi če niste ljubitelj svetovno priljubljene serije Igra prestolov, za večino gostov ogled lokacij snemanja ne spada med najzanimivejše aktivnosti v Dubrovniško-neretvanski županiji.

Na obali Dubrovniško-neretvanske županije vsaka aktivnost postane čarobna. Poiskali smo sedem najzanimivejših doživetij v tej čudoviti regiji, posebej za popotnike, ki so se pripravljeni potopiti v čisto pravi svet pustolovščin z odkrivanjem lepote, ki se razprostira med valovi in zelenjem.

Dubrovniško-neretvanska županija

1. Prva postaja na tem potovanju je safari tura s štirikolesniki, adrenalinska vožnja, ki vodi skozi Konavosko polje, kraj, kjer se zgodovina in narava prepletata kot niti v tkanini časa. Medtem ko z vsakim utripom srca ustvarjate lastno pot prek reke Ljute, s štirikolesnikom premagujete močvirja in živopisne vasice, pustolovski duh pa se povzdiguje ob ptičjem petju in sredozemskih vonjavah.

2. Druga možnost, ki se popolno ujema z naravo tega območja, je kolesarstvo. Tukaj kolesarstvo postane sopomenka za svobodo, saj se vsak obrat pedalov spremeni v korak bližje miru. Poti na Pelješcu ali Konavlah odkrivajo neokrnjeno naravo, območje, kjer se oljčni nasadi zlijejo z morjem in ustvarijo sanjsko sliko, ki se odtisne v srce vsakega popotnika. Zelo uporaben je tudi aktualen interaktivni zemljevid gorsko-kolesarskih in pohodniških poti Pelješca.

3. Sledijo organizirani izleti na katero od številnih atraktivnih destinacij. Izleti so priložnost za odkrivanje skritih naravnih draguljev, kot je lastovski arhipelag ali dolina Neretve, mesti, kjer se narava razpre kot bogat cvet ter obdari vsakogar, ki si drzne potopiti se v globine njene lepote. Medtem ko se boste s tradicionalno neretvansko ladjo spretno vozili skozi kanale, obrasle s trstiko in rogozo, se vam bo zazdelo, kot da ste se s krmilom v roki že rodili.

4. Tukaj šport in rekreacija postaneta ples z valovi in sončnimi žarki, telo in duša pa eno z okolico. Od smučanja na vodi do planinarjenja po neokrnjeni naravi – vsaka športna aktivnost postane priložnost za premikanje lastnih meja in povezovanje z naravo.

5. Za številne jahanje ni samo aktivnost, temveč način življenja. Jahanje postane potovanje skozi zgodovino, vsak topot kopita pa obudi čase poguma in svobode. V ritmu vetra se bo na hrbtu plemenite živali med ježo skozi zelene Konavle v vas prebudila nova moč – moč ljubezni do narave in pozabljenih načinov življenja, ki nahranijo dušo.

6. Številni pogosto pozabijo na možnost izposoje kajaka in kanuja, na dubrovniški rivieri pa je to včasih edini način, kako lahko obiščete skrivne zalive in samotne plaže. Majhna popolna plaža, ki je lahko samo vaša, postane obsedenost, medtem ko vsak zaveslaj spremlja nasmeh raziskovalca. Naravni zalivi, ki jih objema kristalno čisto morje in veliko sonca – edinstven ambient udobja in prave sprostitve. Veslati po Malem in Velikem jezeru otoka Mljet, v neokrnjeni naravi, obdan s skrivnostnimi jamami, je zares posebno doživetje.

7. Vznemirljiv način spoznavanja priobalnega sveta je potapljanje. Po osnovnih napotkih je vznemirljiv podmorski svet dostopen tudi začetnikom. Ko se enkrat potopimo v podvodno pravljico, z vsakim dihom srečamo novo čarobno morsko bitje. V bližini Cavtata se skriva pravi podvodni muzej, ki je enostavno dostopen tudi amaterskim potapljačem. Med na tisoče amforami s potopljene antične ladje se skriva življenjski prostor številnih prebivalcev morja.

V Dubrovniško-neretvanski županiji vsaka aktivnost postane priložnost, da spoznate sebe in svojo notranjo moč. Je mesto, kjer se človekovo srce poveže z naravo in ustvari nepozabne trenutke, ki bodo večno odzvanjali v njegovem spominu.

 

Naročnik oglasne vsebine je Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.