Slovenija
Oglas

7 razlogov, zakaj odpotovati v Peru

Ljubljana, 29. 02. 2024 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Peru je priljubljena destinacija med turisti, popotniki in pohodniki. Obiskati ga je mogoče na različne načine, za polno doživetje pa se je smiselno tja odpraviti s poznavalci.

Če vas zanima pravi Peru, potem preverite potovanja v Peru pri agenciji Lifetrek, ki vodi v Peru in sosednje južno ameriške dežele že 20 let. Programe so oblikovali in realizirali skupaj z Janezom Pretnarjem, pionirjem slovenskega planinskega in turističnega vodenja.

Aranžmaji se vedno razvijajo in dopolnjujejo, za letos pa so v ospredju tri preizkušene uspešnice:

- Peru-Bolivija-Čile

- Peru za popotnike (in družine)

- Peru treking - Kordiliera Huayhuash

Preberite 7 razlogov za potovanje v Peru in se dogovorite za predstavitev potovanja v agenciji Lifetrek v Kranju.

7 razlogov za potovanje v Peru

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj bi Peru moral biti vaša naslednja destinacija:

1. Mistični Machu Picchu

Machu Picchu, ena izmed novih sedmih čudes sveta, je sam po sebi dovolj dober razlog za obisk Peruja. Ta starodavna inkovska citadela, ki leži na vrhu gorskega grebena nad reko Urubamba, ponuja dih jemajoče razglede in misteriozno atmosfero, ki obiskovalce popelje nazaj v čas Inkov.

Vinicunca, znana tudi kot Montaña de Siete Colores (Gora sedmih barv) ali Rainbow Mountain (Mavrična gora), se nahaja v regiji Cusco v Peruju. To je eno izmed geoloških čudes, ki privablja obiskovalce z vsega sveta zaradi svojih osupljivih barvnih slojev.
Vinicunca, znana tudi kot Montaña de Siete Colores (Gora sedmih barv) ali Rainbow Mountain (Mavrična gora), se nahaja v regiji Cusco v Peruju. To je eno izmed geoloških čudes, ki privablja obiskovalce z vsega sveta zaradi svojih osupljivih barvnih slojev. FOTO: Arhiv ponudnika

2. Bogata kultura in zgodovina

Peru je zibelka inkovske civilizacije, ene najbolj naprednih predkolumbovskih kultur. Obiščete lahko številne arheološke najdišča, kot sta Sacsayhuamán in Ollantaytambo, ter raziskujete starodavna mesta, kot je Cusco, ki je bil nekoč glavno mesto Inkovskega imperija.

3. Neverjetna naravna raznolikost

Od prostranih peščenih puščav in visokih vrhov Andov do bujnih amazonskih deževnih gozdov, Peru ponuja neverjetno raznolikost naravnih lepot. Kanjon Colca, en izmed najglobljih kanjonov na svetu, in jezero Titicaca, najvišje plovno jezero na svetu, sta le dva izmed mnogih naravnih čudes, ki jih lahko odkrijete.

4. Edinstvena kulinarika

Perujska kuhinja je svetovno znana po svoji raznolikosti in okusnosti, od svežih morskih sadežev, kot je ceviche, do bogatih in aromatičnih jedi, kot je lomo saltado. Lima, prestolnica Peruja, je priznana kot gastronomska prestolnica Latinske Amerike.

Lokalna postrežba znamenite perujske jedi ceviche
Lokalna postrežba znamenite perujske jedi ceviche FOTO: Arhiv ponudnika

5. Pustolovščine na prostem

Za ljubitelje pustolovščin ponuja Peru obilico aktivnosti na prostem, kot so trekingi po Andih, rafting na divjih vodah in opazovanje divjih živali v Amazoniji. Treking v Kordiljeri Huayhuash je zgolj ena od mnogih možnosti za tiste, ki iščejo izziv in želijo raziskovati nepokvarjeno naravo.

6. Toplina in gostoljubnost domačinov

Perujci so znani po svoji toplini in gostoljubnosti. Spoznavanje lokalnih skupnosti in učenje o njihovih tradicijah ter načinu življenja je nepozabno doživetje, ki obogati vsako potovanje.

Obisk domačinov v lokalni perujski vasici na plavajočem otoku jezera Titikaka (Lifetrek arhiv)
Obisk domačinov v lokalni perujski vasici na plavajočem otoku jezera Titikaka (Lifetrek arhiv) FOTO: Arhiv ponudnika

7. Dostopnost in raznolikost

Ne glede na vaš proračun ali interese, Peru ponuja nekaj za vsakogar, od luksuznih resortov do cenovno dostopnih hostlov, od sproščenih plažnih dni do intenzivnih pustolovščin.

Peru je destinacija, ki zagotovo pusti trajen vtis na vsakogar, ki jo obišče. Njegova neprimerljiva kombinacija kulture, zgodovine, naravnih lepot in avantur je popolna kombinacija za popotnike, ki iščejo globlje, bolj pomenljive izkušnje.

Salar de Uyuni, nekoč jezero, danes pa največja solina na svetu z mogočnimi kaktusi in nepozabno vožnjo s terenci.
Salar de Uyuni, nekoč jezero, danes pa največja solina na svetu z mogočnimi kaktusi in nepozabno vožnjo s terenci. FOTO: Arhiv ponudnika

Potovanja v Peru v letu 2024 z agencijo Lifetrek

Lifetrek.si ponuja več vrst trekingov in potovanj v Peru, ki obljubljajo bogato in avtentično doživetje južnoameriške države. Ena od izstopajočih ponudb je treking v Kordiljeri Huayhuash, ki velja za eno najlepših gorskih pravljic na planetu. To potovanje traja 16 dni, s cenami, ki se začnejo pri 2548 €, ponuja pa dva termina: od 19. junija do 4. julija 2024 in od 4. septembra do 19. septembra 2024.

Potovanje obljublja pustolovščino po slikovitih pokrajinah, vključno z globokimi dolinami, strmimi pobočji, visokimi prelazi in turkizno modrimi jezeri. Udeleženci bodo spali v šotorih in se podali na krožno pot, ki prečka osem prelazov višjih od 4600 metrov, obiskali sedemnajst jezer in avtohtone vasi. Potovanje vključuje tudi aklimatizacijo v peruanskem okolju, predvsem pa spoznavanje hrane, domačinov in nadmorske višine.

Lifetrek prav tako organizira druga potovanja v Peru, ki se osredotočajo na raziskovanje inkovske dediščine in naravnih čudes države. Eden od takšnih programov traja 15 dni in vključuje obisk Limi, Paracasa, Nazce, Arequipe, kanjona Colca, jezera Titicaca, Cusca in skrivnostnega Machu Picchuja. Ta potovanja ponujajo edinstven vpogled v bogato zgodovino, kulturo in naravne lepote Peruja.

Peru

Primerjava cen potovanja

Turistična agencija Lifetrek izstopa s svojo ponudbo potovanj za majhne skupine, kar zagotavlja bolj oseben pristop in izjemno izkušnjo za udeležence. Fokus je na unikatnih turah, ki so zasnovane tako, da pričarajo avtentične in edinstvene doživljaje, daleč od običajnih turističnih znamenitosti. Lifetrek se zavzema za transparentnost cen, ki so jasne, pregledne in vedno vključujejo letalsko karto ter vse ključne stroške. Za več informacij o njihovih potovanjih in trekingih v Peru, obiščite spletno stran lifetrek.si.

Naša ponudba:

- Ponudba in cene so jasne in pregledne

- V ceno je vedno všteta tudi letalska karta

- V ceno so všteti vsi ključni stroški

Za več informacij in podrobnosti o potovanjih in trekingih, ki jih ponuja Lifetrek, lahko obiščete spletno stran na lifetrek.si.


Naročnik oglasne vsebine je Durango d.o.o.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni